- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- ASUS ROG Ally
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #174 üzenetére
"Továbbra is tartom, hogy informatikusnak a programozni tudás olyan, mint költőnek az írás-olvasás"
Én ennél radikálisabb vagyok ebben a kérdésben, szerintem minden műszaki és természettudományos területen dolgozónak is egyik alap skillje kell legyen hamarosan, sőt egyes közgazdászoknak, szociológusoknak, nyelvészeknek is.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #110 üzenetére
Az baj, hogy annyira nagy területet akarnak lefedni, hogy egyrészt az átadott tudás két év után kimerül abban, hogy "ja valami ilyesmiről hallottam", másrészt annyira különbözik is, hogy adott embert egyik része érdekli, másik részétől meg égnek áll a haja. Kb ott tart most az informatika, mint amikor a természettudományok egyben voltak. Meg is bolondultam volna fizikusként leveli békák párzási szokásairól tanulni
Amit itt páran mondanak le is fordítható erre, oké, hogy te jó részecskefizikus vagy, de mi lesz, ha az egyik munkahelyen az lesz az elvárás, hogy levelibékákat tanulmányozz? Hát mi lenne, először megkérdezem, hogy "hülye vagy öcsém?", aztán ha továbbra is ehhez ragaszkodnak, elmegyek máshova, mert nem csak hogy nem értek hozzá, de abszolút nem is érdekel.
-
ledan
csendes tag
válasz
Cathfaern #110 üzenetére
Viszont itt bukik ki a rendszer hibája, mert amikor bekerülsz az egyetemre, akkor még nem igazán tudod melyik részterületben mélyednél el. A helyi tantervek ugyanakkor úgy vannak összeállítva, hogy már az adott telephelyen elérhető szakirányokra koncentrálnak. Vagyis ha pl. rendszermérnök és vállalatirányítási rendszerek sáv van, akkor nem fektetnek kellő hangsúlyt a programozástechnikára, nem mélyítik el az ilyen irányú ismereteid, nem indítanak el ebbe az irányba. Inkább nyomják a hálózatokat, az SAP-t (/ adatbázist) és ezáltal nem is biztosítanak igazán átjárást másik telephelyre.
Szerintem a Bsc első 2 évében egy átfogóbb szemléletet kellene adni, hogy utána bármerre lehessen szakosodni. Egyrészt a mérnöki (tehát technikai területen, villamosmérnöki határán), másrészt a programozói felfogásban. Ez valamennyire most is jelen van a tantervben (pl. digitális technikát, elektronikát, villamosságtant és programozást, architektúrákat, stb. is tanulunk), de mégse a szemlélet kialakítása van a fókuszban, inkább a tárgyi tudás. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hardcore café
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Windows 11
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Path of Exile 2
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- PS Plus előfizetések
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest