- Új platformra vált a ZONE kézikonzoljával a Zotac
- Új kategóriákat kap a DisplayHDR True Black és a ClearMR
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Vaku topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Male
nagyúr
válasz DominikLázár #16 üzenetére
Lehet, hogy csak én fáradtam le így a hét végére, de nem fogom fel, hogy most mit írtál Leírod bővebben?
Az eleje oké, mert flashhez tervezték alapból, de a tehát után leakadtam -
TommyNagz
senior tag
Epp kezdtem megbaratkozni hogy van X299 az X99 utan. Leallhatnanak mar....
encapsulation dot1q
-
Male
nagyúr
Nem erről beszéltem... hanem hogy nem az OS gyorsítása amire kellhet egy NVMe SSD RAID... arra egy tetszőleges SSD is bőven elég (akár még egy SATA-s is).
mallory303: A "nem akarok több darabot" nem épp racionális érv A RAID tömb árának töredékéért bevág egy SSD-t az OS-nek, és probléma megoldva... ráadásul így fajlagosan olcsóbb tárterületet pazarol erre.
-
dabadab
titán
válasz mallory303 #11 üzenetére
Mármint mennyinél többet? Ugyanis itt eleve RAID-ről van szó
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
e00dgy
aktív tag
Ezzel csak az a probléma, hogy még sima NVMe-vel is akadt gondja a Grub2-nek. Személyesen is tapasztaltam.
Azért van erre szükség mert ha már hardveresen nem tud RAID-et akkor szoftveresen ha működik is, közel a legjobb megoldás. Bár ha hardveresen nem lehet megoldani akkor a SW alól sem biztos.Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
e00dgy
aktív tag
-
thgergo
tag
Ez nekem is furcsa, miért fontos a bootolhatóság?
Egy darab 1000 forintos pendrive-al megoldható a probléma. Ha bedöglik a pendrive, bedugható egyszerre több is. Pendrive-ra egy grub2 vagy grub3 bootválasztó menü telepít és a dolog letudva, és az OS a raidről indul, nem kötelező a biosban lennie a supportnak a bootoláshoz. Rosszabb esetben valami mini linux kell a pendriva-ra ha a raid tömb kezeléséhez driver kellene...
Legfeljebb annyiban probléma, hogy a win10,macOS,linux telepítő nem tud közvetlenül telepíteni rá.[ Szerkesztve ]
-
-
Male
nagyúr
Miért fontos, hogy bootolható legyen? Azért az NVMe RAID tempójára nem az OS betöltésénél van szükség A programok meg vagy eleve oda vannak állítva, hogy azt használják, vagy ha erre nem képesek, akkor meg a filerendszereknél úgyis megoldható az áthelyezés már sok éve.
-
Necc
addikt
Tudtommal Intel fronton is csak a Skylake-X alapú CPU-ba épített RAID vezérlő használata esetén kell kifizetni a hardveres kulcsot (RAID0-ért nem kell fizetni, 20 háttértár erejéig), az x299 chiset raid vezérlője pedig nincs semmilyen szinten lekorlátozva, tudtommal.
Ami nagyobb bibi, hogy az Intel csakis a saját SSD-ivel engedi működni a bootolható RAID módot, és csakis a windows 10 támogatott. Más gyártók esetén létrehozható RAID, de arról bootolni nem lehet. Szerintem ez a nagyobb érvágás, mintsem a választható RAID üzemmódok lekorlátozása.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
törölt tag
Nem is az AMD lenne, ha tudta volna tartani
-
titán
Egyébként ki hitte volna... Biztos voltam benne, hogy csak az értékesítést akarták megtolni kicsit a kamu bejelentéssel. Egy raid funkció nem két napi fejlesztéssel készül. Majd egyszer elkészül, ha lesz egyáltalán valaha, de sokkal valószínűbb, hogy igyekeznek agyonhallgatni a témát. Fél év múlva, mikor hangosodnak a panaszkodó hangok, akkor jön egy sajtóközlemény, hogy sajnos nem lehetett megvalósítani, és amúgy is, a hivatalos specifikáció sosem tartalmazta, mit akar itt mindenki egy nem hivatalos funkcióval egy hedt platformon, kuss mindenkinek, de ígérjük, hogy a következő generációban (X499, starting from as low as, available soon) benne lesz ez a funkció hivatalosan, úgyhogy mindenkitől boldog arcot kérünk a fotóhoz, ittrepülakismadár.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
legjobb tudomásunk szerint időgépe sincs a cégnek.
Hát, a bénák, hogy még ilyen sincs nekik.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest