- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Asszem el kell kezdenem innen szemezgetni.
-
Alchemist
addikt
Ez a jelszó meddig tartana...?
-
echterion
nagyúr
Eddig is minimum nyolc karakteresek voltak a jelszavaim, betű+szám kombinációban, ez legalább megerősített benne, hogy egy darabig még nem kell félnem a brute force-tól.
Amúgy meg vajon miért van az, hogy egy fejlett technológia legjobb kihasználásakor elsők között jelennek meg az illegális tevékenységekre remekül használható dolgok, illetve a katonai vonal (bár ez esetben ugye nem konkrétan erről van szó)?
-
TESCO-Zsömle
titán
Tulajdonképpen a dolog nyitja az információ, mert ha nem tudod, hogy milyen karakterekből áll a jelszó, akkor úgy is a teljes palettával kell dolgozni.
És még ha úgy is van beállítva a program, hogy az adott karakterszámon belül először a kisbetűket pörgeti végig, aztán számok, nagyok, egyebek, akkor is csak a tényleges jelszóhossznál képződik némi különbség. -
-
Artus58
csendes tag
Én egy jó ideje SHA1 hasheket török videokártyán telefonfüggetlenítéshez. Egy proci mondjuk 50millió kombinációt tud másodpercenként, egy 6970 meg több mint 2 milliárdot, úgyhogy brute force téren elég jól működik ez a heterogén számítás
-
.mf
veterán
Hangzik -- egészen addig, amíg meg nem tudod, hogy azoknál a bizonyos három- és négybetűs betűs szervezeteknél már pár éve vannak működő kvantumszámítógép-prototípusok, amiknek ez nem exponenciális feltörési idő-növekedést jelent, hanem csak lineárisat
De valószínűbb, hogy más módszerhez folyamodnak még első körökben helyette -- pl. keylogger, kamerás megfigyelés, billentyűzet-lehallgatás, nővel elcsábíttatás, bedrogozás, waterboarding, stb, széles a tárház
-
válasz
TESCO-Zsömle #35 üzenetére
Na, ez már elégbiztonságosnak hangzik.
-
válasz
TESCO-Zsömle #29 üzenetére
Ha írsz bele plusz egy számot és egy spec karaktert, pl. @ vagy ! akkor mennyi?
-
FireGL
aktív tag
Nem frissítem rendszeresen listát (majd szabadnapomon nekiugrok) és már most is vannak újabb progik, de tessék itt van több mint száz desktop alkalmazás ami kihasználja a gpu-t: http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=58195
Amúgy a cRARk meg gagyizás, a listában megtalálod az Accent ZIP Password Recovery és Accent RAR Password Recovery programokat ami teljesen ugyanez csak van hozzájuk GUI.
-
-
smisa
őstag
Amiről tudok hogy erre használják az alábbi konfig
:
Core i7-980X és 4 db GTX580 és az említett Brute force - nem kell neki sok idő
-
SirRasor
addikt
Ömm..1000 éve próbálkoztam winrar jelszófeltöréssel. Brute force jellegű progi, és 1 magos mittomén' 1,5 GHz-s procival. Akkor az 5 karakterhossz megvolt 3 perc alatt, a 6 meg másfél óra lett volna. 7-hez már pár év kellett volna
Szóval: miért is olyan nagy szám ez a 4 hossz/percek?
-
berVi
senior tag
van pl. flac tömörítő is.
-
rii
nagyúr
egyáltalán mi enged meg manapság 4 karaktert jelszónak?
-
-
16+ karakter kis és nagybetű, szám, plusz egy speciális karakter.
Én egy könnyen megjegyezhető mondatot nagybetűvel kezdve, egy megjegyezhető évszámmal és a kedvenc speciális karakteredet szoktam ajánlani.Pl.:
Sosetoritekfelajelszavamat2011!E szerint:
"It would take a desktop PC
About 3 tredecillion years
to hack your password"3 tredecillion év. El se tudok számolni addig, szerintem kitart életem végéig.
-
mghltm
addikt
hat ha valaki nem kepes beirni parancssorba a crark-ocl allomany.kiterjesztes-t, az valoban ritka hulye
-
.mf
veterán
"Ettől függetlenül sok felhasználónak barátságtalan lehet a parancssoros felület, "
Jobb is, nem hiányzik, hogy pistikék és pannácskák is tömegével nekiessenek használni...
-
M@trixfan
addikt
Önmagában a speciális karakter még nem tutiság. Van is erre egy jó kis xkcd.
-
proci985
MODERÁTOR
kisbetű van 26, ez nagybetűkkel 52, számokkal 62
öt karakteres sor mindennel 62^5, az kb 916 * 10^6
hat karakter csak kisbetűkkel kb 308 * 10^6, de hét karakterrel már nagyságrendileg jobb a mindenféle karakternél... plusz ember számára sokkal egyszerűbben megjegyezhető. amíg mondjuk 6-8 karakterben limitálva voltak a jelszavak felülről, addig volt értelme kisbetűnagybetűszámnak, de hosszabb távon több értelme van kódmondatoknak. asciitáblát használni meg necces, semmi garancia nincs arra, hogy más billfelosztással is sikerül majd bejelentkezni. megjegyezni az összes ascii kódot meg... akkor már inkább egy csak betűből álló háromszor hosszabb jelszó, garantáltan erősebb lesz.
pl
figyelemeltereounikornismiattmarmegintcsillamlamakatlatok: 59 karakter, ember számára megjegyezhető, bruteforceval meg sok sikert. 62^n lehet jobb, mint 26^m, de ha az emberi agy limitációi miatt m sokkal nagyobb lehet nnél, akkor szerintem nincs miről beszélni. -
-
föccer
nagyúr
A hír azt írja, hogy karakteneként kb 100xra emeli a variációk számát. Ebbe belefér a spec karakterek is. Mondjuk ha a teljes ascii tábla 33-255 karakteréig használhatja, akkor az még jobb lenne. Abból egy 14 karakteres jelszó még egy jó darabig feltörhetettlen lesz ilyen módszerrel.
üdv, föccer
-
fondorlatos
aktív tag
Az otthoni krekker-huszárok kicsit többet próbálkoznak majd a batár kártyákkal, a négy-hat karakteres jelszó-tulajok meg-így jártak. Ennyi.
-
Aki 4 karakterest használ meg is érdemli.Kis betü nagy betű,szám plusz karakterek...Esélytelen...Azért sok sikert a töréshez.
-
Teljesen világos, hogy egy szimpla jelszó nem lesz jó semmire sem csak a megfelelő eszközzel való használata, mint pl. ujjlenyomat és írisz scan esetleg mindkettő, ami a mai notiknak nem okozhat gondot végül is kamera van mindegyikben.
Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje
-
ftc
nagyúr
8 karakter igen s abban is többféle karaktert
Amúgy megoldható lenne az egész probléma ha csak X lehetőséget adna hibás jelszóra egy bizonyos program..s máris meg lenne oldva a probléma
-
Hokoyumi
tag
mégis csak jó vmire az erős vga
tesztekbe nem akarjátok esetleg belevenni?
már ha cpu-val műxik heterogén módon
akkor az ivy-ra majd rá is lehetne ereszteni vs llano vagy majd trinity
apu teszt ahol a nyers erő döntOpenCL
bocs ha nem illő post, tegnap reggel 8 körül keltem
-
SzaboZE
addikt
Aki 4 betűs jelszót használ, az meg is érdemli.
-
M@trixfan
addikt
Éppen a napokban néztem, hogy alig van valami ami nem csak techdemo szinten használja ki a GPU-t általános célra, erre tessék, itt is van rar feltörő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új cRARk egy erősebb GPU-val párosítva percek alatt feltöri a négy karakterből álló jelszavakat.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest