Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar_
addikt
Valahol olvastam, hogy a Dell is készül Ryzennel gyártani, pedig eddig leginkább Intel procikkal gyártott, de az Inteles készlethiány már a Dell eredményein is látszik.
Kicsit kérdés az is mennyire mesterséges a készlethiány, hiszen ha tényleges problémáról van szó, akkor szerintem nem nagyon fogja tudni az Intel hirtelen megoldani, csak egyik másik szegmens rovására. Mondjuk kevesebb asztalit procit gyárt, így több notebookot tud, vagy valami hasonló.Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
arn
félisten
Az elso ccx megoldas az nagyon hajazott az inteles megoldasra, a masodik mar sokkal intelligensebb, es errefele megy az ipar, csak a szukseges reszeket fogjak dragabb gyartastechnologian csinalni, varom, hogy gpuknal mikor lepik meg. Nem mellesleg igy az sem fontos, hogy egy gyartotol jojjenek azok a chipek. Pl vki gyart egy armos socot, aztan bepakoljak a gpu melle, etc. igy szetoszthatoak a fejlesztesi es gyartasi koltsegek is. Sokkal koltseghatekonyabb megoldas, ha okosan van kitalalva, szelesebb termekportfoliot lehet csinalni vele. Amig az intel nem lepi meg, nagy hatranyba kerul... eleve gyartasi problemai vannak, es monolitikus magokkal sokkal nehezebb a valtas.
szvsz az athlon/a64 sokkal kevesbe volt veszelyes az intelre, mint a ryzen... es nem is a termek miatt, hanem ahogy eloallitjak azt. Ha elindulna egy oem domino az intel procik levaltasara, nagyon hirtelen omlana ossze az egesz kartyavar, utana mar tudnanak eleget gyartani.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Ragnar_
addikt
Akkor ez mellément. Nem rémlik a CCX-et emlegetni a jelenkori Intelnél én elvileg a 4 magos blokkokra gondoltam bár nagyon nem is olvastam utána..
"CCX is a term used in AMD CPUs and stands for CPU complex or core complex. It refers to a group of four CPU cores and their CPU caches (L1, L2, L3)."[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
arn
félisten
válasz Komplikato #61 üzenetére
ali aladdin v chipset volt a tipikus akkoriban ss7 rendszereken, de az max csak sima sdramot tamogatott. sdramnal szvsz nem volt sehol tobbcsatornas megoldas. rdramnal es ddrnel igen, de az mar 2000tol jott (az aladdin v 98as, a bxel egy idoben jott kb).
k6-3nal volt olyan trukkos dolog, hogy az alaplapi cache is hasznalhato volt l3 cachekent.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
nem mindent lehet parhuzamositani, vagy rosszul... vmit ra lehet bizni, pl egy rendert, hogy ossza fel tetszolegesen tobb tilera, de egy tetszoleges feladatnal nem fogja helyetted kitalalni semmi, hogy akartad te azt utemezni es parhuzamositani.
amugy egy oprszben a hatterben tobb ezer szal fut egymas mellett, amihez kepest a magok szama elenyeszo mindegyik esetben, igy en nem aggodnek, hogy nem hasznalja semmi... hogy ki mennyire utkozik bele a plafonba tobb nagyobb processznel, ez egyeni hasznalat fuggo.
de az egesz nagyon elmeleti dolog, mert jelenleg a gyartok csak ebben tudnak jelentosen elorelepni, ugyanakkor egy normal desktopos teruleten nem hinnem, hogy valaha is normalisan fognak 32-64 mag fole skalazodni a megszokott x86os szemlelettel. szvsz a kozeljovoben (ha eltekintunk a felho alapu szamitasoktol): lesz egy hatekony mobilszeru soc 16-32 maggal, meg egy bika gpu/apu, ami a tenyleges munkat vegzi majd (meg ahogy teszik is mar sok esetben), a proci feladata nagyjabol az lesz, hogy kiossza a folyamatokat mas hatekonyabb hwnek.
-
dokanin
aktív tag
Na most már megkérdem, mert annyiszor előjön a téma, hátha valaki elmagyarázza nekem.
Ezerszer hallom, hogy egy-egy játék hány szálra van megírva...
Én programozó vagyok, igaz .net-re fejlesztek és nem játékokat, de többszálú és párhuzamosított programokat. A tapasztalatom szerint egy kód, vagy egyszálú, vagy többszálú. Ha nincs szinkronizálva akkor csak egy szál futtathatja, de ha igen, akkor meg tök mindegy hány szálat engedek rá. Az igaz, hogy nem feltétlenül optimális egy-egy feladatra ráengedni többet, de a legtöbbször, több szál hatékonyabb.
Szóval miért nem engednek rá annyit amennyi van és kész? Miért csak korlátozott számú szálat használnak? Én eddigi pályafutásom során még sosem találkoztam olyan feladattal, amire mondjuk csak max 4 szálat lehetett ráengedni, mert a több problémát okozott volna.
Ráadásul szintén saját tapasztalat, sokszor érdemes több szálat futtatni, mint amennyi mag van, mert csomószor várakoznak a szálak, míg a másik befejeződik, így sokkal hatékonyabb lehet a processzor kihasználása. -
Ragnar_
addikt
Én láttam már néhány tesztet, ahol szituációfüggően a 6/6 proci 65FPS-t megy 100%-os terheléssel míg egy 6/12 proci 85-öt 80%-os terheléssel néhány másodpercig. Mondjuk ezeket egy synces monitor kisimítja, és persze még nem vészes, de a jövőben változhat. Kérdés, hogy melyik a szerencsésebb, ha az alkalmas hardver van előbb és lehet rá fejleszteni, ez esetben ugye többszál a játékmotorok esetében, vagy pedig adott az igény szoftver oldalról a sokmag irányba, ezek ugye a renderprogramok mondjuk amik jól többszálúsíthatóak. Hiszen ugye ha a konzol sima 8 mag, a PC gamerek 80%-nak 4/8 vagy 6 magos procija van, akkor szerintem nem nagyon fognak 32 szálra optimális engine fejlesztésével foglalkozni, míg egy renderprogramnál ugye gyakorlatilag minden mag/szál jól skálázódik.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
" Pont ezt akartam írni én is; úgy tűnik a 386-os prociktól (vagy még korábban?) kezdődő
lopkodásokatmásolást (lásd Slot 1 vs Slot A) folytatja az AMD - úgy tűnik ez a vérükben van... "Milyen igazad van. A CCX-es felépítést is az Inteltől lopta, az AMD átvette a HT miatti sebezhetőségeket is, ezért is mennek fej-fej mellett a HEDT szegmensben. Ja és nyilván az Intel csak jófejségből felezte a HEDT árait, ahol nem a 6 magig skálázódó konzolportok a meghatározóak, bár jövőre még jöhet ugyanaz+50MHzel, +100 dodó+50W fogyasztás, mert ugye tick-tock-tick-tock-tock-tooock-tooooooock. Ebből most nem tud jól kijönni az Intel egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
azért a félre értések okán nem teljesen hal meg mondjuk egy 6 magos proci akkor se ha egy 8 magra optimalizált játékkal fut össze. Egyrészt nem minden program szál hajtja ki teljesen a procit. Ha jól optimalizál a rendszer és a hardver, akkor a kisebb erőforrás igényű program ágakat felteszi egy magra(időosztásban felvátva futnak) a nagyobb igényűek meg egyedöl saját magot kapnak. vagyis lesznek olyan program szálak, amelyek nem tudnak teljesen valos időben práthuzamosan futni, mert osztozniuk kell más programágakkal. Persze ez okozni fog némi lassulást a futásban, de nem lesz feltétlenül drámai. egy játék program túl bonyolult ahhoz, hogy optimálsian szét lehesen terhelni a feladatokat a szálak vagy magok közt. Mindig lesz olyan ága a programnak, amelynek kevesebbet kell számolni.
-
-
MeszesKPT
őstag
Csak nehogy tick-tock-tock-tock... legyen belőle.
-
Janus27
tag
Ahogy látom jól elkanyarodott itt a beszélgetés a zen3-tól
Engem az érdekelne, hogy a zen3 belemegy e a mai am4 lapokba (x570-esem van)?
Van erről már valami infó? -
félisten
válasz #06658560 #42 üzenetére
Azért a 4K és HDR korszakában semmi nem garantálja, hogy reggelre kész lesz a remekmű.
Ráadásul nem lehet mindent előre eltervezve csinálni.
Nekem egyik nap marha jól jött volna 4-nél több mag, amikor egyik reggel 320-as mp3-at csináltam a flac anyagból, és ha lett volna több magom, akkor nem késtem volna el melóból.
Nyilván ez nagyon ritka eset, de azért látszik belőle, hogy van, hogy gyorsan kell az eredmény.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
hokuszpk
nagyúr
válasz #06658560 #42 üzenetére
"Videóvágás és társai, ha este elindítva reggelre elkészül, pont mindegy mennyi proci csinálja meg, nem lesz hatékonyabb az össz munkavégzés."
az a rendereles resze. de azert jol le tudja roviditeni a vagas idejet, ha azonnal latod a previevet, vagy csak par mp, utan nyogvenyelosen mozdul meg.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
törölt tag
Egyáltalán nem legacy szoftverhez kell, sőt, folyamatosan fejlesztik is.
Dolgozom excellel rendesen, izzasztom is, bőven nem kellett még. Otthoni környezetben igen keveseknek van arra a felhasználásra olyan igényük, amit most említettél masszív enterprise környezetből.
Videóvágás és társai, ha este elindítva reggelre elkészül, pont mindegy mennyi proci csinálja meg, nem lesz hatékonyabb az össz munkavégzés. -
arn
félisten
Tbred es a cumine is fcpga volt, az athlonnal csak az alap volt keramia, de az xpnel ok is elhagytak. De ez mar a secc2 prociknal is igy volt, az elso p3ak 0.25 mikronon keszultek, mashogy nem tudtak az orajelet feljebb tornazni.
az overdriveok mindig a rendes procik utan jelentek meg nemi kesessel, tehat az mmx 97ben, az elso penya overdrive meg 95ben meg 486os socket3hoz. Epp az volt a lenyeguk, hogy a regi foglalatba belemenjenek, a brand gepeket nem kellett kiszorni, de gyakran tobbe kerultek, mint a sima lap + proci kombo, es a regi lapban lassabb is volt. 486hoz volt 486od, de gyk ugyanaz a proci volt. dx4nel vrmet pakoltak ra, hogy a nem dualos (5vos) lapokban menjen, a podot meg irtam fentebb.
93ban a pentium socket4be erkezett, a socket5os procik csak 94ben jottek.
-
arn
félisten
válasz Komplikato #37 üzenetére
nvidia nforce2, dual chn ddr.
-
hallador
addikt
Igen erre még emlékszem. A Slot 1 esetében a proci mellett volt a cache, talán a Celeron A mellett nem volt, illetve csak 128kb L2. Igazából már a mendonico is jött socket 370-el, a coppermine már nem a kerámia tokos verzió volt. Illetve a jobb hűtés miatt nem volt védő kupak a processzorokon, könnyen lesarkazhatóak voltak.
Sajna az AMD még az Athlon Socket 462 elejét is kerámia tokkal adta. Na igen a socket 370 -et levédette.Hogy pontosítsunk, a Pentium P5 overdrive MMX ment 200 MHz-ig is. Az utódja amit csak simám MMX-nek hívtak használt már Socket 7-et. Az az az első MMX-ek Socket 5-ösek voltak. Ugye 1993-ban mikor megjelent a S 5, akkor az intel nem akarta kiadni a kezéből a zuccert, hogy ehhez is vegyenek MMX Pentiumokat, ezek lettek az OverDriveok, miközben 1995-ben megjelent a S 7 amihez jött a 1997-ben a P55C "Klasszikus MMX".
Ha jól emlékszem.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
arn
félisten
A slotos cuccok azert szulettek, mert a nagyobb sebessegu cachet atkoltoztettek a laprol a proci melle, miutan a prociba integraltak (coppermine, tbird) szuksegtelenne valt, vissza is jottek a socketes procik. Ironikus, mert az athlon is igy jelent meg, mikozben a korabbi k6-3ban prociban volt az l2 cache.
a socket5 max p120at tamogatta hivatalosan, az mmxhez socket 7 kellett, a p133 volt az elso socket7es proci.
az intel epp azert jott ki a vedett pentium nevvel, hogy ne tudjak ugyanolyan neven kiadni a klonokat, mert a korabbi generaciokban reverse engeneering koppintottak a 3/486ot.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Ennyire nem voltam képben, köszi az infót. Amúgy K6 proci foglalathoz valamelyik elveteműlt chipset gyártó csinált kétcsatornás memória vezérlőt, azaz duál chanelben ment talán SD rammal?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
ledgeri
nagyúr
Hát ahogy néztem a release-t legutóbb launch után, komolyan gondolkodom, hogy megvárom a zen 3-at, a 3600-3700x, b450 ellenében... Bár a i5-2400-am eléggé érett már... Gyorsváltást meg nem tennék ha lépek most..
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
hallador
addikt
válasz Komplikato #20 üzenetére
Menjél nyugodtan korábbra is, nem kell megállni a DEC EV6-nál, ami alaphelyzetben 1996-ban jelent meg a DEC 21264-es microprocessorhoz, amit az AMD licencelt, a Slot A pedig mechanikusan kompatibilis, de elektronikailag inkompatibilis volt a SLOT 1-el. (Nem véletlenül az EV6 egy 43 bit mélységű ameddig az akkori P6 egy 36 mélységű busz volt. Ameddig az EV 6 egy már 1996-ban brutális 14 SMP teljesítményt tudott, amit minden processzorhoz kivezettek, addig a P6 bármennyi (Összesen 2) processzoron is megoszlott.)
Azonban volt előtte egy Socket 7 (socket 321) is, amiből az AMD "fejlesztett" Super Socket 7-et ami támogatta az agp-t, meg magasabb fekit bírt, K6 II, K6 III és plusz.
De ott volt a socket 5 (socket 320) amiben az mmx ment, meg hát a k5. De mehetnénk régebbre is.
Az 1976 októberében megkötött micro code kereszt licenc szerződés óta együtt fejlesztik az x86-os piacot.Pontosabban így.
Szerintem.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
[CsuCsu]
őstag
válasz #06658560 #27 üzenetére
Akkor ahogy fentebb is irtak, egyeni szocproblema, hogy szinte csak egy legacy szoftverhez kell neked a gep az elkovetkezo 10 evben. Aki jatszik, videot vag, stb hamarosan ki fog futni a 4 magbol, mert a mainstream szoftverek tullepik.
Excel es Word pedig igenis hasznalja a tobb magot. Sok szerencset egy magon egy massziv Excel modellel vagy egy tobb ember altal szenne szerkesztett tracked Word dokumentummal. Aki ezekkel a szoftverekkel dolgozik, tobbnyire nem 'szinezd ki a B52 cellat kekkel' szintu altalanos iskolas feladatokra hasznalja oket.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
hogyne akartak volna... amugy egyertelmu, hogy versenykepes lenne most is az intel, ha ugyanazon a csikszelessegen gyartanak. de csomoszor epp ebbol volt elonyuk.
-
Dragon3000
veterán
válasz pelgrim_v1 #21 üzenetére
Szerintem zen1-nél még bőven jó helyen volt az intel és még a zen+-nál is, inkább zen2-nél jött a nagyon nem elég a 14nm+++ és nagyon korlátozza az intelt, így amíg ezen nem tudnak túl lépni, addig nem igazán tudnak válaszolni pl az epic-re. De nem is baj, minél tovább húzódik ez a helyzet, annál nagyobb az esélye szerver oldalon az epic terjedésének, ami nekünk is jó, ha mindkét gyártónak lesz bőven pénze a fejlesztésre.
-
dokanin
aktív tag
Nem minden a pénz. Lásd windows 8.
Kellenek azért használható új ötletek is, amikkel előre lehet lépni.
És sajnos arra sincs garancia, hogy ami papíron jó a valóságban is jó lesz. Pl Bulldozer.
Mindenesetre én is várom, hogy az intel mivel rukkol elő, de azért még jó, ha marad ideje az AMD-nek kellőképpen megerősödnie. Szerencsére nincs kényszer, mert jelenleg AMD-vel minden nagy teljesítményt igénylő dolgot ki lehet szolgálni. -
Chp
őstag
Én már az új APU-król várok infónak, de a leghegyesebb tűkön ülve!
-
törölt tag
Nem, mert mainstream vonalon még Core procik se voltak sehol, mikor az engem érdeklő terülteken már léteztek két CPU-s rendszerek, az általam használt szoftverek meg azóta sem jutottak előre sehova, nem lehet őket párhuzamosítani. Amikor meg nem ilyen kell, oda meg nincs szükség több magra, amikor a gép így is az ideje 99,999%-ában maximum öt százalékos CPU terhelésen rohangál. Munkában és magánéletben is jelenleg egyedül a 7zip, amelyikkel ki tudok használni több magot, amit utoljára talán márciusban használtam. Excellnek, Wordnek is teljesen felesleges.
-
csongi
veterán
Szerintem a plafon kozeleben jarunk. Kb 10 ev lehet mire ez a piacon is jelentkezik.
Addig elhuzzak, vagy tovabb is. A Kvantum vagy mas uj rendszeru processzor lesz a kovetkezo lepes, de ezt nem marol holnapra teszik meg. Szerintem 10 eves atfedesnek lenni kell. Es meg onnan is eltelik 10-15 ev mire a mostani x64 architektura eltunik a hetkoznapokbol.
Szerintem a jelenlegi rendszert az Intel elegendte, csak lepest tart. Valahol a szinfalak mogott valami mas van keszuloben.
Siman megteheti, ezt a lepest, van elegendo tokeje, hogy a jovobe fektessen, es ne a jelent vagyis inkabb, a lekoszono rendszerekbe fektessen energiat.
Amit az AMD most prezental teljesitmenyben, azt a kekek is tudtak volna, ha akartak volna.
Ugy erzem, valami lesz 4-5 even belul, amivel egy utcahosszal elorebb jelenik meg az Intel.
Sajnos. De ez csak elkepezeles a reszemrol. -
[CsuCsu]
őstag
válasz #06658560 #22 üzenetére
Azert eleg a 4 mag, mivel az Intel a 4 magot tartotta a mainstream szinten, igy nem erte meg tobb magra optimalizalni, az AMD pedig eppen haldokolt. Most, hogy lassan a 8 mag lesz a mainstream es a konzolok is 8 teljes erteku Zen maggal jonnek, a 4 magos CPU hamarosan csak beleposzintre lesz eleg.
-
KROK640
nagyúr
válasz #16939776 #11 üzenetére
Mondjuk én nem bántam, mert egyrészt az alsóbb szegmensekbe is bejött a 4 mag ennyi idő alatt, másrészt pedig csak öröm, ha nem kell 1-2 évente szinte teljes gépet lecserélni mint a 90-es évek legvégén és a 2000-es évek első felében.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
arn
félisten
Kivancsi vagyok mikor utkoznek plafonba. Nem gondoltam volna, hogy a magskalazason kivul sokat tudnak hozzatenni.
-
törölt tag
-
Lacika112
aktív tag
válasz #06658560 #14 üzenetére
Egyéni szociális szituáció.
Gondolom ha intelnél 6 mag lenne az alap annyi lenne elég.....On: mi ebben a fura? kb minden iparág így működik, intel tick-tockal is az egyetlen baj hogy rég nem működik mert nem tudnak érdemben fejleszteni a pénzhajhász hozzáállás miatt.
Az amd se szociális szolgálat de ők mindig valamit érdemben fejlesztettek, nem csak átnevezték a cpukat meg mellé raktak egy nagy rakás marketing rizsát.ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
.mf
veterán
Nem egyszer ezzel, utána meg azzal foglalkoznak - nyúlik a fejlesztési ciklus, nem elég előbb ezt, aztán azt fejleszteni, hanem párhuzamosan megy a fejlesztés a következő és az azutáni lépésen. Ezelőtt is ezt csinálták, nem csak ők, Intel is (a már emlegetett tick-tock), de gondolom nVidia is.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
helkis
veterán
Amd-nél is rájöttek, hogy ha kevés a mérnök, akkor jobb ha egyszer ezzel, utána meg azzal foglalkozzanak, csak!
Miért nem jött ez hamarabb..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
dokanin
aktív tag
Imádom, hogy pörögnek az események.
Tényleg elképesztő, hogy 6 vagy 7 évig 4 maggal szarakodtunk... -
M@cika
őstag
Ha minden jól megy jövő karácsonyra Zen3 proci lehet a gépemben. Da ha 2021 március lesz az is teljesen jó. Addigra az Intel is hoz talán valamit....
Nasit a kis fehér medvének!
-
arabus
addikt
Nem is igazán errōl szólt.
Nagyon sok éven át nem fejlesztettek semmit.
Csak szedték ki a pénzt.
Most a kocka fordult amd szedhet ki pénzt,de ö látványosan fejleszt is.
Kapkodni meg nem kell mikor a 749 dolláros procit 950 euroért elviszik,
mint a cukrot.
Intel mire lépni tud vagy két év minimum.[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Egon
nagyúr
Pont ezt akartam írni én is; úgy tűnik a 386-os prociktól (vagy még korábban?) kezdődő
lopkodásokatmásolást (lásd Slot 1 vs Slot A) folytatja az AMD - úgy tűnik ez a vérükben van..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Tik-tak by AMD?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest