Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • hallador

  addikt

  válasz Silεncε #24 üzenetére

  Ha abból indulok ki, hogy melyik van jelen pillanatban nagyobb hatással a történelemre akkor legalább olyan szinten mégiscsak kellene róla említeni pár szót. Nem történelem órán, de infon minimum. És igen már általános iskolában is.
  Én azt gondolom, hogy jelenleg a világ nem itt tartana, ha nem született volna meg a Unix maga. A működése, a parancsai, felhasználói felülete ma is ott van a szerverek nagy részénél:, terminal emulator, vi, bash, KSH, ed, cd, rm, ps ismerősek??

  Na ezek ott jelentek meg, szerinted használják ma is?

  Azt nem állítom, hogy konkrétan Unix-ot kell tanítani operative szinten, de igenis ismernie kellene általánosan mi ez egyáltalán.

  Ja a Microsoft Powershell alatt a Unix-ben bevezetett parancsok ugyanúgy működnek, csak nem azokkal a kapcsolókkal. WSL nélkül is.

  Azért nem árt, ha akit érdekel tudja, hogy ez már ugyan történelem, mégis ott van gyakorlatilag mindenhol ahol command line van,

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés