Új hozzászólás Aktív témák
-
schwartz
addikt
Ezért írtam, hogy szerintem felesleges egy ilyen kártya mert egyszerűen az egész platformon alig van pár cím ami miatt megérné.
Nezopont kerdese... Igazi RTS-t vagy RPG-t keresve sem talalsz konzolra. Egy ket jatekot leszamitva meg felejtos az egesz felhozatal. Amugy sem kell minden szarral jatszani amit piacra dobnak.
-
munky
őstag
Látom sokan nem vágták le mire utaltam.
Sok az ótvar konzolport ami pc-n lassú és irányíthatatlan. (ráadásul hónapokkal a konzolos megjelenés után jön) Erre kell az a sok méregdrága hardver?
Nálam most telt be a pohár nem költök többet PC-re. Az pár normálisabban optimalizált cucc, ami évente jön (megjegyzem a tendencia azt mutatja, hogy ezek száma évről évre kevesebb) rohadtul nem ér meg ennyit.
A legközelebbi gépfejlesztés árát konzolra költöm.
A PC mint játék platform számomra halott.
Ezért írtam, hogy szerintem felesleges egy ilyen kártya mert egyszerűen az egész platformon alig van pár cím ami miatt megérné.
Lehet utálni meg anyázni nekem ez a véleményem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez logikus, hogy így megy, csak egy dolog miatt nem tetszik a gyártópartnereknek. Vettek teljes árú GT200 chipeket a GeForce GTX 280-as karikhoz, amiket most eladhatnak GTX 260-ként. Ki fogja megfizetni az árbeli különbséget. Gyanítom, hogy az NV nem ... illetve az EVGA-nak és a BFG-nek megfizeti, mert ők főpartnerek, de a többiek le vannak szarva.
Régóta nem a felvállalt stratégia a kérdéses, hanem, az, hogy ki fogja benyelni a veszteséget. Az NV nyilván nem szeretné ... a gyártóknak, meg nincs lehetőségük benyelni, mert nem fognak tudni rendelni pénzhiány miatt.
-
rocket
nagyúr
Nem hiszem sok GTX280 kartya van meg raktaron NV-nel, es a partnereiknel, inkabb sok 65nm-es GT200 GPU lehet meg.
Szerintem jol lathato a strategia amit alkalmazi probalnak, a GTX280 nem volt tul nepszeru alapbol se, de a HD4870 elleni harcban az NV a 216SP GTX260-el hazon beluli konkurenciat csinalt, ezert 55nm-es GT200-bol csinaltak egy ujabb 1 magos kartyat, amivel tovabb no a kulonbseg teljesitmenyben a GTX260-hoz kepest, es mivel a GTX260-nak sokkal nagyobb a marketing erteke mint a GTX280-nak, igy ez a SKU megmarad kiuriteni a raktarbol a 65nm-es GPU-kat, persze a hype kedveert bedobtak par 55nm-es GTX260-at a toba, aminek ugye a termek neve nem valtozott. -
RZS
tag
válasz
[CS]Blade2 #34 üzenetére
itt is van nehany
XFX GTX 285 1GB 96 600
XFX GTX 295 1792MB 119 520
magyar nagykerben.... -
kariad
senior tag
Most nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek ezen !?
-
Godefroy
senior tag
" ezért az eddig nem túl fényesen szereplő GeForce GTX 280-a"
Miért is ?
-
tome.jr
addikt
Lehet csak én vagyok vele így de hogy élvezhető legyen, minimum fps-nek legalább kell 30-40 a játékokhoz. Ezalatt érezhetően akad. Ilyen minimum fps-t 1920x1200 felbontás és max szűrők mellett nálam csak a GTX 260 SLI tudja produkálni, a single 260 nem minden esetben. Szóval a mostani játékok ilyen felbontáson igénylik a hasonló teljesítményű VGA-kat.
-
törölt tag
Én még mindig azt mondom, hogy a 30" monitor dolgozni kiváló, játékra butaság. Oda 32" FullHD TV-t kell venni feleannyiért, ugyanannyiért pedig akár 46"-ost is választhat az ember. (Bár lehet, hogy ez utóbbi már nem igaz, nem néztem mostanában az árakat.) Mindegy, lényeg, hogy játszani már a 32"-oson is nagyobb élmény, mint a 30-ason. Külön extra, hogy olcsóbb, ráadásul nem kell alá olyan erős VGA sem.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Ricco_hun #39 üzenetére
tudom, de akkor is elég idiótán számoznak a ződeknél... nagyon megtévesztő... duplagpu-s gtx260-ra illett volna valami gtx265név... a gtx285 helyett pedig lehetett volna gtx270, a duplagpu-s változata meg gtx275... aztán gtx280-285 pedig a nagyágyú 1-2gpu-val... az újabb gyártási technológiával pedig ha készül belőle, az lehet gtx290-295 és slussz... jöhetne a gtx300-as széria...
-
hardzsi2
aktív tag
Legtöbb játékhoz Full-HD-ban, maxi beállításokkal egy alapon futó 4870-es is elég, még csak a procit sem kell pörgetni (tudom, próbáltam). Ez persze nem fog visszatartani a tuningtól
Viszont van pár gépigényes cucc, ahová elkél a kraft. Crysis veryhigh & GTA IV full-HD-ban?
Vagy ha 30" moncsin nyomod (2560x1600), mit tennél alá?Ide már SLI/CrossFire/kétGPUs VGA jó, vagy egykártyások közül mondjuk éppen ez
-
törölt tag
-
munky
őstag
Kár, hogy PC-re nincs olyan játék amiért megérné ilyen kártyát venni.
-
v.tom
őstag
A gyártók tele vannak gtx280 chipekkel, de marha lassan fogynak, mert keveset vesznek belőle, erre megjelenik egy újabb gpu, amit nagyob eséllyel fognak venni a kereskedők is, mert van esély rá, hogy kelendőbb lesz, de ha ez így is történik, akkor a "régi" gtx280-ak pedig ott rohadnak meg a gyártók raktáraiban, mert nem nagyon kell senkinek egy rosszabb gpu azonos áron. Én így látom, de lehet, hogy tévedek.
-
schwartz
addikt
ezért az eddig nem túl fényesen szereplő GeForce GTX 280-at a GTX 285 típusjelzésű grafikus kártya váltja le.
Nem tul fenyesen szereplo???
-
Az értelmét a másik oldalról lehet tisztábban látni. Ha itt csupa nvidia részvényes lenne akkor mind örülnénk.
Alacsonyabb gyártási költség, ugyan azon az eladási áron, az magasabb profitot termel.
Ez elég nyomós ok.
Azt ők is tudják, mint ahogy Te is mondtad, csak házon belűl lesz ellenfele, de nem hiszem, hogy a nagyobb csíkszélességű "nagy" geforceokat fogják gyártani. A GT300-ig meg ha ki lehet nyomni valamit, ami ugyan nem sokkal jobb, de nagyobb haszonkulccsal értékesíthető, hát kihasználják azt a fél évet.
Az vesse rájuk az első követ, aki nem így csinálná!
-
tome.jr
addikt
válasz
antikomcsi #40 üzenetére
Szerintem sem volt semmi baj a 280 teljesítményével, ez volt a leggyorsabbb egymagos.
Azt viszont nem értem, hogy ennek a kártyának mi értelme van, minek lesz ez a versenytársa. A 4870X2 ellen ott van a 295, a 4870 ellen meg a 260. A 285 max a régi 280-nak lesz versenytársa.
-
válasz
#65675776 #41 üzenetére
Ettől "félek" én is, mert ha a gyártókra rohad, akkor vagy nem jönnek időben a gt300-as chipek, vagy azok lesznek még drágábbak, hogy a "régi" gt2xx-as chipek olcsónak tünjenek melettük.
Arra látom a legkisebb lehetőséget, hogy a gyártók akár deficittel kiszórják a beragadt készleteket.
Esetleg úgy járunk majd mint a 8800GT 512-vel, mindenki a gts320-640-et akarta kiszórni, szerintem emlékeztek mihhez vezetett ez.
Na és persze ugyan ez lehet most is, a jobb kártyát kéne olcsóbban adni, erre külön befizetek.
-
A nem túl fényesen szereplő gtx280-at???
Szerintem maradjunk annyiban, hogy a drága gtx280-at. Mert igaz, hogy túl drága, de a teljesítményét ne vegyük már el tőlle.
Az biztos, hogy nem egy jó ár/érték arányú kártya, de gyorsnak gyors.
Az amd jelenlegi legerősebb egy gpu-s kártyája is bitang jó lett, de a gtx280-at azért nem tudja megközelíteni.
Ha meg ez is drága lesz tartósan, és nem esik jelentősen a gtx280-ára sem, mint ahogy ígérték, akkor adtak a k@kinak egy pofont.
-
Ricco_hun
senior tag
"ez ha jól rémlik egy gtx260sli-nek felel meg" wtf
Úgy látom lesznek itt bajok a GTX285 (1gpu) és a GTX295 (2gpu) elkülönítésével.
A GTX295 felel meg egy gtx260 SLI-nek, a 260-as órajelein, a 260-as memóriavezérlőjével (448 bit), de ugyanúgy 240sp lesz benne mint egy gtx280-ban. -
[CS]Blade2
addikt
Látom. A link-en a cég megprobálja elsőként még drágán elpasszolni az első példányait, inkább a régebbiból érdemes kiindulni.
Azonos márkából pár % lehet az árkülönbség a GTX280 és GTX285 között.
A GTX280 kerül most 320$-ba, és innen akarják most még csökkenteni az árát. A GTX 285 átveszi kb a jelenlegi GTX280-as árakat majd. -
emmm
őstag
válasz
[CS]Blade2 #34 üzenetére
Nézd csak meg, ő az új kártyát linkelte, nem a GTX 280-ast...
-
Yany
addikt
Abu, azért úgy lett volna igazán szép ez a hír, ha egy táblázatban egymás mellett feltünteted a 280 és 285-ös kártyák, kiemelve a különbségeket.
(bár igaz, itt nincs túl sok abból
)
-
v.tom
őstag
Jó kis kari lesz ez, gyorsabb mint a 280, elvileg olcsóbbnak is kéne lenni, csak az nvidia megint nem gondolt a gyártókra, akik meg nem tudnak megszabadulni a rajtuk ragadt 280-aktól.
Így soha nem lesz olcsó ez a kari.
-
bpx
őstag
125k, hááát :]
-
Omega81
senior tag
válasz
ész ventura #17 üzenetére
-
spirit007
senior tag
Meg is értem miért érkezett "csendben" ...
-
ész ventura
aktív tag
Ez max csak a BFG Phobosba jó fizika számítására
-
Drizzt
nagyúr
15-én jelenik meg csak hivatalosan, nem? Kapni már lehet, de addig hivatalosan nem lehet tesztet közölni, ha jól tudom.. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy bőven 100e alatt lesz, ha egyszer a Gtx295 van 130 körül.
-
Peter13
senior tag
Én inkább azt nem értem, hogy miért nem hoznak ki a most már elérhető alacsonyabb csíkszélességen egy kisebb, kevésbé melegedő, és olcsóbb kártyát. A 280-asnak eddig sem a teljesítményével volt baj (még mindig a leggyorsabb egy GPU-s kártya), hanem inkább az árával, melegedésével, meg méretével.
Ehhez képest most tovább húzzák az órajeleket, így legalább ugyanolyan nagy, meleg és drága marad.
Éljen. -
emmm
őstag
Csak tudnám, miért adják annyira drágán:
1. ha egyszer max. az X2-es teljesítményét hozza,
2. ha az 55 nm miatt olcsóbb lenne az előállítása? -> de főleg ezért!Ennyiért...sokallom.
-
Trava
tag
Ez a kártya nagyobb mint a számítógépházam.
-
-
mephi666
nagyúr
amúgy most látom, hogy a leadtek oldalára is felkerült...
akkor ők sutyiba dolgoznak?
-
GegeWarrior
senior tag
Nagyon valószínű, hogy bőven 100ezer fölött lesz, de vajon ezzel együtt mennek le az árak más kategóriákba?Reménykedem...
DE minek -
Mennyivel jobb ez, mint a 4850?
-
mephi666
nagyúr
-
Kinder
senior tag
Mennyivel jobb ez, mint a 280?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új csúcsrendszer megjelentetése mellett az egylapkás kártyák vonalát is erősíti az NVIDIA.
- Xbox Series X|S
- OpenWRT topic
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest