- Elkezdik a feltekerhető OLED tévé nemzetközi forgalmazását, nem lesz olcsó…
- Synology DiskStation DS720+ NAS: a kétlemezesek Cadillacje
- Egy újszerű megközelítésű kriptovaluta megpörgetheti az adattárolók piacát
- Állhatatos ajánlatok a szeszélyes időjárásban
- Célegyenesben a Vulkan videokódoló és -dekódoló kiterjesztései
Hozzászólok Aktív témák
-
anulu
nagyúr
Ezen játékok PC-s portjával kapcsolatban egy és csak egy dolog érdekel, az pedig a megjelenési dátum.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
Azért kíváncsi leszek hogy AMD -n vagy Nvidián fut e majd jobban a Vulkan API port.Intel IGP -vel egyelőre nem számolnék.
Amikor feszülő hólyagomból távozott a pisa, arcomra ült ki Mona Lisa mosolya!
-
GodGamer5
addikt
"A portokról nemrég kiderült, hogy a PlayStation 4-re kiadott verziókból készülnek,"
Mert volt más verzió is?!
Amúgy istenkirály játék az összes QD gamma. Nagyon elfogult vagyok a jatékaikkal szemben.Egyszerűen nem ronthatják el, az meg, hogy Vulkánra jön nem meglepő 2019-ben,az lenne a gáz, ha dx11 lenne még mindig egy ilyen szintű játékban. Aztán jöhet egy Omikron remaster is.
[ Szerkesztve ]
Itt a tavasz. Quake az ég és Zelda fű. / NEXT-GEN LOADING... ██████████████]99%
-
green dude
tag
válasz
noPublicFG #2 üzenetére
+1
Biztos normálisan megcsinálják. Ha igen akkor a "Detroit: Become Human" már a kosárba is fog kerülni. Az érdekelne, hogy melyik store-ban lesz majd elérhető.
-
Cassi
senior tag
válasz
green dude #9 üzenetére
Epic Store-ban lesz csak, azt hiszem ideje lesz regisztrálni, mert jól csinálják.
-
green dude
tag
Én örülök a konkurenciának, de az epic store-nak még azért sokat kell fejlődni. Nálam a Steam az etalon, a gyűjteményem nagy része ott van. Emellett van uplay és origin hozzáférésem is pár ottani játékkal. Évek óta jelen vannak a piacon, de még mindig elmaradottnak érzem őket a steam-től. Semmi bajom egy új szolgáltatóval, de ha valódi konkurensek akarnak lenni fell kell zárkózniuk.
-
Tyrel
őstag
válasz
noPublicFG #2 üzenetére
A sebességük szerintem nagyon érdekes lesz, mert ha jól fut ezzel a fordítóval Vulkan-on, az "precedens értékű" lehet, hogy hogyan lehet viszonylag kis befektetéssel PC portokat csinálni, és megnyithatja az utat más stúdiók előtt is...
Nagyon örülnék ha ez járható útnak bizonyulna, és nem a Batman játékokhoz hasonló hulladék portokat eredményezne.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
A jövőbeni címek vajon Vulkan-t fognak használni? Nem egyértelmű nekem a cikk végével, hogy most boldogok és egy API-vel lefedik az egész PC-s piacot, vagy helyette inkább beállnak a DX12 táborba. Vagy esetleg mindkét API-t beépítik, de azt meg felesleges pluszmunkának látom.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
anulu
nagyúr
nekem az jött le, hogy ez a PS4 eredeti kód miatt lesz Vulkan, a jövő meg kérdéses, de semmiképp sem egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
K0vasz
aktív tag
hát nagyon kíváncsi leszek a sebességre, bár asszem ezek nem túl kapkodós játékok, simán elég lehet a 30 fps is
-
Várjuk őket szeretettel
"I'm here for you, said the spider to the fly"
-
Ez mindenképpen jó hír, a Doomban már megmutatta a Vulkan API, hogy tulajdonképp még gyorsabb is a DirectX-nél.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 4 Slim \\ DJI Mavic Mini Fly More Combo \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
ETOM
addikt
Xbox One-ra gondolom nem jönnek egy év múltán sem. Vagy?
-
Carlos Padre
veterán
Majd ha lesz rajta Vulcan api. De amilyen eladásokat produkál majd a warezplatformon én nem zárom ki egy későbbi xbox verzió megjelenését sem
The dark and striking atmosphere is often cut by the wicked humour of the always witty Padre. Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
hardzsi2
aktív tag
A Wireless Display segítségével már elvileg most is át tudod stream-elni. Tehát ha fut a PC-den, akkor tudsz vele játszani XO-on is
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
GodGamer5
addikt
válasz
Carlos Padre #21 üzenetére
Azért ennyire ne írd már le a pc-t, még akkor se, ha tényleg van benne igazság amit írtál.
[ Szerkesztve ]
Itt a tavasz. Quake az ég és Zelda fű. / NEXT-GEN LOADING... ██████████████]99%
-
Carlos Padre
veterán
-
Shing
őstag
válasz
GodGamer5 #25 üzenetére
Ahol eladásokról beszélnek ott semmi jele a wareznek. pl. Dead Cell-ből elment 1 milla és PC a vezető platform. Most volt hír, hogy az Agony rosszul fogyott, de ott is a PC is vezetett. Még a Kingdom Come-ról volt hír és meglehetett mondani steamspy alapján hogy PC a vezető platform ott is.
Máshol meg egyszerűen nem beszélnek statisztikákról, szóval nem tom mi alapján mondhatnánk hogy nem éri meg.
Plusz nem véletlenül jönnek ezek a játékok is PC-re, nem véletlenül nyitnak a japánok és az MS sem portolna semmit ha nem lenne eladás. Inkább csak savanyú a szőlő vkinél, hogy PC-re is megjelenik 3 eddigi exkluzív játék.
Anti-hype
-
[CsuCsu]
őstag
A konzolgyartoknak ugye az az elsodleges bevetelforrasa, hogy a jatek a sajat platformjukon keresztul kerul ertekesitesre, aminek a bevetelebol lecsippentenek. A sajat hardveren keresztul monopolizaljak az ertekesitesi csatornat, igy ra vagy kenyszeritve az o 'boltjukra' (fizikai adathordozon is rajta van a royalty).
A fizikai adathordozok koraban csak a sajat hardver volt erre a megoldas, viszont a digitalis ertekesites elterjedese ota az mukodtet exkluziv ertekesitesi csatornat PC-n, aki akar. De akkor miert van egyaltalan szukseg a konzolokra?
A konzolexkluziv cimeknek maradt meg egy fontos szerepe, ami a multiplatform cimekbol jovo reszesedes becsatornazasa. Ugyanis ha mar vesz valaki egy PS4-t egy exkluziv miatt, akkor mar a multiplatform cimet is arra fogja venni, ergo a Sony boltjan keresztul. A PC-n jellemzoen vagy tobb boltbol is megveheto, vagy kizarolag a kiadotol, megkerulve minden egyeb csatornat (ami valljuk be a legjobb megoldas a kiadonak). Igy hiaba adna ki a Sony egy cimet PC-re, attol meg nem toluk fogjak venni a tobbit az emberek. Pontosan emiatt olyan jok a Sony konzolexkluziv jatekai, mert nem kozvetlenul akarnak penzt keresni rajtuk, sokszor meg vesztesegesek is. A fo feladatuk, hogy eladjak a konzolt, es utana a CoD, EA Sport, Ubisoft es egyeb 3rd party jatekokat az o konzoljukra vegyek, amikre viszont minimum 20% royalty-t tesznek, jellemzoen 30%+.
Hogy jon ez ide? Az emlitett QD jatekok mar nem ujak, igy nincs szerepuk a konzolvalasztasban (vagy elenyeszo). Igy batran kiadhatok PC-re, ami csak szimplan extra bevetelforras.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
nagyúr
válasz
Hopkins95 #19 üzenetére
Jelen esetben nem ez volt a döntő érv, hanem az, hogy Vulkanra sokkal könnyebben tudják portolni. DirectX 11/12-nél már eleve a shaderek átfordítása jóval nagyobb feladat lett volna, a sebesség még csak ezután jön. A munka mindenképpen gyorsabb vele.
Egyébként a 2016-os Doom-ban nem volt semmilyen DirectX.
Az id Software motorjai hagyományosan mindig is OpenGL API-ra voltak írva, illetve régebben Glide-ra is, de annak vége.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz
Dilikutya #37 üzenetére
Jogos, tényleg OpenGL van benne DirectX helyett.
Amúgy most néztem utána, mely játékokban van még Vulkan, még mindig nagyon sovány a lista.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\ XMG Core 15 \\ Playstation 4 Slim \\ DJI Mavic Mini Fly More Combo \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
nobela
senior tag
SOHA, SEHOL nem elég a 30 fps!
Sokadszorra próbálom végig küszködni magam a Baldur's Gate EE-n, de a 30 fps lock miatt max 1 óra játék után már kifolyik a szemem.
[ Szerkesztve ]
The problem with the world is that intelligent people are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.
-
nobela
senior tag
Bocs, de ezt a kérdést komolyan tetted fel??
Picit tájékozódj a témakörben mielőtt hozzászólsz.
Kezdésnek nézz meg egymás után 24 fps-sel egy mozifilmet, meg ugyanennyivel egy játékot. Remélem látni fogod a különbséget...
The problem with the world is that intelligent people are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.
-
Merevíts ki egy mozifilmet (a motion blur áldásos hatásának köszönhetően egy éles képkockát nem látsz ahol gyorsabb mozgás van) és printscreenelj egy képet egy játékból. Van különbség. Egy filmnél a 60fps szappanopera hatást kelt, a 24 pedig álomszerű, és ez a megszokott
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Carlos Padre
veterán
válasz
huskydog17 #43 üzenetére
Taníts Mester, mi a játék?
The dark and striking atmosphere is often cut by the wicked humour of the always witty Padre. Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Lord Myn
senior tag
+nobelának is:
Igen, tök igazatok van, ha akció/árkád/racing/szimulátor vagy TPS/FPS-ről lenne szó, de ezek kalandjátékok és abból is inkább az interaktív mozi tipusúak, csak annyi a különbség, hogy filmen rögzített szereplők és helyszínek helyett 3D-s modellek és környezet van, de ugyanúgy vannak DoF/Motion Blur/stb. kamera effektek, mint a valód filmeknél. Szóval ebben a műfajban, elég a 30 fps.
[ Szerkesztve ]
"War does not determine who is right - only who is left."
-
Norbikkka
csendes tag
Csak egy kis megjegyzés. Konzolon is pont a motion blur miatt látod szép folyamatosnak a cuccot 30fps-en. Pontosan addig, amíg mellé nem hajítasz valamit 60fps-en.
Na most egy movie is pont ilyen, ha egy 60fps-es videó mellé rakod, akkor nagyon nem "álomszerű".
Ami nem fastpaced game simán jó a 30 is, nem fog veszíteni az értékéből, de ha több, akkor még kellemesebb"Felkötöm magamat egy cérnaszálra. Minthogy olyan legyek, akinek nem lehet álma."
-
GeryFlash
addikt
válasz
huskydog17 #43 üzenetére
Mondom mik voltak az elmúlt 5 év legjobb játékai:
- God of War
- Uncharted 4
- Red Dead Redemption
- Horizon Zero Dawn
- Detroit Become HumanNa és akkor végre a Pc-sek kapnak ebből egyet és jön a műmájerjedés hogy ő nem konzolos paraszt, mert ő 4k ultrán tolja a codot is meg a fornátjátot. Az igényes
(Egyébként semmi bajom a Pc-vel, én is sokat boszakondtam anno ha nem jött vmi konzolról és mai napig őrülök ha vakamit utólag kiadnak, de az utóbbi 5 évben a Pcsek egy csoportja, a masterracenek titulált bohóc egylet nagyon nagy cancer).
Arról nem beszélve hogy a masterrész kolléga 1050Ti-jal tolja, teljesen jogos az arcoskodás, azzal a VGA-val aztán főleg minden jobb grafikán megy mint bármelyik konzolon
[ Szerkesztve ]
Több mindent, kevesebb semmit!
-
[CsuCsu]
őstag
Nem neked szolt, hanem a fentebb megnyilvanulo '4K60fps alatt minden sz*r' eletmuveszeknek.
En vilag eletemben PC-n jatszottam, megsem vettem magamra. De valoban egyre idegesitobb ez a majerkedes, allando kritizalas es fikazodas nemcsak ezen a teren, hanem kvazi minden topikban es a legtobb weboldalon. Az internet teljesen toxikus lett. Komolyan, a legjobb topik mara a PH-n a Sorcsaph, ahol bekesen beszelgetunk sorokrol.
[ Szerkesztve ]
Hozzászólok Aktív témák
ph A shaderek más nyelvre portolása túl nagy munka lett volna, így inkább fordítót írtak SPIR-V-re.
- Milyen routert?
- Projektor topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- Audigy 2
- Milyen Blu-ray írót?
- Laza koronavírus topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- HP ZBook 15 G3, 15.6" FHD, i7-6700HQ, Quadro M2000M (4GB), 16GB, 512GB NVMe, ujjl.olv., 6 hó gar
- Lenovo ideapad 330s14ikb FullHd, i5-8250,240Gb Ssd,8Gb Ram,Fémház
- Új Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS, i5-8265U, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, gar 2023
- LG 34WK650-W ,ultrawide 21:9 .LED IPS .HDR10, 34" , 5 ms ,2560x1080 ,75Hz
- Eladó ASROCK radeon rx 6700 xt
Állásajánlatok
Cég: Pro Patria Electronics Kft.
Város: Budapest
Cég: Superfund Research Kft.
Város: Szeged