- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
Nekem ezen kívűl egy Am5x86-p75(133) van.
Igen, haverokkal, osztálytársakkal mindig ment a verseny kié tud többet.
Ati Radeon 1950GT azért komolyabb egy kártya volt.
Igen, eléggé szembetűnő volt, hogy nem bírt vele a CPU. A 6600GT-t kicsavarta,de az1950GT-t nem tudta. Egy X800pro volt előtte benne, kölcsön kaptam egyik havertól tesztre. Azzal még elboldogult. -
KROK640
nagyúr
válasz
heavygrip #89 üzenetére
Persze, annak is jó, nekem is van egy csomó CPU-m, Pentium 1-től pár Athlon XP-n át C2D-ig stb.
2005 nyarán igencsak jó gép volt azért még, bár nekem ezek javarészt kimaradtak, low budgetbe tbungolt AthlonXP-ket kínáltam, felsőbb kategóriába meg ment a Pentium D (főleg a 805 4GHZ-re húzva) 2005 végefeléAz Athlon XP 1700+ -ból a Tbred B-k igen jó húzhatóak voltak, egy fullosabb NFocre lappal tényleg nem lehetett észrevenni, hogy elmaradnának, sőt én az enyémmel 754-eseket nyomkodtam le
Jó is volt, mert nagyon sokáig kihúztam csere nélkül, végül 4 magos Phenomra váltottam
Ati Radeon 1950GT azért komolyabb egy kártya volt.
-
heavygrip
senior tag
Köszi
Még ha nem is tudom használni,ez örök emlék lesz.
Igen amúgy, nagyon elterjedt volt akkoriban az ehhez hasonló konfiguráció, asszem 2005 nyarán tudtam megvenni. A lap egy MSI K8T800 pro chip készleű, Neo V alaplap volt. 9 év után pusztult ki alóla. Már félidőbe sem használtam sokat a gépet, miután megkotlott a lap abba is hagytam az egész pc históriát. Aztán 2016 ban vettem újra pc t, azóta vagyok ph -n is és azóta tolomHaveromnak is Athlon XP 1700+ volt, nem vettük észre mi se, hogy lemaradt volna tőlünk. Jó processzorok voltak anno nagyon.
Nekem végül egy Ati Radeon 1950GT volt a vége. Addig jó pár kártyát meghajott a CPU.
-
KROK640
nagyúr
válasz
heavygrip #85 üzenetére
Szép darab
S754, 1GB RAM, 6600GT, ebből arra következetek, hogy 2006-2007 körül lehetett (azokban az időkben összeraktam másoknak pár ilyesmi gépet). Akkoriban én nekem ez is előrelépés lett volna.
Egy Athlon XP 1700+ 1466@2669MHZ(!) rendszer boldog tulajdonosaként azért még én sem éreztem, hogy nagyobb erő kellene, pláne miután a GeF3Ti500 128MB-ot egy 7300GT OC-ra cseréltem. Persze az enyém akkor sem volt modern rendszer amire az SSE2-es játékok figyelmeztettek leginkább. -
heavygrip
senior tag
Mintha csak most lett volna
Nekem csak a 754 es foglalatú "rendszerre" volt pénzem,de egy 6600gt vel és 1 GB rammal nem volt panaszom semmire. Haveromnak ugyanez az össze állítás volt csak 939be. Nem sok különbség volt játékok terén. Ugyanúgy toltuk a Doom 3, Far Cry, Half Life2 játékokkal.
Jó volt -
KROK640
nagyúr
Ekkoriban még az AMD is 2-3 évente váltott foglalatot, mostanság meg közel 10 évet felölelnek eggyel.
-
AMD!4ever
őstag
válasz
JagdPanther #80 üzenetére
Ami igaz az igaz.... hehe az egyik legjobb gém szerintem a Panzer ganeral 1 dehát az idő már ''kissé'' eljárt felette(1994) deamugy én is eléggé 2vháb fan vok,épp ez a gém tett azzá...
Mamár ez a játék tényleg csak a fanatikusoknak való( pl énnn)
ui: Minek van nekem akkor amd4000+os/6600gétés konfigom?? -
lazydog
addikt
válasz
JagdPanther #81 üzenetére
Egyet léphet, az elsö kétmagos AMD proci, vagyis az X2 felé.
Én is mostanában vettem S939 procit és alaplapot. Ebbe veszek majd valamikor egy X2-t, és számomra sokáig itt lesz a vége a fejlesztésnek.
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
JagdPanther #77 üzenetére
M2 lesz a foglalat neve, 940 lába lesz az asztali gépekhez, más lábkiosztással.
Ez előtt lesz még az A64 X2 dual-core, ami jó a mostani S939-es alaplapokba. -
AMD!4ever
őstag
válasz
JagdPanther #77 üzenetére
Hát én ugy tudom hogy uj lábkiosztás lesz./azért annyira az amd sem felhasználóbarát/Szoval ez a felhő borul rá egyedül a s939-re.de szerintem ez igy is böven jó lesz ettől a foglalattól.
Ugyis jön majd a ddr2 támogatás akkor igyis-ugyis uj alaplap kell(márakinek kell)
Ui: Tetszik a nicked!!!csak nem Panzer Genaral rajongó vagy?
-
JagdPanther
aktív tag
nem akartam uj topicot nyitni ezért ide irom
ugye az van h jövöre jön az AMD uj foglalata az F2(asszem szervereknek) meg M(asztali gépekbe) ha jól tom (javítsatok ki ha riosszul tudom) és az lenne a kérdésem h ezek uj lábkiosztással fognak rendelkezni vagy a mostani 939et nevezik át? -
Ruban
tag
Üdv mindenkinek! Lenne egy nagy kérdésem le szeretném cserélni a mostani lapom és processzorom egy Athlon 64+ 3500-ra (socket 939), viszont nem igazán tudtam még dönteni milyen deszkát tegyek alá! A mostani Asus-om nagyon szeretem semmi probléma vele, stabilan túlhajtható etc... az Nforce2 chipset nekem bejött, nem tudom mi lenne a jó választás. Maradjak Asus lapnál, de milyen chipset? VIA, esetleg Nforce 3? Vagy keressek más gyártotól lapot?? Esetleg MSI??? Szeretném az új alplapot is kicsit túlhajtani... átnéztem több tesztet is de sajnos csak megjobban összezavarodtam.. ötlet?!
-
Deathcourier
aktív tag
Így útlólag nagy örömell olvasgatom ezt a cikket mind pl annó ringben Athlon 64 és FX de még 3400 klubja és tuning a negyediken is valóságos biblia már-már
-
erdoke
titán
Logikusan megtervezett, és a terveknek megfelelően kivitelkezett cikk.
Grat fLeSs!
Igazából a S939 FX-53 és a 3800+ összehasonlításából látszott volna legjobban, hogy a +512 KB L2 cache mennyit dob a proci sebességén, illetve milyen alkalmazásoknál számít jobban.
A 130 nm-es K8 órajeléhez szólva: Úgy tudom, az ősszel még jön egy FX-55, ami 2600 MHz-en fog ketyegni. Valószínűleg az a széria lesz az utolső stepping ezen a vonalon. -
beeboy
addikt
én már kinéztem magamnak, mit veszek de még várok egy ''kicsit'':
Bővebben: link
200 rongy egy kissé drága még... -
Atlantis
veterán
''de legalább nem is lassabbak''
Ez tetszik! Hát igen, lassan annak is örülni kell, ha az új csodafegyvert nem veri le a régi hatlövetű. -
Sotho
őstag
''Az időzítések csökkentése csak a memóriaolvasás sebességét csökkentette nagyobb mértékben, azonban a programok esetében ezek sem okoznak drasztikusabb teljesítménycsökkenést – szerencsére.''
Inkább a növelése. hehe
Tetszett, megint tanultam egy csomó mindent -
AND1
őstag
Enyém mint az infomban is olvasható:
1700+ palo/MSI KT3 Ultra/256Mb 333Mhz/40Gb maxtor/noname táp és ház
Szal...nem akarom elkapkodni, de nem is akarom megvárni mig elszáll fölötte az idő (ami elkezdődött már)
Egyedüli biztos pont a konfigomban a HIS Excalibur Radeon 9500 PRO-m -
AND1
őstag
Jó cikk...megszoktuk már a magas színvoanalt szerencsére
Procikról: Megoszlanak a vélemények. Sokmindenkivel beszéltem A64-el kapcsolatban. Egyébként imho az a 2006 kifog tolódni min. 1 évet.
Valahol olvastam, hogy AMD a 754-et folytatni fogja a 939 mellett. Elvileg 754-ben szánja a 64 bites Xp-ket. Szal ez nem olyan ''vakvágány'' mint 423. De lehet rosszúl hallottam. Én pont most vagyok upgrade elött...legrosszabb időpontban, mert nem tudom mit lépjek. Ha találok vmi ''olcsó'' 753-as A64 procit lehet kipróbálom. Sztem aki nem fejleszti gépét 3-6 havonta annak hosszú távra is jó lehet. Főleg ha tényleg igaz, hogy lesz vmi ''folytatása'' is.
939-et jóideg úgy se fogja tudni senkisem megfizetni...
(ha vmit rosszúl írtam le, nyugodtan javítson ki vki) -
Zeratul
addikt
Dual chanelről jut eszembe, egyenlőre még csak parasztvakítás, de dual core K8 magoknak úgy kell majd mint egy falat kenyér.
-
nemértem az ilyen hozzászólókat!
miért kell régivel? miért kell kis felbontás?
akkor nézd meg a halo-t 1024-ben vagy a tomraidert! ott kijött a különbség? NEM! miért? mert ott már a videókari a gyenge nem a proci, azaz ha procit tesztelsz játékokkal akkor olyanokat hajts amiknek nem kell bika VGA különben lufi! -
crab
senior tag
köszi, végülis csak azért érdekelt, mert így legalább számomra kézzelfogható eredményt látok, ugyanis én egy programot nem használtam még azok közül amiket ti tesztelésre használtok, ez nem leszólás akar lenni, mert a tesztek cpu-k között nagyszerűen kimutatatják a teljesítménybeli különbségeket, csak azt nem érzem a setis teszt nélkül, hogy az enyémtől mennyivel lehetnek jobbak
de ezentúl majd, én is használom azt a két atomokkal foglalkozó bencsmárkot -
fLeSs
nagyúr
A SETI és PS 7-es tesztek mostantól nem lesznek a procis cikkekben, mert nagyon megdobják a tesztidőt, viszont keveseket érdekel - látni az olvasottságból.
1ébként ezeket még lemértem, szal végülis még bennelehetnének a P4-eken kívül, viszont úgy meg nincs sok értelme.
Opteron 146 - 12:45
Athlon 64 3200+ - 12:59
P4 3 GHz - 13:10
XP 3200+ - 14:35
XP 2400+ - 18:32
Athlon 64 3300+ - 13:43
Athlon 64 3800+ - 11:35
Athlon 64 3500+ - 12:29
Athlon 64 3400+ - 12:02 -
crab
senior tag
Grat a cikkhez!
hogy-hogy kimaradt a seti a tesztek közül?
-
Adi
senior tag
A cikk tetszik, gratula.
A kétcsatornás működéshez meg csak annyit tennék hozzá, hogyha esetleg az A64 nem is tudja kihasználni teljesen, az Opteronok biztosan. Többprocis környezetben könnyen lehet, hogy az egyik procinak olyan dologra van szüksége, ami a másik által kezelt memóriában van, és akkor bizony jól jöhet a ''fölösleges'' sávszélesség. A különféle intelligens I/O eszközök (SCSI, RAID, hálózati kártyák) által igényelt sávról nem is beszélve.
[Szerkesztve] -
maszat
senior tag
Hiába olvastam el több cikket is, nem igazán tiszta nekem a HT.
Tehát K7 esetén (3200+ Bartont nézve) 200 MHz az FSB, amely effektív 400 MHz. Az FSB szorzása adja meg a processzor órajelét: 11x200=2200 MHz, ez világos
K8-as 3800+/512 estén az alap 200 MHz-es HT 12x-es szorzata adja meg az órajelet, a 2400 MHz-et? És ezen kívül a Hiper Transportnak is van szorzója (3x 4x és 5x), jól gondolom?
10% tuning esetén pedig minden sebessége nő, így 220 MHz lesz a DDR és 1100 MHz a HT? Tehát tunig esetén ezért kell kisebbre venni a HT szorzóját?
Remélem nem írtam le túl nagy blődségeket -
csudri
őstag
Grat. a cikkhez, szokásos PH! minőség.
Lehet már valamit tudni arról, hogy a Zalman milyen új hűtővel készül az új foglalatokhoz? (LGA775, S939) Mert azt tudom, hogy a 7000A-Cu rámegy a S754-re, de vajon rámegy majd a S939-re is? -
LordX
veterán
Igen, az számomra is egy kicsit zizis...
Jelenleg valóban nagyon innovatív a 9x5, csak nem megy vele semmire. Két (három) értelmes újítása van: Az NCQ és az új hangcucc. (A harmadik a megnövel déli híd sávszél, de ezt nem veszed észre). A PCIe cuccok még nem kellenek.
Csak van egy rossz hírem akkor az Intel számára: az nF4 támogatni fog PCIe-t (nem is kevés csatornát, lásd a PH! hír..), NCQ-t (sőt, Cross-RAID-et), és SoundStorm 2-t (mondjuk erről nem tudni, de gondolom nem hülyék nV-ék, hogy gyengébb legyen az Aureliusnál). Nyár végére igérik ezt a csodát? -
anulu
félisten
nagyon tetszett a cikk, teljesen érthető, és a grafikonok alapján egy Bartonhoz lehet viszonyítani, ami külön plusz pont.
az utolsó oldal vége felé szereplő ''az innovációs díjat az Intel kapja'' dolgot nem értem. mi a huzatnak kell(ene) egyelőre erőltetni a PCI-E-t AMD vonalon, mikor max 3-4 fajta vidkártya közül lehet választani, és slussz?? 1x PCI-E cuccok még (hála égnek) sehol.
részemről azt mondom, hogy akinek annyi pénze van, hogy nem tudja, mit kezdjen vele, vegyen i925-öt az összes újításával, aki meg értelmesen akarja elkölteni a pénzét, az várja meg, hogy elérhető árban legyen az S939. én ezt fogom tenni... -
Arhel
senior tag
Jó kis cikk!
(grat.)
Talán ezek a megoldások már legek lesznek egy X800 kihajtására ... -
[amne]
senior tag
Bővebben: link - Ezen azt hiszem jól látszik. (Böngésző: Mozilla Firefox, IE6 alatt valóban nem jelentkezik.)
MOD: elkéstem, faster megmondta a frankót
[Szerkesztve] -
KoGa
tag
Erdekes cikk ez, temeti a s745-ot mikor a legtobb embernek meg socket a van.
Gyerekek nem amerika ez hanem keleteuropa, hova rohanunk -
[amne]
senior tag
Korrekt, jól érthető cikk, gratula. Viszont a betűméret több helyen váltakozik, PH-s megszokott és vmi kisebb font között. Nem hiszem hogy a hangsúlyt jelölné, elég zavaró. Főleg nagy felbontáson közelebb kellett ülnöm
-
Alvin_ti4200
félisten
Gratula a teszthet fLeSs, látszik, hogy most nem szabad S939-es rendszert építeni (főleg a CPU-k árai miatt). Viszont a S754-es procik kezdenek a megfizethető kategóriába csúszni és az alaplapok se drágák hozzájuk. Játékra szerintem még mindig jobb egy régebbi A64-es rendszer.
-
Frigo
őstag
Össze lehetne vetni 1024*768-ban is, az hogy a XY processzor 640*480-ban X FPS-el többet megy engem nem hat meg ,és nem hiszem hogy ezzel egyedül lennék
-
infest
tag
Ilyen árak mellett ne mostanában fog elteredni...
AMD Athlon 64 3500+ 500 EUR
AMD Athlon 64 3700+ 710 EUR
AMD Athlon 64 3800+ 800 EUR
Legalábbis Németo-ban ennyibe kerül -
Squirrel
őstag
És kishazánkban mikor lesz kapható Socket939-es proci+alaplap?
-
Frigo
őstag
Nem értem minek kell 640*480-ban tesztelni a játékokkal 2004-ben nem hinném hogy még játszanak ilyen felbontásban inkább kéne egy 1280*1024-es felbontás az jobban kihajtaná a cuccokat
[Szerkesztve] -
pabadam
aktív tag
Jaj, végre kijott ez a cikk, örömmel olvastam!
-
rvs
aktív tag
korrekt, és jó cikk, de a százalékot elrontottátok: 0,24%.
egyébként grat hozzá. -
LordX
veterán
''nagyon úgy tűnik, hogy a csak egy memóriamodullal rendelkező felhasználók nem tudják megkerülni egy második modul beszerzését, ha kétcsatornás működésre vágynak''
Hm? Egy memóriamodullal ne vágyjon senki kétcsatornás működésre!
Egyébként jó cikk, tetszik! -
Erasmus
őstag
A korábbi eredményekkel velő összevethetőségről nem is szólva.
üdv, -
infest
tag
Csak azt nem értem miért mindig ''ősrégi'' játékokkal kell teszteni
Új hozzászólás Aktív témák
ph Avagy lehet egy tűvel kevesebb és egy memória-csatornával több? Cikkünkből kiderül, mi várható az új Athlon 64-től.
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Facebook és Messenger
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest