Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
Új hozzászólás Aktív témák
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, nekem ez az SSD dolog még új, csak most olvasgatok itt-ott róla cikkeket. Az lenne a kérdésem, hogy az már tisztának látszik, hogy a hagy. HDD-nél jóval gyorsabb, csak ott kezd értelemetlenné válni, hogy egy idő után adatok elvesznek? Éredemes befektetni SSD-re?, én mondjuk WINDOWSOT is rátelepitenék, csak segitséget kérnék tőletek, hogy mi a tapasztalaitok erről? Játék is gyorsul tőle?
-
hyperionhu
csendes tag
Ha felírod az adatot és otthagyod, a megadott évig (5/10) garantáltan megőrzi. Ha közben újraírod, újra kezdődik az 5/10 év.
#4 X@b3e: A garancia az eszközre vonatkozik és nem az adatmegőrzésre.
#5 kagyula: Az MTBF statisztikai adat nagy számú termékre értelmezve. Nem szabad abszolút értelemben és egy konkrét eszközre vonatkoztatni. Az MTBFáltalában jellemi az eszközöket, minél nagyobb az értéke, annál jobb.
#9 marcee: Már kapható ( www.flashmemoria.hu ). 50e pénzre meg akkor megy le, ha a dollár visszamegy 150-re.
#10 waterman_: A garancia ideje nem függ össze a minőséggel. A garancia pénzbe kerül (támogatáshoz ember, stb) amit mindig megfizet az ember a termék árában. Ha egy termékre felesleges 1 évnél nagyobb (ami ugye kötelező) garancia, miért tegyék dágábbá mondjuk 3 év garanciával. Sok olyan termék van, emly több 10.000 euróba kerül és ugyancsak 1 év a garancia (ez előbb említett árvonzat miatt).
#13 llax: Az SSD meghajtókat a jelenlegi árszinten a legygyakrabban használt programok és adatok tárolására érdemes használni. A filmek, arhív adatok, stb. nyugodtan mehetnek winchesterre.
#19 Whito: Ezek az adatok ma folytonos olvasásra és írásra vonatkoznak. A rövid blokkok véletlenszerű elérése legalább kb. 100-szor gyorsabb mint a merevlemezé.
[ Módosította: Thrawn ]
-
Whito
csendes tag
"A hírhez: ezek már végre kezdenek egészen derék sebességeket hozni"
Kezdenek?
Ez már a technológia határát kezdi súrolni sebességet illetően. A SATA-300 az nem megáll 300MB/s-nél? A 230 már elég közel van. Már csak 25%-ot tud gyorsulni a technológia, ha jól számolom. Vagy tévedek? Itt az ideje az új sata terjedésének, hogy a 6Gb/sec se okozzon problémát 1-2 hónapon belül.
-
.mf
veterán
Az MTBF és a PMPO is egy marketing-mértékegység
Mindig elmosolyodok az olyanokon, amikor egy kishifire ráírják, hogy 400W PMPO -- közben 20W ténylegesen. Bezzeg az erősítőm, ami ténylegesen 420W-os, s csak a toroidvas 8-10 kilós benne -- na az ilyen logikával 8000W PMPO?16GB-os méret: én egy strapabíróbb szubnotiban vagy netbookban örülnék neki -- xp-vel bőven sok hely marad munkára rajta; és jelentősen olcsóbb a 64GB-osoknál, amiket a felső kategóriás szubnotikba szoktak rakni.
A hírhez: ezek már végre kezdenek egészen derék sebességeket hozni
-
Metalfan
senior tag
Ugyanúgy ahogy hangfalaknál sokszor nincs sehová leírva a valós teljesítmény csak a PMPO (még az RMS sem fedi teljesen a valóságot)...
Jah, a kis gitárerősítő dobozán ott figyel a felirat, hogy 20 Watt music power / RMS 15 Watt, de azért a tápja 15 Wattos. Az elektronika miből veszi az energiát? Vagy annak talán 0 Watt a fogyasztása?Egy 16 vagy 32 gigás verziót ötvözni kellene az OCZ ExpressCard-os hülyeségével...
-
llax
senior tag
SCSI/SAS/FC vinyóknál az MTBF mellett megadnak sokkal "valóságközelibb" adatot is. Pl. egy adott típusnál 24/7 üzemnél 0,5% / év körül van... "Kommersz" cuccoknál ez a szám sokkal magasabb lenne... Inkább nem adják meg...
Ugyanúgy ahogy hangfalaknál sokszor nincs sehová leírva a valós teljesítmény csak a PMPO (még az RMS sem fedi teljesen a valóságot)...
-
demagóg
aktív tag
Ez az MTBF dolog csak vakítás. Olyan mint hangfalakon a PMPO. Gyakorlatban használhatatlan, elég bonyolultan, valamely szabvány szerint számolt érték. Ráadásul a szakemberek is problematikusnak tartják. Szomorú, hogy a gyártók is tisztában vannak vele, de a marketing anyagban szépen mutat.
Vagy az nem hiba hogy elveszti az adatot 5 éves korában?
Biztos úgy értik, hogy attól mert elveszett a régi, írhatsz rá újat. Adatvesztést általában sem veszik hibának a gyártók. De az öt év akkor is vicces, mert úgysem reklamál senki annyi idő múlva. -
mv
aktív tag
válasz
Hedgehanter #8 üzenetére
Ikszpét meg Ubuntut.
A mostani rendszer a felén is elfér.
-
llax
senior tag
válasz
Hedgehanter #8 üzenetére
Pl. elfér rajta egy OS és a fontosabb felhasználói programok. Programrészek, szűrők, stb. betöltésénél jól jön a nagyobb sebesség, "kényelmesebb" használni... Nagy helyigényű anyagok mehetnek HDD-re. 16GB szűkösen, de erre megfelel, 32GB még Vista mellett is bőven elég.
Aki kisebb méretekben (de nagy sebességen) gondolkodik, az valószínüleg nem 2-4CD-s, DVD-s játékok teljes telepítésére, vagy fullHD filmek tárolására használná...
-
waterman_
aktív tag
azért nekem a helyükben nagggyon égne a pofám, ha egy _adattárolót_ EGY ÉV garanciával árulnék. ha nem mernek a mai elvárásoknak megfelelően HÁROM+ év garanciát vállalni egy ilyen kaliberű termékre, akkor annak oka van. szerintem gyorsan halnak ezek, mint a kérész.
egymillió üzemóra a meghibásodások közt? höhö.. ennyi erővel ezt bármire ráírhatnánk. de a kocsi az udvarban garantáltan nem egymillió óránként hibásodik meg. az egymillió óra mtbf egy szemen szedett hazugság. egy hermetikusan tárolt rozsdamentes, saválló acélgömbnek lehet egymillió órás mtbf-je.
ha azt írják rá, hogy a használat első 3 évében átlagos igénybevétel mellett, a hardware hibájából valószínűleg nem jelentkezik adatvesztéssel járó probléma, akkor azt mondom, oké még elhiszem. de hogy 114 évig működne? hülyeség. kíváncsi lennék pl 1000 ilyen ssd-ből hány vérzik el a tesztpadon?marcee:
én is a 128-as kategóriát irányoztam meg. mert ugye mit érek egy 16 gigással? rágyömszölöm a windózt és még a lapozófile is elfér. (minden más lassú marad, nem kerültem előrébb) ha már olyan alkalmazásokat futtatok, amik igénylik a gyors adatelérést akkor ott járok, hogy egy 32 gigáson sem férek el rendesen. múltkor vágtam két 90 perces kazettányi dv videót. a végén már 45 gigánál járt a lemezfoglalás. tehát ami már valóban elég lenne az a 128as. az meg per pill horribilis árkategóriában van és mint látható EGY év garival adják.. -
marcee
addikt
Ezek már kezdenek olyan paraméterek lenni, ahogy az SSD-knek piacra kellett volna lépniük. Legalábbis sebességben és kapacitásban. Azt nem igazán értem, hogy csak 5/10 évig képes tárolni az adatokat. Ha újraírom, akkor előről indul a "számláló"?
Nekem egy 74GB-os Raptor-on van a rendszer (Vista x64) és igazán nem telepítettem túl sok programot rá, de elég szűkösen férek el. Szóval 64GB-os SSD-t már tuti nem vennék. 80-as sem kellene. A 128GB-os méret lesz az első, ami majd gondolkodóba ejt, ha ilyen sebességekkel kapható lesz itthon. Persze majd ha lemegy az ár 40-50e pénzre.
-
mv
aktív tag
Egy 16GB-os példányt el tudnék képzelni magamnak.
-
X@b3e
addikt
Ha 5 és 10 évig képesek megőrizni az adatokat, akkor a gar miért csak 1 illetve 3 év?
-
Cs_Laci
senior tag
Meglepően kicsi a sebességkülönbség az SLC és az MLC chipes változat között. Mivel gyanítom azért az MLC lényegesen olcsóbb lesz, így az a 64 megás még akár egész megfizethető is lehet...
-
orbano
félisten
ár?
-
törölt tag
Mikortól ketyeg az 5 / 10 év?
Az adat beírásától vagy garancia kezdetétől?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezúttal nagysebességű változatokat jelentettek be UltraDrive néven.
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- 256 GB m.2 SATA III 2280 SSD több darab
- Új 128GB - 256GB SanDisk Ultra , Extreme MicroSDXC kártyák . Árak és típusok a hirdetésben .
- HP 763838-B21 Workload Accelerator 3.2TB (SanDisk SX300) PCIe SSD 3 db eladó
- Bomba ár! HP Elitebook 8540P - i7-640M I 6GB I 320GB I 15,6" HD+ I Nvidia 1GB I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus Prime Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman600
- Corsair H100x RGB Elite Vízhűtés új 6hó jótállással!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Amazfit Huami Band 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest