- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Hardvergyülekezet a Pilvax előtt
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- iPad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple asztali gépek
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benjami
csendes tag
Ez akkor lesz majd jó, ha az aksi 1-2 év múlva tönkremegy, aztán az első nagyobb terhelésre fogja magát a gép és lekapcsol.
-
Gusztáv
addikt
Dell M4600 workstation-höz is 180W-os tápot adtak, ami kb akkora volt mint egy tégla és volt vagy 1 kg. Ha kissebb táppal használtad, egyből vissza vett az órajelből. Gondolom itt nem akartak egy ekkora tápot adni az alapvetően karcsú géphez, ennek esett áldozatul a töltési teljesítmény. A megoldás egyszerű szerintem, a csúcs konfighoz adjon az MS egy nagyobb tápot pluszba, az árrésbe belefér.
A Surface vonal meg tényleg annyira szar, hogy a komplett iparág őket másolja 2in1 vonalon, de a Studio vagy a Surface laptop is nagyon jó kritikát kapott a szaksajtótol. -
maajsz
senior tag
Akár jelentős részét, sokan vannak akik szeretnének egy "elegáns" (nem hülyegyerek) kinézetű notit de gémelnének is vele. A 1060 meg annyira nem nagy kari, hogy egy új AAA game ne szedje ki belőle az összes kraftot akár már 1080p-n.
Ráadásul annyira nem vicces hogy hálózaton gémeléskor mennek az akkuba a ciklusok, ami gyanítom nem filléres itt sem. Na meg ki tudja lehet e erősebb töltőt adni neki úgy hogy az akku élettartama is megmaradjon..
-
AusWolf
őstag
Most őszintén, te láttál már olyat, hogy egy laptop (akár üzleti, gamer, vagy ultrabook), tablet, telefon, vagy bármi lemerült miközben a gyári csomagban mellékelt töltőre volt dugva? Én még nem. Utángyártott töltővel jártam már így, de az más kérdés.
(#55) persil, (#56) prolad: +1
-
prolad
addikt
Érdekes, hogy ilyen problémas fennál, eddig ahány notebookom volt, mindnél túlméretezett töltőt adtak. Nem értem miért kell ezen spórolni, főleg, hogy már kis méretben is tudnak nagy teljesítményt leadó töltőt gyártani.
-
szipipeti
tag
-
tegbashar
tag
Ez nem hiba, hanem szolgáltatás. Így senki sem fog szomjan halni wowozás közben
-
MrPetya19
addikt
Vajon ez akkor van, ha használva van a töltőn az USB port is, vagy akkor is ha nem?
-
sb
veterán
Logikus, és Windowsban szerintem 7 óta minimum így van, hogy akkuról vált egy rakás dolog energiatakarékosra a jobb fogyasztás miatt: proci freki is akár, passzív hűtési profil, kijelző fényerő, kikapcs/sleep time-ok, igp/vga profil, pcie...
Nem kétlem, hogy van ilyen is amit írsz, amikor a töltőn spórolnak, de azért elég fura, lévén, hogy jellemzően nem egy megugorhatatlan szintről van szó teljesítményben. A cikk is a komolyabb konfigokról szól 4 mag+1060 gépeknél.
Az utóbbi 4-5 évben eleve a 15W U proci a sláger, IGP-stől. Vékony notikban főleg ahol mondjuk a töltő/tápfogyasztásra is rámozdultak.Nálam van otthon 5-6 éves Samsung Ultrabook. Leveszi a Turbót akksiról a procinál, biosban, win energiagazdálkodásban, sehol nem állítható alapból, hogy engedje.
Munkában Dell Latitude 4 magos procival: alap win profil szerint ugyanúgy visszavett cpu-val ment volna. Miután szokásosan minden visszavételt kikapcsoltam megy szépen, egyet kivéve: az SSD (főleg 4k) sebesség a negyedére esik vissza kb. akksiról, érezhetően lomhább lesz a gép. Egyelőre kikapcsolhatatlannak tűnik lap-ssd oldalról is.
szerk: Dellnél amúgy állítható az akkutöltési profil is. Most éppen a nap 90%-ában "AC only" módban megy: nem tölti az akksit folyton (cserébe viszont áramszünetnél valahogy megoldja az átkapcsolást).
Előző (4-5 éves) szériában nem volt ilyen. Az is 95%-ban hálózatról ment de úgy, hogy nem vettem ki az akksit: 2-2.5 év után kuka volt.
(Egyébként nem értem miért ne menne hamarabb tönkre mikor töltési ciklusokban mérik az akku élettartamokat. A fizikát nem nagyon lehet megkerülni.) -
AusWolf
őstag
Asztali 1070-nel többre mész. Olcsóbban kijön vele egy gép, könnyebb hűvösen tartani, és nem annyira szól bele a teljesítményébe az energiaigény, mint a mobil verziónál.
Csak nagyon speciális esetekben látom értelmét a gamer laptopnak (sűrű költözés, külföldi tanulmányok, utazást igénylő munka, ilyesmik).
-
hunluki
senior tag
"Mondjuk én még mindig azt mondom, hogy aki komolyan veszi magát, az asztali gépen dolgozik/játszik, és laptopot legfeljebb csak másodlagos hobbi eszköznek tart."
+sok. Asztaliba mehet a teljesítmény, másodlagos pedig legyen könnyű, ha lehet passzív hűtésű és menjen sokáig.
-
azbest
félisten
válasz
[CS]Blade2 #12 üzenetére
már legalább 10 éve gyakorlat, hogy akku nélkül hajtott gép visszavesz a proci sebességéből. Anno az apple esetén is ment a hiszi, de thinkpadek vagy más gépek esetén is visszatérő kérdés volt, hogy miért megy csak 800Mhz-en a proci. Általában a felhasználó okoskodott azzal, hogy nem teszi be a gépbe az akkut, mert szerinte a folyamatos töltés miatt az hamar tönkremegy. Ez alapból hülyeség, de máig visszatérő felhasználói logika a nem hozzáértő felhasználóknál. A beépített akkukkal már nem tudják megcsinálni.
Persze, nagyobb tápegységgel képesek a gépek tölteni, menni vagy akár akku nélkül is teljes teljesítménnyel üzelemni. Csak az egyre vékonyodó gépek mellé egyre kisebb súlyú tápokat képesek csak vinni a felhasználók. Mondjuk normál üzemben teljesen jó is az, hogy csak néha nyal bele az akkuba, amikor a pici táp nem elegendő. A workstation notikhoz manapság is 170 wattos tápot adnak akár. Egy tableten nem életszerű maxra kihajtani mindent... persze a marketingesek is próbálnak minnél nagyobbat mondani.
-
AusWolf
őstag
válasz
szipipeti #39 üzenetére
Nem kell ott ülni, elég ha elindítasz egy feladatot, és hagyod, hadd dolgozzon a gép. Vagy manapság egyre többen streamelik ahogy játszanak youtube-ra, twitch-re, meg mit tudom én hova még, ami azért elég gépigényes feladat. Mondjuk én még mindig azt mondom, hogy aki komolyan veszi magát, az asztali gépen dolgozik/játszik, és laptopot legfeljebb csak másodlagos hobbi eszköznek tart.
-
total90
veterán
Szerintem ez nem minden modellnél van, pl. nálam Pr alatt sem csinál ilyet, akár több órás rendernel sem.
-
AusWolf
őstag
Ez nem kicsit kínos, hanem nagyon. Egy petákot nem adnék egy olyan gépért, amit nem lehet 24/7-ben hajtani még töltőre dugva sem.
-
macskea
őstag
válasz
flashpointer #16 üzenetére
Nekem is ez jutott az eszembe, de hát mondom nem trollkodom szét a topikot. Viszont kérdés, hogy pénzért lesz-e hozzá erősebb töltő? Mert lehet ám vennék az emberek, még ha szájhúzva is. Egyébként telefonon már tapasztaltam hasonlót, navi plusz zene egy sima 1A-es autós töltővel, és időnként kapcsolgatni kellett a kijelzőt, hogy kitartson az akksi. Dehát az egy utángyártott töltő volt.
-
troviko
senior tag
Azért ez egy kicsit ciki.
-
A vásárlok hány százalékát érintheti?
-
atus72
őstag
Biztos élvezet lehet 3D tervezni laptop kijelzőn...
-
Lacok
őstag
Lehet, hogy kimaradt egy munkafolyamat piacra dobás előtt.
-
salapp
addikt
Donnerwetter!
-
xedos
addikt
Na, ezt az APPLE is ismán eljátszotta!!!! A 2008 körüli Macbook Proknak is nagyobb volt a fogyasztása játék alatt, mint a 85W-os töltő által leadott teljesítmény, ezért merült... szerintem ez a probléma most is fent állhat, ha csúcsra járatják. Proci TDP 45W a Radeon VGA-ra RX560-ra 60-80W-ot írnak, a töltő még mindig csak 87W-os. De ügye nagy az akksi...:
Beépített, 76,0 wattóra teljesítményű lítium-polimer akkumulátor
87 wattos USB C hálózati adapter -
válasz
#57919488 #22 üzenetére
Lehet fikázni őket sok mindenért, de az tény, hogy 2in1 vonalon rengetegen másolják a Pro szériát, nem véletlenül.
És lehet mondani, hogy a MacBook Pro milyen prémium termék, de azzal még mindig nem fogok a kijelzőre rajzolni.
Tény, hogy vannak hibák, de szerencsére engem eddig elkerültek. -
törölt tag
Ááá!
Balfaszok. -
persil
nagyúr
"A cég elismerte, hogy a notebook akár töltőre dugva is lemerülhet, ha nagyon hajtják."
Hahaha, beszartam, pedig ma meloban volt par vicces esemeny, de ez igy estere mindent vitt
-
flashpointer
őstag
ennyi penzert meg normalis tolto is jarjon hozza mi? Tessek megvenni hozza a nagyobbat kulon, jol csinaljak igy jar a termekhez az apple eleterzes is
-
L3zl13
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #12 üzenetére
Ez se igaz mindig.
Van olyan noti, ami csutkára lemerülve nem kapcsol be rögtön az után, hogy csatlakoztattad a töltőre.Ami a hírt illeti, gondolom csak a legdurvább összeállítás érintett. Kérdés, hogy megoldható-e ezeknél egy egyszerű töltő cserével, vagy sem.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én úgy látom, hogy műszaki dizájnt tekintve inkább eltérni akarnak az Apple-től. Tehát valahogy azt akarják mutatni, hogy lehet máshogy is...persze hogy sikerül-e a dolog azt a vásárlók döntik el. A cikkben szereplő gép is más, hiszen szétszedhető, érintőkijelzős, ráadásul jóval erősebb hardver van benne mint a legerősebb Macbook Pro-ban. Talán túl erős?
Amit viszont túlságosan is jól másolnak, azok az árcédulák. Egy ilyen szörnyeteg netto 3300 dollár az USA-ban. Magyar pénzre jobb nem is átszámolni.
-
[CS]Blade2
addikt
Hát ezt én sem nagyon értem. Ha akku nélkül töltőről nyomsz egy notit, akkor is megy. Gondolom itt az lehet, hogy felveszi a konnektorról amennyit csak fel tud és még kell hozzá az akkutól is, és így merül. Ha így van, akkor akku nélkül le is kapcsolna terhelésre. Gondolom beépített akkuval van...
-
jbush
tag
Ha a gépedhez használt töltő leadott teljesítménye kevesebb lenne, mint a gép (teljes terhelés alatti) fogyasztása, a Te géped is lemerülne combosabb megterhelés alatt töltőre dugva.
A megoldás, ahogy fentebb is írták, az lenne, hogy az alulméretezett hálózati tápegységet (töltőt) kicserélik egy nagyobb teljesítményűre - feltéve, hogy a gép töltésvezérlője elbírja a nagyobb áramot. -
[CsuCsu]
őstag
Nagyon akarjak az Applet masolni, de hardverben valahogy nem jon ossze. Maradok a MacBook Pro-nal ebben a kategoriaban.
-
törölt tag
Tipikus MSFT
-
Taranti
senior tag
Na most, vagy a hírrel nem stimmel valami, vagy velem. Ha én a notimat töltőre (aka 220V) rakom, akármit csinálok vele, esélytelen hogy bármi merüljön. Persze egyébként tölt is. Ehhez a termékhez nem volt szerencsém, de ha nem így működik, akkor gratula az MS-nek.
-
az ilyen filléres, kínai gépeknek el lehet nézni egy ilyen apró hibát!
-
Cathulhu
addikt
Biztos komolyan vették az intel TDP besorolását
-
doooo
veterán
Ha már ilyen ügyesek voltak, adhatnának a rosszul járt vevőknek egy új gépet, amibe normális tápot raknak... De vajon mekkora esély van erre...?
-
Fred23
nagyúr
Állatira ciki, hogy így kiadták, ennek ki kellett volna derülnie teszteléskor, egyik legalapabb dolog!
-
Pug
veterán
Lehet az MS-nek nem nagyon kéne HW-t gyártania, eddig annyira nem jöttek össze a dolgok....
-
satz18
őstag
Az én gépem is merül sajna játék alatt. Jobb lenne hozzá 230W-os táp, mint egy 180....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cég elismerte, hogy a notebook akár töltőre dugva is lemerülhet, ha nagyon hajtják.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Politika
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Laptop Ultrabook -40% Ultra 7 155H 16GB/1TB 3K OLED 120Hz Intel Arc
- Lenovo Yoga Slim 7 Pro 16ACH6 R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX3050 16" Win10
- Dell Inspiron 7386 Ultrabook i7/16GB/240GB SSD/Magyar/Érintőkijelző!
- Lenovo T450s intel Core i5-5200u,4GB,FullHD,Led bill,+Sim
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 16GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360M i7 8700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB Zalman S2 TG Be quiet! 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest