Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Höhö ... gratula!
Jóóól látok?
AC12x-es tranyó???(ebből akár egy sormintát is megérne...)
Hát azt hittem, dobok egy hátast.
Még talán van itthon a padláson ilyen.Közben nagyon hasonló linket találtam hirtelen:
[link]
Ott a második gitártorzítóhoz (mc1458-as IC-vel készült) hasonlót csináltam régen (1988 körül), annyival megfejelve, hogy a két ("vágó")diódára párhuzamosan még egy potit raktam.
Még most is megvan, ha valakit érdkel. -
darvinya
titán
válasz
vodkaboy22 #5 üzenetére
Köszönöm elfogadom azokat a kapcsolási rajzokat.
Én meg telefont használok már régóta.
Azaz PH családot csak azzal fórumozok, bejegyzéseket készítek.
Gép elé már ritkán ülök le. -
vodkaboy22
addikt
Nézd meg az első cikkeim... Igaz azóta már sok sok javítás került beléjük de még így is nagyon kezdő cikkek. Most meg már külföldi nagy cégeknek adok le angolul kutatási zárójelentést. Fejlődik az ember csak türelmesnek kell lenni.
És mint mindig legyél tisztelettudobb... a hibákat meg ha morcogunk is kijavítjuk
Jó könyveket meg érdemes a közeledben tartani. Pl pont ehhez a hangszínszabályozáshoz találtam neked pár jó kapcsolást az egyik analog elektronikás könyvemben.Tabletról írok, ezért nézd el itt a helyesírásomat
-
darvinya
titán
válasz
vodkaboy22 #3 üzenetére
Köszönöm
A felemelő kritikát.
Szeretnék jobban megtanulni ilyenféle írást.A külső visszajelzés a legjobb tanító.
-
vodkaboy22
addikt
-
Lompos48
nagyúr
Kezdetnek elfogadható, bár a helyesírásod ugyancsak sántikál.
Megjegyzések:
NPN-es lágyabb, de erősebb a torzítás, modern elektronikus hangzás világú.
PNP-es ércesebb és mély orientáltabb mint egy csöves erősítőn lenne.Ha valamilyen hangzásbeli különbség van, annak semmi köze a tranzisztorok félvezetőtípusához (pnp vagy npn). Az áramkör nincs honnan tudja, hogy a félvezetőben a "minoritáris" (kisebbségi
) töltéshordozók elektronok, vagy éppenséggel "lyukak". Egyéb paraméterekben mutatkoző differencia okozhatja, ha egyáltalán.
A második kapcsolási rajz - mint már a Hobby elektronika topikban is megírtam - hibás. A PNP-re váltás esetén a rajz ugyanaz mint az első, csak a táplálás pólusait kell felcserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Home server / házi szerver építése
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPad topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Magisk
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- További aktív témák...
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest