- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Acer notebook topic
- Forrmell.enn
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- HP notebook topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
Sok mindent kipróbáltam, hogy a Youtube -on lévő 4K -s tartalmakat elérjem, de még mindig nem sikerült. A 4K -s tartalmaknál is a legnagyobb minőség ami elérhető az a FullHD.
A boot/config.txt -be bemásoltam a gpu_mem_256=112 gpu_mem_512=368 értékeket, de nem lett jobb a minőség és az is szaggat. Mit tudnék még csinálni, hogy ne szaggasson és a 4K -s tartalom is elérhető legyen szaggatás nélkül? / PI4 4GB / -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
Három dologban kérnék segÍtséget:
1: Beszereztem egy 4K -s monitort és nagyon akad rajta a 4K youtube video.
Olvastam korábban, hogy megoldható valahogy a memória kezeléssel, de sehol nem találom azt a hozzászólást.2: Cairo-dock -ot használok és két monitoros megjelenÍtésnél sehogy sem tudom a dock körül a képernyő teljes hosszában lévő fehér keretet eltávolÍtani.
3: Létezik -e olyan program, vagy megoldás amivel egy másik program /QMMP/ pozícióját lehetne fixálni az asztalon úgy, hogy minden újraindítás esetén ugyanott jelenjen meg és ne kelljen állandóan beállítani.
/ PI4, Raspbian /
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #544 üzenetére
Köszi a választ, már sikerült megcsinálnom.
Raspbian volt egyébként. -
Laszlo733
aktív tag
Köszi a tippet!
Nem HDMI lenne a hang, hanem Jack -en.
Már próbáltam mindenhogy.
Amúgy az egészet nem értem, mert minden telepítésnél máshogy jó. Van egy online rádióm a tálcán ( Raditray ) és ez is tök random módon az egyik telepítés alatt működik a másik alatt nem. Számomra nincs benne semmi logika, hogy egyszer miért és és egyszer miért nem.
Majd ha egyszer talán működni fog minden, akkor csinálok róla egy mentést. -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Frissült a rendszer ( Raspbian ) és azóta nincs hálózatom. Hogyan tudnám javítani?
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Telepítettem SD kártyáról a raspbian -t SSD -re, de azóta egyáltalán nincs hangom. A korábbi beállítások megmaradtak pl. boot/config.txt hdmi_drive=2
Már mindent leellenőriztem a pulsaudiot töröltem, majd újratelepítettem, de semmi változást nem hozott.
Pi4 -
Laszlo733
aktív tag
Ha valakit érdekel, megjelent PI4 -re az ubuntu 19.10
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
A legutolsó frissítés óta nekem nem teljes képernyőben jeleneik meg a kép a monitoron.
Mit kell átállítani, hogy újra teljes képernyős mód legyen? ( kb. 1cm keret van körbe )
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Telepítettem memóriakártyára a Manjaro XFCE -t. Tudja valaki, hogy hogyan lehet a hangot beállítani, mert jelenleg semmi hangja nincs. A hang 3,5 Jack -en jönne a rákötött hangszórokon keresztül.
-
Laszlo733
aktív tag
A Rasbiant már beállítottam, csak naívan azt hittem, hogy könnyen megy a már meglévő Arch használata is Pi alatt. A leírás meg tényleg szenvedés volt, mert nekem semmi nem úgy akart működni, mint ahogy az a leírásban szerepel. Néztem több videót is, de nálam a félúton mindig elhasalt valami miatt a telepítés, amin nem tudtam túllendülni. Mondjuk nekem a nagy Disztrók mellett egy kicsit fabados ez a Rasbian, ezért is lesz majd Manjaro az új kártyán.
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék a külső dokkban lévő Arch linux bootolásához, mert nem boldogulok. Ha jól értelmezem, akkor egy sd kártyára kellene a boot fájlokat másolni. Ezt a meglévő Arch rendszer alól kellene megtenni, úgy hogy közben az fut a notebook- on? Az sd kártya egy 1GB -os kártya lenne. Az elég a boot -hoz? A cmdline.txt fájl akkor jön létre, amikor a boot -t másolása megtörtént? Bocsánat a sok láma kérdésért.
-
Laszlo733
aktív tag
A kis hangszórónál a HDMI van kiválasztva. A PI -re külső hangszoró van csatlakoztatva a jack -en keresztül.
Ha jól olvastam, akkor elvileg automatikusan is kell tudnia választani a hangforrást. Amit még így elsőre találtam az az Audio Device Settings, ahol a PCM bekapcsolásra került, de így sincs hang. Még valahol lehet kutakodni? Hangkártya: bcm2835 ALSA ( Alsa mixer) (Default) -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy raspbian alatt nincs hang?
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Hogyan tudom megoldani, hogy egy külső dokkolóban lévő SSD -re MBR -be telepített Arch Linux Grub -ja ne az SSD -n legyen, hanem egy memóriakártyán, ami egy Pi 4-ben van?
Nem szeretném a belakott Arch -ot újrahúzni, csak a Grub -ot áthelyezni, hogy onnan induljon az Op rendszer. -
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Gondolkodom egy Raspberry Pi 4 /4GB/ vásárlásán. Azoktól kérdezném, akik már régóta használják folymatosan valamely típusát a készüléknek, hogy mennyire megbízható, időtálló a készülék. Nem kell -e arra számítani, hogy rendszeres mondjuk fél év használat után elromlana. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 3700X GTX1070 16GB 3600Mhz 1TB 750W B
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Eladó gamer pc. intel i5 10gen, rtx 2060 super
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest