- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bunda555
tag
Sziasztok!
2018-as Ecosportban SYNC 3, 3.0.20204 verzió.
Mobil appnál nem talál kompatibilis appot, nincs egy ikon sem, pedig a telefonon fut a fordpass, vaze... Ezért a mobilon a fordpassban sincs semmi info az autóról, csak amit a vin alapján talált. Próbáltam S21, S10+ és iphone-nal is, gyári kábellel. Android auto, carplay megy gond nélkül (tudom, hogy ki kell kapcsolni a mobilapp-hoz). Volt master reset, újraindítás, újratelepítés, de nem talál appot. Van valakinek ötlete?Igazából a fordpass-t szeretném használni, de úgy értelmeztem, hogy csak akkor ad át info-t a telefonnak, ha a fejegységen is futattom a forpass appot.
-
XaraX
addikt
válasz
Ulenspiegel #2194 üzenetére
Megoldódott egy másik sd kártyával.
-
XaraX
addikt
válasz
Ulenspiegel #2194 üzenetére
Köszi, írtam neki.
-
_pda_
tag
válasz
seduction3 #2189 üzenetére
Ahhhh, köszi.
Ez nem a korábban linkelt olcsó verzió -
_pda_
tag
válasz
seduction3 #2190 üzenetére
Ha a szervíz intervallumot kell resetelni, azt az autódhoz egyszerűen ki tudod guglizni.
Km nullázó gomb, ha van, vagy pedálnyomás kombináció, gyújtáson.
De ha van diagod, ki lehet keresni a megfelelő témakörben.
Dugd rá a kábelt, és olvasd ki belőle, mit szeretne, vagy hiányol -
seduction3
csendes tag
Egy kérdés. Nemtom hogy a Forscan turkálás következménye, de pár napja van egy sárga villáskulcs ami folyamatosan világít. OK-ra a felugró ablak eltűnik de minden indításnál előjön. Valahol azt olvastam hogy service jóváhagyást/elvégzést hiányol.
Hogyan lehet ezt eltüntetni? Akár Forscan-nal akár egyéb módon?
Kösz -
_pda_
tag
válasz
seduction3 #2186 üzenetére
Ezt a 31-et nem értem, sorry.
Bedobtál 2 Alis linket, ahol 15+shipping az ár.
Ebből azt gondoltam, h onnan rendelted.
A 31e viszont az Amazonra utal.
Szóval akkor mi a beszerzési forrás?
Thx. -
seduction3
csendes tag
Van egy valami ami semmire nem jó hozzá, de a Forscan ingyenes leszedhető és 2 hónap kiterjesztett licensz amivel mindent át tudsz állítani. Alapban semmire nem jó ha nem fizetsz a Forscan-nek.
Gyorsan megjött (1hét) de én vmi fekete péntekes akcióban 22eFt-ért vettem. Most úgy 31ért látom. -
koti
tag
Feltettem a Ford Kuga (2021) kocsimra a legújabb felajánlott szoftot. Feltettem a napló filét. Aztán a térképpel kínlódtam, de szerintem sikerült. Itt a naplófilét nem csinálta meg, de megcsináltam és feltöltöttem. Most egy 4,9 GB-os térképet ajánl újra (Map_9107979598_Update). Ez meg hibásan jön le.
Kell ezzel foglalkoznom? -
_pda_
tag
válasz
seduction3 #2183 üzenetére
Köszi, SW-t adnak hozzá?
Volt valami gond a shipping alatt?
Mennyi idő alatt ért ide? -
vinsz12
csendes tag
válasz
Ulenspiegel #2177 üzenetére
Köszi!
Valószínűleg az lesz.
Kellemetlen meglepetés volt, hogy egy új (nem olcsó) autóba még bele mernek tenni egy ilyen lassú egységet.... -
Ulenspiegel
tag
válasz
vinsz12 #2176 üzenetére
Lehet próbálkozni sok mindennel (pl.soft reset), de úgy gondolom, hogy egy 2022-es autó esetében a szerviz a megoldás.
-
vinsz12
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítéget kérnék Tőletek.
Van egy 2022-es Ford focusom. SYNC 2.5-el.
A problémák:
1. Telefon felvétele az autó kiejlzőjén, folyamatos csörgés mellett 23 másodperc volt tegnap. (a felvétel gomb megynomása után, 23 másodperc telt el, mire kapcsolta a hangot.)2. A telefonos bluetooth kapcsolat 10-ből 8-szor megszakad, majd visszakapcsol. (10-30 másodperc)
3. Az autós kijelzőn a címlistában kereseni, na az katarsztrófálisan lassú. Olyan mintha egy 20 évvel ezelőtti tabot nyomkodna az ember.
A kérdésem a következő: Tudok -e a szoftveren frissíteni, frissíttetni?
Lehet -e bármely módon gyorsabb reagálásúvá tenni?Előre is köszi a válaszokat.
Zoli
-
Pongi1975
tag
válasz
seduction3 #2171 üzenetére
A hivatalos fórumon leírják, hogy ezek koppintások, amik meghibásodást okozhatnak.
-
_pda_
tag
válasz
seduction3 #2171 üzenetére
Ilyenkor azon szoktam gondolkodni, h az Amazonon is ugyan ezt kapom meg valójában?
Van ezzel kapcsolatban valakinek releváns tapasztalata? -
_pda_
tag
válasz
seduction3 #2172 üzenetére
Már telepítettem.
Valóban jobb a DPF adatok olvasásában, mert erre írt célszoftver.
A Torque-ban ki kellene találni azt a PID-et, ami olvassa az utolsó regenerálás óta eltelt távolságot. -
kovlo
csendes tag
válasz
sparta2 #2166 üzenetére
Obdlink EX-ről nekem is jó tapasztalatom van, működik vele stabilan a Forscan, sőt az eszköz firmware-jéhez is jönnek még néha frissítések. (https://www.scantool.net/downloads/updates/obdlink_ex/)
Van mellette Vgate vLinker FD bluetoothos ketyere is (a kocsiban tartva), diagnosztikára, dpf olvasásra megteszi, de programozásra nem ajánlják. -
_pda_
tag
Van valakinek Bp-en működő Forscan, amit meg lehetne tekinteni?
Vagy esetleg belenézne az enyém agyába?
Igazából a DPF àllapota érdekelne, és a regenerálási ciklusa.
Köszi :) -
Pongi1975
tag
válasz
seduction3 #2163 üzenetére
Szia. Most ránéztem, és én nem látok sehol pro-t A fórumon is azt írják, hogy az kamu.
forumAmit javasolnak az az Ex.
forscan.org -
Pongi1975
tag
válasz
seduction3 #2163 üzenetére
Nem tudom, hogy az milyen, nekem csak az EX van. Az teljesen jó.
-
seduction3
csendes tag
válasz
qqrique #2161 üzenetére
Jó reggelt
Megosztom azért hátha hasznát veszi vki.
Sikerült amit elterveztem, 2-3GB-nyi anyagot raktam 1x-re csak a PenDrájvra a SyncMyRide Folderba.
Természetesen az autoinstall.lst-ből "kivettem" azokat amit nem raktam rá. Mégppedig tanulva az elején lévő komment hogyan ment
; SYNC3 - Release - Only for Nav
tehát a pontosvesszőt és egy space-t be kell tenni azon 2 sorok elé amilyen térképet nem raktam a Folderba.
Azért 2 sorkat írtam, mert
Item1
Open1
ezek 1-1 térképhez vagy épp más installálandóhoz tartoznak párban.
Sorszámozást én újraírtam de lehet mindegy neki hogy 4-6 ig hajtja végre. A végén az Options sor mindig legyen benne élően.
Mi az előnye?
Ha csak fél vagy 1 órákat töltök a kocsiban vhová menve 3-4 út alatt az egész állományt fel tudom frissíteni (persze ha akarom Ciprust meg Észak-UK-t meg a futottak még-et mert én ezt nem rakom fel, hisz mikor is megy bárki is Ciprusra autóval???).
Tehát nem kell 2-3 órát ketyegtetni a garázs előtt az autót várva hogy befejeződjön a Sync frissítés, mert ugye megszakítani nem ildomos.
De mindenki úgy csinálja ahogy érzi. -
qqrique
tag
válasz
seduction3 #2159 üzenetére
ha erre van igényed, akkor csináld. nincs más hátra, mint előre!
{ az egyelés kifejezéssel kapcsolatban:
ezt a kifejezést anno, földművelő körökben hallottam a 60-as vagy 70-es évek közepén utoljára.
Az IT szektorban még nem fordult elő, eddig még nem hallottam ezt, de lehet, hogy most kerül ez bevezetésrenos: https://hu.wikipedia.org/wiki/Egyel%C3%A9s }
-
qqrique
tag
válasz
seduction3 #2157 üzenetére
A user's guide bemutatja, hogyan kell reset-elni.
Itt megkeresheted a számodra releváns útmutatót:
https://www.ford.hu/tamogatas/felhasznaloi-kezikonyv?ref=%2F
-
seduction3
csendes tag
válasz
wong kok wah #2156 üzenetére
Azé régen az iGo-val is úgy volt hogy minél több térkép volt rajta annál lassabb volt a tervezés, és a menüben lépkedés is.
Erről a Sync-ről már most sem lehet mondani hogy villámgyors. Mi lesz 4 év múlva 2x ekkora térképállomány kezeléssel? -
seduction3
csendes tag
Még van kérdésem habár itt lehet kicsit OFF mert nem Sync, de hátha segít vki.
A jobb első és bal hátsó ajtóm csak folyamatosan nyomva a gonbot húzódik fel és le is, de felhúzáskor felmegy s rögtön jön is le kb. 1/4-ig. Valszeg akku kivétel miatt elfelejtette a véghelyzetét.
Hogyan lehet megtanítani? Yt-os videon Mondeonal úgy volt hogy szét kellett húzni az ajtón átvezető kábelköteget majd tanítani. Ez itt elég macerásnak tűnik Mk4-nél a széthúzás.
Vmi 5let?
Vagy Forscan v. gyári SW kell hozzá? -
wong kok wah
senior tag
válasz
seduction3 #2155 üzenetére
Nem igazán látom értelmét, hogy miért ne raknád fel az összes térképet. Max annyi, hogy telepítési időt spórolsz. Nem kell félned, hogy "tele lesz a drive" hiszen akik ezeket a térképeket csinálják tudják mennyi tárhely áll rendelkezésre. A régebbiek meg törlődnek mindig. Meg hát azért van a memória, hogy használjuk...
-
seduction3
csendes tag
Kösz, valami oknál fogva ma kb. 3x indultam kiszálltam az autóból és elindult a Bt.
Tehát minden OK, működik.
A Kiegyeselésen pedig azt értem hogy 1xcsak tele lesz a drive rész a sok egyre nagyobb térképpel. Én már most is azon okoskodom hogy az lst file-ból kigyalulom a nekem nem kellő sorokat, és a hozzá tartozó térképállományokat sem rakom a SyncMyRide mappába. Így csak 2-3 GZ file-t rakok fel.
Pl. Map EU Common, Lizenz, Map EU Central, Map EU ext, esetleg a Map EU East.
Aztán semmi. Majd nyáron meg felrakom a South-ot is de az már valszeg akkorra 12-es lesz.. -
qqrique
tag
válasz
seduction3 #2152 üzenetére
Van egy olyan lehetőség, hogy "factory reset" azaz visszaállítás. Keresd meg ezt a menüpontot.
Azt nem tudom, hogy mit jelent az, hogy "kiegyeselni".
Szerintem nincs ilyen opció a telepítési készlet config fájlban, de
a bölcsészkaron talán tudnak segíteni a "kiegyeselés" témakörben ).Komolyabban: a rendelkezésre álló csomagot tudod telepíteni.
Sem '1-eselni', sem 'kiegyeselni' opció nem áll rendelkezésre, ahogy azt én tudom.
-
seduction3
csendes tag
válasz
Bélaaaa #2146 üzenetére
Sziasztok!
A hétvégén felraktam a linkelt hivatalos oldalról aszem a SYNC3.4_22100 verziót.
Ma reggel felraktam a német oldalról letöltött legfrissebb SYNC3.4_22200 verziót, hiba nélkül felment. Ment utána a bluetooth.
Este hazafelé jövet pedig (mivel olvastam hogy az F11 térképekhez már az új hang és logok kellenek) felraktam ezeket:
Item1 = 4U5T-14G422-BAG
Open1 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BAG_1644245686000.TAR.GZ
Item2 = 5U5T-14G391-AS
Open2 = SyncMyRide\5U5T-14G391-AS_1644006548000.TAR.GZ
Hiba nélkül felment, de azóta nem kapcsolódik a már rég párosított 2 telefonom egyikével sem. Próbáltam kitörölni a párosítást (gondoltam újrapárosítom) a fejegységből, nem végzi el a törlést sem.
Mi lehet? Mit csináljak?
Van valami olyan hogy Sync reset vagy ilyesmi. Az mire való?
KöszEzután jöttek volna a 11-es térképek.
Továbbá kérdésem még hogy a jelenleg rajta lévő térkép állományokat hogy lehet kiegyeselni? Mert lehet van olyan amit soha nem fogok használni. A 11-esből is csak az raknám fel ami érinthet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kipróbáltuk az aktuális Ford járművekben található infotainment rendszert, mely sokkal gyorsabb elődjénél és az okostelefonokkal is kommunikál.
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kézilabda topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ASUS routerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest