Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz
CPT.Pirk #120 üzenetére
Nem értem. 2 módon lehet hardveres gyorsítást elérni amd kártyákkal:
-vaapi-n keresztül, ami a régebbi és sosem működött teljesen jól ati dolgokkal. A splitted-desktop -os csóka csinálta, és nem open-source volt. Gyakorlatilag egy vaapi => xvba fordító volt. A fejlesztése már évekkel ezelőtt leállt, kb akkor amikor az ati publikálta az xvba interfészt (addig ez nem volt publikus, és a csávó szerződés alapján hozzáfért ehhez)
-xvba-n keresztül, ami az ati natív hardveres videó gyorsító felülete és nem olyan régóta van használható állapotban. Jelenleg az alap xbmc ezt nem tudja, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb belekerül, mert mostanra szerintem már közel 100%-osan használható.Tökmind1 milyen linux disztribúciót használsz, xbmc vonalon ez a két lehetőség van.
[link]Valaki felvilágosíthatna, hogy a chakra-t használók melyik verzióval próbálkoznak.
-
devast
addikt
Én rendszer hdd-nek 2,5"-os notebook hdd-t használok
Adatnak meg 5db 3,5"-osat raid5-ben.
15Gb gyökérnek simán elég, főleg ha külön partíción van a home-od.
SSD teljesen felesleges, egyetértünk.ps: aki xbmc + ati kombóval szórakozik, annak megjegyezném, hogy nagyon nem mindegy melyik xbmc verziót használja. ubuntu alatt xbmc-xvba-eden ppa repository-ból valót ajánlom. Nincs a gyári xbmc-ben xvba támogatás.
off: Nálam a router előbb szokott kifingani, mint a raid tömb.
root@pulsar:~# hdparm -Tt /dev/md0
/dev/md0:
Timing cached reads: 2434 MB in 2.00 seconds = 1216.85 MB/sec
Timing buffered disk reads: 1122 MB in 3.00 seconds = 373.63 MB/sec -
devast
addikt
válasz
#13260800 #73 üzenetére
A "smart" tv egy marketing bullshit. Közelébe nem járnak még egy dedikált médialejátszónak sem. Az tény, hogy akinek arra kell, hogy a heti lost-ot megnézze, arra elég. De nem tudnak normálisan feliratot kezelni, dual audiót kezelni, hi10p-t sem tudják dekódolni (azt jelenleg csak szoftveresen lehet), és még sorolhatnám, hogy nekem spec. miért nem elég.
Egy htpc attól lesz szerintem jó, hogy amit csak lehet, lejátszik. -
devast
addikt
válasz
#13260800 #68 üzenetére
Én is először 4 fiókos synology-t akartam, gondoltam meglesz 60-70k-ból egy, erre a pofám leszakadt mikor megláttam az árakat.
Egy ilyen home szerver petákokból összetákolható, ha ventillátor nélkülit akarsz (full passzív amilyen nálam vanakkor meg 2 peták. Csak gondolkodni kell.
Nekem anno ~2-3 éve 100k körül megvolt: alaplap, cpu, ram, picopsu, 12V-os táp picopsu-hoz, egy nagyobbacska legolcsóbb hőcsöves torony hűtő, 2db 1,5tb-os hdd, házat itthon kukáztam.
Jelenleg 6db hdd-vel ~50W-ot fogyaszt üresben, de ellenben egy ~180k-s nas-al ebben 4magos 2ghz-es cpu van, ami tud egy kevés teljesítményt is leadni, ha arra van szükségem.
Mellesleg egy sima nasból azért nem lesz htpc, mert nem tud lejátszani1080p-tvideót, és nincs általában hdmi rajta. Ami meg papíron képes lehet erre (gondolom jó drágán) azzal meg 98%, hogy kompatibilitási problémák lesznek.pár link a gépről
phpsysinfo, elég egyértelmű
Hőmérő statisztikák szépen és jól
Szünetmentes felülete, jól néz ki, de sok haszna nincs -
devast
addikt
válasz
Speeedfire #49 üzenetére
Ez badarság... nekem tegnap sikerült újra összeraknom ati + videózás témát úgy, hogy minden működjön.
Ubuntu alatt: [link]
Nálam az volt a gond, hogy az ati féle control centrer-ben alapon kell hagynom a vsync csúszkát, ha "always on"-ra rakom, akkor egy cpu magot 100%-ra húz már a menüben...Aki ez előbb írta, hogy a madaras nem megy hardveres gyorsítással, próbálja meg ezt:
sudo aticonfig --set-pcs-u32=MCIL,HWUVD_H264Level51Support,1Jópofa az ati driver mi ? Kézzel kell benne bekapcsolni a h264 High profile level 5.1 -es támogatást...
-
devast
addikt
válasz
Speeedfire #40 üzenetére
Szerintem nincs itt sem fekete-fehér kontraszt az egyes megoldások között. Mindkettő szürke, előnyökkel, hátrányokkal.
-
devast
addikt
válasz
Speeedfire #34 üzenetére
Az hogy ingyé van...
-
devast
addikt
Én is szeretem/utálom mindkettőt. És szerintem is csak a szemléletben van különbség... Ugyanúgy, ha valaki rendelkezik windows alapokkal, akkor egyes ilyen-olyan programokkal könnyen elbodogul. Ha linux alapokkal rendelkezel, akkor meg azokkal, félkézzel. Akik tényleg komolyabban használják őket, azok meg úgyis eljutnak arra a pontra, hogy windows-on is powershell-t használnak a gui helyett. Van az az átláthatósági szint, aminél a gui már rémálomnak tűnik egy pár nyamvadt, jól dokumentált text file/parancs helyett. Csak az utóbbinál tudni kell, hogy ezt hol keresd...
ps: Nekem itthonra funkcionalitásában tökmindegy lenne, hogy windows server-t, vagy linuxot haszáljak. Az utóbbi ingyenes, plusz az ilyen "mikroszerveres" funkcionalitás szerintem jobban van dokumentálva. Mert az ujjából senki nem szívja ki egyiknek a kezelését sem... -
devast
addikt
Nekem remote gui-ba az tetszik legjobban, hogy van remote <=> local mapping.
Fel van csatolva E meghajtóra a samba megosztásom, ahol a médiák vannak.
A remote gui-ba beállítottam, hogy /mnt/raid5/data=E:\
Így tudok tallózni mikor torrentet adok hozzá, hogy hova szeretném elmenteni. Ezt nagyon sokáig hiányoltam, de kb ~1 éve megcsinálták és működikAz a tree felület mondjuk még mindig elég gagyi a natív windows-os felülethez képest, de a semminél jobb.
Nem annyira xbmc hibák ezek.... Az amd/ati terméktámogatása linuxos vonalon híresen ocsmány.
-
devast
addikt
Nekem már lassan 4 éve van a jelenlegi installáció hasonló célra, és mindenem tökéletesen működik rajta kezdve a 6tb-os raid5 tömbtől a samba-n keresztül az xbmc infrás távirányítóval való vezérléséig, kivéve az xbmc + amd vga kombót. Egy időben működött, de az utolsó xbmc frissítésnél bugos lett. Ha htpc-t akarsz, és semmiképp nem szeretnél vele nagyot sz*pni, csak az nvidia vga-t vedd számításba.
A cikkhez kapcsolódóan: nyugodtan ott lehet hagyni a 22-őn az ssh-t, csak érdemes mellé egy fail2ban/denyhosts-ot alkalmazni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Wise (ex-TransferWise)
- Gumi és felni topik
- BMW topik
- Nintendo Switch 2
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest