Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arpii

tag

válasz Diokhan #11 üzenetére

Én nem vagyok egy pénzügyi zseni, de rendes vagy rendetlen pénz egy kutya, a papír pénz sem ér többet egy papírlap értékénél. Az, hogy a virtuális valuta nem kézzel fogható, és? A papír alapú mögött sincs annyi fedezet, mint amennyi ki van bocsájtva. A lehető legegyszerűbben elképzelve egy armageddon esetén még csak arra sem lenne ideális, hogy kitörüljük vele...

Más:
    Valaki meg tudná mondani, hogy mire használják ezt az eszméletlen sok számítási teljesítményt? Azt tudom, hogy pl. komoly kutató cégek bérelnek CPU időt nagy szolgáltatóktól, mert olyan jellegű biológiai számításokat futtatnak, amik egy mezei számítógépen akár évtizedekig tartanának, de kb. ennyi? Egyáltalán ilyesmire megy ez a sok teljesítmény?

• Cifu

félisten

válasz Diokhan #11 üzenetére

Én csak koca-pénzügyes vagyok, de alapvetően a krypto-pénznek a 2012-13-as Ciprusi bankválság tett nagyon jót. Addig a tehetősebb európai országok lakosai közül sokan tartották a vagyonukat Ciprusi bankokban, kvázi elrejtve a hazai adóhatóságok elől. 2012-ben szembesültek azzal, hogy bizony attól, hogy bankba rakták a pénzüket, még nem biztos, hogy az jó megoldás, mert ilyen eseteknél bizony nem juthatnak a pénzükhöz, sőt, el is bukhatják (persze ez korántsem újdonság, lásd még Madoff-blama).

A másik jelentős tényező a távol-keleti hasonló körülmény, a helyi bankszféra sok szempontból kezdetleges / nem teljesen kiforrott állapota.

A Crypto-pénzek előnye, hogy (elvben) teljesen biztosan megmarad a pénzed (kivéve az olyan eseteket, mint a hírben szereplő, ugye), és bármikor hozzáférhetsz (bár ugye a Bitcoin esetében a "bármikor" egy meglehetősen hosszú várakozás utáni időpontot jelenthet), amíg a "tárcádban van", addig biztonságban van, no persze a tranzakciók itt is pénzbe kerülnek.

Mivel pedig a crypto-pénzek árfolyama kúszik felfele, és a jelentőségüket már nem lehet félvállról venni (pl. áprilistól már a japán nemzeti bank is hivatalosan elismert pénznemnek tekinti), ezért egyre többen gerjednek rá, ezzel pedig a kereslet továbbra is nő, vagyis az árfolyam is (ami ugye a többi hagyományos pénznemnél inkább kiszámíthatatlan). Öngerjesztő folyamat...

Új hozzászólás Aktív témák