- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
-
-
madgie
titán
válasz Totheground #46 üzenetére
Két HTPC-t építettem az utóbbi másfél évben, mindkettőnél pont ezt éreztem aztán maradtam a Popi A-210-nél...
De az asztali PC legózását is mostanában untam meg, bedobtam egy Mac Minit a 27" monitor alá oszt csók. Nem azért, mert OSX, hanem mert hasonló (ár, méret, csendesség) Win alternatíva a mai napig nincs.
-
Totheground
addikt
Nem mondanam magam rutintalannak, de miutan megepitettem a htpc-t, megfogadtam, hogy en soha tobbet nem fogok ilyennel szarozni (minden legyen kompatibilis, csendes, ne egyen sokat de azer a teljesitmeny meglegyen, aztan vegult kb 1 mm miatt a huto nem fert el a ramok bordajatol. Na itt ereztem ugy, hogy kikurom az egeszet az ablakon. ), es inkabb tobbet fizetek egy komplett megoldasert.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
madgie
titán
Nemtom, az új iMac-nél hogy van, de a régebbieknél a ram pont cserélhető volt házilag Persze a többi nem, meg számomra elve nincs olyan Isten, amiért lebontanám a kijelző felől a fél gépet bármi sz*rért, de azt hiszem, hogy az átlagjúzer pont így van a dobozpécével is: ha elromlik valami benne, nem tudja, mi a hibás, szakit kell hívni hozzá (és a mostani nagy kompatibilitási érában valószínű, hogy ha alaplap, akkor már újonnan nem lesz olyan foglalattal).
Szóval kocka szemmel problémásabb az AIO, az tuti, de a kevésbé rutinos felhasználó csak annyit lát ,hogy nem kell legózni, szép, egyből működik. Már persze ha van pénze rá
-
Malachi
addikt
válasz Totheground #43 üzenetére
nem, úgy értem, ha valami bekrepál. az én kis dobozomból csak kikapom a ramot, vagy amit akarok, és eldöcög bárhogy egy átmeneti megoldással. a lényeg, hogy ne álljon nekem napokig, ne kelljen szaladgálni vele, vagy plusz pénzért szervizt házhoz hívni. ez nem fér bele sajnos, nem állhat le a munka. több gépre meg akarok költeni, szóval ez van.
-
Totheground
addikt
Pont egy átlagos felhasználás mellett nem értem minek cserélhettni a hardvereket a 2-3 éves gépváltások között. Ha meg hiba van, akkor vagy szervíz, vagy ugyanúgy rá kell szánni az időt, kikeresni, megvenni, beszerelni az alkatrészt, driverekkel pöcsölni, etc.
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
egybegépet: SOHA. mindegy, hogy Apple, vagy más, nekem nem fér bele, hogy egy részegység csere miatt napokat várjak (de akár csak órákat is) a szervizre. tetszik az iMac, szép, de semmi előnyét nem látom, átlagos felhasználás mellett.
a notikkal más a helyzet, ott már kérdés nélkül elfogadnék egy MacPro-t - csak arról meg a numerikus billentyűzet hiányzik, az meg nekem kell, szóval sajnos az is kilőve. bár, ha lehet rá csatolni rádiós numkey-t, akkor tökmindegy valóban, és mégsincs kilőve.
-
hallador
addikt
A Régi PoweBook (Ha nem így hívták, biztosan jobban tudod hogy én nem ismerem a mac-et csak dolgoztam velük, de az nem azt jelenti, hogy értek hozzá.) sokkal jobban meg voltak csinálva, mint a mai gépek billentyűzet szempontjából. (A régi ThinkPad is)
A Mai ThinkPad-et hagyjuk.
Az üzleti gépek legerősebb szempontja a support. Az az 5 évig helybe mennek aminek nem kicsi az ára de van lehetőség. Ezt az Apple nem biztosítja.
A ThinkLight pont azért volt praktikus, mert nem csak billentyűzetvilágításra alkalmas, hanem másra is, azon lehet vitatkozni, hogy billengyűzet világításra melyik a jobb megoldás, valamint nem nagyon látom vita tárgyát abban sem, hogy a ThinkLight műszaki bonyolultsága a faékkel egyenértékű = a büdös életben nem megy tönkre. Ellentétben az alulról világítós billentyűzetekkel.
Mivel nem elterjedt már szegény, ezért erről felesleges is beszélni.
A Retina nem lesz egy egész nap a képernyő előtt Windows előtt dolgozó embernek a szemében, főleg mert a MacOSX ritkán lesz kompatibilis az éppen aktuális Group Policy-val = MacOSX alkalmatlan vállalati felhasználásra, ahol központi rendszer adminisztráció van.
Igazából ha azt mondod, hogy ott a Google, vagy nagyobb Webes cégeg, de valljuk be őszintén egy Webes feljesztéshez ritkábban kellene egy Windows központi adminisztráció ellentétben egy iparvállalattal.
A Thunderbolt nem helyettesíti a dokkolót, már csak azért sem, mert a dokkoló az dokkoló, az általad emlegetett dolog jó eséllyel egy replikátor, nem ugyanaz.
Mondhatnám, hogy az Almát a Körtével nem kell összekeverni.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Nekem eddig egy Egybegép jött be HP Z1
Szép az Apple, de ennyiért van olyan is ami már nem csak internetezni, meg alapvető video, és kép munkára jó, hanem másra is.
Aztán ne is beszélgessünk a support közötti szakadékról.
Az Apple szebb, és csendesebb nem is vitás, minden másra ott a Z1
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Totheground
addikt
Nem értem, mit lehet ezen nem érteni.
Csendes, gyönyörű, gyors gép, kis helyen, kábelek nélkül, piszok jó monitorral es a szokásos Apple minőségben, na meg OSX.[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
- Ez szokás kérdése. Nekem pl kényelmesebb a régi pre unibody MBP billentyűzet, de még az éppen aktuális is, mint a TP billentyűzetek. Nem is szólva a mostani TP-ről.
- A trackpoint jó dolog, de ha valaki megszokta a kényelmes trackpadet, akkor nem vágyik rá vissza.
- A thinklight-nál megint csak jobb megoldásnak tartom a MBP világítását.
- Kijelző tekintetében tényleg fájdalom a matt hiánya napjainkban, de kárpótol a retina pl.
- A dokkolhatóság valóban hiányos, de erre gyógyír a thunderbolt.Azt az apróságot pedig ne felejtsük el, hogy jelenleg egy gépcsalád van amin hivatalosan fejleszthetünk mindegyik népszerű mobil platformra, ez pedig a Mac.
-
-
válasz #32839680 #34 üzenetére
Nincs benne trackpoint, írási sebességre kihegyezett billentyűzet, billentyűzet megvilágító lámpa, matt kijelző, magnéziumváz, valódi dokkoló, modularitás, 3-4 év helyszíni garancia stb.
Helyette van prémium szoftverminőség, könnyű használhatóság, populáris minimalista dizájn, stb.
Lehet választani.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Nekem nem mindegy, mert Thinkpad kell, mert ebben van a (számomra) legjobb bill és trackpoint, összeszerelési minőség, üzleti feature-ök, szolgáltatások. Bár ezzel csak bizonyos közegben lehet villantani, mások szerint meg ronda régi szar gépek. Node ez az üzleti szegmens, nem a top konzumer kategória, így egy lapon nem említhető a macbookokkal, egyik alma, másik terminátor. A tiltott gyümölcsöt a precíz tömegpusztító fegyverrel nem sok értelme van összehasonlítani.
(#32) Stanley-B.: Nem is a cuccra mondtam a villantást, hanem az aláírásra. De tökmindegy, hagyjuk ezt, mert ebből jó nem sülhet ki.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
mások meg kreatív munkákat végeznek parancssor helyett, pl fotóznak meg kiadványt szerkesztenek, zenélnek.
vagy lehet, hogy csak interneteznek, arra is jobb egy 13as air 12 órás akkuval, mint bármi más szerintem, már csak a trackpad és scroll miatt is (méret miatt is.) és mégcsak villantó szándék sincs benne feltétlenül, mert nemigen van alternatívája.
Pedig csak netre kell.(#30) lezso6: egy otthoni iMac pl. aztán valóban alkalmas a villantásra.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Nekem meg egy fekete alapon szürke szövegű konzolhoz marhára mindegy hogy milyen a scroll vagy hogy Win/Linux/OS X alól indítottam az SSH kapcsolatot. Ugyanolyan stabil, ugyanúgy néz ki, ugyanazt tudom vele csinálni a távoli eszközön.
Sőt kifejezetten idegesít ha pl. az egérgörgő lassú vagy gyors tekerésére különböző számú sort görget a rendszer. Továbbá ha megnyitok egy menüt/ablakot/akármit az legyen ott, ne 3 másodperces animációval csússzon elő... Stb, stb...
Engem nem fogott meg az eyecandy, mert csak lassítja a munkát.[ Szerkesztve ]
-
Villantani a piros gammer notival szokás. Az alma az osx miatt hasznosabb is lehet bizonyos esetekben.
(#29) Stanley-B.: Na az aláírásod tökéletesen lefedi a villantóművészt, vagy legalábbis nekem ez jön belőle, ha így van ha nem. A kíndózozást meg inkább hagyjuk, mert annak nem sok értelme van.
(#29) Stanley-B. szerk: "Valaminek szarnak kell lennie, ha a windows nem lehet, akkor én leszek az".
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
ennél sokkal apróbb részletekről is szó lehet, pl nekem már önmagában az eldönti, hogy OSX kell, hogy a scroll olyan amilyen és nem olyan, mint kíndows alatt, stb.
(#30) lezso6: szeretem az OSX-et (vagy inkább az egész ökoszisztémát egyben), wint meg nem, jó nagy szar vagyok
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz #32839680 #10 üzenetére
Nagyon jó példa volt az.
A másfél milliós karóra is csak annyit tud, hogy megmutatja a pontos időt, akárcsak az ötezres társa.
Ha az a célom, hogy megtudjam a pontos időt, akkor bármelyik jó. Ha meg villantani akarok vele, akkor nyilván azt veszem amelyik szebb és főleg drágább. (vagy egy hamis Rolexet, 10-ből 9 átlagember úgyse tudja megkülönböztetni)Ha nekem kell egy gép, amiről tudok dolgozni (csak hogy egy olyan egyszerű példát hozzunk, mint a pontos idő, legyen mondjuk távoli hálózat és szerver adminisztráció), akkor veszek egy átlagos laptopot. Telnet, SSH, rcon, HTTP/HTTPS, RDP mind szépen elfut rajta. Nem kell erőmű, meg semmi extra, csak legyen stabil. Ha villantani is akarok vele valahol, akkor veszek egy MacBookot vagy Alienwaret.
Mindkét esetnél ugyanaz a két kérdés:
- elvégzi a feladatot, amit kell? - Igen.
- lehet vele villantani?* - Az egyikkel igen, a másikkal nem.* Ez is csak bizonyos körökben megy. Nem működik ott, ahol nem ismerik a státuszszimbólumként vásárolt cuccot, de ott sem, ahol túl sok embernek van belőle.
-
jozsi252
veterán
Mit??
Én örülnék ha lenne lehetőségem egy 27"-os iMac-et itthon is használni. Bár a gépem jelenlegi teljesítményével nincsen semmi gondom, de egy iMac az iMac .
- Load mellett sincs nagy hangja
- kevés helyet foglal
- nincsen tucatnyi vezeték
- illetve egy nagyon jól megtervezett gépről van szó, aminek a kinézete ott van a szeren
- stabilan működik
- OS XiPhone 16 Pro Max
-
zetor2000
őstag
plusz vállalati extraként lehet egyes kereskedőkkel olyant csinálni, hogy 3-5 év múlva visszaveszik a gépet, és kapsz némi térítésért újat. Namost, egy 3 éves Mac használtan majdnem annyi, mint újonnan... szóval eléggé értékálló dolog egy "mezei" (akár brand) PC hez képest.
A túlárazásról: mire egy ilyent összeteszel, a kétharmadát ráköltöd. Mire ilyen igényesen megcsinálod, te is kérsz érte ennyit. Ennyi.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Xero
nagyúr
Nagyon nem ugyanaz.
Életem legjobb gépe a 2001-es iMac G3-om volt. Hétköznapi dolgokban hozta ugyan azt mint a dual G4, viszont harmad annyi helyen elfért, pofásabb volt (pedig a Studio Display sem volt rusnya) és csendesebb.
Egy 27-es CTO iMac-et pedig még ma is elfogadnék, csak egyszerűen pont abba a légüres köztes szegmensben van, ahol nem nagyon kell nekem gép.
-
rootkiller
őstag
Öröm, boldogság...
Artengo TR 990 Pro
-
Puma K
nagyúr
válasz wertigo1984 #6 üzenetére
Bootcamp: [link]
Azt hiszem ez az amit fentebb linkeltem.
Mindenesetre több ismerős használja úgy a Mac-es gépét asztalit és, hordozhatót egyaránt, hogy van rajta Windows meg OSX is.
Sokuk OSX alatt dolgozik mint pl: filmeket-videókat vágnak/szerkesztenek, zenét írnak, képet szerkesztenek. Windows alatt meg játszanak ha van idejük.
Lehet azért indul alapból az egyik gép Windows-zal, mert lehet nem tudná használni az OSX-et futtató gépet. Persze fellehet ismerni a Firefox/Chrome vagy bármi más Windows alatt is megtalálható program ikonját, de attól tovább megáll a tudomány egyeseknél.
Minden esetre, ha lenne egy Mac Book Pro masinám akkor én is 2 oprendszert futtatnék rajta.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
madgie
titán
Ja, én is. Osztán itt áll a Fractalban az erőmű, eladó és egy nyamvadt Mini dolgozik helyette
A 27" monitor még megvan, ez jó hír
tabu3x: bizti? egy 21.5" IPS monitor mostanság max 50 ezer pénzecske, tehát mindent újként véve is 290 ezernél tartunk (Mini alapmodell, monitor, bill, egér/trackpad), az iMac meg 430 ezer...
Tudom, az iMac combosabb, de még a négymagos Mini variánst ideszámítva is majd' 100k különbség lenne.motgyi: gyenge... mire gyenge? Játékra?
[ Szerkesztve ]
-
-
zserbox
őstag
válasz #32839680 #10 üzenetére
ezen mit nem lehet megérteni hogy van olyan ember akinek az a fontos hogy szép legyen és működjön valamint hajlandó megfizetni is(fontossági sorrend is a leírtak szerint) ha pedig elromlik vesz újat és kész?
nem akar szervizeléssel babrálással foglalkozni mert NEM érdekli.
ennyire cső látásúnak lenni... tudod vannak olyan emberek akiknek más az igényük,értékrendjük
(én se tartozok közéjük de el tudom fogadni) -
arn
félisten
Szepek, a multkor megint vegigszamoltam, hogy mennyi lenne egy megfelelo konfig, es inkabb vettem egy 27es monitort meg egy fractal hazat
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Glenda
addikt
válasz wertigo1984 #6 üzenetére
Én is azt raknék rá. Sőt, a MacBook Pro is tetszik, és arra is Win8 kerülne. Van ilyen :p
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
jerry311
nagyúr
Nem kell ezen semmit megerteni azon kivul, hogy van ra fizetokepes kereselet es ezert az Apple gyartja es el is tudja adni.
Pl 1.5M HUF felett is lehet jonehany karorat kapni, pedig egy 5k HUF-os Casio ugyanugy megmutatja a pontos idot, csak azt nem a Breitling gyartja es nem csilli-villi acel es krom, hanem fekete muanyag kinabol. -
wertigo1984
őstag
A munkahelyemen 2 db ilyen gep van mint ami a kepen szerepel, sokat netezek vele ejszakankent, es nagyon gyors. Viszont azt nem ertem, hogy a Macintosh mellett Win7 is telepitve van az egyik gepen, ez azt hasznalja alapertelmezettkent.
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
Neszójábe
senior tag
Én ezt soha nem fogom megérteni...
Peace
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPad topik
- BestBuy topik
- Honda topik
- AliExpress tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Medion PC i5 3330/8 GB Ram/Gyors
- Dell T5820 Workstation ( W-2133 / 64GB / 512GB / P2000 )
- GAMER PC - B450-F GAMING II - EVGA RTX 3070Ti - RYZEN 5 5600x - 16GB DDR4 - 750W 80+
- Lenovo P520: Intel Xeon W-2140 (8/16T - 4.2GHz)/ 64GB 2666MHz DDR4 ECC / 512GB NVMe / W11 Pro / ÁFÁs
- Dell T3630: Intel Core i7-8700, (6/12T 4.60GHz), 32GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Intel 630, W11, ÁFÁs