- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
ez nem big.LITTLE, hanem LITTLE.LITTLE
-
tjb007
nagyúr
(#5) Duliee & (#6) Osibaa
Most már értem mivel van a gond.
Először is nem mentek bele a résztelekbe, csak annyit mondták, hogy lesz egy ilyenjük ilyen magokkal és ekkora csíkszélességen.
Másodszor pedig ők csak annyit mondtak/írtak, hogy „advanced big.LITTLE architecture”, aminek az értelmezése mindenkinek a saját fantáziájára van bízva addig, amíg ők ezt nem részletezik. -
Osibaa
senior tag
Nem az a szokatlan, hogy a 8 mag azonos típusú, hanem hogy bigLittle felállásban azonos órajelen mennek.
Nem tudom, az Allwinner SOC-ok képesek-e a magokat egyesével lekapcsolni, ahogy azt pl. a Mediatek csinálja. Ha nem képes erre, akkor lehet értelme a bigLittle-nek, mert azzal 4 magot tud egyben kapcsolgatni, nem?
-
-
bteebi
veterán
Ebben a formában én nem igazán látom a létjogosultságát ennek az SoC-nek, legalábbis ez így nem (igazi) Big.Little.
-
tjb007
nagyúr
Ezt a nagy rácsodálkozást nem igazán értem, hisz nem ez első és egyetlen olyan nyolc processzormagot tartalmazó SoC, amiben mind a nyolc mag típusa megegyezik. Szokatlannak sem nevezhető éppen, ezzel együtt létezik öt darab ilyen SoC, plusz a Rockchip ki fog hozni még egy ilyet idén, szóval azzal együtt az már hat (de ha az AMD Opteron A1100-at is beleveszem, akkor az már hét).
Persze elképzelhető, hogy csak én értettem valamit félre.
„egy PowerVR G6000 sorozatba tartozó opció, de ennek pontos típusa ismeretlen”
Ugyanaz a G6230 mint ami az A80-ban is van.
-
DemonDani
addikt
"ugyanakkor ennek nincs túl sok értelme, így csupán a terheléstől mentes időszakokban lehet a fogyasztást csökkenteni."
Nem.
(#1) Jonesy84
Nem.
a magtévesztő számozás viszont valós, de nem szokatlan. Az Allwinner sokszor jelzi a chipet 3-assal, mikor butítást csinál, szal náluk ez ilyen furán alakul már régóta. A13, A23, A33 és most ez.
-
Jonesy84
tag
Big.Little koncepciónak így nem látom értelmét, az MTK6592-es is 8 magos és az is lekapcsolja a nem haznált magokat. Ez inkább csak parasztvakítás, mert hát ez van ráírva a komolyab SoC-okra is. És ráadásúl az elnevezése is megtévesztő, hiszen nagyobb számot kapott, mint az A80-as ami viszont sokkal erősebb nála.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat nyolc processzormagot használ, de nem a megszokott formában.
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest