Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Viszlát
addikt
válasz
twollah1976
#1
üzenetére
Tefal ActiFry - nekem megoldotta a problémát, magam sem szeretem olajban sütni a dolgokat. Zseniális kis készülék.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Hieronymus
#5
üzenetére
Nem volt véresen komoly komment.
Ahhoz képest amit a mai kölykök kapnak, mi igazi ízorgiákat ettünk a 90-es évek elején. Persze volt benne só meg egészségtelen volt...Egyébként már nem nagyon vagyok oda a rántott dolgokért, pedig fiatalabb koromban szerettem. Az olajat kifejezetten hanyagolom, néha egy kis zsíros vagy vajas rántott belefér.
bitpork:
A száraz bunda olyan mint a száraz ****. Ha valakinek jól esik, hajrá, én jobban szeretem a "zaftosat".
-
-
Csapoati
nagyúr
Mi az a krumpli? A krunyesz szleng szinonimája?

Amúgy még szerencse, hogy most láttam a képeket, amikor már nem lehetek éhes.
-
Igaza volt a konyhás néninek, legfeljebb nem úgy ahogyan a helyzetből következett.
Ha már borjúcombról beszélgetünk, nyugodtan nevezzük bécsi szeletnek.
A jól sütött bécsi szelet akkor kezdi kiadni a húsban lévő nedvességet, amikor elkészül. Ha frissen kerül az asztalra valóban szaftos. Bár sokszor csak zsíros. (Főleg a közétkeztetésben, ahol a szakácsok még életükben sem csináltak jó rántott szeletet. Talán sokuk még nem is evett.)Azért is áztatják tejben a húst, hogy folyadékot vegyen fel a sütéshez, ezzel javítva a szaftosságát.
-
petipetya
nagyúr
válasz
twollah1976
#1
üzenetére
Azért az a vaj egész más, mint a bolti olaj.
-
válasz
twollah1976
#1
üzenetére
Rántott húst készíteni, anélkül h a bundája nem lenne a sütőközeggel teli, nem lehet. Illetve létezett régebben száraz bunda amit sütőben lehetett csinálni, de azt inkább nem erőltetném.
Viszont 3-3 perc oldalanként 180°C-n több mint elég volt. Puha és omlós lett.
A krumplin is állt a "zsiradék"
Csak ott a csillogása nem volt ennyire feltűnő 
-
Redneck
nagyúr
válasz
twollah1976
#1
üzenetére
Nem zsíros az, hanem "zaftos". Legalábbis ezt mondta a konyhás néni általánosban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
twollah1976
őstag
Nekem így kicsit zsíros (a bundájaban soknak tűnik a zsír a sütéstől) az a hús, ettől függetlenül csábítóan néz ki, a petrezselymes burgonyát meg egyszerűen imádom.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 3D nyomtatás
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- EAFC 26
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5060Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ahhoz képest amit a mai kölykök kapnak, mi igazi ízorgiákat ettünk a 90-es évek elején. Persze volt benne só meg egészségtelen volt...


![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)


