- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dester31
tag
Ismerős. 2001-ben vettem teljes féléves diákhitelért (130e) egy Acer 17"-os monitort, 1280x1024-es felbontást tud, pivotot és DVI csati is van rajta. A háttérvilágítás még nem LED, hanem CFL. Még mindig megvan, nemrég kondiztattam újra, mert gondjai támadtak a bekapcsolással, tökéletesen működik most is, és pixelhibamentes. Akkoriban csodájára jártak az emberek, sehol sem volt még lapos monitor, de nekem már nagyon sütötte a szemem a CRT, úgyhogy nem bánom azóta sem.
Des
-
Gyok2
senior tag
válasz TheJoker4s #16 üzenetére
2004-ben, Sulinetben vettem a 17" Acer-t 140000 (- 60000) Ft-ért, ami TN paneles volt, 16 ms, ahhoz képest jó áll a dolog
Tiszta Windows rendes ház
-
TheJoker4s
csendes tag
válasz Dragon3000 #14 üzenetére
Nem tudom, 27-nél nagyobbakat nem néztem, mert az már nekem túl nagy lett volna abból a távolságból amiből nézem a monitort. 180 biztos van.
-
Dester31
tag
válasz Felesbandi #7 üzenetére
Igazatok van - az input lag csökkentésében és a 144 Hz mainstreammé válásában is nagy szerepe lehet ebben.
Des
-
Dragon3000
veterán
válasz TheJoker4s #13 üzenetére
Ha ez 130e, akkor nagyobb képátlóval mennyi is lenne? Mert írtam, hogy 27 colnál nagyobb.
-
TheJoker4s
csendes tag
válasz Dragon3000 #9 üzenetére
Most vettem 130.000-ért 27 colos 1440p-s, 144Hz, 1ms válaszidővel rendelkező LG monitort.
-
törölt tag
Ezek érdekesek lesznek, végre lesz értelme váltani a "fel-tuningolt" 240-es monitorról. Már csak azt kell megvárni, hogy valaki komolyan vegye a dolgot és összepakoljon hozzá egy olyannyira átgondolt meghajtást, amivel ki lehet hozni belőlük a maximumot.
Másik sarkalatos kérdés hogy milyen hardver van, ami beton stabilan tartva, reszketés nélkül küldi a frame-ket 180 és 480-között, mert ennél alacsonyabb FPS-el nem lesz sok értelme hajtani, mert nem lehet annyira alacsony frekvenciára is ráoptimalizálni a pixelek meghajtásának a karakterisztikáját.
Szerintem a második a nehezebb dióóó.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Dragon3000 #9 üzenetére
Szerintem egy-két GPU generációt még várni kell, mire lejjebb megy ezeknek az ára.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Dragon3000 #6 üzenetére
Már most is vannak 55-60 000 forintért vadi új 144 Hz-es kijelzők, amit semmiképp sem neveznék húdeösszegnek, mikor hosszú évekre tervez az ember.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Felesbandi
senior tag
Multkor Digital Foundry egyik videojaban mertek input laggot es arra jutottak, hogy 60Hz-en 60FPS vs 120Hz-en szinten 60FPS eseten a 120Hz-nel kisebb az input lag. Szoval ha a kepfrissitesen nem is segit, input lagon segithet esetleg, ami artani nem arthat.
Masreszt meg ha jol tudom (javitsatok ki, ha tevedek), jobb OLED paneles TV-ken van olyan funkcio, hogy black frame insertion, ami a mozgasi elmosodast segit csokkenteni ugy, hogy beszur full fekete kepet a frame-ek koze. Magasabb Hz-es kijelzokon talan ezen is segithet ez.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
480 Hz? Nyami, klasszik Doomhoz uncapped fps mellett fincsi lenne.
Amúgy meg ha mással játszol és a géped nem tud 480 fps-t kicsikarni magából, attól még az input lag kevesebb lesz, mint lassabb kijelzőkkel. Szóval jöhet. Monnyuk egy LG; kijelzők terén eddig nagyon elégedett vagyok a márkával.
Igazából már azt várom, hogy normális ára legyen.[ Szerkesztve ]
-
Dester31
tag
Mi. A. Francnak.
A 144 Hz szerintem elég lenne az emberek 99%-ának. A maradéknak a 240. Ennél feljebb semmi, de semmi értelme.Des
-
kurta9999
tag
Brutális.
Mondjuk a 4K 240Hz-hez szerintem elkellene a DisplayPort2.0, ami jelenleg még tudtommal egy VGA-n sincs rajta.
-
lemusz
addikt
IPS Black = Black Pixels Matter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest