Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
ez nem big.LITTLE, hanem LITTLE.LITTLE
-
tjb007
nagyúr
(#5) Duliee & (#6) Osibaa
Most már értem mivel van a gond.
Először is nem mentek bele a résztelekbe, csak annyit mondták, hogy lesz egy ilyenjük ilyen magokkal és ekkora csíkszélességen.
Másodszor pedig ők csak annyit mondtak/írtak, hogy „advanced big.LITTLE architecture”, aminek az értelmezése mindenkinek a saját fantáziájára van bízva addig, amíg ők ezt nem részletezik. -
Osibaa
senior tag
Nem az a szokatlan, hogy a 8 mag azonos típusú, hanem hogy bigLittle felállásban azonos órajelen mennek.
Nem tudom, az Allwinner SOC-ok képesek-e a magokat egyesével lekapcsolni, ahogy azt pl. a Mediatek csinálja. Ha nem képes erre, akkor lehet értelme a bigLittle-nek, mert azzal 4 magot tud egyben kapcsolgatni, nem?
-
bteebi
veterán
Ebben a formában én nem igazán látom a létjogosultságát ennek az SoC-nek, legalábbis ez így nem (igazi) Big.Little.
-
tjb007
nagyúr
Ezt a nagy rácsodálkozást nem igazán értem, hisz nem ez első és egyetlen olyan nyolc processzormagot tartalmazó SoC, amiben mind a nyolc mag típusa megegyezik. Szokatlannak sem nevezhető éppen, ezzel együtt létezik öt darab ilyen SoC, plusz a Rockchip ki fog hozni még egy ilyet idén, szóval azzal együtt az már hat (de ha az AMD Opteron A1100-at is beleveszem, akkor az már hét).
Persze elképzelhető, hogy csak én értettem valamit félre.
„egy PowerVR G6000 sorozatba tartozó opció, de ennek pontos típusa ismeretlen”
Ugyanaz a G6230 mint ami az A80-ban is van.
-
DemonDani
addikt
"ugyanakkor ennek nincs túl sok értelme, így csupán a terheléstől mentes időszakokban lehet a fogyasztást csökkenteni."
Nem.
(#1) Jonesy84
Nem.
a magtévesztő számozás viszont valós, de nem szokatlan. Az Allwinner sokszor jelzi a chipet 3-assal, mikor butítást csinál, szal náluk ez ilyen furán alakul már régóta. A13, A23, A33 és most ez.
-
Jonesy84
tag
Big.Little koncepciónak így nem látom értelmét, az MTK6592-es is 8 magos és az is lekapcsolja a nem haznált magokat. Ez inkább csak parasztvakítás, mert hát ez van ráírva a komolyab SoC-okra is. És ráadásúl az elnevezése is megtévesztő, hiszen nagyobb számot kapott, mint az A80-as ami viszont sokkal erősebb nála.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest