- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem nem remélnek tőle tömeges eladásokat. Ott hevert a raktárban egy csomó felhalmozott alkatrész és összekalapáltak belőle valamit ami a lehető legolcsóbban jöhet le a gyártósorról, ezzel alálicitálva a többi gyártónak. Be is jött, a sajtó mindenhol csak a legolcsóbb Dell modellel foglalkozik, míg az ASUS vagy a Lenovo saját 60 Hz-re képes megoldását (sőt az ASUS nem csak 60 Hz-et tud, hanem elvileg 1 ms válaszidőt is) meg már nem nagyon tárgyalják. Pedig mindkettő alig 100 dolcsival lesz csak drágább, ami bagatell ahhoz képest, hogy mekkora a különbség.
Aztán lehet, hogy a panel bírná 4K mellett is a 60 Hz-et, de az üzletpolitika miatt muszáj volt gyárilag lecsökkenteni. Nem ez lenne az első Dell monitor aminél az elméleti limitet némi konfig fájl turkálás után ki lehet tolni. Az én otthoni Dell U2311H monitoromnál például a 60 Hz-es korlátot simán ki lehetett tolni 75 Hz-ig.
-
Lomha 8V
addikt
Ez a 30Hz valahogy nekem is kevésnek tűnik, de ha egyszer kiadták, akkor attól még simán lehet...sz*r.
-
CoDWaW07
őstag
4k+ 30Hz+ TN panel
Mellé majd jöhet egy Pentium 3-mas gép Silverstone TJ11-es házban, lényeg a kiegyensúlyozottság -
El Kebir
őstag
...bakker mekkora karod van neked... a kartávolság fél méter... (inkább két kinyújtot karod 1 méter)
aztán senki nem kötelezed a jóra, használhatsz te életed végéig is FHD-t, ha nagyon vak vagy.30" alatti monitorokat 50-80 cm-ről nézi a többség (ez a kartávolság), aki nem, az a kivétel.
-
flexxx2
őstag
De ott van hogy monitort kb kartávolságból nézzünk ha jót akarunk. Az pedig kb 1m. Akkor pedig már nem fogod észrevenni (http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=2752&old=2):
Az 55"(140cm)es tvnél maximum 1.09 méter távolságig veszed észre a különbségeket 4k esetén.De itt más távolságokat is írnak, jóval kisebbeket. Te más felmérést idéztél. Melyik igaz?
-
maross
nagyúr
válasz
Stauffenberg #34 üzenetére
500 dolcsis amerkai ar még mindig boven 150k fole rug nalunk...bar annyit szivesen kiadnek erte most. Remeljuk tenyleg belendulnek, es fel even belul lesz valasztek, egy ev mulva pedig mar jo kis arverseny.
Neadjisten jatszanek is rajta, videokartyanak vajon hany giga ram kellhet?
szerk: egy teszt, igaz csak ket jatekkal. 3gb nem art, de fole is mehet. Egesz keves, tobbre szamitottam.
-
ennek a monitornak ki a célközönsége?
mert nem a gamer, nem a grafikus és nem az irodista, ez látszik -
M@trixfan
addikt
Húha, ez a 30Hz lelombozó, de a TN betette a kaput. Eddig nem is vettem észre ez erről szóló leírásokból, biztos tudat alatt nem is akartam
Monitornak az optimális felbontás 4K fölött van és valószínű ezt az Apple fogja kihozni Retina Thunderbolt Display, vagy valami hasonló néven. Ez egy olyan 27"-os kijelző lenne ami 5120x2880 felbontással rendelkezne. Egyébként egy 24"-os 4K monitor hasonló, az 1080p HDPI-t jelenít meg.
-
ted_mosby
senior tag
Ócska, max ha nagyon olcsón adják akkor nem az..
-
Szóval 27-28"@6K-ig még nem értük el az optimális felbontást monitoros távolságból nézve. És még csak ezt követően jönnek az extra dolgok, hogy a szem abszolút felbontásán túl is van részletérzékelés, mivel az agy több egymást követő képből képes nagyobb részletességet előállítani, mint amit a szem lát.
-
-
bteebi
veterán
A címnél még örültem, de aztán megnéztem a cikket
. 28"-os, 30 Hz-es 4K TN monitor FTW!
-
Stauffenberg
nagyúr
Érteném meg végre azt, hogy mitől lenne jobb a 4K előtt egy köztes felbontásra lépni... talán az jobb, ha kisebb lépésekben haladunk, de közben sűrűbben kell váltani? Aki az első megfizethető Full HD eszközökből vásárolt annak már jó pár éve nem kellett cserélnie. Biztos élveznétek, ha 2-3 évente dobhatnátok ki a teljes monitor és TV garnitúrát a lakásból, hogy jöjjön a következő.
Meg azt sem értem, hogy mitől túl sok a 4K. A távolról bámult televíziókkal ellentétben pont a monitoroknál hoz igen látványos fejlődést ez a felbontás.
-
Ati1979
veterán
Most először ezek a sz*rok jönnek be, hogy tudják reklámozni, hogy olcsón is tudnak nagy felbontású paneles monitort produkálni...
Aztán remélhetőleg pár száz dollárral többért lesz valami értelmes megoldás is.
-
flexxx2
őstag
A vicc az hogy a 27"es fullhd-n is elég éles a kép, de legyen akkor 2500 pixeles és az biztos elég, szóval ennek semmi értelme 4k-n. A játék se lesz élesebb mert a textúrák régen a konzol fullhd szinten vannak, és maradnak is. Az ultra széles 21:9 arányon lenne értelme ekkora felbontásoknak, és ott is horizontálisan.
-
Z0mbi
senior tag
Pf... amig nem 8K es 240Hz addig nem erdekel semmi
-
vittorio7
őstag
Remek darab!
-
PPatrik
aktív tag
Hát fura tulajdonságai vannak, de szerintem teljesen korrekt az 1000 usd-s minden jóval megáldott modell alá egy ilyen visszafogottabb darab. Annak pedig külön örülök, hogy elindultak lefelé ez árakkal. 1-2 esetleg 3 év múlva ennyiért már remélem/szerintem meg lehet kapni majd egy ips paneleset, új displayport-al ( és persze 60 hz-vel).
-
kiskaktusz
addikt
28"-on TN... grat dell!
-
JanR
addikt
30Hz, TN+film (amivel alap esetben nem lenne baj) - ez még 700 dodóért is mocskos drága, akár 4K, akár nem.
-
M@cika
őstag
Nem IPS? :-( Ez Dell?
//Üzletelni harc helyett? Nem is Jedi!// -
edward2
addikt
Professional és tn+film egy sorban ezt is megértük.
-
Hát, ez arra jó, hogy olcsó legyen, másra nemigen.
-
maross
nagyúr
Maradt volna inkabb 1000, es 60hz :/. 30...pff nemá
-
Nagyszerű, pont erre van szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A technikai paraméterek mellett az ár is kiderült. Nem mindenki fog örülni.
- OpenWRT topic
- Projektor topic
- Ukrajnai háború
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest