Hirdetés

Elektronikus papírba nem harap a levélmoly

Ezúttal monitorokra, e-book olvasókra és dokkolókra koncentrálunk, de azért sok más érdekességnek is szorítottunk helyet.

Monitorok, egér


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Heti válogatásunkat néhány monitorral kezdjük, amelyek közül az első kettő a játékos kedvűeket célozta meg, ráadásul a megfizethető kategóriában. A 61 900 forintot kóstáló Acer Nitro VG240YS (UM.QV0EE.S01) 23,8 hüvelykes, Full HD-s IPS panelje 165 Hz-es képfrissítési rátát szavatol, és 250 cd/m²-es maximális fénysűrűségéhez 1000:1 statikus kontrasztarány, 2 ezredmásodperces válaszidő, valamint AMD FreeSync párosul.

Acer Nitro VG240YS
Acer Nitro VG240YS [+]

A 16,7 millió szín megjelenítésével kecsegtető, HDR10 minősítésű, 2 wattos sztereó hangszórókkal megfejelt készülékre egy DisplayPortot, egy HDMI bemenetet és audio jacket tettek, és bár a talpa csupán dönthető, a 100 x 100 mm-es VESA rögzítőpont megléte kellő rugalmasságot ad a felfogatás terén.

Az 24,5 hüvelykes, NVIDIA G-Sync kompatibilis Lenovo Legion Y25-25 monitorba 240 Hz-es IPS panel került, de a felbontás itt is 1080p. A mindenhogy állítható talppal érkező konstrukció fényereje 400 cd/m²-ben tetőzik, és 1000:1 statikus kontrasztarányához tipikusan 3, extrém módban 1 ezredmásodperces válaszidő tartozik.

Lenovo Legion Y25-25
Lenovo Legion Y25-25 [+]

A 8 bites, fejhallgatótartóval és 100 x 100 mm-es VESA furatokkal ellátott modell 99 százalékban tudja lefedni az sRGB színskálát, konnektorokból pedig egy 1.2-es DisplayPort, egy 2.0-s HDMI, egy 3,5 mm-es audio jack állomásozik a két töltést támogató és két szimpla USB 3.0 kapu társaságában. Az ár 87 901 forint, és a garancia három évre szól.

A 279 900 forintba kerülő, Apple Studio Displayre hasonlító Samsung Smart Monitor M8 (LS32BM80GUUXEN) azok számára lehet csábító, akik egy olyan általános/irodai jellegű felhasználására szánt megoldást szeretnének, ami a 4K felbontás mellé tekintélyes képátlóval és okostelevíziós funkciókkal is szolgál. A 32 hüvelykes, 60 Hz-es VA panellel szerelt képernyő 400 cd/m²-es fénysűrűséget, 3000:1 statikus kontrasztarányt, 4 ezredmásodperces GtG válaszidőt, 1,07 milliárd színt és 99 százalékos sRGB színtérlefedettséget biztosít.

Samsung Smart Monitor M8 Samsung Smart Monitor M8 Samsung Smart Monitor M8 [+]

A Tizen OS-re építkező modell fő vonzereje talán abban rejlik, hogy segítségével számítógép nélkül böngészhetünk, nézhetünk különféle stream szolgáltatásokat vagy szerkeszthetünk dokumentumokat, sőt, távolról is hozzáférhetünk vele más PC-khez. Munkánkat elvégezhetjük a Microsoft 365 programcsomaggal, és a Samsung DeXnek hála egyes Samsung mobileszközökhöz is könnyedén csatlakozhatunk. Online megbeszéléseinket a lencsetakaróval felturbózott, dönthető webkamerával bonyolíthatjuk le, de az AirPlay-integráció sem hiányzik a 4.2-es Bluetooth kapcsolatot és Wi-Fi 5-öt felvonultató berendezés arzenáljából.

Samsung Smart Monitor M8 Samsung Smart Monitor M8 Samsung Smart Monitor M8 [+]

A csatlakozósoron egy 2.0-s micro HDMI aljzat és egy 65 watt továbbítására alkalmas, DisplayPort alt módos USB Type-C konnektor teszi tiszteletét, és noha VESA rögzítőpont ezúttal nincs, a dönthető állványnak legalább a magassága szabályozható. Természetesen vannak beépített hangszórók is, és említést érdemel, hogy a széleskörű tudással felvértezett, gyárilag kalibrált monitorhoz jár egy távirányító is. Ha a zöld szín nem igazán nyerte el tetszésünket, akkor fehér, kék vagy rózsaszín verziót is választhatunk.


[+]

Ezen a ponton jegyeznénk meg, hogy az Oázis Computer kínálatában jelenleg nem csak a Samsung okosmonitorok kaphatóak kedvezményes áron, de május végéig a Lenovo és az Acer modelljeit is leakciózták.

A gamereknek (vagy igazából bárkinek, aki ad perifériái minőségére) az épkézláb megjelenítő mellett egy jobb egér is javallott, és itt kerülhet képbe a Razer vezeték nélküli Viper Ultimate-jének az utódja, ami a napokban debütált a számítástechnikai kereskedések polcain. A 126,7 mm hosszú, 57,6 mm széles és 37,8 mm magas, szimmetrikus formavilágú, ötgombos újdonság a Viper V2 Pro nevet kapta, és számos vonatkozásban képvisel komoly előrelépést elődjéhez képest. A legszembetűnőbb a jelentős mértékben lecsökkentett tömeg, ugyanis 74 helyett mindössze 58 grammot grammot nyom. Ez az eredményt számos apró változtatásnak köszönhető; ilyen például a jobb oldalról eltávolított gombduó, a könnyített, nagyjából 80 órányi energiát tároló akkumulátor vagy mondjuk az oldalsó textúrázás és az RGB világítás száműzése.

Razer Viper V2 Pro
Razer Viper V2 Pro [+]

A kígyós vállalat feketében és fehérben egyaránt elérhető kurzorkergetőjében egy 30 000 cpi-ig skálázódó, egyprofilos belső memóriával megtámogatott, 750 ips-os/70 g-s Focus Pro 30K szenzor serénykedik, a fő klikkjei alatt pedig harmadik generációs (90 milliós) optomechanikus kapcsolók tanyáznak. Az sem mellékes, hogy a megmaradt két oldalgomb a korábbinál jobban kiemelkedik a borításból, és így kényelmesebben aktuálható, mint korábban. A hason lekerekített peremű, virgin grade PTFE tappancsok figyelnek (viszont az Ultimate-nél látott dokkolós érintkezők eltűntek), a töltést és a vezetékes működést lehetővé tévő parakábel Type-C/Type-A kivitelű, és a termék dobozából egy grátisz USB adapter, meg egy szett grip tape is az ölünkbe hullik. Az ár nem kevés: 62 901 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés