Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- RAM topik
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz #06658560 #10 üzenetére
Egyrészt mert a nagyon nagy hátsó lencsék mellett nincs hely a bajonett rögzítésének és egyéb mechanikus/elektronikus elemeknek. Nyilván ilyenkor maga a lencse nem kör keresztmetszetű.
Másrészt meg minél kisebb a hátsó üvegfelület, annál kisebb valószínűséggel tud előfordulni, hogy az érzékelő fényes felülete és a lencse között oda-vissza pattog a fény, ami a kép kontrasztját rontja. A matt fekete felület ebben segít.
Egyébként az utolsó lencsének elég nagy felülete részt vesz az érzékelő bármelyik pontjának megvilágításában, a felépítés dönti el, melyiknél lehet megcsinálni. Tehát ezt nem úgy kell elképzelni, hogy téglalap képet vetít, hanem a téglalapon kívül eső rész sötétebb, vagy pl. a bokeh előnytelen (levél, körszelet alakú stb.)
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Én 600 mm kályhacsövet sem láttam még.
Eleve eddig hiányos volt a felső tartomány m4/3 fronton, most pedig jött két jó lencse egyből, ezért sem nagyon láthattál eddig ilyet.Mindenkinek veszel gépet vagy magadnak?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Sefter
veterán
Nem kötözködésből kérdeztem, tényleg nem tudom...
Azért kérdem csak, mert nem láttam még ilyen témafotósnál mft-t, persze ez nem jelent semmit.Szerk: Ja, és ezen témákra vennék gépet, de dslr-t ajánlgat mindenki, pedig a méret/súly miatt jobban bejönnének ezek.
[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
fi:zi'k
nagyúr
Szerinted milyen korlátja van annak, hogy természetet (tájkép? makró? futkározó gepárd?) ilyennel fotózzanak?
Ezek ugyan a 300-as Olympus-szal készültek, de azért jól érzékelteti, hogy mit jelent ez a gyútáv m4/3-on. Az egyetlen igazi hátránya, ami ugye a szenzor méretből adódik, hogy a háttérről való leválasztás nem olyan szép, mint a FF (vagy KF ) szenzor esetén.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Sefter
veterán
Mft-nél van létjogosultsága ekkora telének
Lehet ilyennel érdemben sport és természet fotózni?Psn ID: sefter_hun
-
törölt tag
"Rekesztartomány: F4 - 6,3-tól F22-ig"
Ennek az elejét hogy kell érteni? Milyen állásra vonatkozik a 4 és a 6,3?
Az átlós látószög hogy értelmezendő egy körkörös geometriát vetítő valami esetén?Megvan.[ Szerkesztve ]
-
pmartin96
csendes tag
Sikerult 90 évet előrelépni időben.Hurrá
Javitsátok légyszi.
Az objektiv brutál egyébként.
"640 kilobájt minden felhasználónak elég kell hogy legyen"
-
erer1000
őstag
cím: 2106 ._.
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Zhiyun SMOOTH Q3 Mobil Gimbal -Okostelefon Stabilizátor
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest