Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• muxi-muxi

senior tag

Egy hónapja nyúzom a notit, kezdem belakni. A legnagyobb hibája a gépnek, hogy alulméretezett a hűtés, emiatt a proci állandóan le van szabályozva komoly terhelés alatt. (komoly terhelés alatt a játékot értem). Amúgy sem túl acélos az U széria a prociknál, dehogy a két mag gyakran 1,1 GHz alá látogasson, ha hatvan fok fölé mászik a hőmérsékletük, nonszensz. A VGA jobban skálázható, itt az MSI Afterburner programot használva nem lehetetlen az üzemfrekvencián száz MHz-et emelni (memórián 200-at) - amennyiben a maghőmérsékletet engedjük nyolcvanöt fokig (alap 75 fok és leviszi olyan 880 MHZ-ig)

Szóval ezúttal a Dell nagyon óvatos volt, ha hetven fokig engedné a procit, és nyolcvanig a VGA-t, nem lennének ekkora teljesítményesések. A VGA-t még csak-csak működésre tudom bírni, de a proci hőmérsékletét már nem tudom állítani (a bios fapados, rettenet.) Biztos vagyok benne, hogy ebben a formában a processzor képtelen kiszolgálni a VGA-t - akkor meg mire való ez a párosítás?

A másik nyíkja a hibrid VGA-s rendszereknek, a teljes képernyő játékfuttatás. Van rá mód ugyan, h a natív felbontástól eltérő képmódban játszon az ember, de tökölős, és aki nem bújuk a web bugyraiba, az csalódni fog a vasban. Ezt a közérdekű linket ezért megosztom: [link]

• muxi-muxi

senior tag

Annyit hozzáfűznék a cikkhez, hogy a 7000-es sorozat bizony kapható SSD-vel is, az enyémben egy 256-os darab van, 16 giga RAMmal. A teljesítménye rendben van, de a proci energiagazdálkodása engem is kiakasztott. Az intel XTU-ban ajánlatos a csúcsteljesítményt 55 wattra rakni, különben folyton droppol a procifrekvencia. Ripityára hajtva nyolcvan fokos a proci (négy Prime, FurMark 8XAA), és ha nagyon (m)elege van, akkor bizony le is áll a noti. Az érintőképernyő hasznos cucc, a fémház eloszlatja a hőt, de a monitor felőli rész bizony eléggé át tud melegedni. A VGA sajna a kortárs játékokhoz már kevés, a FarCry 3
    720p-ben (minden, de tényleg minden maxra húzva) olyan 24 fps körül mozog, a Call of Pripyat benchmark a GF 560-as szintjét hozza (55-55-21 fps a táblázatban) itt egy ph!-s link:[link]

A wifi-je egyes fórumozók szerint szériahibás, eddig nem volt vele problémám. A monitor sajnos a tükrös fajta, rühellem is rendesen. A külcsín nagyon almás, de a jótól szerintem nem szégyen lopni. Hasznosnak tartom még a bill. világítást is, a tapipad néha idegesít (játék közben), de kikapcsolható.
    Nem akarok ömlengeni róla, de 800 fontért jó vételnek tartom.

Új hozzászólás Aktív témák