Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
Komplikato #32 üzenetére
A nyomdai költség kb 10%-a egy könyv bolti árának.
-
Találtam e-könyv forrásokat [norberthires cikk]
-
Subi77
csendes tag
A cím kapcsán, az alábbi magvas gondolat ötlött fel bennem:
Vajon álmodnak-e az e-molyok e-papírról? -
ADAM1337
nagyúr
Elírás a cikkben, a razer viper v2 pro-nál, kicsit érdekesre sikerült ez a mondat így: (Mivel az aksi nem került számüzésre)
Ez az eredményt számos apró változtatásnak köszönhető; ilyen például a jobb oldalról eltávolított gombduó, a könnyített, nagyjából 80 órányi energiát tároló akkumulátor vagy mondjuk az oldalsó textúrázás és az RGB világítás száműzése. -
zetor2000
őstag
válasz
scarabaeus #24 üzenetére
A lényeg, hogy a tartalom ott van, látható, vékony, mittomén. Olcsó is, gondolom. És ha kell, holnap át lehet írni, cca. gombnyomásra vált (vagy utána 5-10 sec-re
). A karakterek megjelenítése meg olyan, amilyen, de mondjuk én is megverném, aki ilyet elkövet.
-
raveinT
tag
válasz
bollokcs80 #37 üzenetére
Meg is értem egyébként. Nevetséges, hogy képesek "beleégetni" a vásárló nevét az ebook elejébe, és aztán leírják, hogy ha nem a beleégetett név olvassa, azonnal küldje vissza a fájlt emailben a forgalmazó/kiadó címére...
Meg hogy tilos kölcsönadni, inkább vegyél annyi példányt ahány embernek kölcsön szeretnéd adni, stb.
A kedvencem mikor mindezt kb. public domain, száz éve halott írók műveinél teszik.
-
cpt_sanya
tag
válasz
Komplikato #35 üzenetére
Régen kelett 100.000 eladott példány az aranylemezhez most 2000 db .
-
Komplikato
veterán
Viszont itt jön az a probléma, hogy itthon olyan alacsony az eladót könyvek száma, ami miatt minden is mocskos drága.
Még sokkal régebbeb, mikor több olvasó volt, kisebb könyvárakkal, egy korongvilág könyv angolul kevesebb mint fele volt, mint a magyar. Mostanra van ilyen 4-5x szorzó?
A hetvenes, nyolcvanas években itthon egy sikeres könyvből 100-300.000 példányt is eladtak. Most meg? -
pusszycat
nagyúr
Kérdés kit illet a megspórolt papír, nyomtatási költség, szállítás... Amúgy szeretném látni, mikor dedikálni visznek egy ebook-ot.
-
raveinT
tag
válasz
Komplikato #32 üzenetére
Én úgy emlékszem legutóbb mikor amazonon néztem az e-könyveket, a külföldi oldalon elérhető angol nyelvű könyvek is azonos árban voltak a fizikai példánnyal. Szóval ez kivételesen nem magyar találmány
-
pusszycat
nagyúr
válasz
CriticalHit #29 üzenetére
Nem járok könyvtárba. Nem higiénikus.
-
Mik a főbb e-könyv beszerzési források torrenten kívül?
-
cpt_sanya
tag
2015 februárjában vettem egy kindle 6-ot a mainapig teszi a dolgát . Akkor 32000 magyar forint volt. Akkor ez kb 10 könyv ára volt. Annál már joval többet elolvastam rajta. Szóval relatív mi a drága. Meg jobb szerettem hurcolászni magammal mint a rendes könyveimet. Kevesebb helyet foglal nem gyűri a táska. Nem fog elázni, stb.
-
rankesz
veterán
válasz
bollokcs80 #25 üzenetére
Itt is ki lehet fogni olcsóbban, néha egész nagy a választék
-
zetor2000
őstag
válasz
kalozhun100 #4 üzenetére
Annyiért van egyedi Varmilo... sőt!
De nem, már a feléért is hátrahőköltem, hogy miafsz?! -
zetor2000
őstag
Egy Logitech MX Master 3 pont feleennyi, és azt nem mondhatod rá, hogy annyira nagyon rossz lenne...
Nem gamer, nem lukacsos (szóval VAN benne anyag), de cserébe 3 féle képpen is tud csatlakozni, akár 3 klf. géphez.
Nekem az elődje van, és ja, nekem sikerül vele terelgetni a képernyőn a nyilacskát. -
-
Skynet258
veterán
Rengeteg üzletben van már, a papír alapút eleinte a sima LCD-k váltották, de mostanra már van bőven E-ink is. Media Markt is ilyen emlékeim szerint, de tényleg sok helyen látni.
[link]
Persze a felbontásuk (és gondolom a frissítési rátájuk, élettartamuk) nem egyenlőek azzal ami egy ebook olvasóba kell.
Még az is lehet, hogy azért olcsóak ezek a címkék, mert a "selejt" ami nem hozza az elvárt minőséget, hogy könyvbe kerüljön, az címkeként végzi. -
rankesz
veterán
válasz
Komplikato #17 üzenetére
"És ez igaz is lehet, mert a supermarketekben a legutolsó árcetli is NFC-s eInk kijelző"
Hol? -
Komplikato
veterán
Félig off:
Nem tudom mit ért kínai hulladék ebook olvasón, de egy HiSens, Xiaomi, Huawei is sokkal sokkal drágább mint egy Amazon Kindle. Ez van.
Amiért az én csőrömet piszkálja a dolog, az az a tény, hogy az eIső eInk cuccok megjelenése előtt a Philips azt nyilatkozta, hogy alig kerűl többé az előállítása mint egy kinyomtatott könyvvé. És ez igaz is lehet, mert a supermarketekben a legutolsó árcetli is NFC-s eInk kijelző.On: A viper ultimate meg igen is túl van árazva. Akkor is ha V2, pláne ha realizáljuk sokkal kevesebb alkatrészből áll. A karácsonyi avagy BF-es fél ár a maximum ami reális. Ez nem egy monitor, ami kiszolgáló 5-10 évig is. Ez fogyóeszköz!
-
raveinT
tag
Anno kindle 4. gen elég olcsón indított, én ott vettem egyet, ami közel 10 éve hibátlanul szolgál (1 akksicsere mondjuk volt), már bőven 100 fölött jár az olvasott könyvek száma.
Ok, nem magas felbontású, nincs háttérvilágítás stb, de teljesen használható. Ha rendszeresen olvasol, és nem ragaszkodsz a fizikai könyv gyűjteményhez, akkor megéri egyszer kicsengetni egy normális modellre a pénzt. Ez szerencsére nem mobiltelefon, hogy 3-5 évente elavuljon.
-
Skynet258
veterán
Én is gyerekkoromban olvastam főleg, aztán sok év kihagyás után megvettem az első ebook olvasómat. Azóta a harmadikat nyúzom (mentem méretben és árban egyre feljebb) és az egyik legjobb beruházásaim közé tartozik, újra rengeteget olvasok, asszonyt is sikerült megfertőzni (ő épp 7.8 colost készül venni a Kindle Paperwhite után).
Perpill a cikkben is szereplő Onyx BOOX Nova Air-t nyúzom, igaz a cerka része nincs kihasználva, de ki akartam próbálni ezt a részét is egy ebook-nak.
Vegyél egy használt Kindle-t max ha nem jön be árában eladod. Azért itt a használt nem akkora rizikó szerintem, aki olvasni szokott azért ritkán vadember és vigyáz a dolgaira. A miénk pl. a lakást sem hagyta el soha, szóval annyira nem kell fázni ettől, hogy használtan vedd. Billentyűzetet vagy egeret mondjuk én sem vennék használtan ez igaz. -
pusszycat
nagyúr
"Dedikált e-olvasó helyett meg inkább igazi könyv" - drága, nem letölthető, helyet foglal, venni kell hozzá könyvszekrényt, nehéz megtalálni ha sok van belőle amit keresel, ha kölcsönadod sose kapod vissza.... Inkább hagyjuk.
U.i. Megeszi a levélmoly. Megsárgul. A húgod telerakja virággal.
-
totron
addikt
Kiwi leszek meddig sikerül túlhúzni ezt a tárgykultúrát. Annyira belénk verte a fogyasztóiság, hogy eszmékkel már kiválthatatlan a dolog, attól tartok, bár jóllehet, még mindig így járunk jobban. Mi az az ár, amit még megadunk azért, hogy legyen lehetőségünk dolgozni és keresni annyit, hogy megadhassuk?
A magam részéről is jobban szeretem az IPS/OLED technológiát, univerzálisabb és mindenhol ott van, sajnos PWM-mel együtt, így jól be is zártam magam egy szűk körbe. Dedikált e-olvasó helyett meg inkább igazi könyv, igaz, de ott is vadászandó a vibra- és elektrozajmentes olvasólámpa, a speciális területen íródott könyvek beszerezhetetlenségekről, megvásárlásra érdemes művek arányáról nem is beszélve. A lényeg, hogy a kelleténél jobban ne bohóckodjunk a technika oltárán - se.(#10) pusszycat, az is valami.
-
Freiherr
őstag
Elmebeteg árak vannak minden vonalon.
-
M@cika
őstag
62 ezerért a hülyének is megéri az egérke, rohanok is a webshopba megrendelni...
Ja, nem, a hülyék a túloldalon laknak. Annyiért már akár procit is kapok vagy egy használható alaplapot. :-) -
pusszycat
nagyúr
10 éve mondogatom magamnak, ha olcsóbb lesz az ebook olvasó (max. 20E Ft.) veszek egyet. Ez nem akar nekem összejönni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Motoros topic
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Okos Playstation 3 - Telepített PS3 játékokkal
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest