Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Viszlát
addikt
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Tefal ActiFry - nekem megoldotta a problémát, magam sem szeretem olajban sütni a dolgokat. Zseniális kis készülék.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Nem volt véresen komoly komment.
Ahhoz képest amit a mai kölykök kapnak, mi igazi ízorgiákat ettünk a 90-es évek elején. Persze volt benne só meg egészségtelen volt...
Egyébként már nem nagyon vagyok oda a rántott dolgokért, pedig fiatalabb koromban szerettem. Az olajat kifejezetten hanyagolom, néha egy kis zsíros vagy vajas rántott belefér.
bitpork:
A száraz bunda olyan mint a száraz ****. Ha valakinek jól esik, hajrá, én jobban szeretem a "zaftosat". -
-
Csapoati
nagyúr
Mi az a krumpli? A krunyesz szleng szinonimája?
Amúgy még szerencse, hogy most láttam a képeket, amikor már nem lehetek éhes. -
Igaza volt a konyhás néninek, legfeljebb nem úgy ahogyan a helyzetből következett.
Ha már borjúcombról beszélgetünk, nyugodtan nevezzük bécsi szeletnek.
A jól sütött bécsi szelet akkor kezdi kiadni a húsban lévő nedvességet, amikor elkészül. Ha frissen kerül az asztalra valóban szaftos. Bár sokszor csak zsíros. (Főleg a közétkeztetésben, ahol a szakácsok még életükben sem csináltak jó rántott szeletet. Talán sokuk még nem is evett.)Azért is áztatják tejben a húst, hogy folyadékot vegyen fel a sütéshez, ezzel javítva a szaftosságát.
-
petipetya
nagyúr
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Azért az a vaj egész más, mint a bolti olaj.
-
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Rántott húst készíteni, anélkül h a bundája nem lenne a sütőközeggel teli, nem lehet. Illetve létezett régebben száraz bunda amit sütőben lehetett csinálni, de azt inkább nem erőltetném.
Viszont 3-3 perc oldalanként 180°C-n több mint elég volt. Puha és omlós lett.
A krumplin is állt a "zsiradék"Csak ott a csillogása nem volt ennyire feltűnő
-
Redneck
nagyúr
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Nem zsíros az, hanem "zaftos". Legalábbis ezt mondta a konyhás néni általánosban.
-
twollah1976
őstag
Nekem így kicsit zsíros (a bundájaban soknak tűnik a zsír a sütéstől) az a hús, ettől függetlenül csábítóan néz ki, a petrezselymes burgonyát meg egyszerűen imádom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Wise (ex-TransferWise)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple 20W adapter gyári!!!! Bontatlan!
- Lenovo Thinkpad x13 i7-10610U 32GB RAM 512SSD Érintőkijelző
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest