Hirdetés

Dell Inspiron 15 három változatban

Hirdetés

Külcsín

Alaposan átszervezte – mondhatni rendberakta – notebookkínálatát a Dell. A vállalati szférát célzó Latitude-okat még tavasszal bemutattuk, most pedig az otthoni felhasználásra szánt – úgynevezett konzumer –, Inspiron termékvonalat nézzük meg közelebbről, melynek hazai kínálata néhány hónapja vált teljessé. Három sorozat tartozik ide: a belépőszintű 3000-es, a közepes 5000-es és a csúcs 7000-es; fölöttük továbbra is megtartották az elit XPS és a gamereket célzó Alienware családot. Mind a három Inspiron sorozatba különböző méretű modellek tartoznak, melyek közül a legelterjedtebb 15,6 hüvelykeseket vettük célba, vagyis azt Inspiron 15 3000-et, az Inspiron 15 5000-et és az Inspiron 15 7000-et vizsgáltuk meg.

Alaposan átdolgozták a korábbi modellek egységes, lekerekített formavilágát, az új 3000-est és 5000-est markáns élek határolják, ezért a megszokottnál valamivel nagyobbnak tűnnek, pedig nem terebélyesebbek a többi 15,6 hüvelykesnél. Az Inspiron 15 3000-ről lerí, hogy nagyon alapmodellről van szó, aminek legegyszerűbb változata alig drágább százezer forintnál. Gépháza egyszerű, fekete műanyagból készült, ami szerencsére csak az oldalain fényes, fedele és belseje a szennyeződésnek jobban ellenálló, matt felületű. Egyetlen látványelemmel igyekeztek feldobni a tervezők: fekete tesztpéldányunk mellett ezüstszürke és kék fedelű változat is kapható belőle.


Dell Inspiron 15 3000

Kék színt vetettek be a sokkal komolyabb megjelenésű Inspiron 15 5000-nél is, itt viszont a fedél már fémből készült. A szálcsiszolt alumíniumbetét sokkal mutatósabb, a mi ezüstszürke modellünk nem volt különösebben érzékeny a szennyeződésekre. Az oldalfalak itt is teljesen egyenesek, de az élek már lágyabbak, alul pedig további ezüstszürke betétek törik meg őket, melyek viszont már nem fémből, hanem műanyagból készültek. Az alapmodellénél jellegzetesebb, egybeszabott lett a zsanér, a háromezresnél vékonyabb gépházról pedig eltűnt a szellőzőnyílás és az optikai meghajtó is.


Dell Inspiron 15 5000

A csúcs Inspiron 15 7000 nagyon hasonlít a korábbi XPS 15-re, melyet jó másfél évvel ezelőtt teszteltünk, az pedig nagyon hasonlít a MacBook Próra, tehát a hétezres formavilága is ismerős lehet, bár fedele vaskosabb az almás gépekénél, és nem mellesleg alig kétszázezer forint fölött indul az ára. A mutatós laptop háza a műanyag fenéklemez kivételével fémből készült, élei mentén pedig rafinált krómcsík fut körbe, amit megtalálunk a többi részlethez hasonlóan ezüstszürke billentyűzet és touchpad körül is. Egyedül az üveglappal takart kijelző kerete fekete. A zsanért az Inspiron 15 5000-hez hasonlóan egybeszabták, mögé rejtették a hűtés szellőzőnyílását, optikai meghajtó pedig nincs a mindössze 22,5 milliméter vastag gépházban.


Dell Inspiron 15 7000

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés