Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Az Intel mindent feltesz az Intel 14A node-ra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
No végülis a dolgot megoldottam úgymond egyszerűen...
Tegnap végigteszteltem egy rakás beállítást. Ráment olyan 3 órám.
És az jött ki a végén, hogy a legkevesebb IDLE fogyasztást akkor kapom ha minden feszt auton hagyok, CPB ki, de C6 mode be. Valamint Energy saving mode maximumon.
Így a gép 45wattot fogyaszt idle. Ami szintekkel jobb, mint a korábbi gép 130watto idle fogyasztása.
Ez a 45w-os érték valószínű azért tér el a tesztekben szereplő 30-35w-tól mert nálam van a gépben egy előlapi panel, ami plusz 4db ventillátort vezérel, plusz 2 HDD-m is van, miközben a tesztben szereplő konfigokban többnyire már SSD üzemelt. Viszont ami talán a leglényegesebb különbség, hogy sajnos asszem a tápom nem 80 pluszos. Azzal még 5-10w-ot tudnék hozni a rendszeren.
Tehát mondhatjuk azt, hogy sikerült kihozni a jelenlegi felállásból a legjobbat.Hiába adtam meg manuálisan feszt, akár kevesebbet akár többet a szükségesnél, a fogyasztás sehogy se volt jobb az auto beállításnál. Minden létező variációt kipróbáltam. Ez bizonyult a legjobbnak.
Ráadás, hogy az IGP mostmár képes hangot is küldeni a TV-nek HDMI-n keresztül, így ha nincs szükség a házimozi rendszerre - ergo nem filmezünk vagy nem hallgatunk zenét, akkor bőven elég hogy a TV alap hangszóróiból szól. Így a házimozi ideiglenes kiiktatásával pedig megspórolok újabb 25w-ot óránként.
Tehát elmondható, hogy az egy évvel ezelőtti konfighoz - mikor még monitorom volt ami 10w-tal többet fogyasztott - képest, ami közel ~ 245w-ot fogyasztott IDLE (gép: 130w - monitor: 80w - házimozi: 25w - wifi: 7w) a jelenlegi IDLE ~ 122w fogyasztás (gép: 45w - TV: 70w - házimozi: / - wifi: 7w) igen jelentős fogyasztás csökkenést eredményez. Ez közel 120watt spórolás óránként. És mivel a gép kb 15 órát megy egy nap, ez így 1,8Kwh / nap, ~ 55Kwh / hónap! És ez csak az IDLE érték. Ez a gép terhelés közben is jóval kevesebbel növeli a fogyasztást mint a régi.@D1Rect: Köszönöm! Be van lőve. Igazából csak a monitor kikapcsolás. Nem szeretem ha a merevlemezt is kikapcsolja mert k...va sok idő mire felpörgeti újra ha éppen kell. Ugyanígy letöltésnél sem szeretném ha alvó módba menne vagy hasonló. Bár lehet ezt majd kipróbálom ideiglenesen. Sokat úgyse töltök.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Tanks - MMO
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- 1080Ti FE Accelero Xtreme IV hűtővel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 /16GB/256GB - Éjfekete - (2025) - mw1l3mg/a - MAGYAR - 3 év garancia
- Apple Watch Series 4 Nike 44mm Teljes doboz, sok tartozék, 100% akku
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest