Csúszik a bootolható NVMe RAID támogatása az X399-es alaplapokon

Az AMD nem tudta tartani a céldátumot, de nem sokat kell majd várni a FREE NVMe RAID nevű frissítésre.

Az AMD még a legkisebb Threadripper modell megjelenésével párhuzamosan jelentette be, hogy érkezik a támogatás az NVMe RAID konfigurációkra, amely eredetileg szeptember 25-én érkezett volna meg, legalábbis a tervek szerint. Ezt a dátumot azonban a várva-várt frissítés lecsúszta, és legjobb tudomásunk szerint időgépe sincs a cégnek.

A fentiek következtében a vállalat a HardOCP-n keresztül adott ki hivatalos közleményt, hogy továbbra is tervben van a támogatás biztosítása.

Az AMD azzal magyarázza a késést, hogy a bootolható NVMe RAID támogatásához új BIOS-ra, eszközillesztőkre, menedzsmentkonzolra, illetve megfelelő telepítőre van szükség, vagyis elég komplexnek mondható a frissítés biztosítása. Nem beszélve, hogy sok alaplapgyártóval kell együttműködni, vagyis több cégek kooperációján múlik a funkció. Éppen ezért, illetve a megfelel szoftveres minőség biztosítása érdekében az AMD úgy döntött, hogy pár nappal csúsztatják a megjelenést.

A frissítés egyébként FREE NVMe RAID támogatás néven érkezik, ugyanis az AMD egyik elérhető módot sem köti hardverkulcs meglétéhez, vagyis akármelyik NVMe RAID konfigurációt épít ki a felhasználó, az korlátok nélkül működhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés