- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Népkártya mi?
A hat tesztből ötöt megnyer az 1060. De nagy baj, hogy a kártya fizikailag nagy. Most komolyan?
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Laja333
őstag
Kár, hogy a 480-ból csak a legsilányabb verziót sikerült tesztelnetek.
[ Szerkesztve ]
-
imi123
őstag
A teszteket nézve kb annyi jött le hogy szép meg jó az optimalizálás de az NV erőből megold mindent.
Ahhoz képest hogy ABU szerint még mindig a Kepler a legjobban dokumentált kártyacsalád ahhoz képest gyönyörűen futnak a játékok(saját tapasztalat is) ráncfelvarrott Fermin.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
Csupingo
veterán
A 470 csak 2-6 fps-sel lassabb a 480-nál az itteni tesztekben, viszont jóval olcsóbb, nem kérdés...
Az asus 1060 pedig olcsóbb a szintén asus 480-nál, ismét nem kérdés...[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
nemethbalazs
tag
Hehe. Mi lesz még itt...
Egyébként ha egy 4 GB RX470-et vennék cirka 65k Ft-ért akkor járnék legjobban még mindig
A legolcsóbb 6GB-os 1060 83k körül van. 3GB-osat meg nem szeretnék. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Nagyon jók ezek a kártyák, de még mindig nem érzem, a fontosságát, hogy sima 1080p-n az R9 270X-et cseréljem. Majd talán de akkor már valami jó 470-re?
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
MiklosSaS
nagyúr
Gratula 04ahgy, szépen össze válogattad a játékokat...semmi BF4, GTA V, Crysis 3, stb. Persze értem, ki kell hozzni valahogyan a maximumot a Radeonokból...
Most pedig jöhet a DX12 megmagyarázás. Olyan érzésem van mintha Abu írná a teszteket a te neved alatt.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Departed
őstag
Remek teszt, köszönjük!
A konklúzió egyértelmű így beválogatva az alapvetően AMD-nek jobban kedvező játékteszteket is. Mindenképpen olcsóbban kéne adni az 1060-nál a 480-at (tehát legalább 85, de inkább 80ezer alatt) hogy megérje a 480. Szinte minden játékban ez a realitás, nem is beszélve a brutálisan kisebb fogyasztásról és hőtermelésről.
Aztán hogy mit hoz a jövő (esetleg egyszer visszatérést a piros oldalra), azt majd pár év múlva kielemzem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
törölt tag
Egy játék kivételével mindenhol Geforce van a Top 3-ban, de a fogyasztásgrafikonon már Radeon "uralom" van
-
Steven
addikt
Végre van megint tuning ph-n! régen ettől volt szép ez az oldal ...
Gratula!
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
.LnB
titán
Ezt egy kicsit te félreértetted öreg. Nézd már meg, hogy ő mit írt és te mit linkeltél.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
nagyúr
Veszek majd egy 480-ast, mikor 50k körül lesz a piacon. Addig marad a 270X, amit szintén használtam vettem 40e körül. Őszintén szólva, elég gyenge a mai felhozatal mindegyik fél részéről, és egyik sem éri meg az árát. Egy 1070-nek kellene 90-100e körül lennie, egy 480-nak meg 60k körül. Kölcsönösen gerjesztették a PC-s játékipar leépülése és az árak emelkedése egymást.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Departed
őstag
-
kolopele
nagyúr
Tényleg, hány helyen kap ki az 1070 ? Én egyet sem látok. Tulajdonképpen nem is értem, miért kellett a cikkbe beletenni, akkor már az 1080 is helyet kaphatott volna benne, én meg húzhatnám ki magam ismét, hogy mégis az én kártyám a legjobb Az 1060 megint bizonyította, hogy az nvidia a jobb.
-
Laja333
őstag
válasz MiklosSaS #30 üzenetére
Biztos lehetett volna. Viszont van rengeteg tesztoldal még, ahol megkeresheted az általad preferált játékokat.
Én is örültem volna egy W3 és Metro:LL-nek (Az elsővel játszok, a második pedig elég jól szokta visszahozni a valós erőfölényeket), de azért nem akadok fel ilyenen. Máshol meg pont ezeket nem mérik.
A játékok mennyisége gondolom érthető, ennyi kártyánál ennyi játékkal is "élvezet lehetett" végigtesztelni. -
imi123
őstag
válasz Jim Tonic #32 üzenetére
Nem a szerzőkkel van a gond hanem a tényekhez hozzáadott álmodozással.
Forradalom meg megváltás...stb.
Ha én leírom hogy szerintem a jövőben az NV hardverek jobban dokumentáltak lesznek mint az AMD-k akkor max lehülyéznek. Ha ezt egy elismert cikkíró írja le annak súlya van. Sokat elbagatelizálják hogy az ilyen cikkek alapján választ az ember kártyát. Pedig szerintem anno sokan vettünk ABU cikkei alapján AMD karit.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
.LnB
titán
Miért és a te grafikonodnak mi értelme? Hogy egy jóval drágább kártya 1-2 helyen gyorsabb az olcsóbb 1070-nél. Még ha ő is ütött félre (bár szerintem nem, ő valóban a DX12-re gondolt) akkor a te grafikonod mit bizonyít?
(#39) gollo91: Ja értem. Most már.
[ Szerkesztve ]
-
Jó cikk lett, gratula
Egyetértek, hogy fölöslegesen nagy a 3 ventis 1060
-
partxxx
tag
Jó cikk, köszi érte
Nincs a listán, de nekem egy Sapphire RX470 4GB lenne a választásom
-
Redneck
nagyúr
Szépen szerepeltek az 1060-as kártyák, pedig a tesztcsomag nem éppen zöld. 106k a Strix, a többihez képest korrekt ár.
Persze, tudom hogy a jövőben az AMD lesz a frankóbb, de ezt évek óta olvasom.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Romvr
őstag
"jó árban van az Asus ROG Strix GeForce GTX 1060 6 GB, reméljük, hogy ez csak csökkenni fog. Semmit nem spóroltak ki belőle, masszív jószág, viszont a kártya túl nagy, sőt feleslegesen nagy egy ilyen kaliberű GPU-hoz."
Könyörögve kérem a tisztelt cikk íróját hogy ezt gondolja át még egyszer. A szóban forgó ASUS kártya azért olyan nagy hogy jobb hőleadása és elvezetése legyen. Ugyanis 50C°-ig be sem kapcsolnak a ventilátorok, amik ultra-csendesen üzemelnek amúgy. Ráadásul 60C° főlé sem fog menni a higanyszál.
Minden éremnek két oldala van.
Amúgy a teszt jó volt, tetszett hogy ilyen sokféle kártyát is górcső alá vettetek. Pár észrevétel a jövővel kapcsolatban:
Játéktesztnél érdemes lenne a TOP10 Steam-es listára is pillantást vetni és olyan címeket választani amik azért ismertebbek. A szerény véleményem szerint ezeket a játékokat lenne érdemes próbára tenni ilyenkor:
DX11:
GTA V
Crysis 3
Witcher 3
Deus Ex Mankind Divided
Rise of the Tomb Rider
DX12:
Amiket teszteltetek +
Rise of the Tomb Rider (így van viszonyítás DX11-hez mérten is)
Deus Ex Mankind Divided (ha megjelent a pecs, szintén jó viszonyításkét)Illetve igazán betehetnétek Time Spy teszteket is, bár szerintem az csalóka tud lenni.
Minden esetre köszönöm a tesztet! Csak megerősítést nyert bennem hogy jó vételt csináltam az ASUS ROG STRIX GTX1060-asommal
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Fred23
nagyúr
6 játéknál több is lehetett volna a tesztben, de azért így is hasznos volt! Ha nekem lenne lehetőségem sok kártyával tesztelni, tuti nem mennék 10 játék alá...
-
turbokappa
senior tag
Asszem megvárom a voltát....
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Yutani
nagyúr
válasz Johnnyxy27 #44 üzenetére
Amíg lesz lószar, addig veréb is. Amíg olyan hülyék az emberek a HA-n, hogy 70-80k-ért megveszik a használt 970-et, addig nem is fog lemenni az ára. Persze attól még jó kártya a 970, de ebben az árban inkább RX 470-et vagy jó ajánlat esetén 480-at vennék 4GB-tal.
#tarcsad
-
XuChi
addikt
Csak gratulálni tudok a sok idiótának akik 70k-t adnak egy gtx970-ért!!! 50k amit megér, többet semmiképpen sem. Ha a gtx770 35-40k, akkor a gtx 970 MAXIMUM 55k!!
-
Departed
őstag
Lehet hogy ti eladásra vesztek videókártyát, én játékra.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
- MSI RTX 3060 Ti GAMING X (LHR) 8G videokártya garanciával
- Eladó gigabyte ATI Radeon 9550 AGP 8x videokártya 256mb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest