Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igény az van rá. Pénz nincs sajnos. A kiadó a PC-s portot a lehető legolcsóbban akarja megoldani, a jó szoftver pedig nem a legolcsóbb alternatíva. Amit manapság megengednek, hogy AMD Gaming Evolved szerződést kötnek. Ilyenkor az AMD vállalja, hogy elvégzi az optimalizálást, ami jó mindenkinek. Cserébe reklámot kérnek, amire a kiadó rábólint, mert igazából nekik ez még így is olcsó megoldás. Az AMD ezért cserébe szintén reklámozza a játékot, és néhány millió dollárért vesznek néhány millió licencet, amit a VGA-k mellé kínálnak. Egyelőre ez működik. Sajnos nem tudni, hogy meddig, de az biztos, hogy egyelőre mindenki örül ennek a kezdeményezésnek.
-
agressiv
addikt
Sokkal nem gyorsabb, legfeljebb a buldózernél, de annál még egy "p4" is gyorsabb c2c....
de ez játékokban nem realizálódik
Épp ez realizálódik, mivel a játéknak nem nagyon van szüksége AES kódolásra és egyéb baromságokra, csak nyers erőből simán marad a mezőnyben.
Csak hogy tisztázzuk a melóm miatt alkalmam volt kipróbálni minden szart és jól tudom, hogy mi mire képes... Ha csak netes tesztekből táplálkozol, akkor az a szomorú hírem van, hogy nem a valóságot kapod vissza, amíg egy nem megfelelő eredmény kedvezőtlen az eladásokra és valaki pénzt veszíthet rajta.. Ez is tapasztalat..
számítási teljesitményben is gyengébb az ivyktől de még a sandyktól is
Tény, de nem jóval... Ha valaki egy buldózerrel is tud játszani fullon, akkor a 920-on mindennel, bárhogy.
-
BeLucZ
addikt
válasz
agressiv #171 üzenetére
de ez játékokban nem realizálódik, sokkal gyorsabb egy 3570k/3770k c2c, felőlem védheted a 920ast de a tényeken nem fog változtatni
az új driver nem fog segíteni a vram problémán, max amig tartományon belül van, javulhat a skálázódás, illetve a gpu teljesítmény is 1 magra levetítve, remélhetőleg játék és driver oldalon is várható egy kicsi javulás, de csodát nem kell várni, reálisan pár %
ajánlom figyelmedbe a következő oldalt
számítási teljesitményben is gyengébb az ivyktől de még a sandyktól is
-
agressiv
addikt
de gyanítom, hogy nem optimalizálnak eleget, mivel gondolom nincs rá igény
Ez úgy működik, hogy aki csócsó az igényelné, mert nincs pénza drága hardverre, aki meg meg tudja venni a drága kártyát, na az nem igényli, mert "nehogymár a olcsón is jól menjen, akkor minek vettem ilyet."
Olvasgatom itt ott hogy tápok füstölnek el crysis 3 alatt. A furmark ideje lejárt.
Persze, mert a furmark a VGA-t megdolgoztatja, de a processzort nem. Úgy kell tesztelni, hogy a furmark-nak csak egy procimagot engedsz, az elég a fánk pörgetéséhez a maradékra pedig ráengedsz valami frankó FPU tesztet... Na akkor dolgozik a táp, de van egy olyan érzésem, hogy ilyet csak én szoktam csinálni.
-
SAdamm
csendes tag
válasz
agressiv #171 üzenetére
Így van semennyit sem játszom vele/velük. De tény az, hogy azért az furcsa, hogy nem olyan programokat írnak, amelyek ezeket a vasakat teljes mértékben kihasználják. Nem vagyok játékfejlesztő szóval fogalmam sincs, hogy ezeket a komoly nagy programokat, engineket hogyan fejlesztik, de gyanítom, hogy nem optimalizálnak eleget, mivel gondolom nincs rá igény
-
agressiv
addikt
Végre valami értelmes érvelés, ritkán látni ilyet itt... nagy respekt.
A tesztek is bizonyítják, hogy a GCN jól dolgozik, ha matekozni kell teljesen érthető a szimpátiád ezek után, de úgy tűnik, hogy nem is játszol vele.
nem rossz proci az i7 920 de már nem mai csirke, csodát nem kell várni tőle, 4 ghz ide vagy oda,
Nyers számítási teljesítményben (4GHz-en), ha nem vesszük figyelembe az újabb utasításkészletek által gyorsabb megoldásokat az a nem mai csirke processzor erősebb, mint a legújabb ájvi meg isten tudja milyen briddzsből a felsőközépkategória...
csak mondom ott vram limit probléma is lesz szerintem
Na ebben legalább van valami, de a 460 gyengjéje még a pixel számolás, ami valószínüleg a gyenge eredményt okozza. De várjuk meg az új drivert.
-
BeLucZ
addikt
-
SAdamm
csendes tag
válasz
agressiv #159 üzenetére
Hát nekem konkrétan úgymond a programozási modell ami mögötte van az tetszik nagyon, hogy hogyan lett úgymond az OpenCL-lel összeházasítva a modell. Illetve az tetszik még benne, hogy korrekt áron adják a vasaikat és szerintem nagyon jó megoldásaik vannak, például amit most az új GCN architektúránál összehoztak, az nekem nagyon tetszik. Az Nvidiától az irigylem viszont, hogy lehet inline ptx assembly kódot írni cudaban, amivel nagyon fel lehet gyorsani a programot. Összegezve a dolgokat nekem mégis jobban tetszik az AMD, mint az Nvidia, mert sokkal jobb hardveres megoldásaik vannak
-
->Raizen<-
veterán
Olvasgatom itt ott hogy tápok füstölnek el crysis 3 alatt. A furmark ideje lejárt.
-
gti16v
őstag
ezen a dx 11 es vga dolgon a beharangozáskor,többször is át siklottam,ezek szerint végleg kuka a "jó kis" 8800 gts-esem :-)
-
BeLucZ
addikt
cpud kevés lesz neki, cry 3 jól használja a HT-t, nagyon szereti a sok magot és jól is skálázódik, szvsz nem lepődnek meg, ha nem javulna a dolog látványosan, a 460asnál alapból vram limited lesz, tehát hiába a sli, procid és a vramod is szűk keresztmetszet sajnos
(#152) agressiv: hihetetlen hogy osztod itt az észt, mintha annyira értenél hozzá
hadd tudjam már én légyszives hogy van e mikrolaggom, volt 480asom 580asom most meg 7970 is ugyanugy tökéletesen vajsimán megy minden, látszik hogy elvakult amd utáló vagy, ezért mert te szarul jártál vele 1szer, attól még nem szar az AMD
(#160) elmelet45: őszinte leszek hozzád, ne várj csodát... attól függ mik az elvárásaid és milyen felbontásban fogod tolni, de nem nagyon fog jól menni szerintem
(#166) agressiv : szegény vásárlók
nem értesz hozzá szerintem, blődségeket beszélsz
-
kovsol
titán
Most toltam végig a második pályát. Itt van nyitott és zárt tér is.
1920x1080 high 2xSMAA
3570k@4500Mhz 7870@1125/1375Mhz
nyílt területen 40-65fps, átlagban 50-55
zárt területen 60-100fps, átlagosan 70-80 között főlegSzerintem simán vállalható ez így
-
ghostmat
tag
Én 460 sli-vel küldöm, nagy harcoknál beakad nekem is, amúgy tűrhetően megy 1080-ban.
Az meg hogy vas kell hozzá.. kelljen, ez a Crysis!! szerintemPár képet felteszek én is, de majd megnézem a többi beállítást is.
A GeForce új Experience szolgáltatása sokmindent low-ra állított be, de úgy ment simán, bár úgy kicsit csúnyácska voltAmúgy nekem nagyon tetszik a játék, bár kicsit többet vártam a Far Cry 3 után, DE nálam 10/9
-
elmelet45
tag
3 éve vettem a pc-m. XFX HD5850 BE (mondjuk HD5870-es szintet ki lehet sajtolni belőle), AMD PII X4 955 BE, 8GB RAM, stb..stb.
Szerintem simán viszi a crysis 3-at ajánlott hardveren! -
agressiv
addikt
Kapcsold ki a HT-t, nekem is pont ugyanilyen konfigom volt és voltak gondok a HT-vel játékokban. A COD 4 konkrétan a régi AMD gépemen jobban ment, mint a 4GHz-es 920-on, de a HT kikapcsolásával életre kelt, bár a mai játékoknál elvileg ez nem lenne probléma.
Mellesleg a 460SLI-nek az 1GB ram a gyengéje, ezért adtam el annó, mert mindíg belefutottam. Ha nem, akkor meg olyan alacsony volt a graf, hogy egy is elég volt.
SAdamm
nekem szimpatikusabb az AMD
Valami indoklás nem ártana, mert ez így eléggé semmit sem jelent...
-
SAdamm
csendes tag
Én tudományos számításokra használok AMD-t( 7970, 7570m) és egy Tesla c2050-t és nekem szimpatikusabb az AMD, de ez persze az ízlések és pofonok rész
Az meg, hogy nem tudnak olyan programot írni, ami rendesen megy Nvidián meg AMD-n is, azért az szerintem elég gáz.
-
Myth
aktív tag
válasz
agressiv #152 üzenetére
I7 920 @ 4Ghz | 2x2gb Kingston HyperX Blu 1600Mhz | 2x Gigabyte 460 OC SLI
Érdekes módon a Crysis 2-ben ha 95%-on dolgozott mindkét videókártya még akkor is megvolt a fix 60fps-em csak akkor esett alá ha már 100%-on mentek a kártyák...
Akkor inkább várok még új driverre mert számomra így elég sokat elvon az élvezeti értékéből
-
Chaser
legenda
A marakodás helyett válaszolnátok erre?
"1280-ban azért elég hozzá egy 7750/ 7770 nagyobb részletességgel vagy felejtős? Cpu az nem lenne bika, csak egy ivy celeron, kb egy G840 szint." Ennél drágább cpu-t nem veszek mert jelenleg nincs rá szükségem, vga-t se. Korábban gyengébb celeron volt ddr5-ös 5670-nel, 1280-ban frankón ment a 2. rész.
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
SLI-vel van valakinek tapasztalata? Én akármennyire leveszem a grafot full-hd-ben folyamat visszaesik az fps 35-40 körülre miközben a 2 gpu max. 70%on teker... A memória nem lehet szűk keresztmetszet mert az afterburner szerint 780mb-ot használ max! Ennyire nincs optimalizálva még az SLI?
Érdekes módon a Crysis 2-ben ha 95%-on dolgozott mindkét videókártya még akkor is megvolt a fix 60fps-em csak akkor esett alá ha már 100%-on mentek a kártyák...
-
Chaser
legenda
1280-ban azért elég hozzá egy 7750/ 7770 nagyobb részletességgel vagy felejtős?
Cpu az nem lenne bika, csak egy ivy celeron, kb egy G840 szint.
-
Low Noise
senior tag
Nálam High-on 30 FPS-re limitál, 1 képkockával sem ad többet, találkozott már valaki ezzel a hibával ?
-
->Raizen<-
veterán
Nincs tesszaláció a játékban mert a békák háta nem rücskös.
-
SAdamm
csendes tag
Nem tudom nekem eléggé úgy tűnik, hogy ez a Crytek eléggé Nvidia párti. Mellesleg biztos ütős lesz
-
atti_2010
nagyúr
válasz
wednesday #121 üzenetére
Az optimizáció hiánya az amikor a CPU-GPU félgőzön teker a játék meg lagol mint az állat de itt ilyesmiről szó sincs hiszen úgy beleizzadt a kis Trinity hogy besípolt a hófokjelző ami még egyetlen játék alatt sem történt meg.
r92king Nem tudom mit csinálsz hogy HD 6870-el 720p LOW megyen mert nekem a Trinity egymaga 720p hight -en rendesen megy a játék, azaz tudom az a CPU nem bírja azt a VGA-t így ne is csodálkozz.
-
r92king
tag
Szerintem nagyon rosszul van optimalizálva a játék. Nekem körülbelül megvan az ajánlott gépigény és lowon 720p-be se megy valami jól. Meg low és VH között nincs annyira nagy különbség, játék közben tuti nem tűnik fel. Jobb árnyékok, sűrűbb növényzet kb ennyi. Guru3d-s screenshotokon jól látszik szerintem. Lehet én vagyok vak, de ez irreális.
-
wednesday
őstag
válasz
atti_2010 #114 üzenetére
Hát ez az, sokan keverik az optimalizációt, azzal, hogy maximális részletesség, 100FPS, és 4 éves vas. Az optimalizáció hiánya a nem megfelelő skálázódás. Mikor Low-on sz@rul fut, lehet, hogy még jobban, mint Highon. A Crysisoknál meg mindig jól be lehetett lőni a gépnek megfelelő beállítást.
-
JanR
addikt
Egy HD3000-s VGA-val nem igazán akar elindulni a crysis 3
-
kpal
nagyúr
Na nekem kell pár hónap mire ezzel játszok ,sőt több is..., használ piacon beszerzek valamit 580 lenne aza minimum számomra.
-
válasz
WayneGace #113 üzenetére
A Crysis 2-nél volt egy ilyen probléma, a FarCry és a Crysis első része mentes volt ettől. Olyat nyújtott, amit a konkurencia nem nyújtott, szóval jogos volt a hardwareigény. Amennyire én tudom, a Crysis 3-nál dettó ez a helyzet.
Persze be lehet bizonyítani, hogy ilyen fejlesztési idők és költségek mellett ilyen grafikát, fizikát és játékmenetet gyengébb hardwaren is meg lehet mozgatni, csak csinálj egyet, mert attól tartok a fejlesztők nem igazán tudják ezt bebizonyítani. Természetesen megvalósítható, csak sokkal több időt / erőforrást kell ráfordítani...
-
WayneGace
őstag
"És nagyon helyes, hogy jönnek ki ilyen játékok is. Így van értelme csúcskategóriás kártyát venni, különben max. a virtuális önátvéresben lehet hinni, hogy hát az Unigine Heaven milyen szépen néz ki "
És azt miből gondolod, hogy az önátverés helyett jobb esetleg a céges átverés? Már ha feltételezem, hogy ilyen létezik. Mert minek optimalizáljanak, amikor sokan örülnek neki, hogy végre van valami, ami izzasztja a hardvert? Sőt még erényként tüntetik fel. VGA gyártók pedig örülnek az ilyen véleményeknek, hisz alig várják, hogy vegyék valami miatt a csúcs kártyáikat.
-
illes.bence
tag
GT440
Intel Pentium G860
4GB ram
1280x1024Lowon hogyan vinné szerintetek? gépigényen 93%-93%
-
Valahol le van írva, hogy minden játék 60fps-el fog futni, ha te 100e Ft-s kártyát veszel? Én nem tudok róla, pedig én is tavaly nyáron ilyen kategóriás kártyát vettem, szóval feltűnt volna.
Utoljára még anno a 3Dfx Voodoo-nál írták a PC Guru-sok, hogy állandó 60fps. De már akkor is nevettünk csak ezen (főleg, mert volt kb. 3 játék, ami támogatta a kártyát akkoriban).
Ez egy erőművész játék, amely kihajtja a vasakat, így volt anno a FarCry, és a Crysis esetében is. És nagyon helyes, hogy jönnek ki ilyen játékok is. Így van értelme csúcskategóriás kártyát venni, különben max. a virtuális önátvéresben lehet hinni, hogy hát az Unigine Heaven milyen szépen néz ki (csak az nem játék, szóval ha Youtube-on nézed meg 1080p-ben, ugyanazt látod), vagy recskázhat az emberke arra, hogy a BF3 akár 120fps-t is tol neki (miközben a monitora másodpercenként csak 60 képfrissítést hajt végre), és így tovább.
Szóval igen, köszönd meg, hogy vannak olyan fejlesztők, akik azon vannak, hogy kihajtsák a vasakat, és legyen észrevehető különbség egy 60e Ft-s és egy 100e Ft-s videókártya között.
-
janos1988
addikt
Kicsit van túl hypeolva ez a játék... Túl sokat foglalkoznak vele. De legalább értelme van a 6/8magos prociknak és a 100k+os vganak, számolhatják az óceánt.
-
agressiv
addikt
Egyszer látnék a neten életszagú AA nélküli tesztet... Ha nem megy úgy is azt kapcsoljuk ki előszőr..
-
xFLOWEx
tag
nem ertem sli teszteket miert nem raktak bele, azt gondolom tanulsagos lenne osszehasoniltani a tobbi konfiguracioval..
-
BeLucZ
addikt
A gond az, hogy az is édes kevés lenne, max gondolom 1 GB s verziód van tehát ott vram limit is lesz nagyobb felbontásnál
(#103) Cifu : ha beesik 60 fps alá az zavaró nem kicsit, a vicc az hogy highra raktam very highról élsimitást kivettem flarest és motion blurt is offoltam és igy beesik 40-45 fpsre harcokban vicc
3db húzott 7970 biztos elvinné maxon ugy hogy ne essen be 60 fps alá full hdban, ha meg nagyon le kell venni a grafot akkor csúnya, az ember nem azért 100kt egy vgaért hogy ne fullon tolja 60 fpssel
no mind1
nem hazudtolta meg magát a crytek
-
Miért vitték túlzásba? Ha nem elég a 30fps, akkor kikapcsolod az élsimitást, vagy visszább veszed a grafikát. Problem solved.
Miért várják el annyian azt, hogy márpedig a játékot igenis max. grafikán 60fps-el tolják, ha nincs igazi top-end gépük? A félreértések elkerülése végett nekem is jó, de nem top-end gépem van. De képes vagyok belőni a grafikát úgy, hogy kellemes 30+ fps-esem legyen, és kész, problem solved...
-
Játszik valaki 2 kártyás cuccal,nekem egy 5870 van,és azon gondolkozom,hogy betenni egy másikat mellé
-
BeLucZ
addikt
Ha nem Titanod van akármelyik single gput megeszi a gép, most probáltam 7970el tuningolva és very high séma játszhatatlan, nem 1 helyen van 30 fpsem, az meg nagyon lassú, nem lehet normális tolni vele, kár hogy a min fpsek nincsenek benne a tesztben, mert azok zavaroan alacsonyak lennének sztem még titannal is, tehát olyan 35-40 min fps lehet azzal is, abból is 2 kell ha tökéletes élményt akar az ember
van egy olyan érzésem hogy kicsit tulzásba vitték a dolgot ismételten a crytekes srácok
pedig örültem hogy az open beta ilyen jól megy de kár volt ugy néz ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest