- Új platformra vált a ZONE kézikonzoljával a Zotac
- Új kategóriákat kap a DisplayHDR True Black és a ClearMR
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
Aktív témák
-
faster
nagyúr
Egy újabb érdekes hír:
[L]http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/cid/1/y/5636.html[/L]
Persze az is lehet, hogy kacsa az egész. -
fLeSs
nagyúr
Itt egy teszt, ami a PH!-s cikkel kb. azonos eredményeket hozott, csak X600 helyett X800 XT van benne. [L]http://www.driverheaven.net/reviews/R423/[/L]
Ebben a tesztben is az AGP-s változat szinte mindenhol gyorsabb a PCI-E változatnál, soxor nem is kicsit. Most ez a driver miatt van vagy az ATI GPU-k natív/nem natív PCI-E támogatása miatt?"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Surranó
aktív tag
hehe. nekem a 333-as ramom szokott 333-on fagyni (vagyis valami, ha a ram 333-on megy, pedig papíron a lap is bírja), de extrém melegben 266-on is. A venti nem hűt (hacsak oda nem rakom, de az sok hely meg közeli zaj, a klíma viszont príma. Van, hogy érzem, hogy a szoba túlsó végéből végigsimítja a lábomat pár jégcsap :DD
-
L3zl13
nagyúr
Nem teljesen így van, mert pl a CPU ventivel nem hűtessz semmit, csak a hőt vezeted el a bordáról. Tehát a lakásban lévő levegő mennyisége nem számít, mert azt nem kell lehűteni...
A zárt ház vs. nyitott ház különbség onnan adódik, hogy rosszul kialakított, vagy túlzsúfolt házban képes megrekedni a levegő, így a hő nem képes a házból kijutni. Ezért aztán a hűtőventi egy idő után csak az egyre melegedő belső levegőt kevergeti...
Egy nyitott házban a hő természetesen nem reked meg a házon belül, viszont vannak hátrányai is. Hangosabb, könnyebben bejut a por... Sőt mivel nincs a légáramlásnak stabil útja, ezért több venti nem képes összedolgozni, és pl elszívni egymásról a meleg levegőt, vagy irányítottan rányomni a másikra a hideget.
Ezért aztán a legjobb megoldás egy jól szellőző ház, kialakított légcsatornával, ami a lehető legrövidebb idő alatt elviszi a meleg helyekről a hőt, és kijuttatja a házból.
[Szerkesztve]Aki hülye, haljon meg!
-
-
Surranó
aktív tag
Zárt házban alacsonyabb a hőmérséklet, nem? mert nem az egész lakást hűtöd a cpu-ventivel. (Ezt is a PH!-n hallottam, úgyhogy ne engem kövezzetek meg)
Ha a cpu-hűtő (egységnyi térfogatra?) izmosabb, mint a klímád, legalábbis... jó a gondolatmenet?
(szerk) bocs a duplázásért. Kedves Fórumprogramodzók! nem lehetne az ilyen véletlen repostokat visszadobni?
[Szerkesztve] -
arty
veterán
ERDOKE: hivatalosan csak a 925XE vagymi fogja tudni az 1066ot vs. ezek a lapok max 10% tuningot engednek ... azaz szinte tuti hogy nem fog ebben menni a 3.6oson kivül semmi :(
(
itt találtam prohardveren:
''A 915 és 925X lapkakészletekbe azonban az Intel hardveres tuningzárat szerelt, hogy megakadályozza az alaplapgyártókat a DDR2-667 memóriamodulok és az 1066 MHz-es rendszerbusz támogatásának idő előtti bevezetésében. A zár úgy működik, hogy az északi hídba (MCH) épített fáziszárt hurok (PLL) reseteli magát, amint a processzor frekvenciája 10 százalékkal meghaladja a gyári értéket. A gyakorlatban a korlátot meghaladó tuning a számítógép automatikus újraindításával vagy lekapcsolásával jár együtt.''
)
FLESS: akkor nem gondolok bele, zárt házban mennyire melegszik :D
[Szerkesztve]"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
zárt házban ment a teszt, s igy volt 60+ fok ? vagy a teszt-szerűbb nyitott házban? :)
a cikkhez grat, én jobbra számitottam, bár tudtam hogy csupa döglött cucc lesz, de azrért lasabbnak nem vártam... amugy az intelesek most jól jártak, nekik nem kell cserélni, az athlonosok meg vehetnek a64et ... :D
ha a 3.6 feletti procik már 1066fsbsek lesznek, akkor ezek a lapok a 3.6ghz procit tudják csak ???? s478ba ugye van 3.4, a 3.8 meg mondjuk 1066al már nem megy bele...
jokis s423 feeling :D"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
anulu
félisten
nem azzal van bajom (most is keményen kötegelve vannak a cuccok a gépemben, pedig van kerete a ventinek), hanem az elvvel!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
az idegbaj kerülgetne, ha itthon kéne egy ilyen hűtővel hagynom a gépem 10-12 napra (ahogy az elő szokott néha fordulni)! a kábelek védelmére senki nem gondolt? főleg úgy, hogy még éles a lapát is... VICC!!!! :((( a rosszabbik fajtából! :(((
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
fLeSs
nagyúr
Ja, barátságos, csak közben 60 fok a proci (ez idle), és a foglalat körülötti alkatrészek forranak, és szétolvasztják az alaplap alá berakott szivacsot.
Ez tényleg olyan barátságos, hogy ihaj, inkább maradok az A64-nél egyelőre."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
Teszt közben egyszer véletlenül belenyúltam, el is vágta az ujjamat. :U
Persze egy átlaguser nem nyúlkál menetközben a gépben."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
-
addikt
marha jó ez a cooler... bedarál mindent ami az útjába kerül... :(
a régi szép időkben még volt olyan hogy ventillátor rács...Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Surranó
aktív tag
Ne haragudj, nem belédkötni, hanem segíteni próbáltam. Hatalmas cikk, sok munka, nem csoda, ha van benne egy-két elírás vagy kopipészt error.
... és akkor most jön a ''fikázni könnyű'' rész ;]
Há' elóvastam én, osztan ha a ''két lényegesebb'' közül emeltük ki a jobbat, akkor oké, csak engem is úgy becsapott, hogy színfalak mögé kukkantva akár csúsztatással is gyanúsíthatnálak. Tény persze, hogy az eredeti táblázatban a fullos jobb oldali oszlopvastagítás nagyon szépen mutatja a dolgot. -
anulu
félisten
a 4x PCI-E foglalatot láttam egy külföldi oldalon, kb 1,5x-2x volt hosszabb, mint az 1x, és volt +1 bevágás benne.
amúgy meg úgy tűnik, hogy az Intelre váltás lehetőségét is szép lassan kizárom magamban. az AMD sokkal értéktartóbbnak tűnt már egy ideje amúgy is. asszem most a kivárás stádiuma van nálam. csak a 2x512-t le kéne cserélnem 2x1024-re, és dekkolhatnék egy ideig a babérjaimon :)
[Szerkesztve]"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
marcee
addikt
Na ezt nem hittem volna. :F
A vicc az, hogy már a Prescott is lassult a Northwood-hoz képest és itt, ha jól értem S478-as Prescott veri az új foglalatos ugyancsak Prescottot. Ezekszerint úgy lenne csak igazán csúnya, ha egy 2.8 NW is szerepelt volna a teszt és megnyeri. :D
Ha jól vágom, akkor a PCI-Express 2x, 4x, 8x váltzatai más csatolóval rendelkeznek mint az 1x. Nagyobb slotba belemegy vajon a lasabb. (azért hátha). De ha így is van, akkor nemcsakhogy a PCI-E miatt ''kell'' lapot venni, hanem majd a közbenső sebességekhez újra??? Hameg belemegy az 1x kártya a 8x-es foglalatba, akkor miért nem olyanok vannak a lapon.
Nagyon brutális költségei lesznek nemsokára a gépfejlesztésnek, egyszerre kell mindent cserélni. Nagyon nem teszik ez nekem, már ott tartok, hogy bár kellene plusz fél giga ram, de nem merem megvenni, mert jövőre úgyis elavul a gépem...\m/
-
Surranó
aktív tag
A memóriateszteket?
A vastagítást itt pótlom ;) 200/266 lenyomja a Canterwoodot a következőkben:
Sisoftware Sandra Memory Bandwidth (int/fp) MB/s --- 5053 / 5047 vs 4996 / 4987
WinRAR tömörítés ideje (p:mp) --- 01:40 vs 01:43
3DMark2001SE benchmark - 1024x768 --- 13296 vs 13220 -
BobMaster
senior tag
Hümm, csak nem egy Foxconn feliratot fedeztem fel a procifoglalaton? :)
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
anulu
félisten
ugye nem 2 eszköz, hanem 2 csatorna?! én 4 csatorna + 2 SATA-ról tudtam, de mind1 végülis... remélem, nF3-ban még egy ideig marad a 2+2 felállás...
-
faster
nagyúr
Egyébként nagyon jól összefoglalta az Anandteches cikkíró a végén, mélységesen egyetértek:
It was hard to resist being glib and titling this article, ''Much Ado about Very Little''. That feeling of disappointment comes from seeing so much new technology introduced all at once, and then finding out the real performance benefit is extremely small - if it exists at all. If Intel wants us to turn our computer world upside down, there should be a real tangible benefit to the bucks we are expected to spend. Unfortunately, that performance advantage is pretty hard to find - at least for now. There are certainly a few gems in the total package, but if you're looking for a big performance advantage it just isn't there. -
anulu
félisten
valóban, ezen a lapon a GigaRAID miatt van 3 IDE csatorna. /*féloff*/ remélem, hogy A64 platform mellé megjelenik majd egyszer a VIA-tól a VT8251-es south bridge, amiben elméletileg Envy24PT audiochip és 4 IDE csatorna lesz. na az ütni fog! bár nem szeretem a VIA-t, akkor nagyon elgondolkoznék egy olyanon... /*féloff off*/
-
anulu
félisten
én pedig remélem, hogy lesz! 4 IDE vinyóm van + DVD-ROM + DVD-RW + 2db mobilrack. ez 8 IDE eszköz. amúgy a soros + párh portot egy bracketre kéne száműzni meg szumma 10 tüskére az alaplapon... oszt aki használni akarja, annak lelke rajta. mondjuk a floppy csatoló helyén teljesen jó lenne. nem értem, hogy az minek kell még??
winxp, linux setup indítható boot CD-ről, azon kívül meg minek? még a legkisebb pendrive is jóval nagyobb, az adatbiztonságról nem is beszélve. tök felesleges a floppy...
ha ez így folytatódik, eladom a gépem, és veszek egy PS2-t, oszt annyi..."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
akkor csak Gigabyte-ék tudnak nagyot alkotni már alaplap téren??? [L]http://www.anandtech.com/chipsets/showdoc.html?i=2088&p=6[/L]
nem értem, hogy miért kellett a 2-t 1-re redukálni."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
sorry mindenkitől, csak a linket hagytam ki...: [L]http://www.anandtech.com/chipsets/showdoc.html?i=2088[/L]
bocsesssszzzz :B:B:B"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
erdoke
titán
válasz szasza_xp #140 üzenetére
Az érdemi mondadóra reagálnék.
''Az intelt meg azért nem szertem már, mert elfelejtett processzort gyártani, és a K+F helyett a marketingre áltak rá, sajnos.''
Arra még nem gondoltál, hogy egészen a fejlesztés késői (túl késői...) fázisáig úgy gondolták a mérnökök, hogy a Prescott megfelelő megoldás lesz a Northwood leváltására, és a felmerült gondokat reális költség mellett tudják majd orvosolni? Nyilván elkéstek már egy drasztikusan más architektúra időben történő megjelentetésével, különben most nem ezt árulnák. Egy erősen eltérő felépítésű processzor kifejlesztése még akkor is éveket vesz igénybe, ha van honnan elindulni (mint most a Dothan).
''Azt látom csak amit már itt előttem többen megfogalmaztak, hogy új technológia lassabb teljesítmény ezt adják drágán! Ez az én elveim szerint a fogyasztó átverése!''
Ha jól látnád a dolgot, akkor inkább úgy fogalmaztál volna, hogy ''új technológia, és egyelőre lassabb teljesítmény''. Az ára pedig processzor- és alaplapszinten valószínűleg meg fog egyezni a 865/875 lapokkal és a Northwooddal.
Biztosra veszem, hogy egy 4 GHz körüli Prescott 266 MHz-es FSB-vel (266,67*15 várható az év végére) és dual DDR2 667-tel gyorsabb lesz a 3,4 GHz-es Northwoodnál (200 MHz-es FSB, dual DDR 400). Márpedig ez az új platform egyelőre indulófélben van, több alkotórésze is kiforratlan, és esetenként akár jelentős tartalékokkal is bírhat.A legjobb aláírás a héten
-
engusz
veterán
-
anulu
félisten
izé, jól láttam, hogy az AA8-on 1db IDE channel és 4 SATA van??
-
Cruz
aktív tag
Sziasztok!
Hát igen!
Egy dologról győzött meg igazán a cikk, és pedig arról, hogy a jó időben, jó technológiai szintre váltottam (p43.0, abit ic7max3, 2x512 A-data ddr500, 9800xt=40k). Év elején még sokat gondolkodtam azon, hogy megvárjam e a legújabb szabványokat, de aztán letettem róla (a két ok: a minimum x1,5 x2 ár, illetve a nem sokkal nagyobb teljesítmény; ez utóbbi akkor csak tipp szintjén fogalmazódott meg bennem).
Hozzá kell tennem, hogy én kb 3 éves időtartamra akartam gépet venni (lásd elődje a 950cel/abitvh6II/asusv8170). Ez a mostani elég is lesz. Amin mégis töprengtem az a VGA, volt ugyanis gondoltam, hogy a ''régi'' alaplapba nem lesznek jók a legújabb fejlesztésű cuccok.
Így is mindent összevetve a kifutóban lévő, olcsó holmik közül vettem meg a felső kategóriát, ami az én igényeimehez mérve a legjobb ár/teljesítmény viszont hozza hosszútávon.
Ellenben meglepően sok előremutató dolgot hozott az új csipszet, és a lap alatta. Nálam viszont sántít bele a proci, így még bőven kell egy év mire kijönnek a processzor szintjén is nagyobb előrelépést hordozó cpu-k, illetve az alájuk szánt legújabb alaplapok (amikor én még igen jól elleszek a mostani konfiggal :D)
Asszem ma este is nyugodtan fogok aludni, hogy anno kidobtam azt a sok pénzt az ablakon.
Ráadásul szerintem ezzel a lépésevel az intel lehetőséget adott a konkurrenciának arra, hogy az elkövetkező 1 évben valóban a lovak közé csapjanak (addig ugyanis sztem csak lassan fog az új cucc terjedni; jővő jan 1-én még igencsak kicsi lesz a piaci részesedése).
:D
Üdv
C.Az ég szerelmére, mikor Isten azt mondta: ''Szaporodjatok és sokasodjatok!'', nem azt mondta: ''mint a nyulak''...
-
engusz
veterán
válasz szasza_xp #140 üzenetére
Kijavítalak, mert tévedsz! Nem azért szóltam rád, mert ''szidni merted az Intel-t'', hanem azért, mert a _szakmai_ beszélgetés helyett inkább személyeskedtél. Ha még minding nem érted, akkor írj egy e-mail-t és megbeszéljük!
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
anulu
félisten
aki egy kicsit is tud angolul, vagy legalább a grafinokot érti, itt egy cikk. 925/915 + DDR/DDR2 + LGA775 P4 vs 875 + S478 P4.
jelenleg a különbség nulla! sőt...
nem utolsósorban szeretnék gratulálni a PH! csapatának az újabb összeszedett és érthető teszthez!"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
szasza_xp
senior tag
Bocsánat, bocsánat!!!!!
De egyre inkább az az érzésem, hogy ha valaki itt szidni meri az intelt, akkor azt ki fogják moderálni, vagy banolással fenyegetik. javítsatok ki, ha tévedek!
Amit meg az intel procikról montam az sajna tapasztalat! Az meg hogy ki mit vesz az meg saját belátásán múlik. Az intelt meg azért nem szertem már, mert elfelejtett processzort gyártani, és a K+F helyett a marketingre áltak rá, sajnos. Azt látom csak amit már itt előttem többen megfogalmaztak, hogy új technológia lassabb teljesítmény ezt adják drágán! Ez az én elveim szerint a fogyasztó átverése!
Ja kérlek olvas figyelmesebben ha látsz egy ilyen jelet :DD akkor az nálam poén lenne!!!
[Szerkesztve]“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
-
erdoke
titán
válasz szasza_xp #131 üzenetére
:F
Valószínűleg a mostani lapommal tűkompatibilis dual core Opteron helyett egy PCI Express-es, DDR2-es Alderwoodot veszek jövőre, bele 4 GHz körüli 266 MHz-es FSB-jű, 140 W-ot disszipáló Prescottot, egy csomag DDR2 RAM-ot, egy PCI Express-es VGA-t, stb.
Ez a feltételezés egyenértékű azzal, mintha hülyének tituláltál volna...:((
Nálam ez nem hit kérdése, ezért megtérni se fogok. Elismerem mindkét procigyártó platformjainak pozitívumait, és úgy gondolom, hogy reálisan látom mindkettő hátrányait is. Részemről ennyi.A legjobb aláírás a héten
-
ciao
senior tag
a proci foglalat tetszik,
brutál, hogy a délihídon is van hűtés, és szerencsére az északi híd hűtese is passzív :DDMindenkit felpofoztatok a bakterral!
-
ciao
senior tag
Komolyan örülnék, ha egy ilyen tudású lapkakészlet dorombolna az Opteronom alatt... (Persze itt nem a DDR-2-re és a PCI-Expressre gondolok)
minek ha jól tudom az északi híd nem sok minden mást csinál mint memóriát kezel a video kártyával tartja a kapcsolatot, akkor már a lapkakészletből a déli híd és a laphákat összekötő busz marad ami ér valamit, és ez szerintem nem éri+ a beruházástMindenkit felpofoztatok a bakterral!
-
ciao
senior tag
mihez kell a molex dugó az intel alaplapon? (nem aljzat)
Mindenkit felpofoztatok a bakterral!
-
J.J. András
őstag
hát ebből AMD64 lesz sokmindekinél.....:DD
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
mormota
senior tag
azt hiszem kezdek lemaradni az új ficsörök megismerése terén:)
én még ott vagyok, hogy athlon 64 most jött be:)))
na mindegy... uccse lesz ilyenem: mert
1: amd olcsóbb
2: nincs erre pénzem
3: még nem kiforrott technológia
4: csak
:))
egyébként grt a ikkhez.. szép, és érdekes lettIllusztrálok, tehát vagyok
-
L3zl13
nagyúr
''Flex Memory Support'' Ezt már az nForce2 is tudta. Még fel sem tüntették mint külön featuret. Ezek szerint a 865/875 nem? :F
Szerintetek menne-e egy Pentium-M egy jobb fajta S478-as lapban? Ha nem miért? Lábkompatibilitás? Mind a kettő S478, nem? Vagy feszkó beli eltérés?Aki hülye, haljon meg!
-
PirosHello
senior tag
A cikk jó, mindenki le tudja vonni belőle a megfelelő konzekvenciát..... :((
"Soha ne mondd, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."
-
fLeSs
nagyúr
Frissítettem az első táblázatot, kiegészítettem a 200/266-os eredményekkel.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Panther
HÁZIGAZDA
...hát igen. Kicsit érdekes ez a ''visszafejlődéses'' szituáció. :(
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
faster
nagyúr
we'd say that running a fast AGP card on the PCI bus is probably not the best idea for performance. It was a valiant effort by these motherboard companies, but if you're interested in a high performance system then this isn't a solution. You'll either have to turn to VIA or bite the bullet and buy a PCI Express x16 card when they're available.
Ezek szerint a VIA viszont teljesértékű AGP-t rak az új chipsetjébe? -
LordX
veterán
Sima mezei PCI-re ültették át az AGP-t. lásd: [L]http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=2074[/L]
Röviden: az AGP-nek van PCI üzemmódja. Ezt használják ki: az az AGP slot nem más, mint egy PCI slot, csak más a fizikai kialakítással.
Az a slot nem AGP 8x, hanem AGP 0x, csak a feszültségek az AGP 3.0-s kártyákhoz vannak kialakítva (0,7V- 1,5V? Ezt nem tudom pontosan...)
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Khm :)
1. A tesóm gépe fél évig kislemez nélkül ment. Azt szerencsétleneknek lehalt a háló (izé, kicsúszott a táp a routerből..), azt egyszerűbb volt betenni a gépbe a kislemezt, mint ezt debuggolni, hogy miért nem tud anya másolni a két gép között :U
2. Az ICH5(R) SATA/RAID vezérlőjéhez nem kell driver.
Nem azért maradt rajta... Ha leszedték volna, azon nyavajognának az emberek.
Bár a 925X-nek már tök mindegy, már csak a kötelező BTX-es alaplap hiányzik belőle, hogy ki lehessen dobni mindent.. Még a tápcsati is változott..
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Itt van néhány link: [L]http://forums.anandtech.com/messageview.cfm?catid=51&threadid=1307342&enterthread=y[/L]
Itt kicsit bővebben írnak az architektúráról: [L]http://www.extremetech.com/print_article/0,1583,a=126674,00.asp[/L]
Itt is a több mag a terv.A legjobb aláírás a héten
-
HÁZIGAZDA
Prescottból lesz még új stepping. Amúgy jönnek a dual core Dothan magos cuccok notebookba, desktopra.
Olcsóbb/jobb egy dual core Dothan mint egy magas órajelű P4, a Prescottnál látott tendenciák (hőtermelés, stb) úgy látszik, nem véletlen kisiklás, hanem tendencia voltak.
Megjegyzem, előbb-utóbb az AMD-nek is csinálnia kell valamit... sok ''hívő'' ünnepel most, hogy lám-lám, megmondták, hogy a P4 nem nyerő, ugyanakkor elfelejtik, hogy a helyette behozott ''mobil platformmal'' csak az Intel rendelkezik per pillanat. Az AMD-nek válaszolnia kell a Pentium M-re valamit, és egyelőre a mobil Athlon 64 nem túl meggyőző.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Elrood
őstag
Voltak ilyen pletykák, vagy kép is volt róla nem tudom, hogy i915 eredetileg nem támogatta az AGP8x-t, de mégis lehetséges egyes i915-s lapoknál, de itt az AGP8x lassabb lesz 10-20%-kal, mint i875 esetében. Hogy oldják ezt meg nem tudom.
Nem tudom hol olvastam erről.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
Aktív témák
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest