Új hozzászólás Aktív témák
-
Hűha. Kéne
-
Integra
titán
hát ez nem rossz...
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
old_artist
addikt
válasz TheDragon007 #43 üzenetére
... igen, ezt érdemes lenne figyelembe venni!
-
Zsoo80
tag
nagyon szép, de ennyiért... pfff
-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.
-
dezz
nagyúr
Igen, úgy tudom, a fénycső az előírtnál alacsonyabb feszültségen kicsit elszíneződhet. Emiatt a fényerő szabályzásához nem a feszt veszik vissza, hanem "megszaggatják" ugyanazt a feszt (a kitöltési tényezőt módosítják).
Vagy az is lehet, hogy a melegedés hatására a vörös szubpixelek vezérlésében tolódott el valami.
Amúgy most akkor egy monitorról beszélsz, vagy az Apple és a Dell egész szériái ilyenek lettek volna, prémium kategóriában?
-
Xero
nagyúr
válasz old_artist #34 üzenetére
Utána nézek köszi!
-
dezz
nagyúr
Te figyelj, ez így egy egyszerű vörös többletnek tűnik, amit elég egyszerűen, és többféleképp is vissza lehet szabályozni. (Pl. most fogom, bemegyek a menübe, feljebb veszem a vörös Gainját egy kicsivel, akkor az egész kép enyhén rózsaszínes lesz, aztán ellenkezőleg állítom, akkor meg türkiszkékes-zöldes, a kettő között meg egyik sem. De ha ilyen esetleg nincs egy monitoron, akkor a grafkártya driveréből is meg lehet csinálni, csak az adott esetben pontatlanabb lehet [attól függően, hogy a kimeneti LUT 8 v. 10 bites].) Szóval nem értem, milyen kalibráció volt ott, és mivel próbálkoztál.
-
KTTech
veterán
Hát, pl. az Eizo S2231W-nél nem... csak elektronika kérdése a dolog. Amelyik monitor átmegy az URGA teszten, annál nem fogsz ilyet tapasztalni (ennek feltétele, hogy normálisan együtt fusson a három szín...).
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
dkekesi
tag
A 12 bites LUT-tal redelkező LCD monitorok első szériái 5000-6000 USD körül kóstáltak és akkor is vitték őket a high-end grafikusok (egy csomó felhasználási terület van, ahol pikk-pakk behozza az árát). Az 1400 USD szinte ingyen van. Ha jobban belegondolok, hogy egy DELL 2405WFP két és fél éve itthon is 200 000HUF+ÁFA volt nagyon-nagykerben, akkor már nem is tűnik olyan drágának. És ez nem egy súlycsoportban van a DELL-lel...
-
dezz
nagyúr
-
Johnny Cage
addikt
"a kijelző válaszideje 16 milliszekundumos (8 ms szürkéből szürkébe történő váltás esetén), amiből kikövetkeztethető, hogy nem a játékosok számára készült"
Saját tapasztalatból: ezek a monitorok tökéletesen alkalmasak játékra is. Én egy S2231-es Eizo-val játszok és abszolút semmilyen hátrányát nem érzékelem az - elviekben - magasabb válaszidőnek. Egy hardcore counter-es biztos érzékelné, de ők úgyis használt CRT-t vesznek.
-
borisz_B
tag
Nagyon tetszik, végre nem TN-est reklámoznak és árasztják el a balkánt, hanem valami normálisabb monitort is láthatunk. és kaphatunk infomációt a megjelenéséről!
Ha lenne rá anyagim, akkor még bevállalnám a zsíros-deszkán való életet vele![ Szerkesztve ]
Romboljunk, hogy építhessünk!
-
dezz
nagyúr
Munkára nem olyan sok ez ezért a kiváló monitorért! De pl. ha valaki simán csak igényesebb, és ehhez anyagi fedezete is van, hát annak is megérheti.
Az S-IPS nem csak abban jobb, hogy pl. numerikusan színhelyesebb, hanem mert nem olyan "LCD-s" a képe, hanem éppen hogy "CRT-s" feeling. (Term. pozitív értelemben, szal pl. képélességben a legjobb CRT sem ér a nyomába.)
Xero: Arra gondolsz, amikor fekete/sötét képet nézel átlósan, és ilyen 30 fokos szögből? Ez már a jobb v. újabb S-IPS-eken sem számottevő, egy ilyen 1000:1-esen -- ami remélhetően a fekete mélységére is kiterjed -- meg gondolom, főleg nem.
[ Szerkesztve ]
-
WilliamGhost
tag
hát ilyenem nem lesz
There is no cloud, just other people's computers!
-
N-vidi-A
őstag
1400 $ = kb 280e FT?!
Na neeeeMigiri, migiri, úgy ám! :D
-
Xero
nagyúr
Dögöljek meg, de pont tegnap néztem ki ennek a monitornak az elődjét. El is kezdtem túrni a netet de semmilyen itthoni beszerzési lehetőséget nem találtam. Remélem a wuxi2-vel ez másként lesz és sikerül vennem egyet.
szerk: bár ha addig kijön valamilyen P/MVA kijelző hasonló kvalitásokkal és elektronikával akkor vissza az egész. Kicsit engem szokott zavarni az IPS-ek rózsaszínesedése!
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
válasz Dr. Akula #11 üzenetére
Egyetértek. Anno az XBitLabs-on olt egy jó cikk a TFT monitorokról úgy általában és abban szerepelt három grafikon, amin a válaszidő látható a váltás mértékének függvényében. A válaszidő ugyanis nem jellemezhető egyetlen számmal. Az említett tesztből kiderült, hogy a Tn-film, (S)PVA és az (S)IPS monitorok közül az utóbbi a legjobb, ha gyárilag mondjuk mindháromnál "25ms" van megadva. Ugyanis az volt a legrosszabb érték a teljes tartományon, a többi esetében meg a legjobbat szokás megadni.
"végre nem 20k:1 vagy 50k:1 a kontraszt arány...
érdekes, hogy profi monitoroknál így van ez, pár gyártó marketingesének figyelmébe ajánlanám."Ehhez mondjuk hozzá kell tenni, hogy tudtommal az S-IPS nem jeleskedik a kontrasztarányban, ezen a téren az S-PVA a legjobb.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
old_artist
addikt
Végre egy üdítő hír a TN panelesek "csili-vili" világa után!
"Az LCD2490WUXi² fejlettebb képelőállító elektronikát kapott, és minden eddiginél jobb színhűséget ígér." - na ez már sokkal fontosabb szempont, és az ára is szvsz nagyon kedvező, egy 12bit színszámítású monitor szegmensben!
Tudom, hogy nem átlag embereknek és felhasználáshoz szánták, hanem grafikai, képszerkesztési és esetleg nyomdai kivitelezéshez, de itt a képességek és az adottságok a fontosak, amik miatt nagyon is megéri a kiváló ár/érték/tudás színtű NEC "újra szabott" monitorja!
A design is megfelelő szvsz! -
TheDragon007
senior tag
Huh, most kétéves a benq fp241w (s-ips) De az nem "professzionális", viszont nekem tökéletes
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
-
P00By
nagyúr
Hát igen... Nem nekem szánták
-
Dr. Akula
félisten
A kijelző válaszideje 16 milliszekundumos (8 ms szürkéből szürkébe történő váltás esetén), amiből kikövetkeztethető, hogy nem a játékosok számára készült
Miért is? 16 ms teljesen jó gamera is. -
zed1983
őstag
az a talp, egy kicsit lehetne dizájnosabb, és a gombok is elég furák nekem, ennyi pénzért már lehetett volna érintő gombos is
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
DroneZ
aktív tag
Atya... Úr... Isten 1400 dollár??? feléért még meg is érné. mondjuk nekem akkor se, mert nem játékosoknak készült. de ez rablás ennyiért.
-
őstag
Nekem nagyon bejön, bár inkább EIZO.
-
KTTech
veterán
Ez még az "olcsó" kategória abban a szegmensben, ahova tervezték... Ha azt nézem, nekem otthon a 22-es Eizom kerül 900USD-be, ahhoz képest nem is drága, többet is tud, ráadásul ez S-IPS panellel van szerelve, nem S-PVA.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
hétalvó
addikt
végre nem 20k:1 vagy 50k:1 a kontraszt arány...
érdekes, hogy profi monitoroknál így van ez, pár gyártó marketingesének figyelmébe ajánlanám.tetszik ez a NEC, netezni pont jó lenne
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
tisvol
aktív tag
A kijelző válaszideje 16 milliszekundumos (8 ms szürkéből szürkébe történő váltás esetén), amiből kikövetkeztethető, hogy nem a játékosok számára készült
Hát, én nem tudom. DELL 2007FP-m van, (S-IPS) 25 ms válaszidővel. Semmit nem venni észre játéknál.Üdv:T.
-
FRENK1988
veterán
Jó ég 1400 Dollár
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest