Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
Lefordítottam az mplayer-vaapi-t, majd használtam a vaapi kapcsolót, és ezt dobta a terminál ablakba.Ezért nem értem mit keres itt a vdpau.Azt tudtam, hogy nvidia a vdpau.Esetleg nem kell valami vaapi kapcsoló a fordításnál?Nincs valami tipped, hogy hogyan találjam meg a hibát?
Egyébként érdekes , hogy a VLC megy vaapi-val, de az Mplayer jobb lenne. -
Brogyi
őstag
Frescho ha van időd segíthetnél egy picit nekem.Kezdeném a jó hírrel.VLC vaapi működik,de szerintem egy pici bug van még, és persze az mplayer-t szeretném, de az már jelzi a hibát.
brogyi@brogyi-desktop ~ $ uname -r
3.2.0-25-generic
brogyi@brogyi-desktop ~ $ vainfo
libva: VA-API version 0.32.0
libva: User requested driver 'xvba'
libva: Trying to open /usr/lib/va/drivers/xvba_drv_video.so
libva: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA-API version: 0.32 (libva 1.0.15)
vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems XvBA backend for VA-API - 0.8.0
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD
brogyi@brogyi-desktop ~ $ fglrxinfo
display: :0 screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 6310 Graphics
OpenGL version string: 4.2.11627 Compatibility Profile Context
Mplayer pedig ezt írja:Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[vdpau] Error when calling vdp_device_create_x11: 1
Miért akar nvidia-át? -
Brogyi
őstag
Hát én belebuktam. Nem csodálom, hogy az egyszeri windows user kiröhögött.Nagy nehezen lefordítottam az mplayert,de a vaapi nulla.Most ott tartok, hogy már nem akarok több reinstal-t. Se driver-t, se op-t.Tele aranyos buktatóval-Pl. yasm-t kidobja hogy nem találja.Profi válasz:
azt apt-cache-sel meg kell keresni. Most mi van? Na mindegy megtaláltam.Ez csak egy példa mennyire kusza.Most például nem tudom visszarakni az ati driver-t. A buhera miatt az uninstall.sh nem szed le mindent, így nem megy vissza a catalyst.Akkor ha működne akkor ott az upgrade amit kricsek említett.Most szerverként van befogva, mozizás a nagy gépen.Ez egy brazos volt.Ja, és gyári ati driver se piskóta. Kezdtem 6310-es driver-rel. Kiderült, hogy van külön E steppinges APU-s driver. Király.Hát legközelebb ha linuxozni lesz kedvem messze elkerülök minden AMD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest