Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz ddekany #56 üzenetére

Akkor úgy mondom inkább, hogy letették a stílus alapköveit (tényleg a HL-t ki is hagytam).
    Persze amiket azóta fejlesztettek, azok is dicséretesek (gondolok itt az általad is említett AI-ra, fizikára, plusz a multiplayer részek is sokat fejlődtek - szerintem annak idején el se tudtam volna képzelni, hogy kijön olyan játék, aminek nincs single player módja, erre ott volt rögtön az UT és a Quake 3 is).
    Lehet hogy tényleg csak pszichológia az egész, de régebben mintha tényleg több jó játék jött volna ki százalékos arányban is. Sokkal elgondolkoztatóbb feladványok voltak bennük, jobb story (ezt a kettőt nem feltétlen fps-re értem), valahogy a legtöbb egy komplexebb egész volt.
    Ezzel szemben most pedig nagyon sok olyan játék jön, hogy licencelünk egy motort és összedobunk alá valami gagyit, vagy említhetném a tipikus rókabőr esetét is ( pl. nfs), esetleg egy hogyan húzzunk ki minél több pénzt a userből esetet is (sims 1-2 és milliónyi kiegészítőjük).
    Az egész hátterében viszont az állhat, hogy az egyszerű leülünk és összedobunk egy játékot pár hónap alatt 2-3-an dologból(persze ez már a 90-es évek közepében-második felében se volt reális, de gondolom még akkoriban is jóval kevesebb fejlesztő dolgozott az adott projekteken, mint mostanában) egy hatalmas iparág nőtt ki hatalmas költségekkel, így muszáj a tutira menniük, ezért sokkal kevésbé vállalják be az eredeti ötleteket is.

Új hozzászólás Aktív témák