Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
Tegnap kezdtem el a Bioshock-ot és valami félelmetesen jó hanghatások vannak benne, igazi gyöngyszem 5.1-ben. Nem igazán para, mert bár van benne vér, de nem nyomasztó és mert ilyen vicces maskarában vannak az ellenfelek (legalábbis az elején), de a hangulat magával ragadó. Rengeteg ötlet van benne, amit szívesen látnék viszont pl. doom környezetben is. A kütyüket lehet hackelni és az egész biztonsági rendszer működése beleférne a doomba is. Lehet találkozni gonosz kislányokkal, őket pl. nem kötelező lemészárolni, fel is lehet szabadítani őket. Egy kis ördögűzés jól jönne a doomba is, persze lélek nélküli zombikkal már nincs mit kezdeni, de arra jó a diplomácia és a láncfűrész.
Ami nagyon tetszett a doomhoz képest, az annak a megoldása, hogy a zárt tér ne tűnjön annyira zárt térnek (üvegfalak, óceán). Valamint van egy csomó vizes jelenet (nem meglepő módon), ami a doom-ban teljesen kimaradt, bár a Marson ehhez viszonylag kevés a víz...
-
west
őstag
tuti sotet lesz ez a jatek is

-
Quan-Chi
őstag
az a 3D-s füles hatalmas találmány ! az fix! mindenesetre nekem nagyon bejön a játék, bár néha kicsit uncsi h mindíg mögém terem egy szörny! kedvenc részem: mikor a slóziba bóklászok minden csupa vér és széttőrt kagylók, síri csen majd valami halk dübögés ami egyre erősebb... és egy nagy bikában végződik a dübögés!

-
ddekany
nagyúr
"azért Doom3-ban is volt NÉHA para, pl. az Imp, aki a lépcső mögül az arcodba ugrik"
A megijesztés és a para az nem u.a. A para az, amikor folyamatosan képesek fenntartani a félelem légkörét. Óh, de szépen kifejeztem...

tdd587: A fórum üzenetek végén a köszönést + név aláírást embertársaid az elmebetegség tüneteként fogják értékelni.
-
tdd587
őstag
-
]Phobos[
senior tag
Ha már fényes, nagy terep és vidám hentelés, akkor Serious Sam 1st & 2nd Encounter

AvP2 Marine télleg para, főleg este mélynyomóval a seggedben
Azonban a Alien-el is móka és gonosz kacagás a game, csak tudni kell jáccani vele!De a legparásabb eddig akkor is az Undying volt a maga idejében! Ajánlom mindenkinek, aki nem grafikafüggő!
mod: azért Doom3-ban is volt NÉHA para, pl. az Imp, aki a lépcső mögül az arcodba ugrik, vagy a kis repkedő csecsemőizék!
-
Quan-Chi
őstag
ÚÚÚ, Micsoda képek! amugy a topik láttán ismét DOOM lázban égek! felraktam a 3at a kiegészítőjével 1ütt, és vadul függöm éccaka 3D-s fülessel
nagyon zsíííííííír -
Szabi1987
aktív tag
Jó kis játék.
A 3om nekem is tetszett.Ezt is ki fogom próbálni
-
remington2
senior tag
válasz
spirit007
üzenetére
Az AVP 2 is nagyon jó volt, ott is lehetett rettegni, amikor egy sötét folyosón megtámadtak. De abban is csak az emberek "fajával" volt élmény, utána még talán a predator, de az alienek falonismászoknemtudomholvanavízszintkinyíregydarabkatonakéssel-már nem jött be.
ddekany: sok ember van, akinek bejön a paráztatás, csak valamivel igényesebben kellett volna csinálni a doom esetében. Olyan, mintha a végére szó szerint elfogyott volna az ötlet és a lendület: kevés elem, hosszú játék, ez a kettő megtette a hatását.
Én magam sem vagyok egy nagy horror-fan, de a sci-fi elemekkel megspékelve a gyengém a téma

Amit a mai napig a legnagyobb előnyének tartok, az a közvetett történetvezetés, ahogyan - olvasva a pda-k naplóit, hallgatva a hangfelvételeket - szépen megy előre az ember.
"Te Ken, Louis vagyok a laborból, ti is halljátok azokat a furcsa zajokat? Mert engem már nagyon idegesít. Megyek majd altatót kérni." erre a válasz: "Helló Louis, én ezt nem tanácsolom, a gyengélkedő tele van fura kinézetű beteg emberrel. "

Szerk:
tdd587: a "minden főellenségnek megvan a maga legyőzési módja, fegyverekkel úgysem jutsz tovább, küszködj amíg meg nem találod az amúgy tökegyszerű megoldást" bossokat én sem nagyon bírom már. Valami újat kellene kitalálni. Mondjuk, a serious sam 2 végső főellene, a piramis nagyot ütött
-
alien_
őstag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Mint valami új Might and Magic cím

-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Most nézem DOMM4; mekkora szar vagyok..

-
spirit007
senior tag
"Én ezt a sötétben rettegéses játékstílust eleve nem is értem... ki az, aki szórakozás címén parázni és botladozni akar?"
Ez az .
Az elmegy a világítás és elém/mögém teleportálódik egy szörny stílus sokkal inkább idegesítő , mint paráztató . Főként mikor 1000X ismétlődik , mert ennyiről szól a játék
Ha bef*sós játékot akar valaki akkor : A vs.P ! ( D3 ennek a nyomában sincs...)
Ha vidám hentelést akkor : Painkiller !
-
ddekany
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Én ezt a sötétben rettegéses játékstílust eleve nem is értem... ki az, aki szórakozás címén parázni és botladozni akar? OK, kicsit rendben van, egy kis adrenalin. De aztán egyrészt úgyis elmúlik a hatás (ha egyáltalán volt... inkább tizenéveseket célozhatnak meg ilyennel), vagy ha nem, akkor kellemetlenné válik a játszás. Én úgy általában utálom, ha valamiben meresztened kell a szemedet, feltekerni a monitor fényerejét. Egyszerűen idegesítő! Látni akarok, csesszétek!
Legyen világos, nagy terep (és vidám vérontás). Na, gyakorlatilag úgysem játszok, de szinte hihetetlen, hogy még így is mennyire igazam van. 
-
tdd587
őstag
Hát ja. Pedig én belevenném azt is, hogy a hullákkal lehessen csapdát állítani a hullazabálóknak...
Nem is rossz, lehet írok Carmack bácsinak, hogy szedjék össze magukat. Motort meg kár írni, ott a crytek motorja, jövő ilyenkorra már menni fog High-ban mindenkinél, csak a pályákat csinálják meg...
Üdv,
tdd587
-
(Kolombusz)
veterán
Remélem változatosabb lesz, mint a negyedik rész.
Az elején tényleg jó volt, izgultál, meg a frász jött rád, aztán zseblámpával lecsaptad a szörnyeket, de úgy egy óra után kiszámíthatóvá vált az egész és ellaposodott. -
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Az megvan, amikor kilépsz a liftből, az egész szint leszakad (5.1-ben elég nagyot szól...), haláli röhögés és már lehet is fuldokolva keresni lent a bejáratot, miközben fogy a levegő...
Engem sokáig az hajtott előre, hogy majd csatlakozhatom az előttem járó csapathoz (kis csapatmunka, nagy tömeg jelenet), de hiába. De több félelmetes rész is lehetett volna kevesebb szörnnyel. Az a kis robot is jó volt, azzal is lehetett volna még variálni. Fejtörőket is lehetett volna belerakni (legalább HL2 szinten, ha már az volt akkor az etalon). De például lopakodni sem lehetett. Vagy összeugrasztani/összezárni a lényeket. Mindegy mit csináltam, scriptelt teleport és rám ugrottak minden irányból.
Vagy ha már csak hentelés, akkor a nagyobb teremben a tömeges zombi írtás is kimaradt.
Benne volt a lehetőség... kérdés, hogy mit akarnak a D4-ben. Ugyanezt, vagy megnézik a számokat és átvesznek dolgokat máshonnan is. Személy szerint jobban örülnék valami túlélő horrornak. Az oké, hogy leverek egy-két zombit, de ezek a nagy szörnyek olyan esélytelenek. Az elején a D3-nak is az fogott meg, hogy én meddig jutnék el egyedül... szinte semeddig. Ha ezt az érzést kombinálnák azzal, hogy valami értelmes módon lehessen mégis túlélni a nagyobb szörnyeket, az is lehetne új feeling. Szegény Ripley sem úgy győzött, hogy elővett egy mégnagyobb puskát és lelőtte az anyakirálynőt, a skywalker gyerek egy ajtót csapott a szörny fejére, Gandalfnak ott volt a kőhíd stb... egy kis sziklaomlasztás, ha ide futok innen is rám rontanak és összekapnak a szörnyek stb. taktika és még a zseblámpázás sem zavart volna senkit...
A statikus környezetet meg el kellene már felejteni. A crysis megmutatta, hogy mennyi lehetőség van a rombolható környezetben. Na mindegy, álmodik a nyomor...
Üdv,
tdd587
-
remington2
senior tag
Nekem nagyon bejött a doom3, szeretem a horror-scifi kliséket jó köntösbe öltöztetve, és itt megfelelő minőségben/formában csinálták meg ezeket. Nagyon bejött a pda-s 'sztoriolvasás" is. Ami tényleg gáz volt, az az elképesztő hossza, aminek a végén már az ember kezdi unni az egészet, akármilyen izgi.
Szerk: ajtón belép --> két lépés előre --> ajtó bezárul, szörny teleport eléd - mögéd --> rohanás, lövöldözés, félelem, ijedtség = kb. erre épül a játék, ezt nyomják 4-5 formában, lehetett volna kitalálni még valamit, ha már ennyi ideig fejlesztették.

-
tdd587
őstag
Azért ha nem játszol egy darabig, akkor újdonságnak tűnhet megint minden. Én pl. a HL2 előtt az Wolfeinstein-el nyomultam utoljára (mármint az elsővel), minden köztes FPS kimaradt egyéb okok miatt. Lehet, hogy csak egyszer nyomtam végig, de a HL2-ben nekem minden eredetinek tűnt és hatalmas élményt adott. A doom3 mondjuk inkább csak a para miatt.
Ezzel szemben az összes civil-t nyomon követtem, így abban a szériában alig látok érdemi fejlődést, pedig éppen 16 éve játszottam az elsővel először. C&C vonalnál szintén.
Egyébként pedig szerintem el kell fogadni, hogy "azok a boldog szépnapok" a fiataloknak most vannak. Miért degradálja 30 felé mindenki a fiatalok életét műanyag vacaknak? A mienk is az volt annak idején, mégis megvan a nosztalgia.
Üdv,
tdd587
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
adalbert1
üzenetére
Szerintem igazán nagy név nincs évi 10-15 alaklommal. Igazán nagy nevek évente jo ha 3-4x vannak. A többi csak nagy névnek tünik és csak PR van mögötte. Pl hatalmasat néztem amikor feltettem a nagyon várt(persze tudtam nem lesz év játéka) Black Site A51-et. Hát ugy leesett az állam. Nagyon messze volt attol a szinttöl amire a trailer alapján számitottam. Mintha vmi 2-3évvel ezelötti játékkal toltam volna. Talán még akkor se állta volna meg a helyét semmien tekintetben.
Izlésünk különbözik de haverok is temérdekszer kitolták a diablo2-t. Szal annyira jo game mint akkor nem készül manapság az igaz. Én viszont probálok nem válogatni. FEAR-t, HL2-t volt eddig és most ha ráveszem magam akkor STALKER lesz a köv amit többször kitolok. De manapság nehezen veszem magam rá énis. Régen több ien game volt amit többször elövettem.
Uristen haverral hányszot kitoltam a Fighting Force-ot, pedig nem volt egy nagy vmi mégis élvezetesebb volt coopba mint sok mai game (mondjuk manapság a kevés coop gamet is szinte csak neten lehet tolni coopba) Több most nemjut eszembe de biztos volt még amit ronggyá játszottunk. -
adalbert1
veterán
Inkább már offba teszem.
Igen, ez ugyanúgy jellemző a filmekre és a zenékre is, sajnos a pénz diktál.
Valamennyire én is ezt akartam megfogalmazni, mint te, hogy hiába a jó grafika, fizikai motor, AI, ha egy játék 10 percre nem képes lekötni, játékélmény gyakorlatilag nulla (tehát technológiailag hiába hozza a maximumot, ha élvezhetetlen).
Nyilván mikor még csak 1-pár ember fejlesztett egy játékot, akkor gyakorlatilag sokkal jobban tudtak magára a játékélményre koncentrálni, arra volt kihegyezve az egész (főleg hogy a kornak megfelelő grafikát megfelelő tudással nyilván nem volt akkora munka összehozni, mint a mostani dolgokat, de jobbra nem is volt lehetőségük).Tegyük hozzá, hogy az utóbbi 4-5 évben én sem játszok igazán aktívan, de új és ígéretesebbeknek hangzó címek közül azért szerintem kipróbálok évi 10-15-öt. Ezekből még egy olyan se volt, ami végigjátszás (már ha eljutottam addig) után ne jutott volna az uninstall sorsára, tehát újrajátszhatóságuk is nulla. Persze mióta hódít a multiplayer láz, azóta nem is annyira divat 1-nél többször játszható single player résszel rendelkező játékot kiadni, én meg sajnos megmaradtam azon a szinten, hogy multiban max. quake3, ut, cs 1.6, worms armageddon, diablo 2 haverokkal
, és még mindig inkább a single player játékot favorizálom. -
ddekany
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
A kor szintjéhez képest megjelenő vacak játékok növekvő arányában könnyen meglehet, hogy igazad van... Nem vagyok játékos ember, úgyhogy nincs annyi "mintám", hogy statisztikát tudnák készíteni, de ez beleillene a más területeken is fellelhető sok-vackot-ócón trendbe. Másfelől, mivel a (játék-)szoftver fejlesztés egy gyerekcipőben járó szakma (de igen, az, nagyon az -- nevetséges bénaságokkal kell együtt élnem ha programozok), itt még iszonyú gyors a fejlődés, míg mondjuk más termékeknél ez az ellensúlyozó pozitív erő már nincs meg.
A karakter vesztés is valós veszélynek tűnik, hiszen míg régen 2-3, sőt, még régebben 1 ember csinált egy játékot, teljesen önfejűen, ma már ez képtelenség lenne. Sajnos minden amiben rengeteg személy döntéshozó valamilyen szinten, hajlamos elveszti a savát-borsát, és valami szürke, középszerű profizmus felé konvergálni...
-
adalbert1
veterán
Akkor úgy mondom inkább, hogy letették a stílus alapköveit (tényleg a HL-t ki is hagytam).
Persze amiket azóta fejlesztettek, azok is dicséretesek (gondolok itt az általad is említett AI-ra, fizikára, plusz a multiplayer részek is sokat fejlődtek - szerintem annak idején el se tudtam volna képzelni, hogy kijön olyan játék, aminek nincs single player módja, erre ott volt rögtön az UT és a Quake 3 is).
Lehet hogy tényleg csak pszichológia az egész, de régebben mintha tényleg több jó játék jött volna ki százalékos arányban is. Sokkal elgondolkoztatóbb feladványok voltak bennük, jobb story (ezt a kettőt nem feltétlen fps-re értem), valahogy a legtöbb egy komplexebb egész volt.
Ezzel szemben most pedig nagyon sok olyan játék jön, hogy licencelünk egy motort és összedobunk alá valami gagyit, vagy említhetném a tipikus rókabőr esetét is ( pl. nfs), esetleg egy hogyan húzzunk ki minél több pénzt a userből esetet is (sims 1-2 és milliónyi kiegészítőjük).
Az egész hátterében viszont az állhat, hogy az egyszerű leülünk és összedobunk egy játékot pár hónap alatt 2-3-an dologból(persze ez már a 90-es évek közepében-második felében se volt reális, de gondolom még akkoriban is jóval kevesebb fejlesztő dolgozott az adott projekteken, mint mostanában) egy hatalmas iparág nőtt ki hatalmas költségekkel, így muszáj a tutira menniük, ezért sokkal kevésbé vállalják be az eredeti ötleteket is. -
ddekany
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
Azzal én nem értenék egyet, hogy a Quake-al bezárólag mindent lényegeset megtettek már FPS területen... azért mind AI mind fizika (igen, az is számít, lásd HL2) terén óriásit fejlődött azóta az ágazat. Meg persze grafikában/hangban is, de azt direkt nem szeretném kiemelni itt. A régi játékok nem jobbak mint a mostani játékok, francokat... csak tizenévesen az embert jobban le tudta kötni az ilyesmi, meg hát ugye a gyerekkorhoz egyéb kellemes emlékek is kötődhetnek, ha másért nem hát azért, mert az ember még naivabb volt, és így szebbnek látta maga körül a világot. Aztán ha az ember meglát egy akkori játékot, akkor ugyan az a régi hangulat előjön a tudatalattiból. Gondolj csak arra, hogy régen, jobban lekötött volna-e egy mostani játék (ha valami idővihar miatt elérhető lett volna), mint egy akkori. Bizonyára sokkal jobban. Aztán az más kérdés, hogy aki most 10 éves annak a mostani játékok bizonyára nem lesznek ilyen nosztalgikus emlékek, meg úgy általában semmi sem... de ez meg főleg azért van, mert megváltozott a világ, a mai gyerekek már mások. Ha így lesz...
-
adalbert1
veterán
Teljesen egyetértek veled, nagyrészt én is régebbi játékokkal múlatom a szabadidő ilyen célra szánt részét...
Mondjuk az is igaz, hogy annak idején már minden eredeti ötletet és stílust ellőttek, így nem nagyon tudnak mivel előrükkolni, pl. RTS-ből a Dune2, Warcraft, C&C szinte mindent bemutatotott, azóta csak csiszolgatják az engineket, meg bővítik a játékmenetet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerk.: ha már úgyis FPS-es topic: ugyanaz igaz, mint az RTS-re, csak itt meg a Wolfeinstein 3D, Doom 1-2, Duke Nukem, Quake tette ezt meg. Habár a Chasm demója is annak idején baromi jó volt, kíváncsi vagyok, hogy valaha kijött-e a végleges.
-
Geller72
veterán
Sajnálom, hogy azt kell mondanom, a D3 egy rakás szar volt. Nem igazán értettem, hogy a GS miért manifesztálta 96%-ra, de azért rájöttem...hát a pénz nagy úr..
.
Egyébként a zseblámpás elszarásra van patch, letölthető volt anno. Unalmas, nem addiktív, nekem nem tetszett. A maga idejében az 1 és a 2 sokkal jobb volt, oda tudott szegezni..tudom, az újdonság ereje, de akkor is..
Ha visszagondolok, szvsz. régebben arányaiban több jó játék jött ki. Tehát 10 új játékból 4 jó volt, ma 30-ból 2 a jó. Egyre jobban a bevételről, a pénzről szól, grafika az egekben, story nulla..Soroljam a nagyokat, akik nem csak a pénzért csinálták? Syberia, Maffia, Myst, HL, Quake, Starcraft, Warcraft..stbstbstb.. -
v.tom
őstag
A doom 3 bizonyos szempontból korszakalkotó volt, remélem a doom 4 leglább annyira lesz újító, és akkor már rossz játék nem lehet. De lehet hogy beleesnek abba a hibába mint a 3. Hogy unalmas lesz.
-
JanR
addikt
ha a doom4 a d1-2 iranyvonalat fogja kepviselni, akkor hajra, de a doom 3 nekem nem jott be.
ami meg lazba hoz az a wolfenstein, nagy fan vagyok
uh csipkedjetek magatokat ID soft, wolfozni akarok! 
-
Vladi
nagyúr
Valóban a d3 hagyott hiányérzetet maga után. Főleg, hogy az eredeti doomok többnyire nyílt térben játszódtak. Kicsit egyhangú volt. Furcsa, de a q4 inkább volt d3.

Viszont ami méltó az eredetihez, az az inhell mod. Aki nem ismeri gyorsan kezdje el.

De azért örülök, hogy lesz még.
-
ddekany
nagyúr
Legalábbis én nem arról beszéltem, hogy a Doom 2 vagy a Doom 3 jobb... az most lényegtelen. Ami engem zavar(t), hogy a Doom 3 nem a Doom 2 folytatása, csupán átvettek belőle néhány sztorielemet, hogy rá lehessen fogni, hogy ez most Doom (TM)... marketing, ennyi, de nem próbáltak folytatást csinálni, hangulat és játékstílus tekintetében kb annyi közbe van hozzá, hogy mindkettő FPS és van bennük motorfűrész... Gusztustalan marketing, na.
-
tdd587
őstag
5.1-ben, éjjel, egyedül nem volt olyan rossz az a D3...
Kétszer próbáltam megmutatni ellenkező nemű lánynak és menekülőre fogta, amikor hátulról belehörgött egy zombi...
HL2, zombivárosnál ugyanez az effekt.
Agyatlan lövöldözésre nem lenne egyszerűbb valami flash játékot csinálni...?
Üdv,
tdd587
-
old gray
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Hééé Karesz, ne kacsintgassál más játékok felé, az UT3 szerverünkön is alig látni téged... így edgR papát soha nem fogod legyőzni 1on1-ben
Engem jobban érdekel az engine mint maga a játék..... bár a doom3-at végigtoltam ill. a kiegészítőjét is, de utána ment a süllyesztőbe. 1x végigjátszható. A 4-et kissé komplexebbre kellene csinálni, kissé monotonná vált egy idő után.
-
]Phobos[
senior tag
Szánalom, alig várom. De az új Aliens télleg jöhetne, hülyére veri őket 1 ujjal is

-
30z.Samu
titán
Nocsak, úgy néz ki az id ismét munkába fog.

-
alien_
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Szívemből szóltál, uff
Van 1-2 másodperc a Rage trailer-ben, ami nagyon ígéretes a Doom 4-re nézve. Ilyen dinamikus hús/bőr/csont hatással lemodellezett monsták a Doom a atmoszférájával...Hajjajj...de messze van még
-
west
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
van uj golden axe,de koze nincs a régihez...valami versenyzős izé...
-
Stalker-2572
veterán
Egyenlőre

Őszintén szólva a 3 nem volt méltó folytatás. Kíváncsian várojuk a 4-et.
ps.: nem mondjátok, hogy van új Golden Axe?
-
west
őstag
motorja mi lesz?remelem nem u3,hanem valami korszakvalto lesz ez is.
-
Quan-Chi
őstag
váó! DOOM-on nőttem fel! 1-2-3 szétfüggve... még mindíg megvan a Cyrix Pentium gépem amin néha DOOM1-ezek! remélem nem kell sokat várni!

-
Dare2Live
félisten
Ha ID most bejelentette akkor szerencsés esetben már 2010ben megjelenik átlagos esetben 2011 rossz esetben 2012.
Nem vicc.szerk: ja és király volt a Doom3, az egyetlen játék aminél kétszer is ilyetemben leestem a székröl.
Ezt semmi más nem tudta azóta sem, Call of Chtululu féle nemrossz gamekon is csak mosolyogtam.
Mondjuk zeneügyileg a Doom3 sehol nincs a Doom1-2 Boby Prince zenéitöl. -
subpixels
tag
Én mind a hagyományos és új fajta Doom 3-as bejött. Igy vár a folytatást(, bár szerintem kicsit mostanában sokat vállal az id, ezért remélem nem megy a minőség rovására.)
-
soulcube
aktív tag
DOOOOOM 4 ! WÁÁÁÁÁÁÁ !

-
Jofi81
őstag
-
copin
őstag
Én pont fordítva vagyok a doommal, mint a többség. Én pont a régieket untam. A "főellenség" eljövetelekor volt némi izgalom, de a doom 3-al ellentétben soha nem izgultam különösebben. Persze a 3 sem olyan szuper, de ott legalább van egy kis para. A másik a hangzás. Ha nem jók az effektek én dobom a fenébe a játékot. A régebbi doomok rikácsolása miatt eleve hátrányból indult nálam a Mars vérszomjas utazója. A d3-ban legalább ráfeküdtek a dologra. Az igaz, hogy elég ócó trükkökkel operál, de például a sötétség gondját lehet javítani. Ami a folyamatosságot illeti, nem tudom ki mit akart látni a 3.ik részben, de szerintem korrekt sztori van benne (pokol lakói, Mars, kihalt űrállomás mi ez ha nem DOOM?) főleg amikor Betruger bucija kifigyel a bőregérből, az nagy poén. Nekem ez a véleményem. A doom 4 pedig kötelezően ott fog figyelni a polcomon, ahogy a wolfi is, mert ez a kettő úgy összetartozik mint a bor, meg a kóla.
-
ez_meg_emaz
őstag
Na mi a szösz. Asztem tipikus fanatikusok jönnek és lehordanak hogy minek szidom a doom3-at.
De látom nem csak én hiányoltam a jo régi doom feelinget.
Amugy szeretem a paráztatos játékokat mert nagy horror fan vok, de amikor 2 ora játék alatt (feka007 jol fogalmazott) olcso ijesztgetéssel kb 5-10x majdnem szivrohamot kapok az már nem poénos egy idö után
Ez kb olyan mintha cs-znék vagy codoznék és vki bejönne a szobámba folyamtba (ugy hogy nem veszem észre term) és megijesztene (rámüvöltene vagy egyéb olcso poénok). És ezt 20 percenként...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fáraó
őstag
Nekem tetszett mind2 stílus, így felőlem a D4 bármelyiken vonalon mehet tovább. Mostanában az id annyi folytatást ad ki, koptatják a nagy neveket.
-
CYBERIA
őstag
Ha a Wolfensteint jelentik be, azt sem bánom

Csatlakozom a hagyományos Doom stílust kedvelőkhöz. -
adalbert1
veterán
Én is csatlakozom azokhoz, akik a Doom 1 és 2 hangulatát favorizálják inkább, remélem a 4 újra abba az irányba fog majd elmenni.... A 3-ban a zseblámpázás nekem se tetszett, szerintem max. a felénél meg is untam a játékot...
-
feka007
veterán
Nekem a 3-mal a hihetetlenül olcsó ijesztgetések volt a legnagyobb bajom (ajtó mögül kivetődő zombi ellőve 1000szer...), nameg a változatosság (játéktér jórésze copy&paste). Az első másfél óra nagyon tetszett, aztán fokozatosan kurva unalmas lett. Nekem a Quake4 sokkal jobban bejött
Ja meg most itt lesz az Aliens is, ami szerintem elég szívrohamkeltős lesz -
ddekany
nagyúr
Nem vagyok játékos ember, de a Doom kapcsán mégis muszáj beszólnom. A Doom 3-al nekem az volt a nagy bajom, hogy a játék és a szörnyek nevén kívül gyakorlatilag semmi köze a Doom 1-hez és a Doom 2-höz. Teljesen más hangulat, teljesen más játék stílus (kicsit abszurd, önmagát nem komolyan vevő, lendületes horror -> hú de komoly klisés sötétben botladozás és rettegés). Akkor mi benne a Doom? A neve. Mert akkor el lehet adni. Nevezték volna, mit tudom én, Shadows of the Hell-nek, egy rossz szót nem szolok a cuccra, mert nem magával a játékkal van a gondom. Na, ez a véleményem a Doom 4-röl is már előre, mert fogadok, hogy a Doom 3 stílust viszik tovább. Szóval mi ezekben a legendás folytatás? Ezek nem folytatásai a régi, legendás Doom-nak. Attól nem lesz vmi folytatás, hogy ugyan azt a nevet adják neki...
-
Kareszovics
addikt
Ja és remélem nem lesz akkora kaka mint a harmadik ... ( hol a zseblámpaaaa ?
)Ebben a mondatban két dolog is van amire reagálnék:
a játék (szerintem) pont emiatt a zseblámpás-fosatós dolog miatt nem tetszett.
Aki csak akár egy percig is játszott Doom I-II-vel tudja:
- zseblámpa kuka,
- para nélküli színtiszta szörny-írtás +1.Nekem ez a meglátásom, lehet szidni, tessék.

-
Wyco
aktív tag
Azert a fallout3 az nem azert most ébredt fel mert eddig aludt hanem mert eladták-megvették-eladták a feljlesztőgárdát meg a kiadót. Volt annak egy félig befejezett változata nemsokkal 1997 után amibol semmi se lett. Bár én már igy is marhára várom h az F3 kijöjjön.
-
Gyusz
őstag
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
Quake Live-ot elfelejtettem, de Quake 5?
-
Neck
veterán
"fojtatás"
Azért ezt lécci ne, mert nagyon bántja a szemem, valaki ki tudná javítani?
-
spirit007
senior tag
Na akkor még várhatunk vagy 4 évet ... ha a 3. rész készítési idejét megnézzük .
Ja és remélem nem lesz akkora kaka mint a harmadik ... ( hol a zseblámpaaaa ?
) -
ez_meg_emaz
őstag
Hát a doom3 iszonnnyat uncsiiiiii volt. Több volt a változatosság az AssassinsC-ben mint a doom3-ban. De hát a fanok megint csak odalesznek.
Viszont ez az uj motor még bejövös darab lehet. Attol független a játék lehet egy kalap ***. Csak az uj motor miatt várom. Amugy kb annyira felvillanyozott a hir mint kb amikor bejelentenek egy ujabb fifa-t.
-
Gyusz
őstag
Tegye fel szépen a kezét, aki számított mostanában erre a bejelentésre! Én amikor megláttam a hírt, nem akartam hinni a szememnek. Két játék készül az id Software-nél, kíváncsi vagyok elkészülnek-e velük belátható időn belül, a Doom 3 például elég nehezen akart megjelenni.
-
No-kia
addikt
nem vagyok nagy doom -os de a 3 nagyoon megfogott
-
alien_
őstag
Amikor megláttam a hírt, gyorsan ránéztem a naptárra, hogy biztos nincs -e Április 1-e
Egyébként még ennyit fűznék a dologhoz: ááááááááááááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vicces képek
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
szóval este, nagy CRT...

Azonban a Alien-el is móka és gonosz kacagás a game, csak tudni kell jáccani vele!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.