- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
guest
veterán
Kösz a magyarázatot, én is ilyesmire gondoltam. De akkor is kiábrándító, ahogy (vissza)fejlődik a technológia. Igaza van az Intelnek, amikor a Merceddel ki akarja végre vágni a kukába az egész 8086-os kócerájt. Lassan jobban járunk egy risc, vagy valami hasonló procival meg egy x86 emulátorral.
Üdv
MG.
ui: Valamikor regisztráltam magam, de a jelszót elfelejtettem, úgyhogy maradok guest. -
Szerintem a memoriavezerlonek is komoly szerepe van a dologban. Dolgozhat nagyobb kesleltetessel, stb. A csatornaszelesseg az csak egy elmeleti maximumot ad, azt sosem lehet elerni, marcsak azert sem, mert egy szinkron orajelezett rendszerben (ahol frekiosztok is vannak, meg tobbfele orajel) a szinkronizalas is elvesz egy csomo idot.
Szvsz a 7-800MB-os eredmeny mar eleg jo. Jah, a Sandran is sok mulik, ki mondta, hogy az egy hibatlan tesztprogram? -
guest
veterán
Nos igen, arra gondolok. DE. Hogy lehet ezt megcsinálni? Ennyire NEM lehetnek szarok manapság a processzorok, hogy az FSB többszörösével pörögnek, párhuzamosan több utasítást hajtanak végre, mindezt pipelinézve, és képtelenek hozni egy sima ADD, vagy MOV tesztben az FSB-t... Szvsz a P4 tesztben egy 2 Gh-es CPU-nál csontra kéne látni a Sandrában is, a 8*133-at azaz 1064 Megabyte/sec-et (ok windoze max 10%-ot bejátszhat). Az Athlonoknál, pont a kétszeresét kéne látni. Egész egyszerűen ezeknek a processzoroknak azzal kéne foglalkozniuk egy ilyen teszt idején, hogy VÁRNAK a memóriára. Persze lehet, hogy csak én élek a múltban amikor egy 386-os nak az ADD utasítás 4 órajelciklus volt....
Üdv
MG. -
-
guest
veterán
Mai napig nem fér a fejembe, hogy jön ki a 2x133 < 133 képlet. Mert ebben a cikkben ez tényekkel alá van támasztva.
-
SeF
tag
Én akkor is Palominot veszek!!! (de csak ha olcsóbb lesz!!!) :)))
-
Celtic
tag
Mostmá' az Intel is bejelenthetné...
Aktív témák
Hirdetés
ph 3..2..1.. Nos, az NDA épp ma járt le, tehát a cucc még meleg: a P4 esete az SDRAM-mal, avagy lapok a lá i845!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android szakmai topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest