Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ÖregMackó #1179 üzenetére
1. Jelent-e valamilyen veszélyt ha az insecure kernel marad fent?
Valamennyi van, leginkább akkor, ha pl. használsz wifi adb-t. Mert ott egy nyílvános helyen ha aktiválod a wifi adb-t, akkor beszaladnak a telefonodra simán, és bármit csinálhatnak vele. Ez persze nem túl életszerű, de pont ezért hívják insecure-nak (nem biztonságos).2.
Ez már összetetteb kérdés, no de nézzük sorjában.
Az sd kártyára szerintem felesleges data mentést csinálni.
Ha ugyanis van CWM mentésed a data-ról, akkor az elegendő (kivéve, ha flashtool-lal akarod visszapakolni).A busybox egy jó találmány, natív Linux parancsokat lehet vele futtatni. A busyboxnak nincsenek szerintem kártékony hatásai.
-
válasz
ÖregMackó #1164 üzenetére
ADB root jog megvan
Az már valami, sőt, az a legjobbNe a root checkert használd - szerintem, hanem a terminal emulator-t, az a tuti.
Ha a terminal-t megnyitod, akkor oda egy
su
parancs elég ahhoz, hogy lásd: működik-e vagy sem.
Ha
# -t látsz a parancs kiadása után, akkor van root.A Supersu azt mondja a su binárist frissíteni kell de nem tudja
Normál módot válaszd mindenképp, hisz módosított recovery-d nincs.Egy másik root csomaggal is próbálkozhatsz - ez a csomag kelzsoca
munkája.
-
válasz
ÖregMackó #1162 üzenetére
benne van a zabszem a hátsó felemben
Az nem baj. Ezzel nem szabad kapkodni. (én mentés után 40 perc alatt féltéglát csináltam az A820-as Lenovomból; persze visszahoztam többször is ilyen állapotból, és 2 év után is teszi a dolgát a fiamnál).A Flashtool használatakor arra kell ügyelni, hogy a DA DL all with checksum be legyen pipálva, különben féltégla lesz. Ha a fastboot támogatott, akkor ott ilyen gond nincs.
-
válasz
ÖregMackó #1160 üzenetére
Ha kész, akkor ellenőrizd le, hogy valóban van-e root, utána mehet vissza a gyári boot, ha akarod.
Ha megmaradt az imei szám, akkor minden ok, maradhat, azonban előfordul olyan, hogy egy insecure kernel esetén eldobja az imeit, és a gyári boot-ot visszatéve helyre áll a rend. -
válasz
ÖregMackó #1157 üzenetére
Itt a módosított boot.img Lenovo-A8-5500-hoz.
Vagy flashtool, vagy fastboot móddat tehető fel.
-
válasz
ÖregMackó #1152 üzenetére
A readback mentés az kifogástalan.
Viszont eszembe jutott még egy módszer! Ezt javaslom először kipróbálni, igazából veszélytelen, mert lehet, hogy nem is működik.
Mégpedig az, hogy: [link]
Ebből neked ez kell:
I.1. Nincs root a telefonon:
- ez esetben is lehetőség van a telefon ideiglenes root elérésére, de csak adb-n keresztül.
- nyisd meg a tárcsázót!
- üsd be az alábbi kódot: *#*#3646633#*#*Ekkor megjelenik a mérnöki menü (engineering mode)
A képernyőn az ujjadat balra húzva tudsz lapozni. Lapozz el egészen a Log and Debigging menühöz, ahol találsz egy User2Root menüpontot.
Bökj rá a User2Root gombra. Eztán 2 opciód lesz: Root és User. Pöttyints a Root-ra. Ekkor kiírja, hogy sikeres a frissítés.
Ezzek után a Rendszerbeállítások -> fejlesztői lehetőségek menüpontban (ha nincs kikapcsolva) kapcsold ki az usb hibakeresést. Aztán kapcsold be az usb hibakeresést, és csatlakoztasd a telefont a számítógéphez.
Ha a számítógépen az usb driver telepítve van, akkor a telefonon ez látszódik az értesítési sávban.
Ha ez működne, akkor ez egy root csomag.
Igaz, hogy másik tabhoz készült, de működnie kell.--------
Az abban lévő boot.img-et kell módosítani.
Ha elküldöd (felhőbe felteszed, és adsz egy linket), akkor módosítom neked.
MTKDT-s módosításról nincs összefoglalóm, hogy hogyan is kell (én meg nem azzal csinálom).Az adb csomag: [link]
Gondolom az adb driver fent van ( mivel próbáltad már az MTKDT-t).Az adb könyvtárat csomagold ki egy olyan helyre, ahol neked megfelelő.
Aztán egy win-cmd-t indíts (windows command line).
Navigálj el oda, ahol az adb könyvtár van (cd parancsokkal)
Másold a (majdani) módosított boot.img-t is az adb könyvtárba.
Ha megvan, akkor
adb reboot bootloader
<várj, amíg a tab bootloader állapotba kerül>
fastboot devices (ez csak ellenőrzés, hogy látja-e az adb ebben a módban a tabot)
fastboot flash boot uj-boot-img
fastboot rebootHa van reset gomb, és valóban az akkut választja le, akkor a fastboot-ban ragadást orvosolhatja.
Másik megoldás, hogy a módosított boot.img-t Flashtool-lal teszed fel. Ekkor csak a boot-ot kell bejelölni flash-re, a flashtool használata:
Flashtool használata1Ez a két/három módozat lehetséges, hogy root nélkül mégis legyen legalább adb-n keresztül root elérés.
A fentebb linkelt root exe csomagot pedig lefuttatva root-olt lesz a tab.
-
válasz
ÖregMackó #1147 üzenetére
Ha van mentésed a jelenlegi rendszerről, az már egy nagyon jó pont.
Amit én tennék az az, hogy ellátnám insecure kernellel (az MTKDT-vel is megoldható ennek elkészítése), ez biztosítja a root elérést adb-n keresztül.
Ezek után pedig már létezik root csomag 4.4-hez, amit sztgépről lehet telepíteni.
Ez a megoldás 100%-os sikerrel bír nálam.
Ha érdekel, akkor le tudom írni ennek menetét.
Azonban ennek egy buktatója van: kell hozzá fastboot mode, és nem biztos, hogy a 6582-re épülő 8382 ezt támogatja. Ha pedig fastboot-ban ragad a tab, akkor meg kell várni, míg teljesen lemerül. A 6582-es SoC-cal szerelt eszközök nagy része támogatja, de van amelyik nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged