Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
Én is támogatom a sok pozitív véleményt! Én is a Béta miatt fogom megvenni,mert nagyon pazar lesz a gamé!
-
Extreme33
csendes tag
Szerintem sok jelentősége nincs annak hogy ki szivárogtatta ki ha már megtörtént, de azért kell bőr a képére hogy ilyet megtegyen. Sokan itt arról beszélnek hogy milyen lesz a játékélmény, meg hogy mekkora gép kell hozzá...
Inkább azon kéne elgondolkodni hogy az a csapat akinek ez a munkája, az mit érezhet most. Mindannyian más munkát végzünk, de képzeljük el hogy ha valamivel napi sok sok órát töltünk és mindent megteszünk azért hogy a maximális kerüljön ki a kezünkből, akkor mi sem örülnénk hogy valaki ilyen módon keresztbe tesz.
Énis, mint szerintem sokan mások, meg fogom venni a játékot.
Nem azért mert olyan húde sűrün veszek game-t, vagy mert olyan sok a fölös pénzem... és lehet hogy nemis éri majd meg az árát, de szerintem az a néhány ember aki ezen dolgozott megérdemli hogy most kisegítsük őket.
Az nvidia meg pénzelheti a játéktyártó cégeket, de a dolgozók fizetését nem az nvidia adja.
A pénzelés a fejlesztésre és a játékra megy... abból még nem él meg 80-100 vagy tudomis én hány ember akik csinálták a játékot. -
mad1
veterán
Jaja a hir napjan mar jeleztuk paran a bezart topicjaban....
Ez is gyanus foleg hogy azota az EA nyilatkozata szerint,nekik fontos ez a jatek. -
rocket
nagyúr
Szinhasz az egesz, es Cevat Yerli egyike szineszeknek.
Nincs meg az a hype a jatek korul ami Far Cry, es a Crysis korul volt, emiatt az elorendelesek nem ugy allnak ahogy szeretnek, ezert szivarogattak ki.
Mostmar a csapbol is a Crysis 2 folyik."Biztosíthatunk benneteket, hogy eme szerencsétlen incidens ellenére a PC-s játékipar nagyon is fontos a számunkra, és a Crytek számára mindig fontos lesz az a jövőben is."
Amig az NV fizet nekik persze, hogy fontos

"Továbbra is arra összpontosítunk, hogy az igazi és becsületes rajongóink számára nagyszerű játékélményt biztosítsunk."
Ezt se gondolta at, az elso resze nem igazan tudott a nagyszeru jatekelmenyrol szolni amikor egy 300000ft-os gepen a 20FPS-et csapkodta a jatek mainstream felbontasban.
-
Silenzio
addikt
válasz
capulet75
üzenetére
A nyálverésről meg annyit, hogy félreértesz. Szerintem igenis fontos, hogy technológiailag túlszárnyaljuk a saját elődeinket. Pláne egyazon sorozatban. Én azt mondom, nem kell DX11 ahhoz, hogy fasza grafikát csináljunk. Gabe Newell szerint még a DX9-et sem sikerült kiaknázni teljesen. Jó példa a Crysis 2, pár effekt nagyon ott van a szeren, máshol még nem láttam ilyet. Pedig csak konzol.
Viszont te jöttél egy buta hozzászólással. Mi itt egy páran csak spekulálunk, hogy nem mutatnak semmit DX11-ből, a PC-s screenshotok is konzolos beállításokkal készültek, maga a Crytek feje mondta. Felhoztam a DX10-es Crysis fiaskóját. Az egész csak eszmecsere, találgatás. Viszont a kutya ott van elásva, hogy azt gondolom, lejjebb adták a saját igényeiket. Egyszerűsítettek, "butítottak", nagyobb rétegeknek akarnak megfelelni, és ez vizuálisan is szembetűnő. Megint mondom: ne legyen igazam, de egyelőre ezt látom, és -kövezzetek meg- a bétát majdnem végigvittem, tudom miről beszélek.
Viszont engem már a Wall trailernél megvettek kilóra. Meg is rendeltem a limitedet. Én is fogom játszani az agyonhype-olt konzumidióta flesst, mert van benne nanosuit meg New York. És ha nem jön be, valószínűleg cikk formájában sírom el bánataimat. Addig is hagyjuk egymást békében, nincs értelme ezen parázni.
Lehet, szerinted csak a nyálam verem, de tudom miről beszélek. A Cryengine2 már eleve mindent tudott. A Half-Life 2 Cinematic Modot fejlesztő tag szerint 96x részletesebb grafikára képes, mint a Source motor, pedig ugyanarra a directX-re írták. Ennyit a DX-ek fontosságáról. És ezek csak a számszerűsített adatok. 460-as GF vga-val (maxon 40-50 fps-sel toltam) annyira átmoddoltam a grafikát, hogy 12 fps-sel ment élsimítás nélkül. Semmiféle limitje nincs, azért csinálták meg a 3-at, hogy egyszerűsítsenek a 2-őn, ez evidens. Nekem mindig a technológiai élvonalat, a kompromisszummentességet, a szimuláció fogalmának komolyan vételét jelentette, ezért moddoltam kb. háromnegyed évig, pedig nem értek hozzá és le is szarom. De ezt megtanultam, mert óriási lehetőségek vannak benne. Nem véletlen, hogy építőipari cégek és kutatók licenszelték és tudományos munkákra fogták be, nem játékokra. Ennek most vége. Emiatt siránkozom, nem a várható gépigény miatt, hiszen már a béta fps-számlálója is kiakadt max grafikán, akkor hova siránkozzak?! Viszont a Crysis Warheadben okosan megfogalmazták a max grafikát. A PC-s játékos nem gamer, hanem enthusiast. A konzolos a gamer, neki nem költséges luxus és technikai kérdés a játék. Ezért is vannak többen manapság. És ennek most egyelőre vége a Cryteknél.
Ez olyan érzelgős lett, mindjárt el is sírom magam.
Mea Culpa.
Részemről a további 5 hétre a vita lezárva. -
Silenzio
addikt
válasz
capulet75
üzenetére
Azért kérlek alássan, mert ez tartja fenn az ipart. A fejlesztés, mint öngerjesztő folyamat, és hogy a PC presztízskategória. Ez szerintem így is van rendjén. És a DX11-nek is vannak erényei, fejlődött, persze, hogy ne fejlődött volna. De konkrétan a tesszeláció zsákutca, mert képtelen figyelembe venni a 3d koordinátákat, egymásba csúsznak tárgyak stb., másrészt fölöslegesen lassítja a gépet, erről itt a ph-n is van egy fasza cikk.
Szóval két dolog, a békesség kedvéért ezúttal nem lekezelő stílusban. Azért megjegyzem, az agresszív, lekezelő hangnemet te kezdted, úgyhogy semmi szükség a riposztokra.1. A szoftver rendert sírom vissza még a 3d szabványok előtt, mert annál csak a fejlesztők tudása és kreativitása limitált, nem a hardverben szoftveresen kalibrált kódút.
2. Afelől egyre inkább meg vagyok győződve, hogy a Crysis 2-ben nem sok DX11-es feature-t látsz majd. Ne legyen igazad.Azért jó fej vagy, szépen visszafröcsögsz, de amit érveltem, azt figyelmen kívül hagyod. Ebből csupán azt szűröm le, hogy igazam volt.

-
GAbre
veterán
Gyerekek ma mit láttam!:
Fegyverkalibrálásnál nyomogassuk az 1-es és 2es numerikus billeket és kap a játékos gránátot,másik gépágyút,1 rakétavetőt,és még 1 vmi rakétavetőt!
-
Tirexi
addikt
A második végigjátszás tuti élvezetesebb lesz DX11-ben.

-
capulet75
addikt
Tudod van aki le se szarja a kódútjaidat.Nem kell semmiféle IT képzetség ahhoz hogy játszak, bár szerited aki nem vágja ától-zéig ezt ,az ne szóljon bele, sőt jobb lenne ha minnyá kötelet dobna a nyakába. Pont ez az észosztás amiről beszéltem, meg az a vicc h meg akarod magyarázni hogy a dx vezíószám nem számít.Tényleg? Akkor minek dolgozik egy csomó ember azon hogy egyre szebb és látványosabb megoldásokat erjenek el? Azért (is) fejlődik a számtech ipar, hogy minél szebb vizuális élményt nyújtsanak a játékok. Lehet itt adni a filinget, meg lehülyézni az embereket, attól én még vidáman játszom a konzumidióta gigahype játékokkal. Egyébiránt ez a fajta lekezelő észosztás a nyálverés.
-
Pala
veterán
Hááát... ez eléggé szubjektív. Szerintem egy fokkal jobb.
(Ugye most a sztorira értetted a kérdést?
)
A helyszínek is kellően változatosak, bár az egész játék alatt tiszta dezsavüm volt, egyik percben mintha HL2-vel játszanék, a másikban FEAR-rel, a harmadikban egy kis Deus Ex, sőt, időnként még némi Mirror's Edge beütése is volt.
Szinte minden pillanatban emlékeztetett valamire... vagy a helyszín, vagy az ellenfelek, vagy egy adott szituáció.
Összességében amúgy jó játék lett, én várom a véglegest!
-
Pala
veterán
Nos... egy B-kategóriás sci-fi akciófilmnek elmegy a sztori, bár ahogy Silenzio mondta, lesz benne 1-2 meglepetés... véleményem szerint viszont ez is inkább vizuális jellegű, mintsem történeti. Maradjunk annyiban, hogy a Crytek nem éppen a sztorigyártás nagymestere, igaz, nem is ezért szeretjük őket.
Viszont a játék(menet) változatosabb. -
Silenzio
addikt
válasz
capulet75
üzenetére
Te vagy 12 vagy, vagy korunk konzumidióta gigahype-ja elvette az eszed. Először is hadd gratuláljak az értelmes hozzászóláshoz! Most pedig kivesézem.
"Cryengine DX11 igenis nagy durranás lesz" - a Crysis2 honlapon van egy cikk a Yerlivel, világosan elmondja, hogy bár a képek nagy része PC-n készült, konzolos beállításokat használtak ott is. Ami eleve "Miva'?" kategória. PC-s fícsöröket nem mutogatnak. Szerinted miért? Legyen meglepi? Vagy talán, mert alig lesz különbség a konzolos és a PC-s verzió közt, esetleg kész sincs? Költői a kérdés.
Miért gondolod, hogy nagy durranás lesz, ha fogalmad sincs, hogy néz ki, azt is tudni lehet, hogy még a legnagyobb fícsör, az egyébként egy kalap sz@rt nem érő tesszeláció sem lesz benne? Az egyetlen cég eddig, aki az amúgy szintén szégyenletesen lebőgött dx10-zel sem ment semmire, az a Crytek volt. Csak romlik a teljesítmény a Crysisban, ha bekapcsolod, és még a látvány is egyszerűbb lesz valamennyivel. Akkor ezúttal mit vársz?
Minek spekulálni az egészen? Maradjunk a tényeknél.Amúgy az értelmes hozzászólásodon látszik, hogy egy fityfenét se értesz az egészhez, a kódutak fícsörlistája neked kínai hablaty lenne, mégis játszod itt az eszed. "Ez nem nyálverés." Micsoda retorika! Én meg azt mondom: de az.
Röpködnek itt a dx12-ek, 13-ak, de nyilvánvalóan fontolóra sem vetted a tényt, hogy a dx verzió csak egy KÓDÚT, ami lehetővé tesz dolgokat, másokat pedig limitál. Nem attól függ, szép-e a grafika, hogy melyikre programozták, hanem attól, hogy hogyan. A Crysis 2 már konzolon is ver egy-két dx11-es címet, akkor miről beszélünk?
Jó lenne már, ha véget érne ez a dx-korszak az idióta hype-olással meg kétjegyű számok bűvöletével, mert a hozzád hasonló felszínes emberek nagyon súlyos tévútra kerültek. Még egyszer szeretnék gratulálni a hozzászólásodhoz, hozzá téve: akik spekuláltak a kérdésről, legalább olyan masinával rendelkeznek, mint te.
Komolyan mondom, szégyellem magam a bűnös élvezettől, tudom, úgyis én vagyok a hibás, hogy vitába szálltam veled.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
GAbre: Nem tudok ellenkezni. Azért lesz majd 1-2 meglepetés.
-
hd.tv.zs
csendes tag
jó, max 10 prcet nyomtam, a bétát, de dx9 alatt szerény véleményem szerint nem nagy durr. remélenm dx11 alattnagyobb lesz, és a játékélmény is meglesz, mert nem akartam lelőni a poént ezért a bétát csak kipróbáltam.
-
GAbre
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Jó utánna már láttam az nv matricát a monitoron,csak nem lehetett már szerkezteni...

-
GAbre
veterán
válasz
üzenetére
Bazzeg nem gyenge "oltár" van a képen!

Gondolom min. 6970el tolja meg 6 mag!
1enlőre álom marad számomra az eyefinity!De nagyon kipróbálnám...
Meg a játékot is!Kicsit meglestem én is a game-t,de nálam már az elején meghal a játék!
Nem is baj,majd jó lesz márciusba is!
Csak sztem ugyanolyan lapos a története,mint az 1nek!
De örömmel venném,ha vki ellenkezne...
-
capulet75
addikt
Mekkora okos mindenki, és milyen meggyőződéssel osztják az eszet.A cryengine dx11 igenis nagy durranás lesz. Ez nem nyálverés, az meg hogy a sok okosnak nem megy a gépén az az ő bajuk. Nem kell itt a savanyú a szőlő effektus. A dx9 és 11 közt látható különbség van és nem is kevés. Mikor kijön a dx12 vagy 13, persze az is minek mert a 9 pont elég és nekem amugy is csak 2 magom van, az is a gatyámban, és a játékémény mindenért kárpótol. Tessék venni rendes gépet.Nem megy? Akkor meg nem leszólni azt akinek van és nem azért mert odaszarta a jézuska.
-
Silenzio
addikt
Én is így voltam vele, de a későbbi pályák meggyőztek.
Majdnem végigvittem, aztán rájöttem, sokat veszítenék vele az élményből.
Így is hülye voltam
, de legalább most már biztosan tudom, hogy kelleni fog eredetiben.Cshavez: nem vagy semmi. Egy vagyonba kerülhetett. Kár, hogy nem sokáig mutogathatod, mert a modik mindjárt törlik.

-
Dany007
veterán
Szerinted nem áll vagy bukik a grafikán?
Na jó, talán szerintem se. De, hogy szerves része az egésznek az biztos.
Leginkább megítélés szempontjából. Gondolj csak bele, rengeteg ember költ rengeteg pénzt hardverre. A Crysis 1 óta eltelt ~ 3-4 év. Azóta kifutott a Gef 8-as 9-es és még vagy 2-3 széria! Annak, aki élvezni akarja a grafikát meg kell vennie az újabb hardvert - mert nyilván a 4-5 évvel ezelőtti gépeken nem futna el normálisan - kitudja milyen VGA-t és procit... Aztán a játékban meg azt látja, hogy ba***a meg ez ugyan olyan mint az első rész, ezért költöttem én ennyit hardverre? ...
Szal érted, ha már eltelt legalább 3 vga generáció és az illető játékos akarja tartani a szintet - mivel gondolom Celeron D-vel, 800-as DDR2-vel meg 8800GTS-sel nem nagyon futna el - fejleszti a gépét és mit kap? Ugyan azt a látványt, mint x évvel azelőtt...
Nekik persze, hogy számít a grafika.Ettől függetlenül én is úgy tartom, hogy messze nem csak a grafikán áll vagy bukik a dolog. Elég ha a hangok szarok, a játszhatóság, vagy az AI nagyon förtelmes... Már bukik a játék.
A Crysisnál meg eleve olyan dolog a grafika, hogy a "hírnév kötelez". : ) Tehát eleve megvan az elvárás szintje.Persze, én megelégednék Crysis 1-es grafikával is ha elfutna a mostani hardveremen
Hiszen én nem nagyon fejlesztettem. De azért kíváncsiságból, szívesebben látnám, hogy mire is képes az a plusz 3-4 generáció grafikailag, amióta legutóbb VGA-t vásároltam. -
misx
senior tag
Nekem van egy olyan érzésem, lehet hogy direkt szivárgott ki, hogy teszteljék a PC-seket.
-
hd.tv.zs
csendes tag
én pont a béta kipróbálása miatt érzem ugy, nem biztos megveszem.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Dr. Romano
üzenetére
jóvanna, hát na

-
Dr. Romano
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ezek szerint a Far Cry 2 valahol Afrikában jelent meg először?
-
kovsol
titán
Valaki mondja már el, hogy mire jó hogy amcsiban pár nappal előbb jön ki ? Vagy ez csak az usában élők egóját ápolgatja ?
-
Pala
veterán
"Tudtam, hogy valami fura. A perspektíva. Miért ilyen? Sokkal közelebb vannak a kezek a virtuális kamerához. Ezen még dolgozhatnának."
A FOV-ra gondolsz? Sajnos manapság ez a trend, hogy minden FPS-t 60-65-ös FOV-al tolnak az ember arcába. Szerintem is zavaró (sőt, a Bioshock 2 esetében már egyenesen irritáló), remélem lehet majd állítgatni konzolból, mégha az alapbeállítás ilyen is marad.
"A DX11-en meg kár spekulálni, higgyétek el. Megint beleélitek magatokat, oszt koppantok."
Én vetettem fel a témát, de csak kíváncsiságból. Nem remélek semmi jót, pont a Crysis 1 hasonló "átverése" miatt. Mivel azonban még egyikünk sem látott DX11-es full grafikás screenshotokat (ha valaki mégis, az kérem ne legyen rest megosztani a nagyközönséggel
), így mindenféle éltetés / szidalmazás alaptalan.
De még ha nem is lesz semmi különbség, az se tragédia, így is elég jól néz ki. No meg amúgy sem azért játszik vele az ember, hogy a dx verziószámát bámulja a displayinfon.
Jah egyébként asszem én voltam az, aki a Crysis (Warhead) topikba linkelte azokat a képeket...és bár nem ma volt, de nekem is olyasmi emlékeim vannak, hogy DX9 very high alatt a távoli növények részletesebbek voltak.
Ráadásul mellette még gyorsabban is futott! -
-
Silenzio
addikt
válasz
nanorambo
üzenetére
Hm... Tudtam, hogy valami fura. A perspektíva. Miért ilyen? Sokkal közelebb vannak a kezek a virtuális kamerához. Ezen még dolgozhatnának.
Amúgy igazad van. Látványosabb, de az 1 grafikája jobb. Ezt már az engine demók alapján ki lehetett következtetni, készült egy comparsion video is, nagyjából bevált amit állítottak.

A DX11-en meg kár spekulálni, higgyétek el. Megint beleélitek magatokat, oszt koppantok.

Emlékeztetőül, itt egy video arról, hogyan vágta át a gémereket a Crytek 4 éve. A dx10 jelen esetben abban nyilvánult meg, hogy a dx9-ben is tökéletesen elérhető "partial effecteket", mint időjárás, törmelék, köd stb. ki és bekapcsolták.
Szerintem bekaphassák a faxmodemem.ittakary: Persze. Neked meg egy nextgen comparsiont ajánlanék a Tomb Raider Legendről. Az ewffektek egyik fele csak sima módban működött, a másik fele meg csak next gen módban. A full grafika relatív. Már csak azért is, mert a Crysis DX10-ben "elfelejtett" pár növényt kirajzolni a távolba, amikről furcsa mód DX9-ben nem feledkezett meg. A topik tele van ilyen összehasonlító képekkel...
-
Pala
veterán
válasz
nanorambo
üzenetére
Nyomj rá driverből AA-t, nálam működött.
Egyébként nehéz összehasonlítani a kettőt, mivel más környezetben játszódnak. Viszont a természeti elemek megjelenítésében az 1 egyértelműen szebb. A második részben az utolsó pályán található a legdúsabb vegetáció, de az ilyen BF2 szintű lehet nagyjából. Viszon az is tuti, hogy városi környezetben meg a 2 az eddigi legszebb fps.
Kíváncsi leszek, DX11 alatt maximális beállításon hogy fog kinézni. Az biztos, hogy a Crysis 1 -> 2 ugrás jóval kisebb lesz (ha lesz egyáltalán...), mint a Far Cry -> Crysis. -
Góliát
őstag
Én megveszem az eredetit, ha már ennyit dolgoztak vele. Megérdemlik a lóvét.
Az előző részeit is megvettem, nem csalódtam és ez most sem lesz másképp.
-
Silenzio
addikt
Így van. Viszont pszichológai -tehát beleélésben- szerepe leginkább a hangnak van. Egyetemen volt óra ahol egy szemeszteren át elemeztük a hangosfilmben a hang szerepének fejlődését, pszichológiai tanulmányokkal karöltve, és döbbenet, mennyire más a szerepe a képnek. A művészfilmek annál jobbak, minél intellektuálisabb a viszonyod a képekhez, vagy minél esztétikusabb a kép. A hang ugyanakkor lehet absztrakt szintúgy, de mindenképpen az csigázza fel leginkább az embert. Primér hatása maximum a bennünk lévő "állatnak" szóló képeknek van: egy jóféle kaja vagy a női nemiszerv látványa (vulvatikus jel, ahogy a tudósok hívják)... Persze ezek a viszonyok játékokban máshogy működnek, a teret mindenképp meg kell konstruálnod kognitíve, hiszen a tájékozódni tudás kötelesség. A hangból meg 1000 plusz információt szűrsz le, amit filmekben nem tudsz - távolságot, irányt adott esetben stb. Állati jó tanulmánytéma bölcsészeknek.

Lenry: én csak azt mondom, hogy nem feltétlenül változott olyan sokat a motor. A játékot már most mindenhol istenítik, de első helyen nem a grafikát, hanem a környezettel való interaktivitást hozzák fel (pl. hogy a piacon az árusok eléd csörtetnek és le nem szállnak rólad - ilyen játékokban eddig nem volt, és nagy ötlet
). Amúgy szép a játék, nem kell ezen összeveszni.A Crysisról alkotott véleményed meg nem osztom. 5x toltam végig, és nem a grafika miatt, hanem mert ezt a ruhát és a hozzá kapcsolódó játékmenetet nekem találták ki.
Szerintem a legnagyobb poén azóta, hogy a Haloban megjelent a szabad járműhasználat lehetősége. Az sem PC-s fps volt, a fentebbi vitához hozzászólva...
Szóval te csak a grafikára emlékszel, én meg azt mondom, nem csak a világ jelenlegi legjobb grafikája (mert még mindig az), de játéknak sem utolsó. Pedig nem egy Half-Life 2.BalaNce87: pontosan. A PC-seket még mindig "át kell csábítani" a szórakoztatóipar multijaihoz - amiben lassan az egyedüli szimpatikus szereplő a relative "kicsi" Nintendo, a másik kettő meg állati antipatikus és veszélyes ősgigásznak tetszik lassan a szememben... Szóval át kell őket csábítani a "sötét" oldalra, és ennek a flame-keltés a legjobb eszköze, meg hogy a rohadékok kiadják a várva várt játékot a gépre, de a DLC-ket vagy a folytatásokat már csak konzolon kapod meg, hogy a számodra is konkretizált mézes madzag (ha a játék addiktív) még kívánatosabb legyen. De ott van a Resident Evil, aminek a vadhajtásait ill. a legjobb részeit (az első remake-je, Code Veronica) csak konzolon kapod meg, vagy más sorozatok, mint a Devil May Cry, aminek csak a 3. 4. részét kapod meg, az első 2-höz szükséges egy PS2 beszerzése is.
Mi meg örülünk, milyen jó arcok ezek a Capcomék. Árukapcsolás. A fanok úgyis megveszik az összes konzolt, amire exkluzív RE játékok jöttek ki.Sose feledjétek. A legnagyobbak is, a legünnepeltebbek is, nincs kivétel. Semmit sem a kedvetekért csinálnak, nem jó fejek. Minden a pénzért megy.
-
Findzs
addikt
"mégis teljes erejükkel a végleges játék befejezésére fókuszálnak"
kb. 1 hónapjuk van még hátra jobb ha belehúznak
meg a killzone 3 is kiszivárgott ami ps3 only
akkor hol is van warez ? teljesen mindegy minden platformon vancsak az a különbség, hogy míg pc 1 milliárd van világszerte addig konzol 500 millió így erősebb a pc warez hatása de már nem sokáig, eljön az idő amikor kiegyenlítődik sőt át is fog fordulni a konzolok javára
több warez lesz konzolon mit pc -n
-
rup1u5
nagyúr
-
nanorambo
őstag
Látványvilágban kicst a Crysis fölött van, de csak a hiperszuper extra fényeffekteknek köszönhetően. A Crytek nagyon jól játszik a fénnyel. Nagyon durva látvány "ez a kis new york" a Crysis 2 ben. De! Ha közelebbről megnézzük a textúrákat akkor látni, hogy a crysis első részében jóval nagyobb felbontásúak voltak. Ergo: részletekben sokkal szebb az 1, de összhatásban (nem sokkal, de) szebb a második rész. Az 1 az sokkal realisztikusabb volt, nem csillogott minden, meg a képi világ is teljesen reális hangulatot adott. A 2 olyan mint egy mese, egy gyönyörűen kivitelezett mese. Talán a kékes színnek és a villogó, csillogó fényeknek köszönhetően. (csak grafikáról beszélek)
-
BalaNce87
addikt
Nah igen akkor senki nem sírt nap mint nap a warez miatt, eredeti játék? inkább az volt a meglepő és az abnormális, elérhetetlen volt mivel már akkor is 10rongy volt egy játék, ami az időtájt sok pénznek számított pláne egy játékért, most is az. Csak ez tudod úgy van hogy mivel konzolra több játék fogy így azt nem is csesztetik warezzal, pc-t meg már szinte csak ehhez a témához tudják kötni...
-
Dany007
veterán
Én annyira nem sokallom azt a 90%-ot.
Inkább 70-80 közé sorolnám.
Köztudott, hogy a való világban is az információk jó része - tehát ez a 70-80% - a látásból ered. Ergo akkor a virtuális világban is - ha már realitás felé közelítünk - akkor a látásból származik az info nagyrésze.
Utána jön a hallás. Ami szintén jó nagy szerepet tölt be és csak ezután az összes többi.
Tehát szerintem toronymagasan vezet a látvány, majd a hangok, aztán a játszhatóság és az AI.Gondolj csak bele. Egy autót még csak csak elvezetsz hallás nélkül "süketen". Viszont látás nélkül biztos, hogy nem menne!
Ettől függetlenül szerintem egy jó játékhoz a fent elsoroltak összhangja kell. Ha egyik-másik kevésbé jó akkor az már rontja a játékélményt. Viszont nem mind1 milyen arányban!
A korai, de még talán a mai játékok AI-ja elég csapnivaló, mégis mindenki halomra vásárolja / tölti le a játékokat és játszik vele órákon át... Igen offline is : ) Mert online az AI már nem kérdés
Hogy Dx10-11-gyel mi a pontos helyzet, nem tudom. Ehhez jóval kiterjedtebb ismeretekre lenne szükség programozás szempontjából, ami nekem nincs meg.
Azt viszont laikusként is látom, hogy Dx 9-re éveken át fejlesztettek.
Wiki szerint a Dx9 első verziója 2002 végén jelent meg. Vagyis ~ 8 éve fejlesztenek Dx9 -re és segítségével.Aztán jött az "áttörés" - legalábbis elég nagy felhajtás volt - és 2006 végén megjelent a Dx10, majd 2009 végén a Dx11. Na bumm.
Elég megfigyelni, hogy a 2003-as és a 2006-os Dx9-re írt játékok grafikája között azért mekkora különbség is van... Nem kicsi.
Mostmeg az elmúlt 3-4 évben 2 számot is ugrottunk előre, ami nem is lenne gond, ha nem kéne minden szám után VGA-t is cserélni, ami gond, de mégnagyobb gond az, hogy ahogy írod is, nincs túl sok érdemi változás ahhoz képest, hogy mekkora volt az ugrás számokban...
Persze tudom a Dx9-nek kijött a,b,c változata is az idők folyamán, de ettől még nem feltétlenül kellett mindenképpen kártyát cserélni. Mármint a kártya megtudta jeleníteni a Dx9-et max egy újabb gyorsabban csinálta mindezt.Szóval ahhoz képest, amit a Dx9 pályafutása alatt elértek és kihoztak belőle grafikailag, ahhoz képest a Dx10 egy nagy bukás. Szvsz.
-
Silenzio
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Folytatván. "...sok mindenről a warez tehet." Igen. A hatalmas kelet-európai és közel-keleti szegényebb piacok megnyílásáról a PS1 óta. Emlékeztek? Boldog-boldogtalan csippelte a cuccait a '90-es évek végétől. Most már minden második havernak van valami konzolja, és az életszínvonal emelkedésével, szemléletváltásával -hiszen saját keresete van, amit a szülei még lemásoltattak, ő már eredetiben veszi meg!- immár legális gyűjteményekre tesznek szert. Namármost, egész generáció jelent meg eredeti játékokkal, ami korábban csak a fejlettebb országokban volt, és értelemszerűen kisebb számban. Ma már minden nagyobb műszaki áruházban kapni konzolokat, 15 éve csak az 576 hálózatában voltak.
A konzolok elterjedése természetes popkulturális folyamat, a film- és zeneipar változása, a képregények iránti kereslet növekedése épp úgy tehet róla, mint előnyei. Ld. a Scott Pilgrim c. filmet. De hangsúlyozom: a fél világ esetében katalizátor volt ebben a folyamatban a warez. És nem a PC-s warez.

-
ProEvoFan
nagyúr
Aki pl. igényesen akar FPS-t játszani, az PCn teszi ezt meg, tehát asztali gépre nem kiadni egy FPS-t az elég nagy FAIL...
A konzolon több fps jelenik meg mint PCn...konzol az fps játékok gyűjtőhelye, ami régen a PC sajátossága volt.Sajnos ami soha nem lesz PCre: Killzone 1.2.3., Geras of Wars 2.3., Halo 3....ezek PS3/X360 only játékok és igen igényesek!!!!Pedig nincsenek PCre

"Hát nem emiatt vesznek többen, hanem mert a neoliberális társadalomban röhejesen olcsónak számít egy konzol"
Konzol dominancia csak a remek játék eladások miatt van.Sokkal több játékot adnak el konzolra, mint PCre.Pedig kint a PC játék is "röhejesen olcsó"...
Hidd el, sok mindenről a warez tehet.Nem csak a pénzéhes kiadókra kell fogni, hiszen ha TE is cégvezető lennél, tuti profi orientált irányba vinnéd a céget, nem arra ahol lopkodják a portékádat. -
Silenzio
addikt
Azt, ha hátulról lőnek rád, vagy jön a szörny, viszont hangból tudod meg, ha 5.1-es cuccal játszol. A 90%-ot amúgy is sokallom, de adalékként legyen elég annyi, hogy az élmény 60-70%-át a hang és a zene adja. A pszichológia már régóta bizonyította, hogy a hangokhoz való viszonyunk, hogy úgy mondjam, kevésbé intellektuális. Próbáljátok ki: játsszatok a kedvenceitekkel 5 percig hang nélkül. Még a grafika is rusnyábbnak tűnik majd.
P.S. Muris, hogy a fenti kommentemre senki nem tud vagy mer reagálni, pedig vitaindítónak szántam.
Manbal: olvasd el a hosszú kommentemet kicsit feljebb. Többek közt neked is szól.
Még nem is tudod, hogy fog kinézni a DX11, de már most fikázod a konzolost. Szívből gratulálok.
Ne sírj, nem kötelező játszani a bétával. Ez miatt nem lesz kevesebb eladás.Ha lehet egy tippem, ÉPP olyan lehengerlő lesz a DX11, mint az első részben a DX10
Vagyis nagy nulla.ProEvoFan: Francokat. A '90-es évek konzolipara idején nem volt semmilyen warez, mégsem fojtotta meg a konzol a PC-t. Ez egy óriási tévedés, az ipar óriásai próbálják veled elhitetni, hogy az illegális kópiák miatt hagynak cserben. Pedig nem. A célirányos hardver fejlesztése az, ami óriási biznisz, és a játékok árában foglalt licenszé, ami meg még sokkal-sokkal nagyobb. Ezekről PC-n le kell mondani. Na, ezért halódik a PC piac. Ez mind csak üzlet. Amúgy van rá egy 20-asom, hogy a PS-t és az utódait a warez tette húzónévvé, és jórészt a wareznek köszönhető, hogy a konzolpiac 5x-ösére nőtt 10 év alatt. nem lehet minden címet eredetiben megvenni, nemde? Pofonegyszerű, nem is lehet vitás.
No meg azért, mert sokkal nagyobb rajság egy nagy plazma tv előtt a fotelben tespedve gyilkolni, mint egy íróasztalnál.
-
Manbal
senior tag
Valami konzolos majom lehetett aki kiszivárogtatta. Ráadásul egy sz@rt, amiben nincs is DX11 amivel fényévekkel szebb lenne a játék a konzolos szeméthez képest...
off:
és warezra fogni hogy nem adunk ki PCre játékot, az meg egyszerűen nevetséges (elvégre azon fejlesztik)... egyszerűen csak nem elég nekik a 100 millio dolcsi haszon / játék, és azt gondolják hogy majd többen vesznek emiatt konzolt. Hát nem emiatt vesznek többen, hanem mert a neoliberális társadalomban röhejesen olcsónak számít egy konzol. A kölök úgy is kisírja magának, aztán pedig a játékokat is (és az is kb. annyi az amcsiknak, mintha itt 1-2 ezer forint lenne darabja). Aki pl. igényesen akar FPS-t játszani, az PCn teszi ezt meg, tehát asztali gépre nem kiadni egy FPS-t az elég nagy FAIL... -
Pala
veterán
"A játékélmény a fontos, a döntő nem grafika!"
A játékélménynek szerves része a grafika is (méghozzá igen jelentős mértékben, mivel a bejövő információ 90%-át látás útján nyerjük). A játékélmény, mint olyan, nem egy különálló "valami"... nem megfogható, nem mérhető, hanem a többi játékelem (grafika, zene/hang, történet, AI, stb.) egyvelege alkotja. Emellett meglehetősen szubjektív is...
-
válasz
- = Zk = -
üzenetére
A Crysis annyi volt csomagban karácsonykor.
-
Silenzio
addikt
válasz
capulet75
üzenetére
Az menjen az anyjába. Jogos. De kérdem én. Ki is emelem.
Látott már valaki bizonyítottan DX11-es screenshotot, videót? Tudjuk, milyen lesz? Nem. Azt már állítólag tudni lehet, hogy tesszeláció nem lesz benne. BUMM. DX9-ben nyomat neked olyan fényeket, mint a Metró dx11-ben. Másrészt ott a Crysis, mekkora átverés volt benne a DX10?! Ezek után ki kíváncsi a dx11-es megoldásaikra? Pláne, hogy a Cryengine 3 bevallottan egy átgondoltabb, egyszerűsítettebb, konzolbarátabb verziója a 2-nek. A játék látványosabb, de a részletesség, a render minősége jórészt csak lefelé ment, elég csak megnézni a gameplay trailereket. Már most pontosan úgy néz ki, mint a hivatalos anyagban, neten százával hemzsegnek a képernyőlopatok. Azt meg fogod kapni egy gyenge-közepes géppel is, amit mutogattak, ennél többet senki sem tud.Kicsit túllihegettnek érzem ezt a dx kérdést. A legtöbben lószart sem értetek hozzá, csak veritek a nyálatokat az újabb és újabb kódutak fícsör listáira (és még azt sem értitek sokan, ha azt mondom kódút, csak ha azt írom, dx). Akkor lesz itt valódi szabadság, ha visszatér a szoftveres render, meg lehetővé válik a real time sugárkövetés, és nem kötik a fejlesztők kezét holmi PICIPUHÁS kódút-vakvágányok, ld. DX10. Mert manapság azt sem tudják ezek a majmok, mit csinálnak, aztán jön a Crytek, és olyat programoz nektek konzolra, amit DX11-gyel nem látsz PC-n. És még 580 GTX se kell hozzá. Erre varrjatok gombot.
Lenry: Ja, de a Rage még mindig úgy néz ki, mintha rátoltak volna egy nem hivatalos grafikai update pakkot a Doom 3-ra. Ugyanolyan erőltetetten plasztikus, rajzfilmszerű fíling.
Természetesen a fenti eszmefuttatást nem első sorban neked szánom, hanem általánosságban értem. A bétát illetően teljesen egyetértek veled. Akit érdekel a dolog, vegye meg mindenképp. Biztosan megéri. -
madgie
titán
Nem toltam sokat, de majdnem mindig úgy van megcsinálva a környezet, hogy még véletlenül se jusson eszedbe mondjuk egy ház falát lebontani (nem is nagyon lehet, meg az elején fegyvered sincs hozzá). az autók rugdosása szép meg jó, de nem sokat érsz el vele, ha a piros szemű szentjánosbogarak az oldalfalon közlekednek, meg húszmétereseket ugranak, ha kell.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
nekem csak öngyújtóm van. megteszi?..

-
capulet75
addikt
-
FehérHolló
veterán
Mindenki ezen lovagol már. Generálással és teszteléssel együtt 10 percbe kerül lecserélni a DRM privát kulcsait, és kukázhatod az egész kiszivárgott maszlagot...
Az online mesterkulcs meg még ennyire sem bonyolult.
Még ha nem is volt szándékos a kiszivárogtatás, akkor is van/volt idő legyártani X millió adathordozót (rajta a játékkal) a lecserélt kulcsokkal.A forráskódot meg megpróbálta valaki lefordítani egyébként, vagy csak a nyálunkat fröcsköljük? :-)
-
-
Dany007
veterán
Hát, ahogy látom már előttem leírtak minden lényegit.
Én is úgy látom, hogy inkább várok akár hónapokat, vagy éveket és élvezem teljes egészében a játékot, mint, hogy minél előbb játsszak vele de low grafikán.Ugyan tényleg nem a grafikával játszok, de a grafikát látom a képernyőn. A grafikát irányítom, azzal lövök
mozgok, stb... Szóval végülis igen, részben a grafikával játszok. És nekem mocskosul nem mind1, hogy az milyen. Ha már itt vagyunk a 21. században egy híresen hírhedten
jó grafikájú játék előtt, akkor nehogy már low beállításon toljam végig 800x600-ban egy full HD képes 28 colos monitoron 
A crysis 1-ben is lenyűgözött a napfény átszűrődése, a víz hullámzása, a fák, levelek, az arcok, árnyékok rejtőzés közben és még egy tucat ilyen grafikai elem. Low grafikán alacsony felbontáson mindebből ló***t se láttam volna.
Ez igenis hozzátartozik a játékélményhez!Amúgy én elég nagy GTA fan voltam... : ) Az első résztől az utolsóig végigtoltam / toltuk az összeset. Vice City-vel hónapokig elvoltam és 100%-ig megcsináltam (aki ismeri az tudja mért írom).
Viszont, amikor kijött a GTA SA, nekem csak egy Ti4200-es VGA-m volt. Mondanom se kell, low beállításon is akadt... Kipróbáltam, toltam vele pár órát, aztán uninstall. Majd 2007-ben, amikor az "új" gépet vettem, elővettem újra és immár 1920-ban full grafikán játszottam, igaz nem végig, de rengeteget, még a mai napig! Teljesen más élmény...
Most ugyan ez a szitu. Felraktam a GTA4-et, közép grafikán is 20-22-vel akadt. Mentem benne egy kört és letöröltem.
Pont azért, mert annyira szép és jó játék (első ránézésre), hogy kár lenne ezt butított grafikán akadva végigjátszani...
Mellesleg így sem vesztek semmit! Az ég világon semmit csak időt. Az meg van. Nem most, majd 1 vagy 2 év múlva fogom végigjátszani ezeket, akkor már full grafikán. -
maláj
addikt
válasz
norbi19884
üzenetére
erről van szó

véletlenek a mai világban ??? hagyjuk már ... -
capulet75
addikt
Tudod te olyan "jobb ma egy veréb mint holnap egy túzok" ember vagy.Nekem jó lesz holnap a túzok és nehogy már beleszólj ebbe.Ha van lehetőségem full grafikával játszani, akkor az nekem megér pár hét várakozást. A mai játékoknál bizony fontos a grafika és a Cryengine pont erről szól. Egy jó játék nekem a játszhatóság, játékélmény, grafika szentháromság egyvelege.
-
Pöttön
őstag
Bizony ment itt ott az észosztás amikor az "OKOSOK"
elkezdték szídni a Crytek-et hogy mien bugos szart adtak ki....
Meg hogy a BETA az most a crack-elő csapat neve?
Meg pl amikor feljött a témába hogy elörendelés akkor egyböl jöttek azzal a védekező szöveggel hogy 20000Ft-ot nem adnak ki egy játékért (mikor elörendelve 8890Ft)
-
Ha úgyis ilyen sok tapasztalat van:
Rombolható a környezet?
Vagy még mindig doom1 az alap, csak szebbek a textúrák? -
ViTaZi
aktív tag
Fontos, de nem grafikával játszol. Az meg csak vicc h nem játszol a játékkal amíg nem lesz új vga-d. Te dolgod, de elég butaságnak tartom részedről..
Amikor a crysis: warhead megjelent, low- medium beállításokkal játszottam és azon a grafikán is 2x kivittem a játékot.
A játékélmény a fontos, a döntő nem grafika!
capulet75: "azután néztem egy két videót róla és nem fogom elrontani a játékélményemet egy dx9-es bughegyel amikor márciusban megveszem és dx11-en is tolhatom."
Szerintem igenis ez arra utal..
-
Silenzio
addikt
Egyrészt nem vagyok meggyőződve a dolog véletlenségéről, hiszen van mire büszkének lenniük (holott pár óra után egyértelmű, hogy ez nem is a játék mostani állapotát tükrözi), másrészt nekem is kellett ez, hogy el tudjam dönteni, beruházok-e. Végülis úgy döntöttem, igen, úgyhogy nincs okuk a panaszra.
Ez részükről is csak egy gesztus, féltik a portékájukat, meg presztízs kérdés, hogy ne lásd, hogyan nyeri el végső formáját, hogyan gyomlálják ki az illúzióromboló elemeket. Valójában ők is sz@rnak bele kettőt.
Anno játszottam a kiszivárgott HL2 alfával is. Mindenki csekkolta a régi Stalker buildeket. Bétateszteltem a Hellgate: Londont. A játékosok egy hányadát igenis érdeklik ezek a félkész buildek, sokat lehet belőlük tanulni. Zárszóként annyit: hajrá Crytek! 
P.S. Nem tudtok valamit a magyar divízióról? Mit csinálnak mostanság, ilyenek...
-
Dany007
veterán
Most néztem pár - számomra - új trailert a Crysis 2-ről és hát, izé... valaki nyugtasson meg, hogy nem csak agyatlan hentelés lesz az egész!

Azért az első részben lehetett rendesen taktikázni, az elején még az erőviszonyok is reálisnak tűntek - máramennyire egy nanoruha reális lehet - . De ezekből a 2. rész trailerekből nekem az jött le, hogy össze vissza kell lőni mindent ami mozog... Az alieneknek kell vagy 3 tár mire megpusztulnak és így tovább...
Az első rész végén is már viccesen vette ki magát a helyzet, amikor ott állok a gépfegyverrel és már vagy 2,5 perce sorozom azt a dögöt de csak nem nyuvad meg...
@ViTaZi:
Szerintem a játékélmény szempontjából igenis nagyon jelentős helyen van a grafika! Amíg nem újítok be egy VGA-t én sem fogom játszani. Túlsok újat már nem tudnak kitalálni FPS terén, viszont a vizuális élményt még jócskán lehet fokozni. Én ezért játszom vele. Kicsit olyan érzés, mint egy filmben szereplőnek lenni...
Amíg nem megy közel "HIGH" grafikán min 1440-es felbontásban addig nem játszok vele. Persze ez csak szvsz, de szerintem sokan így vagyunk vele. -
Shufny
őstag
Azért én mosolyogtam azon, hogy ahol néztem torrent hozzászólásokat, ott is elképesztő anyázás ment a témában. Én egyértelműen azt látom, hogy komolyan terjed a "try before you buy", és nem tetszenek az ilyenek az embereknek, mert ez arra nem jó, csak fölöslegesen szítja a tüzet. Arról is sokszor volt szó, hogy az Xbox -on is ugyanúgy van warez, csak ugye a szolgáltatás elvesztésének veszélye miatt neccesebb, és szerintem például a Steam pont emiatt (és az értelmes árak miatt) nagyon jót tesz a PC platformnak.
-
capulet75
addikt
Első rohamomban majdnem leszedtem.De azután néztem egy két videót róla és nem fogom elrontani a játékélményemet egy dx9-es bughegyel amikor márciusban megveszem és dx11-en is tolhatom. Aki meg kiszivárogtatta az menjen az annyába, pont az ilyenek miatt (is) jön egyre kevesebb játék pc-re.
-
Mans20
addikt
Itt a story trailer.
-
Xaels
félisten
Most akkor lesz-e hivatalos, gányolásmentes PC-s (Multi)demo vagy sem? Mert ha lesz, akkor azt megvárom, ha nem akkor kénytelen leszek Bétázni.
-
jegenye77
addikt
Lehet nem is véletlen volt,hogy kikerült az a befejezetlen verzió.

-
FehérHolló
veterán
Gyújtsunk gyertyákat.
-
Ééééés ennyi. Ezek se adnak ki az életben mást PC-re.

-
ProEvoFan
nagyúr
"jelenleg ez a legjobb PC-s játékunk"
Úgy legyen
Arról még nincs hír h korai verziót ki engedte ki a kezei közül? -
ViTaZi
aktív tag
Szerintem egyáltalán nem baj, ha adtak volna ki pc-s demot akkor máshogy állnánk de mivel nincs ezért csak ez van.
Ennek a bétának köszönhetik h én is előrendeltem a limited edition-t. Szóval akkor miért rossz ez?

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
hát igen teljesítményben nagyon ott van a 480 de 3 Way sli .

+ erröl is
Mea Culpa.
Részemről a további 5 hétre a vita lezárva.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de legalább most már biztosan tudom, hogy kelleni fog eredetiben.
Szóval te csak a grafikára emlékszel, én meg azt mondom, nem csak a világ jelenlegi legjobb grafikája (mert még mindig az), de játéknak sem utolsó. Pedig nem egy Half-Life 2.