- Azonnali informatikai kérdések órája
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Forrmell.enn
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most látom csak ezt a kérdést... De remélem, privátban már megbeszéltük anno.
A "2x Zener 10V 1W" blokkból köss sorba többet! Ez ugye 2 Zener-diódából és egy fóliakondiból áll. Egy ilyen blokk kb. 10V peak-et ejt, vagyis kb. 6Vrms-t. Annyi ilyen blokk kell sorba, amíg már nem zúg a trafó.
-
nLali
őstag
Nálam a hálózati feszültség jellemzően 245-247 volt. Hogyan érdemes a trafó előtti részt módosítani, ha ~ 15-20 voltot szeretnék csökkenteni?
-
Úgy!
Szóval a fejhallgató is egy hangszóró, így azt is meg kell hajtani. A beépített fejhallgatókimenetek mögött is van egy kis erősítő, de a kis teljesítmény és kis méret miatt rendszerint elég nagy a torzításuk, vagyis mosott, rosszabb esetben sivítós hangjuk van.Egy jó fejhallgatőerősítővel dimenziókat nyithatsz.
-
-
De mi az a "fejhallgató erősítő"? Nem elég hangos enélkül?
-
Javítottam. Ez egy netről letöltött kép; észre se vettem, hogy így volt rajta.
Egyébként mindegy, hogy 3,3 vagy 4,7ohmot teszünk-e oda. Elég toleráns a kapcsolás a különböző értékekre; nem kritikusak.
Ill. ennek az erősítőnek nagy irodalma van a neten; sokan utánépítették. Itt most csak azt a pár modifikációt mutattam be, amitől igazán jó lesz. -
ozzy711
őstag
Nézegetem a tápoldalt, nagyon tetszenek a megoldásaid. Viszont nem értem, hogy a diódahíd után a "+" ágban 2 db. 3,3 ohm-os ellenállás van a "-" ágban meg 4,7-ek. Ez szándékosan tervezted így vagy már így volt az eredeti is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Forrmell.enn
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gitáros topic
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest