- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Befutott a PCI Express 7.0-s szabvány 0.7-es revíziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz shabbarulez #13 üzenetére
+az ULV-k aránytalanul drágák is, nekem nem lenne szívem kiadni annyit egy 1.2GHz-es prociért, amennyiből kapok 2.4GHz-et is
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
shabbarulez
őstag
válasz t72killer #11 üzenetére
Az ULV procik mindig úgy egy év késéssel követik az adott gyártástechnológia bevezetését. Az alacsony feszültségű, kis fogyasztású mobil platformhoz egy némileg módosított gyártástechnológiát használnak, ami így késésben van mindig. [link] A köztes páratlan számú gyártástechnológiák ezek, 45nm esetén a P1267-es. Az Intel 25W-os mobil chipjei ezért is csak 2008Q3 felé fognak jönni, az ULV meg még utána, addig ugyanazzal a gyártástechnológiával csinálják mint a desktop frontot, de ez eddig is így ment trendszerűen.
Még idén jön 65nm-en egy 1.33Ghz-es ULV változat, de a 45nm-esre szerintem várni kell még legalább egy évet, de lehet csak 2009 elején jön majd. Tippre annak 3MB cache, 800-as FSB-je és még magasabb órajele lesz, úgy saccra 1.6Ghz-ig fel fognak menni a 10W TDP-t megtartva.
-
t72killer
titán
Egész pofás ULV 2magos procik vannak már, 10W körüli TDP-vel, 6-W-os idle powerrel egészen 1.2GHz-ig, de ha a 20W körüli fogyasztás is belefér, akkor az L-sorozatból is tudsz venni 1.6GHz-ig, ennek az FSB-je is jobb.
Az 1magos core solo viszont ha nem ULV-s (5.5W), akkor majdnem annyit eszik adott frekin, mint a kétmagos megfelelői!.
Vicces még, hogy egy T7500 kb annyit eszik, mint egy mobil celeron... (ld lista alja, "Merom-L")
Szóval sztem ma már teljesen van létjogosultsága a 2magos mobil rendszereknek, főleg, h lassacskán egyre több progi kezdi támogatni (pl linuxon már a bootfolyamat is), és ha picivel többet is fogyaszt nyúzáskor (na persze akksin nemigen fogunk 1 ULV-s géppel crysist tolni), hamarabb befejezi a prociigényes taskot (=pl egy mailben kapott zip kitömörítése, +pl acrobatban való +nyitása) - így a bruttó fogyasztás (Wh/task + a ) nem rosszabb.
-
gV
őstag
azért jo h a penryn a mobil 45nm esek kodneve és közben ez jött ki legkésöbb
sztem nem rosszak a tdp értékek, bár engem inkább az ulv-s penrynek érdekelnének, azokrol nincs még info?
sztem egy laptopba felesleges a 2magos proci inkább minnél hosszabb ideig mennyen az akuval
-
t72killer
titán
de adott pénzért kicsit több teljesítményt kapsz (kb +200MHz-et). A fogyasztási adatok papíron tényleg nem túl jók, de ahogy az asztali teszteket láttuk (4penryn mag eszik annyit, mint 2 conroe) - simán lehet még kellemes meglepetés ebből a szériából is
-
Cyrin
addikt
Hát igen, ez a fogyasztás nagyon gáz, ahoz képest, hogy 25-29 W-ról lehetett hallani mindíg. Erre kár volt várni, mert olcsóbb nem lesz mint a mostaniak, és kevesebbet sem fogyaszt.
-
Eszleny
aktív tag
A TDP-ket elnézve most már nem bánom, hogy Santa Rosa-t vettem.
-
t72killer
titán
válasz Stalker-2572 #5 üzenetére
ha jól tudom, 44W, ugyanannyi, mint a mostani 2magos extrém (na jó, gondolom az x9000 3.2GHz-re húzva fogja ezt megenni, a 4magos meg pl 2.4GHz-en). még ez is elmegy, pl a régi AMD-s mobilprocik 50+W-on működtek
[ Szerkesztve ]
-
Stalker-2572
veterán
12MB wow. Quad core-nak mennyi lesz a TDP-je?
All Black...
-
Integra
titán
nem hangzik rosszul...
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Alex91
félisten
Van egy olyan erzesem, hogy a januari Stevenote kapcsolodni fog ehhez...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
t72killer
titán
kíváncsi leszek majd a 25-W-os példányokra végre megint jön az a 8órát akksirólwifizős centrinós érzés ahogy elnézem, kb a merom-féle menetrendet akarják követni: bevezették a T7200-400-600 sorozatot, utána olcsóbban kihozták a T7300-700-as santa rosás verziókat rá kb 3/4ed évre.
-
Rover623
félisten
2,1 és 2,5GHz...800-as FSB-vel...
Intelnél is visszatérnek a feles szorzókhoz...?
Minek ez a kavarás, nem értem...primus inter pares
Új hozzászólás Aktív témák
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- Dell Latitude E5470 touch
- Acer Aspire E13 (ES1-311-C4WQ)
- MICROSOFT SURFACE Go - Pentium 4415Y/8GB/128SSD/CAM/INTEL/10.1"/1800x1200TS/