Aktív témák

• torokze

csendes tag

Én már több szoftvert is vásároltam egyenesen a fejlesztőtől az USA-ból (Diskepper, Norton Ghost, VMWare) és mind sikerült. Bankkártyával fizettem és 1 hét alatt itt voltak a dobozok. Igaz, hogy az ÁFÁ-t be kell fizetni utánna (ha rendes az ember) és volt szállítási költség is de még akkor is nyertem átlagban 3-4 ezer forintot szoftverenként.

Az angol Amazonnal nekem is volt egy pár levélváltásom. Mivel az anyacég az USA-ban van ezért azok a termékek amik az USA-ból nem vásárolhatóak meg azok az angol bolt-ból sem. Ezt mondták. És ezen nem szándékoznak változtatni. Történetesen játékprogramot szerettem volna venni (amit amúgy nálunk is forgalmaznak de majdnem dupla áron) de az angliai Amazon nem szállít, csak a bővítés elötti országokba.
    Próbáltam hivatalos EU-s fórumot/tanácsadót keresni ebben a témában, de akit találtam nem sok jóval kecsegtetett. Az EU álláspontja az, hogy a cégek működési politikájába nem szól bele. Ez alatt azt értette, hogy ha egy cég úgy dönt, hogy bizonyos országokba nem szállít akkor ez a cég joga. Ami ellent mond az EU alapokmányaiban foglatakkal. Szóval veszett fejsze nyele néha az EU.

Aktív témák