Hirdetés
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Raspberry Pi
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Tervezzen neked chipet a Samsung!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Ok, de akkor ugye nem jön senki azzal sírni, hogy megnyomom az exe-t és szar a Linux, mert igazából azt sem tudom, mit mivel kever. Aztán azzal sem, hogy pl: Magyarország egy kirívó példa az informatikai analfabetizmus szempontjából. Ha meg kell nézni egy ip címet vagy bármit akkor kb összedőlt a világ.
Szóval értem én, hogy az zzz generáció szerint semmi értelme nincs. De aki informatikát tanul, annak mégis, aztán ha nem kötözködnél hanem olvasnál is, ami nyilván nem megy jól ezek szerint, akkor ki is írt olyat, hogy a UNIX releváns a mai tanuló számára?
Jó veletek beszélgetni mintha a fallal beszélnék...
-
hallador
addikt
Nagyon egyszerű, ahogyan előbb is írtam meg kell nézni ma jelenleg melyik van nagyobb hatással a világra. A Unix megszületése, körülményei, technikája, ami ma is meghatározza, az operációs rendszer, de eleve a szoftverfejlesztést. Gyakorlatilag ha csak előveszed a mobiltelefonod, bekapcsolod a TV-det, vagy beülsz az autódba, gyakorlatilag mindenre kihatott ez. Nem csak otthon hanem az egész világon. Szerintem ez csak elég komoly dolog, hogy legalább tudják, hogy mi fán terem ami ennek az egésznek a dédapja, és dédanyja volt.
Ha pedig netalántán informatikus valaki, akkor meg nem csak említés szintjén, hanem alapok szintjén is. De ezt már kifejtettem itt. Nem írom le még egyszer.
-
nyunyu
félisten
Ha, kb említés szintjén.
Mostani tematikát végigolvasva az anyag 3/4-e ugyanaz, mint amit 20 éve hallgattam.
Még mindig az UNIXból vezetik le, milyen főbb feladatai, funkciói vannak egy oprendszernek, és az hogy volt a UNIXban megoldva.(Nyilván nekünk is már Linuxot mutogattak a laborokon, Ural-2-őt már nem láttuk működni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Raspberry Pi
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Garmin epix gen 2 51mm használt eladó. (Védőüveggel ellátott)
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- T14s Gen2i 27% 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8540U 32GB DDR5 256GB NVMe gar
- ThinkPad T14 Gen2i 27% 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB ujjlolv IR kam új akku gar
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2020 64GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest