Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #200 üzenetére
2-3 hete kezdték el összerakni az ITER reaktorát.
Az egész project kb 30 milliárdban lesz.
Ha úgy nézünk erre mint a szent grálra (mert az), és mondjuk a sok f.szkodás helyett ebbe öntenék a lóvét (egy tollvonásba kerülne), és a 30 milliárdot felsrófolták volna 150-re (világgazdasági szinten is szotyipénz), ezzel sokkal vonzóbbá téve a mammutoknak a belépéshez, akkor szerintem már pár éve kész lenne, sőt lehet, hogy már a DEMO-t építenék, és a tapasztalatok alapján aaaa... mondd már... PROTO-t terveznék.
Mert ha már ez adná az EU-s áram 30-50%-át, akkor azt mondom, hogy "ergye fiaim, mindenki akksisba"*. Lehetne lelövöldözni a fosszilis erőműveket, az egységnyi áram előállítási költségének csökkenése miatt pedig a bányászokat is lehetne támogatni... stb stb...
De az emberiség ehhez túl hülye. Egyén szintjén intelligens (legyünk PC-k), de tömegben idióta birkává válik.A sok pénznél csak a még több a jobb, a még többnél pedig az annál is sokkal több, Bezos pedig nem lesz szép gyerek a pénzétől, de az ezermilliárdos cégétől sem, szóval, igazából arra jó, hogy valami nő lehúzza róla. Meg a sok technokratának legyen kiket hájpolnia, hogy mars, meg globálnet, szpész-szex, meg anyámkínja okán. És itt most nem az innováció, és a haladást fikázom mielőtt valaki rám fogná. Csakhogy... ->
Közben meg az az ökoszisztéma ami ezt az elbaszott fajt életben tartja ezen a tyúkszaros sárgolyón recseg-ropog, az összeomlás határán van. Mars nélkül szerintem tök jól elvagyunk, kaja, oxigén, meg élhető időjárás nélkül már nem annyira.
Egy olyan rendszert barmolunk szét a pénz/hatalomhajkurászással, ami olyan, mint a világűr... minél többet tudunk meg róla, annál inkább rájövünk, hogy semmit sem tudunk.
[link]
De majd ezt is megmagyarázza valaki, hogy az emberek igazából jól viselik a 90 fokot és az anaerob életvitelt is, a hülyehíreknek úgyis egyre nagyobb a keletje mostanában ahogy az emberek napról napra butulnak el. [link]*Bár mondjuk még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy egészségileg jó ötlet az elektromos autó.
De akkor is ott van az a gondolat a fejemben, hogy már 20-30 éve kifutottunk az időből.
Azok a folyamatok amik beindultak a természetben, már olyanok globálisan nézve, mint a Sharidon... egymás hatásait gyorsítják. Aminek a végeredménye elég szar ránk (a fejfájásra) nézveNa mindegy, abbahagyom, mert úgysem érek el vele semmit, így értelme sincs.
Ez a faj pusztulásra érett, és nem is kár érte.hcl:
ezért nem szeretek neten beszélni, mert nincs se hang, se hanglejtés, se semmi, csak szöveg, én gyorsan olvasok, ez pedig nem jó abból a szempontból, hogy simán átsiklok lényegi részek felett/kimarad az értelmezésből.
Ugyan azt beszéljük, ez tény. A villanyozás nem hülyeség, csak helyén kell használni. Városban. Messzire meg dízel kell. Lehetőleg nem kiütött dpf-el egr-el adblue-val.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Jogász topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Xbox Ultimate előfizetések
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest