Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpii
tag
Én nem vagyok egy pénzügyi zseni, de rendes vagy rendetlen pénz egy kutya, a papír pénz sem ér többet egy papírlap értékénél. Az, hogy a virtuális valuta nem kézzel fogható, és? A papír alapú mögött sincs annyi fedezet, mint amennyi ki van bocsájtva. A lehető legegyszerűbben elképzelve egy armageddon esetén még csak arra sem lenne ideális, hogy kitörüljük vele...
Más:
Valaki meg tudná mondani, hogy mire használják ezt az eszméletlen sok számítási teljesítményt? Azt tudom, hogy pl. komoly kutató cégek bérelnek CPU időt nagy szolgáltatóktól, mert olyan jellegű biológiai számításokat futtatnak, amik egy mezei számítógépen akár évtizedekig tartanának, de kb. ennyi? Egyáltalán ilyesmire megy ez a sok teljesítmény? -
Cifu
félisten
Én csak koca-pénzügyes vagyok, de alapvetően a krypto-pénznek a 2012-13-as Ciprusi bankválság tett nagyon jót. Addig a tehetősebb európai országok lakosai közül sokan tartották a vagyonukat Ciprusi bankokban, kvázi elrejtve a hazai adóhatóságok elől. 2012-ben szembesültek azzal, hogy bizony attól, hogy bankba rakták a pénzüket, még nem biztos, hogy az jó megoldás, mert ilyen eseteknél bizony nem juthatnak a pénzükhöz, sőt, el is bukhatják (persze ez korántsem újdonság, lásd még Madoff-blama).
A másik jelentős tényező a távol-keleti hasonló körülmény, a helyi bankszféra sok szempontból kezdetleges / nem teljesen kiforrott állapota.
A Crypto-pénzek előnye, hogy (elvben) teljesen biztosan megmarad a pénzed (kivéve az olyan eseteket, mint a hírben szereplő, ugye), és bármikor hozzáférhetsz (bár ugye a Bitcoin esetében a "bármikor" egy meglehetősen hosszú várakozás utáni időpontot jelenthet), amíg a "tárcádban van", addig biztonságban van, no persze a tranzakciók itt is pénzbe kerülnek.
Mivel pedig a crypto-pénzek árfolyama kúszik felfele, és a jelentőségüket már nem lehet félvállról venni (pl. áprilistól már a japán nemzeti bank is hivatalosan elismert pénznemnek tekinti), ezért egyre többen gerjednek rá, ezzel pedig a kereslet továbbra is nő, vagyis az árfolyam is (ami ugye a többi hagyományos pénznemnél inkább kiszámíthatatlan). Öngerjesztő folyamat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Path of Exile 2
- Kuponkunyeráló
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, MSI Creator Z16 A12UET-039IT intel Core i7-12700H/16GB RAM/1TB SSD/RTX3060
- Denon AVR X2100W Magnat Vector 77 5.1 hangfalakkal
- Üzletből, garanciával, Új Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 Ultra 7 155u/32GBRAM/1TB SSD/OLED kijelző
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 14 hó GARANCIA
- Asus TUF Gaming A17 AMD Ryzen 7-7435HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4050VGA/17,3" 144Hz kijelző
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U Refurbished
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest