Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
attilav2 #155 üzenetére
Ha a legfejlettebb dedikált hardveres videó dekódolóval szerelt VGA-ra vágysz, akkor GTX 960 már a HEVC/H.265 dekódolását is megoldja 2D-s órajelen, ha csak a 4k H.264 kell, meg legyen full passzív, akkor GTX 750-ből van ilyen változat: ZOTAC GTX 750 ZONE Edition
-
attilav2
őstag
970-ek jó részének ventilátora alacsonyabb terhelés alatt be sem kapcsol.
Ez érdekes, akkor a 970 felfogható passzív hűtésű kártyának is? Ha Fhd filmet vagy youtubot nézek rajta akkor sem kapcsol be? 4K-nál is halk marad? Neked van tapasztalatod ilyen csak erős terhelésre bekapcsoló ventillátoros 970-ről, melyik márka az?
-
-
törölt tag
válasz
t72killer #149 üzenetére
Mivel elég nagy felületen van kapcsolatban a pcb-vel a kivezetéseken keresztül, illetve van egy kis rés a pcb és a tekercstest között, így kicsi esélyét látom hogy leugrana a helyéről.
Találtam két jó nevű gyártót [link] [link] akik 50/110A ígérnek a 220nH-is induktivitásukra, amikkel (4db) ki lehetne szolgálni a gpu-t szaturáció nélkül. De nem ezek a típusok vannak a referencia nyákra forrasztva, hanem valami jóval szerényebbek.
-
Nem feltétlen a tekercsek minőségével van a baj: a rezonancia tökéletes és tökéletesen forrasztott alkatrészeknél is előjöhet, hisz minden rendszernek megvan a sajátfrekvenciája. Ha ezzel idegesítjük, akkor ciceregni fog. Én inkább a rezgő alkatrészek jövőbeni minősége miatt aggódom, vajon 3 év cincogás után nem engedi el a hangadó darabokat akár egy jó forrasztás is?
-
haxiboy
veterán
Nem feltétlen javíthat a helyzeten, de mint mondtam néhány szélsőséges esetben lehet változás. Itt nem a PSU-val van a gond hanem a VRM-el, szar tekercsek stb stb. Mindenesetre nagyon jó táp a V700, viszont bár nem ismerem a konfigod van egy tippem hogy egy 500W-os is bőven megfelelő lenne, inkább a seasonic platinum fanless tápokat lenne érdemes nézegetned. Nekem a V700 2GPU miatt van, csak időközben nem lett elég a keret a második VGA-ra.
-
DeusZo
újonc
Lehet félre értettél.
Nekem egy SAGA+ 450-es tápom van, és egy cooler master v700-at akarok. A saga van bent amikor ciripel. Ismerősömnek van egy másik 620-as tápja kölcsönbe azzal is ciripel. És a kérdésem az lett volna hogy egy ilyen táp (v700) javíthat-e a helyzeten? A kártyát kiskerből vettem ismerőstől, lehet ki tudja nekem cserélni hogy rendel egy másikat. De nem tudom hogy van-e értelme, mert ilyen rossz az egész széria vagy csak véletlen szerűen sikerülnek így kategórián belül?
-
Loha
veterán
MSI 970 -ből a házból kifújós ventivel szerelt változat, a 980-hoz nagyon hasonlatos nyákkal rendelkezik:
További képek.
Valszeg ez lehet a referencia 970 nyák. -
DeusZo
újonc
Lehet hogy hülye kérdés, de egy jobb fajta táp (pl Cooler Master V700) csitíthat a helyzeten?
Vagy ha sikerül garanciába cserélni akkor van rá esély hogy olyat kapok ami nem (vagy csak csendesen) ciripel? Mert ez most terhelés alatt konkrétan ordít. Elviselhetetlen, főleg este. -
törölt tag
válasz
speed471 #138 üzenetére
Nincs olyan aktív pfc-s táp ami nem zörögne vagy sípolna akár alapjáraton is.
Ha erre rárakunk egy alul méretezett/tápú szűrésű vga-t, ami 12V-ot 3-30A között rángatja minden egyes képkocka elkészülése közben, a VGA-n meg osztozik 4-5 tekercs 40-160A-on ami ugyan ilyen drasztikusan változik.Ezek a nagymértékű áramváltozások a GPU fokozott energiamegtakarítása/működése miatt jött elő.
-
speed471
aktív tag
Nem rég volt egy ilyen tápom: Corsair TX650 és sajna széria hibás jellemzően a táp is szokott ciceregni.
Először nem akartam elhinni de felvilágosítottak hogy de bizaGyorsan vissza is vittem visszakaptam érte a pénzt.
Előtte egy Thermatake 500w red volt a gépembe azt eladtam kb tán 5 éves volt...Megérett a cserére és lett belőle egy fsp 500w gold, mivel bőven elég akár egy i7 kihajtására de inkább egy komolyabb erős i5 mert i7 nek nem látom értelmét. ÉSs tesztekben erősebb i5 veri a i7De lényeg hogy tápok valóban elég kényesek és azok is tudnak ciceregni vagy cicergésre bírni egy alkatrészt.
Láttam a tesztet ez érdekes de szerintem kamu szaga van. Hiba becsúszhat, de ezt kétlem.
Nekem még egy vga-m se égett le, pedig aztán azért volt pár nyúzva még a gtx 570 túlhúzva is.
Viszont nem láttam javulást hamar rájöttem hogy a játék rosszul optimalizált, patch után minden jobb lett -
adblock
csendes tag
válasz
rambustibi #128 üzenetére
Az én esetemben biztosan, jártam már nálam Gigabyte, Gainward, ASUS és MSI videókártya és mindegyik cicergett a Corsair TX650 mellett. De jó lenne tudni hogy ez minden Seasonic beles tápra jellemző-e, esetleg csak erre az egy típusra vagy csak az enyém ennyire hangos?
A te tápod is CWT belsős, ezek úgy tűnik nem annyira ciceregnek. Nekem egy driveres Vsync után teljesen megszűnt az idegölő hang az MSI videókártya mellett is, holott azthiszem ebben a topicban is írta valaki, hogy az MSI kártyák jobban ciceregnek. Ha most minden vga ilyen, ezzel nem lehet mit tenni, mert nem fognak rajta változtatni. Akkor az erre érzékenyeknek kell olyan tápot keresni ami képes ezt a jelenséget orvosolni, habár jó kérdés, hogy tartósan tudja-e ezt bármely táp...
#134: Megnéztem a Crysis Warsban, de nem hallottam semmi extrémet.
Másodszorra kikapcsoltam a játékban a vsync-t és elszabadult ezer tücsök
Itt annyival jobb volt a helyzet, hogy a játék egészére szólt a beállítás. A Stalker alatt meg csak driverben tudod leszabályozni a főmenü alatti több ezer fps-t.#136: Ha mostanság nem is, de a múltkor egy kis hiba itt becsúszott: [link]
Semmi extra, csak az egyik korai driver leégette a 2GPU-s kártyát. -
speed471
aktív tag
válasz
t72killer #133 üzenetére
"Maxwell elég szép előrelépés a Keplerhez"
Ezt is olvastam valamelyik cikkben és értem én no de miért nem mindjárt gt level 10000
Viccet félre téve szerintem még fejlődnie kell ennek a kategóriának.
Nv-t én nagyon szeretem mikkor mások szívtak pl ati driverrel vagy egyébb op-c vel, én lazán játszottam de egy kicsit olyan érzés fogott el legelső olvasáskor hogy valami nem kerek...nyilván idővel jönnek ki dolgok de nv-nél nem szokott mostanság olyan lenni hogy hibáznak, legalább is nálam nem volt pedig volt gtx 460-m meg gtx 570-em is.... Sokáig Atim volt de azzal minden bajom volt amit el lehet képzelni és nem erőltettem tovább. -
válasz
speed471 #132 üzenetére
Nyilván 770-nel a gépben most én se rohannék a boltba. Kishíján én is azt vettem, csak amikor elszántam magam a monitorvételre, rájöttem, h qhd-ben már sovány lehet.
A számok lényegtelenek. Amúgy a Maxwell elég szép előrelépés a Keplerhez képest, megérdemel 2 számnyi ugrást (főleg, ha azt nézzük, h a 7xx verzió csak a 6-osok átnevezett variánsa).
-
speed471
aktív tag
-
válasz
speed471 #129 üzenetére
A PH-s teszt alapján ennyi a difi, ők tisztán játékokkal, nem szintetikusokkal teszteltek. SzVSz fullHD 2D játékra elég a 770 is, 3d visionre, QHD-re már inkább 970-et javaslok.
#130: sajnos németföldről kicsit messze volna hazaugrani egy teszt kedvéért
. Még megvan az előző tápom (Be Quiet 700W-os bronz "csoda"), ha lesz időm lehet kipróbálom azzal, másik lapon.
-
-
rambustibi
őstag
-
speed471
aktív tag
válasz
rambustibi #120 üzenetére
A gamer vga-k piaci áron világszinten mindenhol 100k ill picit felette...
A drágább kártyák másra vannak tervezve és amelett sokat is fogyasztanak...
A 100k-ért sokmindenből minőségi cuccot lehet kapni!
Szerintem.
Az más tészta hogy egy német dolgozik 1 hetet a vga ért itt meg sokan 1 vagy több hónapot...
de attól még neki is 100k... -
-
speed471
aktív tag
válasz
t72killer #121 üzenetére
Teljesen megértelek! Miután megvette a 770-em utána rá kb 1,5 hónapra jelent meg a gtx 970
A fogyasztása kecsegtetőbb tudásban mennyire van előrébb mint a 770? Néztrm teszteket de igazából maxon megy minden a dx 12 támogatást inkább hadjuk980 -as vga ba sincs sokkal tőbb kraft, vagy tévednék
-
adblock
csendes tag
válasz
rambustibi #63 üzenetére
Kipróbáltam a gépházat elfektetve,de semmit nem változott. Ugyanúgy cicereg mint előtte, de megnéztem pár dolgot...
Nekem eredetileg egy Corsair TX650 tápom van (Seasonic belsővel, mellesleg ez szerepel az ajánlott tápok listáján is),volt már hozzá Asus GTX 560Ti és most jelenleg MSI GTX760 2GB OC + egy 120Hz-es Acer monitor
Arra már nem emlékszem, hogy vásárlás után is megvolt-e a cicergő hang amit most ad, mert akkor még porszívó hangú CPU hűtőm volt. Ez a jelenség mindig hallható függetlenül attól, hogy milyen kijelzőt kötök rá vagy, hogy milyen típusú kábellel. A kártya órajelével is próbáltam játszadozni: emeltem, csökkentettem, visszaraktam az nvidia által ajánlott értékekre a magórajelet, de semmi változás.
Aztán ma kértem kölcsön egy Corsair GS600 tápot az egyik ismerősömtől, leteszteltem és megpróbálom összefoglalni mire jutottam vele:Corsair TX650 (1.gen, Seasonic belső, kb 5 éves)
- nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkron: 3D alkalmazás határozza meg
( a tesztelt programokban be volt állítva a vsync)
-120Hz-es vagy 60Hz-es képfrissítés mellett: nagyon cicereg, egyes esetekben szinte már sípol
Néhány játékban, pl Stalker intrójában és főmenüjében nincs frame limit, így 2000-6000fps között ugrál az FPS értéke, ebben az esetben 10x hangosabban zúg és idegesítő fütyülő hangot ad.- nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkron: Be / Adaptív (nem nagyon vettem észre különbséget hang szempontjából, de adaptív alatt mintha folyékonyabb lett volna a kép)
-120Hz-es vagy 60Hz-es képfrissítés mellett: csökkent a cicergés, de még mindig jól kihallatszik a gépházból
Ezzel a beállítással nem sípol a kártya a Stalker betöltése közben, ebben az esetben limitálva van minden a beállított képfrissítésre, de az cicergés még mindig megvan.Corsair GS600 (Channel Well Technology belső, kb 1-1,5 éves)
- nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkron: 3D alkalmazás határozza meg
( a tesztelt programokban be volt állítva a vsync)
-120Hz-es vagy 60Hz-es képfrissítés mellett: sokat javult az előző két esethez képest, de még mindig kihallatszik a gépházból
A Stalker betöltése közben sem volt olyan vészes mint a TX650 alatt és nem sípolt a több ezer fps ellenére sem, csak az előbbi enyhébb ciripelést produkálta nagyobb intenzitással.- nvidia vezérlőpultban a függőleges szinkron: Be / Adaptív
-120Hz-es vagy 60Hz-es képfrissítés mellett: eltűnt a cicergés, még ha közel hajoltam a táp-vga pároshoz akkor sem volt cicergés. Csupán egy nagyon enyhe búgó hang volt amit csak közelről lehetett hallani, ez már egyáltalán nem szűrődött ki a gépházból.
A Stalker betöltése közben sem adott ki ciripelő hangot ezzel a beállítással.Én ebből annyit szűrtem le, hogy bizonyára az én tápom régi és nyilván a tekercsek lakkozása is jól le van kopva, de mi van azokkal a tápokkal amik már kicsomagolástól fogva ciripelnek az adott videókártyákkal?
-
viktor82
őstag
Most van nálam egy másik MSi 970gtx ez sem cicereg csak,ha 1000 fps van !
-
válasz
speed471 #119 üzenetére
A legnagyobb bajom itt a használtpiaci ár: nagyon valószínű, hogy egy cicergőset (főleg a mostani "hallgatózómánia" után) nehezebb /kb lehetetlen lesz eladni, simán bukhat az ember a tranzakción 10k-t (és akkor is az öreganyja életére kell megesküdnie, hogy csak teliholdkor jön elő 1-1 ritka benchmarkban). Még ha maga a jelenség nem is befolyásol semmit, durván bukhat rajta az ember eladáskor - lévén a csúcskarikat jellemzően nem életük végéig tartja az ember.
#120: ugyanebből a nyekergős szériából válogat a gazdag német/angolajkú vásárlóközönség nagyrésze is, én is németföldön szereztem a kis tücskömet. 1milliós kategóriában meg quadrók vannak, amik játékban sokszor alulmaradnak az azonos felépítésű geforce-okkal szemben. (+azért egy német/angol/japán melósnak is meghaladja az ingerküszöbét a 3-4kEUR-s költség).
Ha van pénz dögivel: állítólag a 980-asok kevésbbé cicergősek
.
-
rambustibi
őstag
válasz
speed471 #119 üzenetére
Persze értelek. El lehet várni 100e VGA-tól, hogy csendes legyen. Viszont a 100e VGA csak kicsi pénz, amikor lehet venni akár 1 millióért is VGA-t. Magyar munkás fizetéshez sok a 100e, VGA árakhoz képest nokedli. Így lehet, hogy ezért a beszerelési anyagok minősége is "nokedli" (bár kétlem).
-
válasz
speed471 #116 üzenetére
Ácsi, mindenki cicergésnek hívja, de egyáltalán nem csak erről van szó. Az enyém kevésbbé provokatív terhelésnél (pl 140fps Diablo3) mélyebb hangon morog a kari, magasfrekis cincogás-nyávogás kifejezetten az élményindex alatt jön elő (ezt sajnos loopban nem lehet ráuszítani a karira).
Gari: sztem csak extrém esetben (normál terhelés alatt éles hang) veszik be, főleg madzsarisztánban
.
-
speed471
aktív tag
válasz
t72killer #113 üzenetére
Értem, hál istennek én akkor nagyon szerencsés vagyok ezen a téren... Elég érzékeny a hallásom sok kis cicergő hangot ki hallok pl a samu töltőm+ a logitech töltőm sípol ha töltöm a telót ill a egeret...
Na de ha azt kéne hallgatnom mindig tuti a falnak mennék és repülne otthon a cumó.
Régen mókoltam a hűtőt vizes blokra, de a már odáig fejlesztettem a gépem hogy kaptam egy halk jó kis léghűtést... igen alacsony a gépem hőfoka majd lehet hamarosan lesz teszt feltéve ha akad rá jelentkezőNekem nem kell cicergős állatka..ha ciceregne tuti gariztatnám és akár kipróbálnék egy másik vga-t..
Lehet válogatni. -
speed471
aktív tag
válasz
rambustibi #112 üzenetére
Inkabb kivárom a köv szériat.
lassan nyákot meg procit kéne cserélnem.
-
válasz
speed471 #111 üzenetére
Ez nem cégspecifikus dolog, vannak cicergő 290x-ek is (persze ezt a mig21 kategóriájú hűtés mellett nehéz kihallani
), de a 770 széria se volt érintetlen. Elég csak guglizni egy kicsit... Én biztos amiatt nem fogok visszarohanni a karival, hogy Diablo3-ban 100fps fölött van egy kis tekercszaj. Különböző sikerrel lehet házi praktikákhoz is folyamodni, bár őszintén én nem venném le a hűtőt egy 1hetes kariról... Illetve olyat is írnak, hogy tartós terheléssel (1 nap cicergetés) elcsendesedik a tücsökzenekar.
-
speed471
aktív tag
Mi a ?? Le akartam vàltani a gtx770 asus-om... De jó hogy nem tettem meg
Nem is értem ilyet hogy engedhet meg magának egy komoly cég
Csak akkor ha komolytalanok.. -
válasz
tatararpad #108 üzenetére
Igazából a kérdés, hogy a cicere - akárcsak a legcsekélyebb mértékben is - előjele-e a rövidebb élettartamnak vagy rosszabb tuningolhatóságnak?
(=pl nem "rázódnak-e szét", vagy melegszenek túl a tekercsek a rezonanciától? Tippem szerint annyira nem vészes a helyzet, mert akkor az utcai transzformátorokat se hagynák búgni) -
tatararpad
őstag
Minimálisan hangszigetelt házból már nem hallatszik amúgy sem semmi, úgyhogy ha ez az ára hogy X ezer forinttal olcsóbb legyen, nekem küldhetik.
-
Jacek
veterán
Gondolom azért cicereg mert szar a catalyst
DDDDD
-
grunge
addikt
No, WTF ez az egész kérdem én...
A G1-em halk, ha nem dugom a fejemet játék közben a gépházba akkor nem is hallok cicergést (gépház a a földön van az asztal mellett,...mmmkay).
A 2600XT-m is cicergett, a 9600GT-m hangos volt, az 570-esem itt-ott, de halkan, a 670-es referencia modell néma volt, mert elnyomta a 20as vetni a "cicergést". Nos a 970 G1 sem töknéma, de fentebb említettem, hogy ez miért is nem érdekel.400 euroért tökjó bolt a halkabban cicergő edition, omfg.
-
Reggie0
félisten
válasz
jacint78 #100 üzenetére
HA eleri a 70-et. Elarulom nem eri el. Max. ha szar laptopban van es esetleg a tulaj meg berakja a parna ala is. Van egy ugyes kis technologia, amit S.M.A.R.T.-nak hivnak es a segitsegevel meg tudod nezni a homersekletet. Majd szolj, ha latsz 70-et. Ja, es a fem vazon fekszik a vezerlo. Ennyit a polimer hovezeteserol.
-
Ez nagyon változó. Az enyémben (giga G1) kb 100fps fölött ébrednek a tücskök, de a hangos CPU venti miatt csak akkor hallom őket, ha leveszem a ház oldalát. Élményindex alatt már határozottan, zárt háznál is hallható, ráadásul a frekije is magasabb. DB értékeket nem tudok mondani, nincs műszerem hozzá.
-
ATi0021
csendes tag
GTX970 tulajokhoz kérdés: Milyen hangos ez a cicergő hang zárt gépházzal, kb mennyi dB?
Amúgy eléggé gáz, hogy ott tartunk, hogy elkérnek 100-200 ezer forintot egy kártyáért és akkor fórumokon azon megy a téma kinél cicereg és kinél nem. Bezzeg a dobozon nem reklámozzák az ingyen tücsköt. ASUS is a 0dB FAN helyet ráírhatná ezt.
Magam részéről, ha már kiadok egy rakat pénzt még ha többe is kerülne odafigyelhetnének erre a dologra.
-
Reggie0
félisten
Legfeljebb csak a szalmabab erveles fog jonni, de semmi komoly. A samsungos eset is annyi volt, hogy mondtam hagyja azt a baromsagot, hogy thermal throttlingra tervezik az ssdket, mert a 3W osszfogyasztas es a sok cm^2 IC felulet nem ad erre lehetoseget. Ebbol neki annyi jott le, hogy szerintem csucsszuper a samsung.
-
Reggie0
félisten
válasz
Malibutomi #88 üzenetére
Amikor csokkentik a kartya arat, akkor a beszallito is csokkenti a gpu chip arat. Igazabol mar azon is szarakodni szoktak, hogy egy ellenallas mennyibe kerul, mert tobb millio darabnal minden filler szamit.
(#86) Televan: A kerdes az, hogy mennyit kell cserelniuk, ha olcsobb az alkatresz es az alacsonyabb ar miatt mennyivel tobb vasarlot fognak. Szerintem az arerzekenyek szama sokkal nagyobb, mint a coil whine-erzekenyek szama.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #88 üzenetére
Hát inkább bevállalnak egy -40% vagy -60% százalékos veszteséget,mint hogy -100% legyen.
-
ddekany
veterán
Falnak megyek embertársaimtól, mert 98%-uk süket mint az ágyú (és vak), és erről az egészről ők tehetnek. Mielőtt nagy mennyiségben gyártani kezdenek valamit, akkor annak előbb nyilván át kell mennie tesztelésen, ahol egzaktan mérhető értékeket kipipálnak. Az nyilvánvaló, hogy ez az akusztikus jellemző nincs a vizsgáltak közt (meg a többi akusztikus is valami szánalmas korláttal amúgy), gondolom mert a legtöbb fogyasztó nem "szavaz" ilyen irányba a pénztárcájával. És az még a legkevesebb, hogy egy játékkártya ilyet csinál, de mikor pl. egy notebook amin dolgozni kéne... vagy a monitor hacsak nem atomrobbanás fényerőre rakod a háttérvilágítását. És ez a tényező teljesen lutri, nem egy paraméter amit előre tudhatsz.
-
Televan74
nagyúr
Minőségibb alkatrészeket kellene a kártyára tenni.20.000-30.000 Ft drágább lenne,de legalább kevesebb ciceregne belőlük.
(#85) Reggie0 Nem ennek kellene lennie a jó megoldásnak.Csak ahogy a gyártókat értelmezem,még nem is hiba a cicergés,hanem csak egy állapot,amit el kell fogadnod.
-
őőő, elég csehszlovák az, hogy egy ilyen szintű kártya cincogjon..
Egyik oldalon se állok, de azért ilyen gyártási anomáliát meg kéne szüntetni.
-
Televan74
nagyúr
Vajon mi is kaphatunk majd Magyarországon ezekből a garantáltan cicergés mentes darabokból?
Nekem két kártyám is volt ami cicergett,igaz nem magas hangon.A Sapphire Vapor-X Tri-X 280X OC,és sajnos a Vapor-X 290 is.
-
-
jacint78
addikt
válasz
Malibutomi #80 üzenetére
Sajnos minden egyre silányabb ez minden területen így van, de az, hogy még hangja is van, ergo tudnak róla az emberek talán felébreszti a gyártókat.
-
törölt tag
Nekem a 260X-szel volt hasonló: FSP 400-60APN-nel kegyetlenül cicergett ha magas volt az FPS, FSP S500 Golddal meg nem.
-
kpal
nagyúr
nekem minden nv karim cicerget de nem izgatott .
-
jacint78
addikt
A kozos modusu jelelnyomas es a kulso zavarokkal szembeni vedettsege mas.
Te érveltél magad ellen, ugyanis inkább erről van szó, mint a csillapításról. Semmire sem mész a könyv olvasásával be is magolhatod, de hiába, ha nem érted..
Monya78
Ugye, nem feltétlenül a kártya a bűnos. Írd le légyszíves, hogy pontosan milyen tápegységek voltak ezek, nagyon érdekes infó lenne!
-
Monya78
veterán
Van egy erőteljesen cicergős Off kártyám (Ati R9 270x), kipróbáltam egy másik tápegységgel, totál megszűnt a cicergés. (próba tápegység kicsit gyengébb minőségű volt a saját)
-
viktor82
őstag
Szinte gondoltam,hogy az Abu irta a cikket kis is más ,az enyém nem cicereg viszont 9hónapig 290x-em volt ami minden játék inditásnál magas fps-nél sipolt nem is cicergett ,de csak az nv gyárt selejt tekercseket!
-
jacint78
addikt
Azóta köt belém álandóan amióta a multkor lefikáztm a samsungot és silánynak neveztem az integrált áramköreiket, akkor nagyon a lelkébe taposhattam, mert azoóta minden szavamba beleköt, ha van értleme, ha nincs..
Megmagyarázta, hogy samsung minőségi integrált áramöröket gyárt és akkor elvesztete a szememben minden hitelét, naponta tudnék példát mutatni az ellentéttére.
-
jacint78
addikt
Nem fogok ilyen elmélethuszárokkal vitatkozni, a multkor már bizonyította, hogy adatlapokat tud olvasni, de nem használnám a kütyüt, amit az alapján tervezne.
Vele elentétben, nem elméletekre alapozok, hanem mérek, építek, tervezek és azt is pontosan tudom, hogy koaxon például mekkora frekit milyen távolságra lehet vezetni, de közel sem mindegy, hogy analóg, vagy digitális jel megy rajta és még vagy száz tényező befolyásolja ezt. Azt álítani, hogy nagyobb nyáktól nagyobb frekvenciára képes egy RAM technikai sületlenség és egyáltalán nem a csillapítás miatt, de nem fogok belmenni....
-
Reggie0
félisten
Nem akarok kotekedni veled egyaltalan. Csak hulyeseget irtal es korrigaltam. Ennyi. Ne vedd magadra, nem ellened szol.
Az pedig mindegy ebbol a szempontbol, hogy differencialis, mert adott frekvencian a csillapitas ugyan akkora ket szal droton(erenkent) is, mint egyen. A kozos modusu jelelnyomas es a kulso zavarokkal szembeni vedettsege mas. Arrol nem is beszelve, hogy a jelek nem 5 gigan mennek gddr5-on, mert qdr, tehat az alap orajel duplajaval, azaz 2.5 GHz-vel mennek az adatlabak. Koaxon is siman megy ekkora freki sok sok meterre es az single ended. PCB-n pedig ott van az embedded microstrip trace(=centered stripline).
-
jacint78
addikt
A PCI-expressz differenciális, össze sem hasonlítható a kettő.... Nem tudom miért akarsz álandóan velem kötekedni, de befejezhetnéd már, mert csak magadat járatod le, a szád nagyobb, mint az eszed..
A műhold 20Ghz-en is megy és milyen messze van, azzal is össze akarod hasonlítani?
-
syl5
őstag
Már a 670-em is cicergett
-
rambustibi
őstag
Akkor én lehetséges, hogy kifogtam mindig a jól összerakott darabokat.
Most vettem új fekvő házat. Ha esetleg álló házad van, próbáld meg elfektetni az oldalára, hátha megszűnik a "cicergés".
Nem tudom javulni fog-e a dolog, de egy próbát lehet megér.
Ha esetleg kipróbáltad jelezz, hogy mi a tapasztalat. Javult-e a dolog vagy sem, hátha másnak ez segítség lehet. -
haxiboy
veterán
"Szerencsére" nekem csak nagyon ritkán cicereg (970 G1 Gaming), azért egy 120k-s vgara tehettek volna jobb tápkört.
-
adblock
csendes tag
válasz
rambustibi #57 üzenetére
Engem lassan már 6 éve idegel ez a cicergő hang, pedig már megfordult nálam egypár vga és táp is...
Egyes esetekben olyan hangos tud lenni, hogy a szoba sarkából is hallom. Hiába veszek fel fejhallgatót, azon keresztül is hallatszik ez a jelenség és ez szinte mindenhol előjön egyes weboldalaknál (főként flash tartalmú), rengeteg játéknál, még filmnézés közben is.De jó tudni, hogy ez a cicergő hang nem csak engem zavar.
-
jacint78
addikt
Nem nyaggatok senkit, csak felhívtam a figyelmet arra, hogy nem feltétlenül igaz valami, csak azért, mert le vagyon írva. Ha meg nem a ramok távolságát, hanem a PCB méretét illetően gondolta, az főleg vicces.
rambustibi
Te lehet nem hallod a tiédet, de egy rosszul sikerült darab olyan hangerőel képes vonyítani, hogy még csukott szobaajtó mögött is hallani...
4k-ért talált gazdára itt ph-n el nem tudom képzelni, mihez kezdett vele az ember, mivel ezt még sütni se lehet
Nem is kell, ha büdös volt és a tápja égett meg, akkor azt kicserélte és megy is, de lehet, hogy csak 4 db kpondenzátor volt rajta rosz és azokt cserélve meg is indult.
-
rambustibi
őstag
Ki az, aki úgy használja a gépet, hogy a fejét bedugja a házba, csak hogy meghallgassa "cicereg"-e a kártya, igaz a monitornál semmit nem hallani: [link]
Ilyen hülyeségeket... -
zizi7229
tag
Erre csak azt tudom mondani, hogy a 8800 ultra is cicereg, elég rendesen, gyári hűtővel biztos nem hallani, de az arcticcal, ami rajta van igen, viszont nem idegesít, megszoktam. aminél viszont már idegesítő volt, az egy 4890-es kártya, ahol ha pörgettem a ref ventit rendesen, akkor is kihallatszott elég hangosan. sajnos aztán Far Cry 3 közben meghalt a kari, egyszercsak büdös lett, majd egy tiz perc mulva fekete képernyő. ujraindítom, játszok tovább, gondoltam, leszarom, nem végleges kártya volt, csak átmeneti. játszottam, kikapcsoltam, és másnap már nem kapcsolt be. 4k-ért talált gazdára itt ph-n el nem tudom képzelni, mihez kezdett vele az ember, mivel ezt még sütni se lehet.....na mind1 engem amig nem megy a tuning/teljesítmény/stabilitás és az idegeim kárára addig nem zavar
-
schwartz
addikt
Laikus szemmel nezem, ez teny. De akkor sem fogadom el egyik allitast sem addig mig nincs tenyszeru magyarazat. A kesleltetest vagy a jel tisztasagat / minoseget biztosan befolyasolja a fizikai tavolsag de a szoban forgo memoria IC mikodesi frekvenciajat meg mindig nem latom at miben.
Kulonben sem engem kellene nyaggatnod hanem Abu-t mert a szoban forgo allitas tole szarmazik. (en csak a linkeltem a forrast ) Es nem a memoria IC-k tavolsagat taglalta a GPU-tol hanem a PCB fizikai meretet. -
jacint78
addikt
Mint látod, a ramok ott vannak szorosan a GPU mellett. Szerintem azért lett ekkora a nyák, mert sokkal erősebbnek néz ki egy nagy kártya, mint ugyanannak a kicsinyített változata, ráadásul eszik a kicsike rendesen és nem lett kicsi a tápáramkör sem.
-
schwartz
addikt
-
jacint78
addikt
Nem lehet, a cikkben említettnél még több tényező is befolyásolhatja a cicergést, egy távolabbra helyezett kondenzátor, egy hosszabb vezetősáv a nyákon és már cicereg. ennek semmi köze a GPU-hoz. Ja és persze ne legyenek illúzióink, a gyártók nem szeretnek drága, valóban minőségi alkatrészeket használni.
-
dchard
veterán
Én annak örülök - függetlenül a terméktől - hogy ha ennek hír értéke van, akkor nem én vagyok az egyetlen hülye akit zavarnak ezek a dolgok. Amikor az embert lassan állandósuló zaj veszi körül, akkor igenis fontos, hogy amikor az ember a "nyugalom szigetén" van, akkor ne legyenek körülötte ilyen zavaró dolgok.
Dchard
-
Pikkolo^^
addikt
Kb. 10 éve volt ilyen gondom utoljára, garanciába cseréltettem. Terheletlen állapotban is nagyon zavaró volt, látom semmit sem fejlődtek a gyártók.
Azóta notim van, egyszerűen és végső megoldás
-
easy...rider
őstag
Ezt én eddig minden közép/felső kategóriás kártyámnál tapasztaltam kisebb/nagyobb mértékben. A táp rész spórolós minden gyártónál, van ahol kevésbé, van ahol jobban. Azok a kártyák amik többet fogyasztanak, azok különböző hangerővel, de ciceregnek. Nagyon gáz, de ez van :\
Van ahol a hűtés elnyomja, ezért nem hallatszóik ki a házból. -
WongFeiHong
senior tag
A Giga-m is cicereg, de kb lesz*rom
-
IamMenyus
tag
ez a coil whine kicsit fel van fújva, de 980nál pl egyáltalán nem általános a probléma,
én amikkel találkoztam eddig, egyik sem cicergett, de hallottam már mást ref nyákosra,
és spéci nyákos verzióra is panaszkodni 970, és 980 kártyánál is - gyártótol függetlenül... -
oliba
őstag
válasz
#65675776 #37 üzenetére
Ha ez igaz, persze gyanítom, hogy igaz, akkor miért jönnek ki olyan kártyák ahol a nyák fele kb üres és csak a hűtő miatt akkora? Most konkrét típust nem tudok de biztos vagyok benne, hogy te is láttad már őket
Persze ez már erősen nem a téma, de mókás, hogy a nyák állhat csupaszon, ami legyen egy kisebb vagyon, de spórolnak pár tekercsen, ami filléres megoldás (ha a tekercs hiánya a probléma, ezért is gondolom, hogy nem az alul-méretezett tápellátás itt a ludas)
-
Szabolcs22
tag
Előbb ezt az amd-s hírt olvastam: "a konzolok csapdájában az AMD?" illetve az ehhez tartozó hsz-eket.
Igen én is amd-s vagyok, kitartottam eddig mellettük. Eddig mindig bejöttek. A mostani karimat kb egy fél éve vettem, ez egy sapphire 7950. Végül is túl sok gond nincs vele, de, mivel hogy crossfire-t terveztem ezért vettem egy normális tápot is hozzá. Csak aztán kezdett beigazolódni, az amit sok helyen írtak és olvastam, jó jó a crossfire, de le kell mondanom róla, mert egyszerűen nem futnak jól a játékok alatta, nincs meg a megfelelő támogatottság. A fórumok szerint. Szerencsére még nincs meg a második kártya, nem vettem meg!
Most jön képbe az hogy én is nézegettem a mostani kártyákat és hát mivel nem vagyok egy szemellenzős amd-s, hanem ép ésszel próbálok mérlegelni, ezért szúrtak szemet az NV kártyái a 970-980.
Mindenhol azt hallom és be-be igazolódik hogy jobban futnak az nvidián a játékok.
A 7950-el sincs túl nagy gond és teljesítményben sem, mert 1100/1400-1450-en használom alap feszen, elég jól visz mindent.Na meg szerintem fesz lockos is...azt nem tudom piszkálni. Igazából ez a kicsi 20-30% plusz hiányzik belőle, ami a 970-be megvan vagy épp a 290-290x-be.
Hogy most miért az nvidiát választanám?
Kipróbálnám azt is. Kíváncsi lennék vannak e mikro laggok, meg-meg akadások, low fps-ek....Nem túlságosan bosszantóak, mert elvagyok velük, de na....
Oké valamilyen szinten én is fps huszár voltam, de letettem erről, mert tényleg a 60 fix fps (bár nem szoktam bekapcsolni a vsync-t) az már tök jó. Igazából rájöttem, nekem nem a maximum értékekkel van bajom, nem azzal akarok foglalkozni, hanem a minimumokat is nézni. Ha bedroppol mint állat, akkor cseszhetem a maximum értékeket, meg az átlag fps értékeket.A lényeg a cicergés, ami miatt írtam ide. Tehát olvasgattam amazonon a kártyák hozzászólói között és kb arányosan oszlik el az összes gyártónál ez a cicergés dolog. Nincs az hogy az MSI-nél jobban hallható vagy épp az Asus strix kártyája a zajosabb. De a Gigából is küldtek vissza ugyanúgy gariba...
Bocs, hosszúra sikeredett a rövid kis hsz-em, de szívesen fogadnék tippeket, tapasztalatokat, ezekkel a csúcskártyákkal kapcsolatban, mivel én is kártya vásárlás előtt állok!
Bár elég egyértelmű, hogy most nv lesz..Sokat olvastam róluk mostanában és meggyőzőek!
-
oliba
őstag
Egyéb okai is lehetnek, hogy nem hoznak ki egy referencia terméket a gyártók. Máris kapásból jut eszembe, hogy halkabb hűtést szeretnének, ami jobban is hűt. Persze akkor miért ne referencia nyák? Hát mert valószínű annál is akarnak/akartak jobbat, hogy a gyártók között kiélesedett tuningőrületben el ne maradjanak. Gondolom te, mint a cég vezetője nem örülnél, ha a konkurens gpu-ja 100MHz-cel magasabb átlagot megy csak azért, mert az nvidia által megtervezett referencia nyákot használod, amit normális gyári használatra terveztek.
A probléma már csak annyi, hogy valahol borult a bili, csak még nem tudni, hogy hol.
-
arn
félisten
ebben is tuti nvidia gpu van
-
Shreky
tag
Én inkább megvárom a 7 dallamos cicergős verziót.
-
schwartz
addikt
-
arn
félisten
-
oliba
őstag
Szóval a 6 fázisos MSI Gaming lap sokkal kevesebbet tud, mint a 4 fázisos GTX980? Ezt nem tudom elhinni
Loha: igen, ez tény, hogy jobban hallható a cicergés. Nyilván akik vizet építenek néma csendet várnak, de megtöri ezt, egy kis újszülött tücsköcske a gépházban, de itt arról van szó, hogy a szomszéd is átszól, hogy csináljon a polgár valamit a tücskeivel, mert nem tud aludni. Elég nagy a különbség. Nemrég olvastam, hogy 3 méterre lezárt gépházból lazán kihallani. Ez nem a halk hűtő, avagy hangos hűtő probléma. Itt valahol nagy sumákolás történt és nem hiszem el, hogy az összes gyártó éppen most a legnagyobb profittal kecsegtető kártyánál kezd el sumákolni...
-
Loha
veterán
Pedig elég gyakori jelenség, hogy vki levizezi a gépét, hogy csend legyen, aztán a vizezés után derül ki, hogy vmi nagyon zavaróan cicereg a gépben, ami nyilván előtte is cicergett...
Szinte bármilyen kártyára lehet találni a neten panaszt vagy videót a cicergés miatt, de még az Xbox One-ra is... -
arn
félisten
Pedig errol van szo. Nezz meg egy olcso alaplapot, meg egy dragat. Ugyanazt a procit teszed bele. Ez itt a lenyeg...[link]
Az msi 40 wattal tobbet eszik, mint egy 980, aztan lehet ratyibb a tapja, mint a ref 980e. Valszeg nem veletlenul ez a legcicergosebb, es az asus kevesbe. Az msibol van ref orajeles verzio is, lehet annak a biosat kellene belesutni.
Mogy megjegyeznem, hogy x generacio ota az msi 270xem az elso kartyam, amire ez nem jellemzo. Total altalanos sajnos, amiota sokszazwattos cuccokat csinalnak.
-
Laox
aktív tag
Ha így lesz, akkor talán egy BIOS "frissítéssel" 980-ná lehet varázsolni ezt a 970-et?
-
oliba
őstag
De akkor azt várná az ember, hogy ha a gyári 6+6 tűs tápcsati helyett 6+8 tűs konnektorral jönnek ki az egyedi kártyák, akkor az a 75W-nyi pluszt etetni is tudják, nem csak dísznek van. Szóval a mérnökök olyan hülyék, hogy csak addig jutnak el, hogy ráteszik a tápcsatikat, de nem építik fel köréjük a tápáramkört? Elég vicces dolog volna ez.
schwartz: miért lehetne megkötéssel módosítani a GTX980-ast? Ugyanazokat a kártyákat látom belőlük, mint a GTX970-ből, max egyesek tettek rá még egy fázist.
A másik vicces dolog pedig az, hogy szerintem ez nvidia történelmében a legolcsóbban gyártható és a legnagyobb profittal eladható kártya. Miért pont itt kezdenének spórolni pár cent miatt?
-
schwartz
addikt
Eleg zagyva az egesz cikk mert arra enged kovetkeztetni, hogy csak a ref design 980-ra epulo 970 a tuti, pedig kellene legyen referencia 970 is bar a gyartok azt nem preferaljak. (a profi gyari hutes eleve nem olcso igy kell a "megprofibb" DCU meg hasonszoru olcsositas)) A 980-ra a modositasokat csak megkotesekkel lehet veghezvinni vagy egyaltalan nem mig a 970-re mindenki ugy epit kartyat ahogy akar. (persze a minimum speckokat figyelembe veve)
-
ALLAT001
senior tag
Az áthegesztésről szeretnék olvasni
(970 ---> 980) -
oliba
őstag
Jó jó, de eddig is lehetett cserélni hűtőt a kártyán és lehetett vizezni is azokat és mégse lett az egyik pillanattól a másikra hallható, avagy cicergő. Az említett MSI és ASUS modellek között pedig gyakorta megtalálható volt a rendkívül halk modell. Ez a halkság szóval elég gyenge indok. Meg lehetne magyarázni, hogy erősebb kártya, magasabbak az FPS-ek, de nem egy embernek csinálja már alapon is és 60FPS alatt is.
Itt nem is arról beszélek, hogy bejön a fórumba valaki, hogy cicereg a kártya, mert ugye mindig az elégedetlen user írja le a problémáját, de itt az van, hogy valaki(k) tervezik 970 vásárlását és be is írják a fórumba, majd az esetek többségében a megvétel után sírnak, hogy brutálisan cicereg.
Nem vagyok itt semminek az ellensége, de ha az nv egyedileg szállít 980-ra épülő kártyákat 970-es gpu-val, akkor nem lehet-e az, hogy ők sumákoltak el valamit amivel tisztában vannak és így kompenzálnak?!
Speed(R): nem ismerem a bolt árazását a többi német céghez képest, de lehet nem éppen a legolcsóbb bolt és még meg is lovagolja azt, hogy kevés kártya van, amik talán nem ciceregnek, így mehet az extra haszonkulcs is.
-
akarnokd
csendes tag
Amíg Core 2 Duo + GF 250 GTS kártyám volt, addig sosem tapasztaltam ilyet. Amint újítottam i7-re és 660GTX-re, szinte azonnal tapasztaltam néhány régebbi vagy aktuális játékban. Nálam az váltja ki, hogy a túl erős a processzor és a GPU, emiatt a framerate korlátozás nélküli játékok akár 500-2000 FPS-t is produkálnak egyes helyeken. Az előző konfigom nem volt elég erős ehhez. Sok lehetőség nincs: táp vagy videokártya csere, hogy elhangolódjon az a frekvencia; V-Sync be vagy külön framerate limiter program alkalmazása. Egyébként is, mostanában általában 30FPS-re szoktam korlátozni a játékokak, mert így nem bömbölnek a ventillátorok.
-
Loha
veterán
Caseking GeForce GTX 970 CWR Edition "Coil Whine Reduction"
Ugyan az a kártya, és szállítanak Magyarországra is. -
Viktor81
senior tag
Erdekes, ugy csinaltok, mintha ez ujdonsag lenne...
Sok tap es alaplap is bir ezzel a hibaval mar egy jo ideje. En a kozelmultban vettem egy Seasonic Platinum Fanless-t es a kulfoldi forumok olvasasa utan imadkoznom kellett, hogy ne legyen "hangos" a 4Xe Ft-ert vasarolt, elmeletileg nema tapegyseg. (igazabol meg most sem lehetek nyugodt, mert meg nem volt kiprobalva a teljes terhelesi tartomanyban) (de ugyanigy cicereg, zug a monitorom pl. a Total Commander teljes kepernyos modjaban ???, sot, bizonyos esetekben a gepem leghangosabb alkatresze a Logitech Performance MX egere) Valahol minden magas frekvencian mukodo kapcsolouzemu tapellatassal biro alkatreszben benne van eme hiba lehetosege.Udv.: Viktor
-
törölt tag
"tulajdonképpen teljesen megegyezik a GeForce GTX 980-nal, csak a BIOS-ban, illetve a lapka tokozásán a szükséges butítások el vannak végezve."
Akkor elvileg egy 980-as biosszal fel lehetne oldani pár dolgot a GPU-ban ?
-
Locutus
veterán
Ezek amúgy nem szállítanak UK-n kívülre. Csak mondom. EU-ba se sehova.
-
Szatyor95
senior tag
gabor85: Ha még aktív játékos lennék, szerintem én is hasonlóra gondolnék. Így csak fogom a fejemet szép csendben, és örülök az ősi 8600GT-mnek.
schwartz: Na ez fájt.
Egon: Ez sem volt gyenge, jót röhögtem.
-
törölt tag
Nvidia nem figyelmeztette a külön a konstruktőröket hogy mekkora áramcsúcsokat produkál a GPU.
Így beleszaladtak egy ilyen amatőr hibába.Nem kell aggódni, mivel az újabb GPU-k is így működnek, egyszer csak megtanulnak hozzá rendes tápot csinálni.
-
Egon
nagyúr
Ez olyan vad mondat volt, hogy még Abu is moderálta magát - vagy valaki más őt...
A cikkben már más szerepel.
Mondjuk nem mintha az nV tehetne arról, hogy az Asus, Giga, MSI és társai, milyen alkatrészeket pakolnak a kártyákra ugyebár - a fikázást ugyanakkor egy ilyen cikk remekül ki tudja váltani... -
oliba
őstag
MSI Gaming és ASUS DC/Strix verziók már évek óta ugyanazokat a tekercseket használják és más kártyáknál nem jött elő a cicergés, akkor itt miért? Nem lehet, hogy NV keze van a dologban, mert valamit lespóroltak valahonnan, amin nem tud változtatni a gyártó?
-
Szatyor95
senior tag
"Egyrészt alapvetően jó minőségű alkatrészek szükségesek hozzá, amely a GeForce GTX 970-es termékekre egyáltalán nem jellemző..."
Nem vagyok otthon a mostani VGA-k terén, de ez nem hangzik túl jól.
-
Sajnos a legtöbb egyedi nyákos karihoz is mellékeltek tücsköt, pedig ezekre mindíg úgy hivatkoznak, hogy húdejó minőségi darabokból rakták össze...
Érdekes kérdés: valami külső EM mezővel nem lehetne ellensúlyozni a ciripelést? mellé rakok egy darus elektromágnest pl
Máshol olvastam, hogy tartós nyúzással esetleg megszüntethető a dolog, gondolom a kérdéses tekercs "helyet csinál magának", és megnyugszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Renault, Dacia topik
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX Csere is
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest