Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
duke
aktív tag
Sikerult a tuliras az iroval(nec 7700a).
A nero 5582-es verziojaval Disc at Once/96-os irasmodjaval kb 10-15 megaval tobbet tudtam irni a lemezekre.
Az iras vegen mikor a lezaras jonne,ugyan elszall a iras,de ettol fuggetlenul a megirt lemezek tokeletesen olvashatok.
80-as philips CDR-re 712 megat,80-as verbatim CDRW-re 717 megat tudtam kiirni.Akit erdekel a dolog kiserletezhetne vele,mas lemezekkel. -
McJames
senior tag
válasz peti bácsi #126 üzenetére
[L]http://prohardver.hu/ph_cikk.php?id=29[/L]
Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
peti bácsi
csendes tag
Hali mindenkinek !
Időközben regisztráltam magam
Szval az írót a C**A áruházban vásároltam FREECOMM 12/10//32, dobozos verzió, a pontos tipusszámra nem emlékszem. Igazából figyelmetlen voltam a vásárlásnál, mert nem ellenőriztem le a konkrét tipusszámot. Beüzemelésnél derült ki, hogy NEC 7700A a kicsike. Az ominózus csere után egy TEAC 512EB-t kaptam, 4MB puffer+burn proof, SZVSZ kellemes kis darab.
A NEC-et nem kívánom bántani, mert végül is előfordul az ilyesmi, valamint én heti 2-3 alkalommal írok csak. Inkább csak arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy az ilyen csomagoló cégek termékei beszállító váltás miatt könnyen változhatnak a cimke alatt.
Az eredetin egy kis felirat árulkodott csak
''N-7700A'', egyebként FREECOM felirat hegyek.
A cseredarab ennek az ellentéte mindenütt TEAC,
egy kis vonalkódos cimke kivételével, ami úgy tünik mintha utólag került volna rá, azon apróbetűs FREECOM felirat. SZVSZ elég sok problémájuk lehet, ha inkább egy drágább írót adtak cserébe minden vitatkozás nélkül, nem ez a jellemző a magyar szervízellátásra.
guest #123:
1.05 firmware volt benne, tehát nem ez volt a baja -
guest
veterán
Mint azt korábban valaki említette, a 4x írási probléma szerencsés esetben megoldódhat 1.03-ra frissítéssel.
prohardver vendég
-
guest
veterán
Én egy kicsit ráfaragtam evvel az íróval, igaz hogy FREECOM cimke alatt vásároltam, de asszem ez mindegy. Egy hét után úgy döntött, hogy csak 4x-es sebességgel hajlandó írni. Beadtam a szervízbe és két hét után kicserélték. Láss csodát egy TEAC-ot kaptam, szvsz a NEC valószínűleg egy kicsit BUG-os.
prohardver vendég
-
Netmaster
tag
Gateway gépekben lévő NEC írókhoz megjelent újabb firmware, az 1.25-ös.
Netmaster
-
karib
addikt
Szerintem 16x fölött már olyan mindegy a sebesség. Mivel nem full sebességgel mennek végig a lemezen, szinte csak pár másodpercet lehet nyerni. Illetve drive válogatja, egy jó 16x megverhet egy gyenge 24x-et is...
Mindenesetre nekem a 12x RW imponál :DDepartment of Redundancy Department
-
toeri
aktív tag
Állítólag -a konkurrens HWSW állította ma hajnalban- a Plextor új (40x-es) írójában is lesz spec. audió író mód. Én aztat azért még kivárom a mostani 12x-essel. (Meg még egy kicsit, mert ezt elég drágán vettem. Legközelebb türelmesebb leszek, olyan jól megvagyok ezzel.) :)
Üdv, toeri
-
karib
addikt
Én is csak jót olvastam a Sanyoról. Tud pl. 2x sebességgel is írni, ami nem rossz dolog (Micu pl. már csak 4x-ig tud lemenni). Ezen felül tud jól túlírni, jól hibajavít - szóval a Sanyo 16/10/40x nagyon jó ajánlat ma. Én nem írok sok audiót, inkább RW, ezért nyert (kábé azonos áron...) a 24/12/40-es Micu. 16 MB puffer meg 12x újraírás nagyon ott van. Csak már lenne itt :D
Amúgy audióhoz valszeg valami Yamahát kell venni, azok most beújítottak valami hangjavító techológiát, ami állítólag sokkal jobb audio CD-ket produkál, mint bármi más eddig.Department of Redundancy Department
-
tomika
aktív tag
Hi Karib!
Nekem itt surrog 1 20X Sanyo olvasó.
Már 6 éve... :DD
Úgyhogy elég +bízható... :D -
Netmaster
tag
Itt írnak a meghajtóról érdekes dolgokat:
http://www.digit-life.com/articles/cdrwtestide12x/cdrw-test-ide-p11-nec7700.html
Pár fontosabb részlet:
''Unfortunately, the drive has no overburn support, but it is not important if you are not going to record MPEG-4 movies and 90 and 99-minute discs. Moreover, its low price puts me on my guard; I think that NEC saves on lenses. There is no doubt that they are plastic, and the question is how long is their service life, i.e. how fast they become turbid.
By the way, the Nero informs us that the NEC NR-7700 does have an overburn support, but it is clear desinformation.''
''On opening the drive we found out that the chipset is from Ricoh (RL5E838) and plastic is used for the most of mechanical details.''Netmaster
-
Netmaster
tag
Na, kipróbáltam én. Eddig semmi újdonságot nem vettem észre (főleg túlírás terén :().
Netmaster
-
Netmaster
tag
Na, van már valakinek tapasztalata az 1.05-ös firmware-ről?
Netmaster
-
karib
addikt
válasz Netmaster #108 üzenetére
Én is részben a túlírás miatt adtam túl az NEC-n. Nem mintha mostanában akartam volna túlírni, de mégis. A Sanyo pedig árban játszott volna, 12/10/32x helyett 16/10/40x, és nagyon jókat olvastam róla. Még hezitáltam egy kicsit a Mitsumival is, mert a Sanyinak asszem jobb a hibajavítása meg minden, de végül a 12x újraírás és a 16 megás (!!!) puffer, meg az általánosan jó teljesítmény nyert a Mitsuminál :D 24x írás csak hab a tortán.
Department of Redundancy Department
-
marcee
addikt
Valahogy nem sikerült FirmWare frissítést találni a 7700A-hoz.
Tudtok segíteni?
marcee\m/
-
Netmaster
tag
Jelent meg új BIOS, 1.05-ös. Nem akarja valaki feltenni, ér írni róla tapasztalatokat? :)
Netmaster
-
karib
addikt
Már sehol sincs 22e alatt :( Sajnálom is, hogy nem vettem iziben... NEC viszont potyog lefelé, tehát ismét best buy gyanús, bár most nincs sehol, majd januárban lesz tán.
Mitsumi nekem is volt, elsőként 4/2/24x. Nagyon jó darab vót. Mellesleg most hoztak ki 32x írót is Mitsumiék...Department of Redundancy Department
-
McJames
senior tag
Hát, elolvastam - igaz, hamarjában - az összes eddigi hozzászólást. Ahogy elnézem, mindenkinek a legjobb maga lova...
Az enyém Mutsumi 4804TE (4x/4x/24x).
Igaz, nem gyors, de hát "home" felhasználásra kell, ott meg kit érdekel, hogy 8 vagy 18 perc? Ráadásul simán dolgozom mellette (SCSI rulez, ATA 66/100 szintén).
Viszont kiírta a 870Mb-s (99 perces) Eurodatát (4x) percet... :DAki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
Pb@ro
csendes tag
Bocs greg most jutottam odáig, hogy az első írómat megvehessem . Az átnézés pedig az utóbbi 2 napra terjed ki . (Előb még csak goest voltam)
<P.B@ro>
-
guest
veterán
<Toeri>-nek igaza van . Az összes létező fórumot , tesztet átnéztem . Nincs kidobandó garasom, brutto 25 eFt-ért ennél jobbat nem akarhatok. Egyébként is már rábeszéltem magam .
<B@ro>prohardver vendég
-
karib
addikt
Az NEC jópár hónappal ezelőtt tényleg nagyon állat ajánlat volt, 20e környékén akkor még BurnProofos írót nem nagyon kaptál. Ma már persze más a helyzet (ennyiért már 20/10-es Acert kapni, vagy a tényleg pofás 16-os LG-t). Ettől függetlenül, nagyon masszív írónak tűnik, és a túlírás nem létszükséglet (bár nem utolsó). Mivel leginkább archiválok, így tényleg bosszantó, hogy néha egy-két megát kell átcsoportosítani más lemezre, mert nem tudja annyival "megnyújtani", de hát ez van.
Tulajdonképpen elég sok írót lehet manapság kapni, esetleg arról lehetne néhány szót ejteni (ha már ennyi szakértő gyűlt itt össze), hogy melyikekkel érdemes kezdeni egyáltalán. Mondjuk a 12/10-esektől felfelé, mert azalatt már nem látom értelmét venni.Department of Redundancy Department
-
greg214
tag
Csákó!
Csöppet félreértettél:DÉn egyáltalán nem írok sok CD-t, Karib sokallta őket ... A lénnyeg annyi volt, drága névtelen, hogy az overburn-nel 65 CD-nként sikerül egyet spórolnod, annyit meg simán el is b@sz6tsz, mert ugye túlírásra nem minden korong alkalmas. Ennyi. Jójcakát!Greg O'Rich
-
guest
veterán
Szerintem greg214 ne írjon annyi cd-t...Készüljön inkább a DVD írásra...:)
Szörnyű lesz majd betenni azt a sok CD-t és felmásolni, hogy aztán kiírhasd DVD-re...
:)prohardver vendég
-
guest
veterán
Mi az ára?
prohardver vendég
-
toeri
aktív tag
Bocs nálam a standard :) ilyen -> ':'+'o'+')'. Reflexből írom de itt nem jáccik... :((
Üdv, toeri
-
toeri
aktív tag
Ez az egész emlékeztet engem a Német autó - Japán autó - USA autó problémára.
Olyanok mondják itt a tutit egymásnak akik közül némelyik élete első írójával kifogta a "nagy halat" és tök jól elvan vele, a másik meg iparilag ír évek óta, egyszeres Yamahán kezdte és vannak beidegződött "reflexei". (Pl. "Yamaha jó, csak anyag kell alá.", "TEAC az igénytelen igavonó, mindenre ír akár 8 órát egyhuzamban.", "Pana-val ne kezgyé' öreg, mert az melexik és csak otthonra való, de oda is csak akkó' ha nem használod.", "A Sony egy rakás +$%/!" -és így tovább a végtelenségig.) :o) Megj. fentiek nem a képzelet szüleményei.
Az tény, hogy az LG "jön fel mint a talajvíz", de meg kell küzdenie korábbi íróinak rossz hírével. Az meg, hogy mi mennyire tartós, soxor ki sem derül az otthoni felhasználónál. Tegyétek a szívetekre a kezeteket! Ki írt mar meg 1000 CD-nél többet a jelenlévők közül? Igazi statisztika egy darabig volt a Mikl... oldalán, ott magasan verte a Plextor/TEAC páros meghibásodási statisztikában a többieket. Ez saját tapasztalattal egybe is vág, én hiszek nekik. Mivel a jó CD-író készítés is technológiai fegyelem kérdése, ezért ezek a dolgok lassan változnak. Két ismerősöm is van, az egyik egy Ricoh 12X-esbe ugrott bele, a másik pont egy LG-be. Mindkettő dícsérte a lovát - egy darabig. Nekem meg van egy Plextorom. (Előtte -mit ad isten- TEAC volt 8/4-es.) :o) És megy. És tud mindent. Jól. Ennyi.
u.i. Persze lehet, hogy csak nekem savanyú a szőlő, mert én életem első írójával nagyon befürödtem, ezért később nagyon odafigyuztam. Ha valakit érdekel van egy tuti módszer a vásárlásra: vár az ember és olvas. Hozzászólásokat. Amelyik típusnál egy idő után (pár hónap) elmaradnak a problémás kérdések (és már csak a nagyon lámák nem tudnak valamit) :o) azt kell megvenni. Addigra általábban olcsóbb is a vas. De persze mindez "nem kötelező", felőlem bárki tanulhat a maga kárán is. :o)Üdv, toeri
-
guest
veterán
A lenyeg az LG nagyon jol irnak tul,sot az egyik tuliras bajnokok.En csak a cikkre reagaltam amiben istenitettek ezt az NEC-et.Kozben olyan alapveto dolgokat nem tud amit meg a regebbi 4x es irok is tudtak pl:tuliras.
Hajra LG!!!prohardver vendég
-
BaziJoe
csendes tag
Aggisten. Bocsika, ha már volt, de nincs kedvem végigolvasni az egészet. Szal melyik LG nem tud túlírni? mert az enyém (LG16/10/40) addig írja cd-ket, amíg el-nem fogy a sáv. Play gomb is van, burnproof is van, meg occsó is volt. (24+fa), na erre varjatok gombot :)
-
karib
addikt
Guest asszem tényleg nagyban CDR témában nyomul. Én csak otthoni felhasználó vagyok. Audiot elvétve írok, akkor is másnak. Itthonra itt az mp3... Ellenben datából jobb, ha minél több meg rá egy lemezre, így is már annyi van, mit a szemét. Egyelőre abszolúte nem hiányzik az overburn, csak kicsit furcsállom, mert anno a 4/2/24x Mitsumim sem problémázott ilyesmivel :)
NEC azé pöpec vas.Department of Redundancy Department
-
karib
addikt
Télleg nem akar túlírni az NEC. Azért lehetne barátságosabb is.
Átlag usernek persze azért korrekt a cucc.
Hmm... hol is tudok LG-t rendelni...? :D
ui: LG ugye tud valami burnproofszerűséget...?Department of Redundancy Department
-
guest
veterán
16x-os NEC-hez mit szoltok?
http://www.bench-house.com/storage/nec/nr7800a/nec7800_001.html
Eleg jonak tunik, 24+fa...ez jo ar egy sebessegbajnoknak...
BYe: Krinyoprohardver vendég
-
guest
veterán
karib!!
Csak arrol volt szo,hogy tud-e tulirni,nem arrol,hogy mennyit tud felirni egy lemezre!!!!!
Amugy a nero csomagban talalsz egy kis progit ami a cdtest99 ujabb valtozata a neve vmi Nero Cdtest es abban van overburning teszt!!
Amugy a tuliras lemez fuggo!Philips 12x-es multipurpose-bol van pl.: Ritek es Mitsui gyartmanyu is!
Ja a 12x es eurodatara meg a 657MB adat fer gyarilag!
De nagyon kiakadok akkor,ha valaki jon a lama dumaval,hogy o tudott a 650M-s lemezre 655M-t felvenni!
Igazabol az a tuliras tamogatas,ha az iro belso programja letudja kezelni azt a problemat amikor elfogy a fej alol a lemez!!Allitolag, PPeter is irta a plextorok erre nem kepesek alltalaban(ez azt jelenti hogy egyes tipusok egyes firmware-el csak)Mivel a tuliras bizonytalan,marmint,hogy mennyi fer a lemezre ezert kell tudniuk ezt a tulajdonsagot az iroknak!!
A tulirt cd-kel alltalaban nincs semmi problema a CD olvasokban sot a HiFi-kben sem,van olyan gyari audio CD lemezem ami mar 4 eves es 78perc van rajta!!
De probald mar ki a tulirastmert igy a semmirol vitazunk csak!!
Csao!prohardver vendég
-
karib
addikt
Túlírás teszt alatt inkább arra gondoltam, hogy vajh mennyit lehet max túlírni egy NEC-vel (vagy mással). 2 mega nem nagy kunszt, de hogyan tudom kideríteni, hogy mennyit tud egy 74 vagy 80 percesre rápaszírozni? Van egyébként 90 percesem, csak nem emlékszem már mivel írtam anno, már az NEC-vel vagy még a Teac 58-assal.
Szóval, max túlírási képességet hogy érdemes tesztelni? Csináljak egy rakás 1 megás sorszámozott fájlt, és kezdjem el írni, oszt amikor a végén elszállt, akkor megnézem, hogy hol hagyta abba? Ez müxene pl? Vagy más tipp?
Vagy a túlírási problémák alatt azt értititek, hogy egyáltalán nem tud túlírni az NEC? Még tényleg nem volt szükségem rá mostanában, így nem tudom, de azért érdekelne...Department of Redundancy Department
-
Ambrosius
tag
Csak megkérdezem, hogy ezeket e túlírt lemezeket hogyan kezelik a Cd-rom olvasók?? Gondolom 2 MB nem olyan sok, de itt 99 perces cédékről is beszéltek. Valahol olvastam, hogy a 98 percesre írt lemezt 19 percesnek lát valami. De nem emlékszem pontosan, hogy mi is volt ez.
És ha egy űjraírható cédén próbálod ki a túlírást? vagy azon nem lehet? -
guest
veterán
Overburning a NERO-val:
Berakod a lemezt nyomsz egy Info gombot az kiirja mennyi adat fer ra a lemezre a gyarto szerint.
654-656MB altalaban.
Kijelolsz es athuzol a latott adatnal tobbet mondjuk 2MB -val!!!! a bal oldalra es iras.Persze elotte a bealitasoknal a tulirast engedelyezni kell allitsd 78 percre!Ha igy se menne varazslo bezar es ott az egymenetes DAO iras kivalasztasa es kesz,a progi figyelmeztetni fog, hogy a lemezen nincs ennyi hely de a sajat felelosegedre tulirhatsz ezt leokezod es rajta varod az eredmenyt egy lemezt meger a proba nem???
Hat persze hogy a CDRW lemezeket lassabban olvassa mint a CDR-t!!De miert nincs a tablazatban CDR visszaolvasasi sebesseg??prohardver vendég
-
karib
addikt
Mellesleg, ha valaki elmondja, hogyan csináljak egy overburning tesztet az NEC-vel, állok elébe, már csak kíváncsiságból is.
Viszont, ha tényleg ilyen jó az LG (őszintén, pofára nem gondoltam volna sokat az LG-kről...), akkor tán itt az ideje cserélni... :DDDepartment of Redundancy Department
-
karib
addikt
Kedves hozzáértő Guest,
Örülünk, hogy megosztottad véleményedet, de szerintem későbbiekben, igazodva a többiek relatíve békés hangulatához, inkább konstruktívan fogalmazd meg a lecseszés helyett. Előttem szóló már ellőtte a poént, hogy a teszt nem ma készült, és azért nem annyira fika az az NEC (ami egy korábbi postoló elmondása szerint belül Ricoh). Biztos, hogy vannak nála jobbak, de ár/teljesítményre szerintem még ma is ott van.
Továbbá nem feltétlen mindenkinek azonosak a szempontjai... Nekem pl. az RW sokkal fontosabb, mint az írás, mert nem gyártok magamnak CD hegyeket, viszont szeretem, ha gyorsan archivál. Tehát nekem tök mindegy, hogy 36x vagy 12x ír, ha max 10x tud újraírni. Ja, és NEC is 20x grabbel nekem.
Slusspoénként én is bedobok néhány árat...
LG 16/10/40x box 19900
LG 16/10/40x OEM 19310
NEC 12/10/32x OEM 18850
Persze, hogy ezeket hol láttam, már nem emlékszem :DDepartment of Redundancy Department
-
Netmaster
tag
Te is tájékozódhatnál, mielőtt baromságokat írsz. A CD-RW lemezt minden lassabban olvassa, ez saját tapasztalat (habár csak 4x-es újraírhatóval, de gondolom nem változott nagyon a dolog azóta).
A cikket meg valamikor júniusban írták, akkor lehet, hogy nem is volt még Magyarországon 16x-os LG, és ha volt is, nem 25000-be került. Esetleg beszólhatsz egy év múlva, hogy milyen gyengék már, amikor akkor már 32x-es írók az általánosak :P.
A súly összehasonlítása mire jó? Arra, hogy valami miatt megint leszólhasd az írót? Amit nem is ismersz? Láma.Netmaster
-
guest
veterán
Ja es az LG iro 1.2KG ez meg csak 1.01!!!
Hat ebbol tenyleg van kisporolva anyag!
Egy pelda:
Ezert nem szabad (csak panasonic) videot venni!
Mert az osszes tobbi ceg sony is mer reg attert a emez mechanikara de a pana. meg mindig ontveny-t hasznal!!!!prohardver vendég
-
guest
veterán
Ha csutkan vagyis 8x-el irom mivel lassabban nem is szoktam akkor az en ASUS CDS-500 am atlagosan 37x-el olvassa vissza az irt anyagot.Mellesleg az iro nem valogat a lemezek kozott!Az eleresi idejei a cdrom-eval vetekednek nagyon halk en semmilyen hangot nem hallottam meg belole.
Az audio grabberelese is fasza 18-20x koruli,persze nem a gyari fimware-rel.
Az 1.08 as fw-el mar UDMA-s lett a pici,ja es nem rontott meg lemezt csak amikor en is rasegitettem.
Sajnos CDRW-lemezre nem szoktam irni de majd kiprobalom azt is.Azert is furcsaltam miert nincs CDR lemez teszt mikor az szerintem fontosabb mint a CDRW.Ja es a grabberelesrol sem esett a tesztben semmi szo,nalam pl ez az egyik legfontosabb szempont egy cdrom/cdrw-nel!
Mivel a grab. az nyers szektor olvasas nem sok koze van az adat olvasashoz!
Nagyon lama sajnos ez a teszt.
A visszaolvashatosagrol meg annyit,hogy az az elsodleges a legfontosabb egy cd ironal,mert hiaba irja meg hibatlanul az iro a lemezt 8 perc alatt,ha elviszem a haverhoz akinel egy szar lite-on vagy tarsai cdromja van es masik 10 perc meg leolvasom az adatokat rola!
Ebben nagyon jok a plextorok ,meg a strapabirasban! A tobbiben mar nem annyira de ez az en maganvelemenyem.
Akinek otthonra kell,meg napi 1-2 cd megirasara az nyugodtan vegyen olcso cdirot maganak.
Ez is elmegy de szerintem az LG sokkal jobb vetelnek szamit!
Ambrosius:?
De milyen NEC-t vettel 21 ert,amikor a 16x-es LG 25,5e volt??????Szerintem csak 12x-est nem?
LG 16x:22100+afa
NEC 16x:25500+afa
Ezek mai Mistral+Demostudio arakprohardver vendég
-
Ambrosius
tag
válasz Ambrosius #65 üzenetére
Hát így elolvasva nem túl meggyőző voltam. Én is hezitáltam az LG és eközött, s ha az LG 25-ért dobozos lett volna, ekkor azt vettem volna meg. Most ha tényleg 22 az LG, akkor azért azt venném meg most.
Azt nem tudom, hogy milyen minőségben ír, amit írtál, az eléggé elgondolkodtató volt. Azt nem írtad oda, hogy az LG-vel írt lemezt hányszorosan olvassa az az ASUS Cd-rom! -
Ambrosius
tag
Én védeném ezt a Cd írót azért!
Egy:A 16/10/40-es LG 25,5ezer volt+áfa amikor én még 21-ért vettem ezt a NEC-et.
Kettő:a Nec tud 2x-esen írni (1xesen sajna nem), mig az LG csak min 4X-esen.
Három: a lakótársam LG-je bizony meghibásodott 4 hónap után. igaz az egy 4/4/32-es volt.
Négy: ez a NEC valami iszonyat halk, csak a tálca kinyitásának van egy elég húzós hangja. Nekem meg ez is számít, hogy még nem túl gyors, valószínűleg nem fog cd-ket robbantgatni.
Ötödik: én úgy érzem, hogy megérte megvenni és ez a lényeg. Ha ez megváltozna, akkor persze arról sem fogok hallgatni. -
guest
veterán
Nagyon fasza iro lehet ha a megirt CDRW lemezt egy ASUS CDS400-as CD rom csak atlagosan 10.31x-el tudja olvasni.Gondolom a CDR-lemezt is ilyen gyalazatosan olvassa ezert nem raktad ki az eredmenyt.
Informalodj mielott cikket irsz,mert szerintem ez egy igen atlagos iro es meg nem is a legolcsobb!
Ja es en meg nem talalkoztam olyan iro szoftverrel ami nem ismerte volna az en LG-met,pedig szinte az osszeset kiprobaltam!prohardver vendég
-
guest
veterán
Utalom,ha valaki ennyire amator es nekial cikket irni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyket eszrevetel:
- A CD text-et mar legalabb egy eve minden iro ismeri!
- Az LG irokat meg ne szold le bazzeg mert .....
16*10*40 es ara: 22100+afa ja es burn proof ennyiert egy 12x-es NEC tudsz venni.
Tehat az olcsosagrol ennyit.
Tehat a legjobb ar/teljesitmeny mutatoju iro mar nem lehet az NEC
A tulirasrol meg ne is beszeljunk mivel "ismert" teny hogy a tulirasban az LG-k a legjobbak!!
Nezz mar meg egy par kulfoldi oldalt es keressd a 99perces CD-k iro tamogatasat!
Hat elarulom neked,hogy csak a Mitsumi es az LG irok tudnak elboldogulni a 99perces CD-kel(Marmint feltudnak ra venni 99percet)
Ennyit a tudasodrol!
A plextorok meg eleve nem egy kimondottan tuliras bajnokok.Te probald mar ki mit csinal ha TOC-ban rogzitett hosznal tobbet akarsz rairni es azt is mit csinal akkor ha iras kozben "kifogy" alola a lemez!
Ha lefagy az iro akkor ki is derult,hogy nem is tamogatja a tulirast,mivel a biosa nem tudja lekezelni a problemat!
Hat ennyit!!prohardver vendég
-
Ambrosius
tag
-
guest
veterán
a cdrwin akkor rontja el a lemezt, ha rossz serialt adsz meg neki
prohardver vendég
-
guest
veterán
Jó lett volna pár kép az általa megírt CD-k vissaolvashatóságáról különböző olvasóknál (CDSpeed99). Persze úgy, ne csak a tumbnail-ek legyenek fent, mint a mostani képeknél :D
prohardver vendég
-
guest
veterán
1) Nemtom mit kell meglepődni azon, hogy IDE-s CD író támogatja a CD-Text írását, még az én 4x-es TEAC-em is tudja, és ebben sem újdonság már...
2) Azt ti sem gondohatjátok komolyan, hogy az ASUS CDS-400/A-nak 100%-kos a CPU terhelése 8x-os olvasás közben... Merthogy a cikkben ez áll...prohardver vendég
-
guest
veterán
Ma vettem 1 ilyen irot, es mar elegge felhuzott. Elsore megirt Nero-val egy 10 szeres verbatim ujrairhatot gond nelkul, mindez xp alatt asszem eredeti aspi driverrel(irtam 12x-el egy 80 perces simat is). Ezutan ra akartam venni, hogy irjon cdrwin-el, meghajtot felismeri, adom neki a sima d-view 74-est, megirja - legalabbis azt irja ki hogy ok-s a dolog, am a cd olvashatatlan. Probaltam mas aspi, meg w98, de elrontott 3 cd-t. Mi lehet a gaz? Irjatok legyszi mukodo konfigot (opsyst,progiverzio,megamifontos) Most epp me-vel probalom ujra a Nero-t, nem megy az se.
Tech info: kt7s5a Tbird 1.2(12*100), ezzel nem igen van gond mert az elso sikeres irasoknal nem urult a buffer.prohardver vendég
-
Zsiba
senior tag
A képeket nem lehet kinagyítani!
"A lap nem található!"
Így annyira összemosódott, hogy nem látszik... :((((''One Ring to rule them all...''
-
Netmaster
tag
Na, írjátok meg az overburninggel kapcsolatos eredményeiteket!
Netmaster
-
guest
veterán
Nemrég panaszkodtam, hogy nem megy az író (Soltek SL-75KAV...) Kicsit utánaolvastam a neten, és egy levlistában találtam utalást a problémámra. Az 1.03-as firmware-rel megoldódik az AMD proci és a VIA chipset okozta probléma, amely miatt csak 4-5x-ös sebességgel ír.
A flash-elés óta O.K. az író, bár az overburning-et még nem próbáltam...prohardver vendég
-
karib
addikt
No, a drive-om mégis él, tán csak a régebbi Neróval készített image fájl felírása okozott gondot neki korábban, vagy a frissítés 5540-ről 5551-re tett jót neki...
Túlírás emlékeim szerint ment anno, de ha adtok tanácsot, mivel próbáljam, egy 74-es TDK D-Viewt rászánok a kísérletre :)Department of Redundancy Department
-
Netmaster
tag
Namármost, ha egy normálisan lefutott flashelés után nem akar menni az író, az hadd ne az én hibám legyen.
És nekem az sem tetszik, hogy van akinél megy az overburning, van akinél nem. Legyen egységes minőségű a cucc (vagyis inkább menjen mindehol :D).
Félreértés ne essék, amúgy király kis cuccos, csak remélem a garim nem ugrott ettől.Netmaster
-
HÁZIGAZDA
Emberek, ami működik, azt ne javítsuk meg... persze, ha kell a túlírás, talán megér egy próbát, de nekem pl eszembe sem jutott flashelni az íróm (ugyanilyen), és nem is fogom.
Szóval: ha nincs rá explicit szükség, hagyjátok a fenébe az egészet, szvsz.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Netmaster
tag
1.03a-ról nem hallottam, csak 1.03-ról, nekem felment, nem tudom mit javított (túlírni még mindig nem tud), de hál'Istennek nem rontott rajta semmit (lásd karib hozzászólását).
Ha még mindig fel akarod tenni, akkor csinálj egy dos bootlemezt (sys a:), másold rá a frissítés filejait kitömörítve, indíts újra, ha kell, állítsd át a biosban, hogy az A:-ról bootoljon előbb. Ja, és tedd be a lemezt :).
Asszem rá fog kérdezni, biztos vagy-e benne, aztán intézi.Netmaster
-
guest
veterán
Soltek 75-KAV alaplappal (VIA KT133) nem hajlandó 4x-esnél nagyobb sebességgel írni... Mindíg Write Buffer Underrun van -> egy 80 perces CD-t 20 perc alatt ír meg, mikzben igencsak kihasználja a JustLinket. Ha valaki tud valami okosat: khaspar@umszki.hu Köszi
prohardver vendég
-
guest
veterán
Na mi van a firmware-rel azóta? Megy az 1.03a-as verzióval? Én is letöltöttem, de fogalmam sincs,hogy kell frissíteni a firmware-t. Kezdő vagyok a témában. Valaki leírná? Köszi
prohardver vendég
-
Netmaster
tag
Irni ir (5.5.5.1-es Nero), de tulirni meg mindig nem hajlando (habar mas hibauzenetet ad, mint az elobb).
Netmaster
-
karib
addikt
válasz Netmaster #41 üzenetére
Neked megy rendesen a frissítés után? Nekem vagy a firmware cseszett el valamit, vagy csak én lettem kétbalkezes... Minden megy, de írni nem hajlandó... Hm. Másik írót dugva a gépbe a helyére simán megy. Legfrissebb Nero az áldozat.
Szóval, neked müx?Department of Redundancy Department
-
Netmaster
tag
Szépen felkerült az új firmware. Már csak az a kérdés, hogy ha ne adj'Isten valami gond lenne, hol találok hozzá 1.01-es firmwaret, amit vissza tudok írni?
Netmaster
-
Netmaster
tag
Hmm, nem akaródzik neki túlirni :(. Úgy néz ki, ebből firmware frissítés lesz (jelenleg 1.01-es).
Netmaster
-
Netmaster
tag
Na, en is beszereztem egy ilyet, nagyon rulz, foleg ezert a arert. Nem tudja valaki, mire valo a hatuljan az a melyedes? Ugy nez ki, mintha lehetne valamit ratenni...
Netmaster
-
guest
veterán
Mistral-nál lehet kapni! Nagyon jó áron, tuti CD írót kapsz.
www.mistral.huprohardver vendég
-
guest
veterán
Hol lehet kapni es mennyiert? A depo.hu-n nem lattam...
prohardver vendég
-
prt
csendes tag
Hi
van uj firmware a NEC 7700A-hoz:)
http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/cdr/NR7700A_103.zip''Ha vonalazott papírt tesznek eléd - másra írj.''
-
guest
veterán
Hol lehet kapni???????????????
prohardver vendég
-
guest
veterán
A héten vettem egy nec 7700A sütőt. Eddíg egy hp 9100b volt. Eddigi tapasztalatok szerint jobban meg vagyok vele elégedve mint az előzővel. Csak a tálca ne lenne olyan iszonyatosan zajos, de ez úgy látszik NEC problem
prohardver vendég
-
guest
veterán
Kíváncsi lennék még további tesztekre. Pl. agyonterhelni a gépet miközben audio-cd ir, úgy hogy a justlink-et is használja minél többször. Ezután egy fehérfülnek odaadva megnézni, hogy milyen lett.
Várom tapasztalataitokatprohardver vendég
-
guest
veterán
nem tudom honnan vetted azt hogy nem lehet az LG-íróval túlirni,mikor a 80 percesre 89,34mp vettem fel!!
prohardver vendég
-
guest
veterán
26600+áfa
prohardver vendég
-
guest
veterán
Ma megkérdeztem. Az Amp-ban sincs.
Erapuprohardver vendég
-
guest
veterán
Kösz!
Csak az amp-ban láttam ilyet!
Erapuprohardver vendég
-
duke
aktív tag
www.demostudio.hu
www.amp.hu -
guest
veterán
Eltökélt szándékom, hogy beszerzek egy CD írót, ha lesz rá pénzem is. A fentiekből úgy tűnik nekem, hogy ez egy jó szerkezet, bár én nem sokat értek hozzá. Ezek után kérdésem: hol és mennyiért lehet ilyet kapni.
Erapuprohardver vendég
-
guest
veterán
Hi all!
Nem tudja valaki, hogy melyik boltban aruljak ezt az irot, mert en meg egy arlistan se lattam. Thx
wiry
MailTo_ wiry@freemail.huprohardver vendég
-
guest
veterán
minek ricoh fireware? mar kezeli minden iro progi, ami szamit /yeeah, cdrwin :-)/
de azert ha sikerul tajekoztass mar minket :-)prohardver vendég
-
HÁZIGAZDA
Wow, akkor nem döntöttem rosszul, amikor hagytam magam rábeszélni egy ilyen íróra, kovbal által :D. A Ricoh amúgy olyannyira nem gagyi, hogy pl övék egy csomó szabadalom, rengeteg dolgot ők találtak fel a CD-írás kapcsán...
Thx, guest!
Pne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
guest
veterán
"ricoh 12/10/32es irojaval csak a felszitazott nec feliratokban kulonbozik, a ricoh pedig szvsz nem gagyi kategoria cd-irokban.."
Na ez erdekes akkor megprobalok a ricohnal valamilyen firmware frissitest talalni. Persze, ha veletlenul talalnek is elotte azert meg atgondolom, mennyire veszelyes is a frissites.prohardver vendég
-
guest
veterán
Nekem is ilyen irom van, de en szet is szedtem, kivancsi voltam mi van belul, nos egy szep kis ricoh belsot talatam, ami osszehasonlitva a ricoh 12/10/32es irojaval csak a felszitazott nec feliratokban kulonbozik, a ricoh pedig szvsz nem gagyi kategoria cd-irokban....csőváz
prohardver vendég
-
guest
veterán
"Benne van a cikkben"
Tenyleg,pedig ketszer is elolvastam a cikket,csak gondoltam a teszt eredmenyeket ugyis ismerem,aztan mindig atugrottam :)prohardver vendég
-
guest
veterán
ooooh, szoval ha az intel most leviszi a P4-eseket arait 55%-kal, akkor szarok lesznek a procik? az AMD-k meg idaig is szarok voltak, mert tul olcsok? sot mar RAM-ot se erdemes venni, mert fillerekert osztogatjak? biztos bennem van a hiba, hogy ez nem tunik logikusnak :)
(<i>bocs, hogy beletúrok: itt a pont</i> :D /Parci/)prohardver vendég
-
guest
veterán
Tobb mint 3 honapja hasznalok ilyen irot,egyenlore nincs semmi baja.
Egy ismerosom 2 honapja,hasznalja,az is hibatlan.
Az egyetlen gondom,hogy nekem sajnos nem megy a tuliras.
Irjatok mar le milyen a Firmware verzioja tesztelt ironak.prohardver vendég
-
HÁZIGAZDA
Ezt talán bármi konkrétummal is alá tudod támasztani? Mert így az üzenetnek az égadta világon semmi értelme. Mi az írót teszteltük, sőt, azóta is használjuk, és soha semmi baj nem volt vele. Lehet, hogy fél év múlva megfingik, de ezt egy x hetes teszt alatt persze nem tudhatjuk meg.
De te sem tudhatod, ha nincs kb 20-30 ismerősöd, akik különböző helyekről különböző szállítmányokból vettek ilyen írót, fél éve használják (ami lehetetlen, akkor még nem volt), és nincs magas hibaszázalék. És persze 30 író messze van egy reprezentatív mintától...
Amire célzok, hogy halvány lila fingod nem lehet, hogy bóvli-e a cucc, túl új hozzá, és nem hiszem, hogy eleget láttál.
A fórum amúgy kezd kicsit indulatos lenni, kéretik a kritikákat konstruktívabban megfogalmazni, különben egyszerűen törlöm az egészet!ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
guest
veterán
Hello!
Az ár/érték a következőt mondja nekem:ólcsó,tehát mindent kispóróltak belőle,amit lehet,de csak annyira,hogy egy darabig működjön.A ráköltött pénzt akár az ablakon is kidobhattad volna.
Vásárolni ,úgy kell,hogy alapos kutatás után kinézed magadnak amit akarsz venni,és addig spórolsz,amíg kell,de bóvlit,mint pl. ez az író nem veszel.
Persze akinek van 27000HUF-ja, ami kidobandó, akkor feltétlen vegye meg,de még jobb ha eladományozza, azzal többet ér.
Én úgy gondolom,hogy abszolút felelőtlenség egy ilyen gagyi vacakot vásárlásra ajánlani...miért akarsz rosszat másoknak.
Továbbá, szegény ember soha ne vegyen olcsó cuccot, talán tudjátok,hogy miért..prohardver vendég
-
guest
veterán
A CDRwin v3.8E mar tamogatja az irot
prohardver vendég
-
guest
veterán
Nekem Plextor 12/10/32A-m van, es TDK reflex cd-re 77,30-ig uzemszeruen irok, teljesen jol, olvashato meg gyenge minosegu olvasokban is.
prohardver vendég
-
guest
veterán
en is tudok tulirni vele ...
es en jobban szeretem a burnproof-ot mint az ezer mega cache-tprohardver vendég
-
En
csendes tag
Csak annyit kívánok, hozzáfűzni, hogy az LG cd-írók igen jó túlírók a cikkben leírtakkal ellentétben.Nekem egy 4x4x32-es IDE LG cd-íróm van
és még egy Platinum cd-t is sikerült 30MB-tal túlírnom. A 12x10x32-es LG írónak pedig 8MB-os bufferja van, így nem igazán szükséges ezen technológiák beépítése. -
guest
veterán
"ami talán még fontosabb, támogatja a túlírást"
Ez erdekes.Kb 4 honapja hasznalom ezt az irot,de semmilyen lemezre semelyik programmal sem sikerult egyetlen masodpercet sem tul irni.Pedig eleg sokszor megprobaltam.
Es egy nemet siteon is azt irtak,hogy nem tud tul irni.
Az eremedmeny mindig ugyanaz volt,peldaul 80-as lemeznel 79:57 minden oke.
De ha 79:58 -at irtam ki,akkor az utolso masodpercnel elszall az iras.
A lemez olvashato marad,de persze csak 79:57-ig.
Kivancsi volnek abban az iroban milyen Firmware van ?
Az enyemben 1.01-es.
Sajnos a gyarto nem nagyon ad tamogast az irohoz,igy aztan nem talaltam hozza frisitest,pedig bejartam vilaghalot utana keresztul-kasul.prohardver vendég
-
guest
veterán
FireBurner elvileg kezeli a cd-irot, bar az sem hivatalosan... /fireburner kezeli bin/cue-t/
prohardver vendég
-
guest
veterán
"tehát a CD-ROM-ról közvetlenül a CD-íróra másoltunk. A CD-írás alatt futó programok: Norton Speed Disk (ugyanazon a winchesteren, amelyikről az adatokat írtuk)"
Ez csak nekem tűnik ellentmondónak? :-)
Egyébként a túlirást nem egyszerűbb (és jobb) a CD-Speed99-cel tesztelni? Mert az elmegy addig, ameddig tud.prohardver vendég
Aktív témák
Hirdetés
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest