- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen videókártyát?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
ŐőŐ, nekem valóban nem volt szándékom semmiféle hitvitát generálni ezzel, főleg, hogy 2 éve egyik géppel sem rendelkezem, más rendszerem van, de dolgozni felváltva dolgoztam mindkettővel (5dMkII, D600, mostantól meg majd lassan 1dMkIV) .
Mindenkinek a sajátjához húz a szíve, nekem meg a Leica m240 felé (Csak nem tud odáig húzódni sajnos )
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
CrusherW
tag
válasz Marseille199 #7 üzenetére
Anélkül, hogy állást foglalnék a Nikkor - Canon fanboy állóháborúban, azért had jegyezzem meg...
"De múltkor csak úgy összenéztem a pro 2.8-as zoomok súlyát"
Ez egy intelligens összehasonlítás, de ha még fel is tesszük, hogy ennek van bármi értelme - ahogy természetesen nincs - akkor is vicces, hogy milyen döbbenetes eredményekre jutottál
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM: 1 490g (2 499 USD)
AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II: 1 540g (2 399 USD)
Szóval a te összehasonlító metrikád alapján, a Nikkor 3,3557046979866%-kal jobb objektív, avagy 50 grammal jobb. Valószínűleg a Mark III már az új, továbbfejlesztett súllyal kerül a boltokba, extra 115 gramm horgász ólommal, jobb képminőség érdekében.
"Háát, a Nikonokban mintha több anyag lenne."
Igen finom műszer a kezed, hogy másfél kilónál 50 g-ot kiérez.
Legközelebb az illatának a színét hasonlítsd össze két optikának, mértékegységnek pedig köbdecibelt javaslok. Tuti a Nikkor győz
[ Szerkesztve ]
-
anubys1984
aktív tag
Tetszik, vagy sem, azért hívják piacvezetőnek, mert a legnagyobb volumenben értékesít. A mobilok esetén ez a Samsung, autóknál a Toyota (Suzuki a fasorban sincs). Ez a titulus nem a minőségről, hanem a mennyiségről szól.
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
flash-
veterán
Na és ebből hány fókuszhibás?
(arányaiba a legtöbb)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Marseille199 #7 üzenetére
és ezeknek a millióknak hány %-a kitobi?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Marseille199
senior tag
Ott a pont. Azért készült ennyivel több, mert a fele hulladék
Na jó, én is csak viccelek. De múltkor csak úgy összenéztem a pro 2.8-as zoomok súlyát. Háát, a Nikonokban mintha több anyag lenne. Kiindulva az alsóbb kategóriáktól ez stimmelhet is"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
AgFRjkUZT_3
tag
Tetszik az alcímben a "legördült a gyártósoraikról" kifejezés
Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...
-
haddent
addikt
A nagy rivális, a Canon [...] ami jól mutatja, hogy nem véletlenül ők a piacvezetők.
Aha, oké.. Ez jól meg lett indokolva. Amiből több fogy, az a piacvezető. Akkor a Suzuki messze a legpiaczevezetőbb autómárka messze maga mögé utasítva mindent gondolom.
-
korcsillio
addikt
1959 óta a piacon lenni azért nem semmi
-
kromatika
veterán
Megdöbbentő szám. Nem semmi.