Új hozzászólás Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
Ami az árazást illeti teljesen egyetértek, a 3k USD borítékolható, de a 4k-n se lepődnék meg, sőt.
Ami a 2S-es dolgot illeti a logika nekem is ezt diktálná, de a mai napig szerintem arra sem számított senki, hogy 18-ról 28 magra mennek, gyak. ugyanazzal a stock órajellel és a jelek szerint magasabb turbó képességgel. És a képeket elnézve a 6 csatornás IMC is borítékolható.
Így önmagában az 1S-es Xeon piacot kasztrálták is.
Ha nem lenne ekkora batár lap az a Dominus látványosan helyet hagyva egy második socketnek azt mondanám, hogy 1000%-ig igazad van, így azért látok rá némi esélyt h a 2S-t behúzzák, persze arany áron. Majd faragnak a PCI-E-ből vagy valami másból h a Xeon alternatíva maradhasson. Meg ha jól tudom más módon is tudják blokkolni normál konzumer hardwaren bizonyos komolyabb szerveres/WS-ös appok futtatását stb. SZóval nem megoldhatatlan feladat.
Ezzel együtt én is 95%-ra veszem, hogy csak 1S-es lapok lesznek.
Holnapi nap szerintem döntő fontosságú lesz, hogy az AMD milyen TR2-t jelent be. Ha marad 16 magon vagy esetleg 24-en ahogy ma már hallottam akkor nincs vész ha viszont mennek 32 magra akkor kell nekik a 2S.
-
csatahajós
senior tag
Azért úgy nézem valami komolyabb hűtés (phase change-nek látszik innen) volt rajtuk, de van egy Asus Dominus alaplapos és vlaóban valami Gigabyte Aorus lap is (utóbbi 1 socket és 12 RAM slot), az ASus lap az meg a fotók alapján jelenleg egy socket-es de a tápcsatikból és az elrendezésből meg az üres NYÁK részből ítélve 2S-es lehet végül.
-
csatahajós
senior tag
Nem hinném, hogy ez ASUS magánakció, bár pár helyen írnak Gigabyte alaplapot is az Intel demo alatt. Ha már kint lesz este Linus/JayZ videója többet tudunk.
Egyben szerintem azt is előrevetíti, hogy holnap lesz 32 mag/64 szálas TR2 bejelentés az AMD-től, máskülönben kizártnak tartom, hogy az elmúlt évek óvatos apró telejsítmény növeléséhez képest most hirtelen +50%-kal megnövelték volna a magok számát, úgy hogy a turbót is az egekbe emelik mellé. Így kb partiban lesznek egy 32 magos TR2-vel, vagy meg is verik akár, annak a turbójától függően.
-
csatahajós
senior tag
"Ez is jön az év vége felé, méghozzá LGA2066-os tokozással"
No ez a tévedés, ahogy várható volt ez az UHEDT platform lesz, LGA3647-es sockettel és valszeg dual socketes lap is lesz beőle (ASUS Dominus). LGA2066-ba sose megy ez bele szvsz...
https://videocardz.com/newz/asus-dominus-spotted-with-28-core-cascade-lake-x-cpu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest