Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Autós kamerák
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
7200-as RAID 0 tárolónak? Hogy minden családi fotód, videód, és az összes munkád tutira elvesszen, ha az egyik vinyó meghal? Zseniális ötletnek tűnik, tényleg...
Tárolónak inkább két 5400-as HDD RAID 1-ben, azok legalább nem süvítenek és kerregnek annyira, és talán még megbízhatóbbak is.SSD-hez: Én tutira nem férnék el egy 64 GB-oson, de a 80-as helyett is inkább 96-os vagy 120-as kellene.
A legjobb aláírás a héten
-
Lenry
félisten
-
Misi 007
őstag
Egy 120GB-ost el tudnék viselni 30 körüli áron.
-
Ősember
őstag
minden ssd hírben jönnek a drága beszólások nem kell megvenni, ennyi. nem nektek szánták. majd később eljön az az idő, amikor ti is megveszitek és örültök majd.
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
affli
tag
nemsokára (vagy már most is) elavult lesz az olyan adattárolási technológia, ahol mozgó alkatrészeket alkalmaznak... szerintem például gyártói oldalról nem elhanyagolható tényező a szervizköltségek csökkenése sem.
de még tényleg drágák a kicsikék, várni kell 1-2 évet, hogy relatív olcsóak legyenek.
biztos voltak (vagy lettek volna) hasonló hangvételű topikok a floppy->hdd váltásnal is
Retro RULZ:)
-
Mercutio_
félisten
User error
2k egy külső usb-s vinyótok, abba beleraktad volna a kiszedett vinyót és ha kell rádugod a notira.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Kollégám toshiba(cerka 1,8Ghz? vagy 7 éves) laptopjában kipróbáltunk egy ide-st ami valami 80/60MB-at tudott 16GB...vastagon otthagyta a 2,5"-os hdd-t, a fele még mindig üres
Itthon 3 játékkal meg AutoCad, mütyürökkel 40Gb-nél tartok a 128-ból.
a HTPC meg olyan 20GB-nél...
Kb.:1 éve vettem darabját 40K-ért itt PH-n[ Szerkesztve ]
-
boba6
senior tag
válasz #16939776 #38 üzenetére
40-es volt, a márka stimmel
amúgy nem tudom mi a luxus egy használtan 20k alatt kapható 64GB-oson, ennél sokkal rosszabbul is el tudják verni a pénzüket a gépen belül az emberek
aki játszik +W7 annak kell legalább ez a méret, amúgy 30-40GB-on is el lehet férni desktop gépnél
ilyen picit mondjuk újonnan a jelenlegi áraknál már nem ajánlanék
és nem kell a sebességadatokat túlértékelni, SSD legyen és ne vmi bugos féle, már megérzed[ Szerkesztve ]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
judek
tag
Egyetértek az előttem szólóval..Bizony nagyon jó dolog az SSD, bár nekem még nincs de majd lesz. Ez az Agility pedig brutál
-
addikt
Akinek értelmetlen az ssd, az bizony még nem próbálta
Nem csak bootot gyorsít, hanem leállást is, program indulást, játék betöltési idők csökkenését stb.
Photoshoppt is lehet rá rakni... (premier is meg encore is rajta van nekem)
Semmi akadálya, akinek meg nincs rá pénze (minden tisztelettel), az ne hűzöngjön, hogy drága, meg semmire nem jó, meg agy meg úgy kellene, majd ekkor meg akkor veszek...
rendszerint ők nem vesznek...A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
KMT
addikt
válasz whiteman0524 #16 üzenetére
Azért hadd említsek meg még egy szempontot, és ez pedig a zaj. Én pl nagyon várom, hogy elérhető áron vehessek egy kisebb SSD-t a rendszernek, mert akkor ki tudom paterolni a 7200-as HDD-t a gépből. Most is megtehetném, de az visszalépés lenne... Viszont jelenleg ezek a leghangosabb eszközök a gépemben.
(#29) Gerisz:
Nem, terrás sose lesz. -
törölt tag
Teljesen egyet értek, volt olyan hogy picivel több mint két és fél órás koncert ~20 sávon lett rögzítve.(WAW 80-100GB)
Az audio-szerkesztő program 1sec alatt betöltött(128Gb-s ssd), de kellett 15 perc mire beszívta az összes sávot, és felépítette a peak image-t.(5-8%cpu)
Ez egy közepes sebességű 7200rpm/32MB hagyományos vincseszterrel követte el, ezen érkezett a nyersanyag.
Ugyan ezt egy 256GB-s ssd-ről alig 4 perc alatt megtörtént, 70-80%-os cpu használat mellett.
nem biztos hogy a rendszert össze kellene ereszteni a tárolt adatokkal esetleg egy particionálás után.
Mondjuk rendszernek egy 120-as (szerintem nem kell hogy 500/600MB/s-et írjon olvasson ahhoz hogy számottevő gyorsulást érzékelj)
És az adatoknak egy tisztességes Raid kártyán BBU-val, 256MB-rammal stb.
Raid 5-el (4 vincsi vagy többel) fölött fog SSD- tempót hozni ha nagy méretű állományokat olvastatsz be.
A befektetés 120-200K között szór attól függően hogy 4-8 port van-e vezérlőn, és + a vincsik
szóval szerintem a 300K-s ssd ára is "versenyképes" ha nem kell túl nagy tárterület, és nem beszéltünk még a zajterhelésről(#34) boba6 azt az embert én is ismerem, és tényleg nem gyakori az eset
[ Szerkesztve ]
-
boba6
senior tag
akkor te még nem hallottál az Intel Z68-ban debütáló SSD cachingről (Smart Response Technology)
neked találták kiamúgy imádom mikor olyanok osztják az észt akik életükben nem használtak SSD-t
vagyonokat költenek CPU-ra meg RAM-ra mikor a HDD a szűk keresztmetszet a gépükben(#33) D1Rect ->
ja és én már láttam 1 embert aki kipróbálta az SSD-t és azt mondta ez neki nem kell
meg is vettem gyorsan a notimba tőle
de ez erősen a kivétel kategória[ Szerkesztve ]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
félisten
Annyira jók az ilyen topikok.
"Soseláttam SSD-t, de drága, fölösleges, kicsi és nemjó.""Honnan tudod, hogy nem használtam még SSD-t?"
Onnan, hogy aki egyszer használt az:
a. vszínűleg továbbra is SSD-t használ
b. nem kell neki elmagyarázni miért jó(#32) kpal: Akkor érvágás lenne addig használni egy 30-40-es SSD-t amíg nem jön akkora amire a játékok is ráférnek?
~500Ft 1GB SSD, viszonylag drága, hogy üresen legyen belőle 50GB[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
kpal
nagyúr
válasz Silentfrog #26 üzenetére
Nekem nem csak az op miatt kéne ssd hanem a pár játék miatt de legalább legyen 100Gb fölött .
-
helkis
veterán
akkor csak egy verziót hagytál ki, ami olcsó és gyors is, ez pedig egy ssd-rendszernek, majd mondjuk 2x1Tb 7200-es hdd raid0-ban tárolónak..
(#19) {Zodiac} - van olyan ssd, ami miniPCIe-csatiba megy, tehát kifejezetten notiba szánják, csak egy olyan foglalt kell, ami fel tudja dolgozni a sata jeleket is, +mellette maradhat ugye a notiban a nagy tárhelyű hdd is..
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Raucher
tag
Vegyünk egy 60GB-os SSD-t. Rápakolom a Win7-et, plusz azokat a progikat, amik kellenek, ...
Innen kezdve totálisan semmi értelme, hogy szuper sebességgel indul a gépem, meg az office, meg a netböngészőm, ha utána úgyis a hagyományos vinyók sebessége határozza meg a tényleges munkám sebességét.Nem teljesen helyes a meglátásod.
Photoshop, Premiere pro, és hasonló programok akkor is nyernek az SSD-vel, ha a köztes állományaikat azon hozhatják létre. Ezzel az alacsony számítási teljesítményt igénylő, de hatalmas adatmennyiség mozgatásával járó műveletek futásideje drasztikusan csökkenthető.
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
-
joergie
őstag
válasz Alchemist #18 üzenetére
HDD-t se illik telerakni. Ugyebár a probléma, amit felvázoltál csak notebook esetében áll fenn, bár usb vinyóval az is bővíthető. De megnézem azt a grafikust, aki notebookon dolgozik...
Asztalinál meg nem probléma az ssd mellé bekötni egy gyorsabb 1-2TB vinyót.
Most te a technológiai korlátot akarod feszegetni, de ugye belátod, hogy ennek semmi értelme. Lesznek terrás ssd-k, lesznek olcsóak is, de az nem most van.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Silentfrog
veterán
Nemrég vettem egy ssd-t az op.rendszernek,vissza nem raknám semmi pénzért a hagyományos hddt.
Szerintem aki ellenzi,meg azt mondja minek egy kis gyorsaság a bootkor meg a programok inditásakor,meg a leállitáskor annak a gépébe nem volt még ssd.
Nekem eddig ugy volt/szerintem sokaknak/ ,hogy vettem egy nagyobb merevlemezt megparticionáltam két felé egyik részén a windowsal másikon meg a tárolni kivánt adatokkal.
Ez a megoldás a legrosszabb.
Bekapcsoláskor vagy 5 percig kerreget a merevlemez,rádásul nem is tudtam a géppel mit csinálni ez idő alatt,mert a Nod virusirto is indult automatikusan,és amig az nem frissitett addig meg sem mozdult a gép.
Most megnyomom a bekapcsologombot és 25 másodperc mulva csinálhatok bármit. -
Márton
nagyúr
válasz whiteman0524 #16 üzenetére
Az vegyen SSD-t akinek megér 50k-t hogy gyorsabban bootoljon a gépe.
köszönjük Emese!
Én sosem adtam ki 20k-nál többet ssd-ért, de NEM CSAK a boot lett gyorsabbEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mghltm
addikt
tisztaban vagyok a bit/byte atvaltassal de a halozati adatatvitelekhez hasonloan, itt is van protocol overhead
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
kpal
nagyúr
Jó lenne de drága mikorra lesz ez közel a jelenlegi HDD árhoz
-
FeRRaR1
őstag
Még mindig itt tart mindenki? nincs hangja gyors és nem melegszik, ennyi elég nekem, nem bántam meg, tökéletes rendszernek az SSD, adatoknak az 1TB Wd Black.
És fent van a photoshop, a Steam + fileok (14 Gb) Win 7 ugye, office, meg amiket használok, és maradt 7 Gb helyem, pedig csak 40 Gikgás SSD....
Tökéletesen elégedett vagyok vele, és hihetetlen jó vételnek tartottam (22E)
Intel belsős kingston. -
Alchemist
addikt
Nem egyértelmű... mert mi van akkor, ha a progi mondjuk 10 mega, de 300 megányi adatot tölt be? vagy pl. valaki rendszeresen melózik 20 Mpixeles képek százaival?
Akkor bizony a sebességhez jó lenne a Terás SSD... arról nem is beszélve, hogy az SSD-t nem illik telerakni.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
whiteman0524
aktív tag
Egyet kell hogy értsek a kollégával. Az vegyen SSD-t akinek megér 50k-t hogy gyorsabban bootoljon a gépe. Akkor lesz értelme SSD-t venni, ha oprendszerrel és minden egyéb alkalmazással együtt kényelmesen el lehet majd férni. Még úgy 2-3 év és jó lesz ez. Talán a Vertex 6 már elfogadható lesz
-
joergie
őstag
Én szvsz notiba vennék csak ssd-t. Ha valaki akar ssd-t, az a programok futtatásához kell, nem adattárolásra, arra kell venni egy gyorsabb NAS-t(vagy NMT-t), és szevasz. Mostmár lassan ott tartunk hogy NAS se kell, mert neten lehet tárolni mindent.
Nekem tetszik ez az ssd mizéria, csak egyelőre ott tartunk, hogy gép kell hozzá, hogy megtaláld a határait, különben nincs értelme megvenni.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
{Zodiac}
senior tag
Nem igazán értem én ezt az egészet...
Ha rendszernek használom csak az SSD-t és minden mást hagyományos hdd-n tárolok/használok, akkor kizárólag csak az oprendszer működését gyorsítom, ami boot-nál és még az egyéntől függő programoknál látszik csak igazán.
Vegyünk egy 60GB-os SSD-t. Rápakolom a Win7-et, plusz azokat a progikat, amik kellenek, akkor nagyjából 40GB-nak helóbeló lesz 3 hónapon belül, főleg ha akarom használni a sys. recovery-t.
Namost elkezdem felpakolni a hagyományosra ami nekem kell: Photoshop, Premiere pro, Edius, uTorrent célmappái, TV kártya rögzítő progija, és játékok. Ugye ezekből szinte egyiket sem lehet felrakni SSD-re, mert rohadék nagy fileokkkal dolgozik mindegyik, ha nem hobbi szinten használod őket.
Innen kezdve totálisan semmi értelme, hogy szuper sebességgel indul a gépem, meg az office, meg a netböngészőm, ha utána úgyis a hagyományos vinyók sebessége határozza meg a tényleges munkám sebességét.
Úgy lenne értelme, ha mondjuk egy 250GB-os SSD-n lenne az oprendszer és lenne egy teljesen különálló 1TB-os SSD a dögnagy fileok bizergálására. Nem hiszem, hogy túlzott lenne a helyigényem. Jelenleg egy 2*250GB-os raid0 tömbön van az oprendszer és a játékok, és egy 1TB-oson a "dögnagy" és fontos fileok. Biztonságos és gyorsnak mondható a maga nemében. Persze rohadtul örülnék egy SSD sebességének, de amíg nem lehet ugyan ezt a kiépítést megoldani SSD-ből csak mondjuk 300e ft-ból, addig inkább procira és memóriára költöm ezt a pénzt.
Öntörvényű Sünmalac
-
Geller72
veterán
Ez nem biztos, hogy így van. Jó ez így, rendszernek zseniális. Az ára, ami visszatartó erejű. 60GB bármilyen desktop OS-nek elég. Minden másra ott vannak a sima HDD-k. A terrás, jobb hdd-k 150MB/sec körül tudnak ténylegesen szekvenciálisan. Raidben még durvább a helyzet... Meg lehet ezt csinálni, nem kell az általad említett értékekhez SSD...
-
Geller72
veterán
Még mindig vicc. 50k/120GB. Arányaiban.
-
Enton
addikt
Jogos. Reméljük egy idő után erre is rá fognak hajtani a gyártók.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Franklin
addikt
Az a baj, hogy a gyártók a sebességre gyúrnak. Inkább a méretet kéne növelni és az árakat csökkenteni.
Szerintem az emberek többségének inkább egy 300GB/200MB/s-os SSD-re van szüksége, mintsem egy 60GB/500MB/s-osra.
-
S-eye
senior tag
Lassan normálisabb áruk lesz.Egy 300 gigás már felválthatna sok vinyót.
-
fi:zi'k
nagyúr
Ez a lineáris móka a rendszerlemeznél jelent vmi előnyt?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Zodicus
senior tag
Csökken az ára szépen-lassan (de nagyon lassan)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest