Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdavid95
csendes tag
Közel egy éve vettem használtan 5k-ért, nem csalódtam benne. Nem vagyok fényképész, csak casual kattintgató, bőven megteszi.
dave2
-
ceia
őstag
válasz PRO-peller #43 üzenetére
Igen, arra gondoltam, de tényleg nincs ilyen az olcsó gépekben.
Az A800-nak tényleg jó képminősége van, picit még jobb is, mint az A490/495-nek - bár nem értem miért, a specifikációjuk ugyanaz. Ez tulajdonképpen az A490/495 leváltására készült. Azt olvastam róla, hogy dupla annyi képet tud készíteni, mielőtt lemerülnek az elemek. (rejtély, hogyan érték el) Mindegy, nekem nem tetszik, elég csúnyácska szegény. Végül maradtam az A490 mellett.
it's more fun to compute
-
ceia
őstag
Én most akarok venni egy alapmasinát, max. 23 ezret költenék rá. Az a baj, hogy olyat, ami mindenben megfelelne, lehetetlen találni. (ennyiért) Ezeket szeretném:
Makró már legalább 3cm-ről.
5x optikai zoom.
Sorozatfelvétel.
Veszteségmentes formátum lehetősége.
Jó képminőség.
Nézzen ki normálisan, és lehetőleg fekete, vagy szürke legyen.
Persze ilyet nem találtam, de még keresem.. Bár nem tud mindent az általam elvártakból, de egész jó kis gép pl. a Canon A490/495. Ebben a tesztben legyőzi képminőségben egyik drágább tesóját is: [link][ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Apollyon
Korrektor
Hm ez jó ötlet, be is szerzek ilyet. A Sanyo-éról már hallottam régebben, csak amikor bejött rohadt drága volt és nem érte meg.
De így 3K körül már nem vészes. Amúgy meg tök mindegy, hogy megnyomná a gép árát a Li-Ion akksi, mert attól még kell bele venni elemet / akksit.
MLaca: Köszi!
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
PRO-peller
senior tag
Elég sok kompaktot láttam mostanában, de én inkább egy Zx1-re vágynék. Tekintve, hogy ha a kifuttató akciókat elkapod nem kell sokkal többet csengetni érte. Másfelől a ZX1 az FZ38 rokona. A videofunkció fejlettsége és sorolhatnám, ami elhomályosítja a belépő kompaktokat jelen pillanatban. Ez a gép a nagyinak, meg a gyereknek való.
-
imibogyo
veterán
Aranyos kis gép. Nekem tetszik.
Hasonló méretosztályból még nem használtam Canon-t, de jó lenne egy ilyen méretű készülék, mert az FZ38-at nem olyan könnyű jobbra-balra hurcolászni.
-
marco_f1
csendes tag
Az összegzésben is le van írva: gyerekeknek jó, 10 éves kor alatt. Ennyi idősen szerintem elég a telefon kamerája is.
-
Zull
senior tag
Ezt hívják úgy, hogy fesztiválfényképező
DSLR-t félteném, egy olyan telót ami ilyen képminőséget tud, azt is félteném (mert az olyan se két forint) és akkor ne is beszéljünk arról, hogy ez egy telefonnál lényegesen több beállítási lehetőséget nyújt, és van "rendes" vakuja is (egy telefonhoz képest) -
kolosanyi
veterán
Hát én biztos nem venném meg! Hogy melyik telefon csinál ilyen képet? Pl a 2008-as Samsung Innov8. (A Nokia N8-ast azért nem említem, mert az drága.) Arról nem is beszélve, hogy ezzel nem csak fényképezni tudsz. Az utóbbi időben egyre gyatrábbak a kompaktok...
http://mobilarena.hu/teszt/samsung_i8510_innov8_mindentudo/multimedia_kamera_es_zenebona.htmlui.: Ja és bőven 30 alatt mennek használtan.
-
doggie
aktív tag
Hááát, ilyenből nem hiszem, hogy sok talál gazdára. :-(
"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
-
veterán
Hát ilyet is kell gyártani.
duree54
-
forgonati
őstag
Bakker, a 6 éves Fuji F10-em (most már a tesóm használja) ezerszer szebb képeket lő a maga "gagyi" 6,3 megapixeljével. Hol vannak már azok a régi szép idők... Mondjuk az is igaz hogy anno nem 25 ezer volt az a gép... Az tuti hogy ha valami kompaktot keresnék most általános használatra, akkor inkább vennék bagóért használtan egy 5-6 éves akkori csúcsmodellt, mint újonnan egy ilyen szart...
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
Flashy
veterán
a lényeg hogy az állványmenet nincs messze az objektív középvonalától. minden belépő kategóriájú fényképezőt vásárló ezt nézi meg legelőször
-
Findzs
addikt
azért egy 720p -s videorögzítést beletuszkolhattak volna
640x480 már webkamerának is gyenge"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
PRO-peller
senior tag
Csak úgy eszembe jutott, h érdemes lenne-e nyitni egy topikot: Minden idők legjobb kompakt fgépei címmel. Mert most is találtam 1 gyöngyszemet:Canon A570is. És még sorolhatnék néhányat. Jó lenne ott visszaemlékezni, illetve vesézgetni a régi gépeket a ma kapható gépek ismeretében. Sok tanulsággal járhatna eme visszatekintés.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Ezek a mai kompaktok egyre gagyibbak... Értem én, hogy mindent miniatürizálni kell, de ami már annyira kicsi, hogy a gépet megfogni nem tudom úgy, hogy ne lógjon be valamelyik ujjam az optika elé az már valóban a botrányosan használhatatlan kategória. Gyakorlatilag csak két ujjal összecsippentve lehet megfogni...
De ami még botrányos az a képminőség határozott visszafejlődése. Hiába növelik a pixelszámot az egekbe, ha ehhez hihetetlenül ramaty rajzolat és kontrollálhatatlan zajosodás társul.
Igaza van pár hozzászólónak, ennek a gépnek (de sajnos a mai konkurens példányoknak is) olyan a képminősége, mint egy mobiltelefonnak, vagy legalább is olyan érzetet kelt.
Pedig mostanában gondolkozom azon, hogy kéne megint egy kompakt a DSLR felszerelés mellé, de annyira gagyik ezek a mai darabok, hogy inkább levadászok a Vaterán ötezeré' egy 3-4 éves, 4-5 megapixeles Canon PowerShotot... ezerszer jobb képminőséget tud, sokkal jobb rajzolat mellett.
-
Overdose.
csendes tag
Köszönjük meg a fogyatékos névadóknak ezt a fantáziadús "A800" típusjelzést; a fujifilm már ellőtte egy pár éve egy belépőszintű fényképezőgépnél...
-
Revox66
tag
Töltöttem fel 1-2 képet ide, az A495 gépről...
[katt] -
csakb
őstag
Erre az a megoldás, hogy modern, kis belső ellenállású akkukat (pl. Sanyo Eneloop, Varta Ready2Use, GP Recyko) használsz. A sima NiMH-k valóban botrányosak.
Egyébként igen, rakhatnának beléjük Li-iont is, de az kissé növelné az árát is, ez pedig a kifejezetten olcsó szegmens, ahol minden centen igyekeznek spórolni.
-
csakb
őstag
válasz PRO-peller #13 üzenetére
Igen jó húzás lenne a gyártóktól, ha ismét elkezdenének 5-6 Mpixeles, de már ISO 100-on is elfogadható képminőségű gépeket árulni.
Mondjuk ez az új szappantartó szerencsére nem 18, "csak" 10 Mpixeles.
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem ilyen alacsony kategóriában már áttérhetnének a beépített akksira.. Nekem 6 db 2700-es ceruza akksim van az A430-hoz, és 2 napnál tovább nem igazán tartják a töltést szerencsétlenek.
MLaca! Megtudhatnám esetleg hogy a cikkben szereplő utolsó két kép hol készült?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
csakb
őstag
válasz PRO-peller #10 üzenetére
Bővebben?
Szerencsére 10 Mpixelt is le lehet méretezni 4-re, és akkor máris nem olyan rémes 1:1-ben nézve.
-
khron78
őstag
mi lett az a szériából pfff...
-
PRO-peller
senior tag
-
MZperX75
addikt
fémböl van a belseje,nem müanyagból
lásd 490-es 495,és ez a 800-as nagyjábol ugyan az -
Revox66
tag
Jó írás !
Nekem A495 van és elégedett vagyok vele, amúgy melyik teló csinál ilyen képeket ?? -
psyho85
aktív tag
Ez egy A495/A490 más készülékházban? Tudásban nem nagyon látok különbséget.
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
MZperX75
addikt
Nem hinném,hogy telefonnal összehasonlítható,szerintem nincs olyan telefon amiben iso-t tudsz álítani,meg vagy még 1000funkciót.
Barátnőmnek akartam megvenni,de végül egy kis Samsung lett belölle,ez is szar, de az is.
(persze amire kell arra tökéletes) samsung 12Mpixeles,és 5x optika
zomm van rajta azért választottam inkább azt,ja meg nagylátószög miatt,de így a nagy panoráma kép készítésnél komromisszumokat kellett kötnöm)
meg persze szemmel érzékelhetetlen a külömbség 12MP-s kép és 8Mp-s képe közt
legalább is nagyon nagyon fokuszálni kell hozzá,de ezt tudja 18.000.-ért
kis kannon most kimaradt régi canon powershot430-at küldtük ajándékba szülőknek(4mp)[ Szerkesztve ]
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Nem is tudom, Nikon COOLPIX L23-at vettem nemrég olcsóbban, remélhetőleg jobban megérte, mintha egy ilyenre ruháztam volna be. Pedig a Canon gépek között is nézelődtem, hogy az öreg A400-at nyugíjazzam.
<< Heimdal >>
-
JoeYi
őstag
ilyen képeket a telefonok is tudnak lövöldözni
-
FRENK1988
veterán
nem is rossz. Főleg ennyiért
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés