Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Oprendszerek címszó alatt alapjában véve az egész jelenlegi rendszerek belső felépítését kritizálták valamelyik külföldi cikkben.
Snecy20: Nem tudom, hogy mennyire visszavetné a dolgokat a mezitlábas ddr4, voltak régebben tesztek, ahol egy ddr2 1066-os rendszerhez képest a tuning ddr3 is max 10%-ot hozott, de legtöbbször hibahatár közelében mozgott. Az SSd valóban nagy előrelépés, de az Optane egyszerűen még többet tudna.
akosf: Konkrétan nemrég toltam náhány régebbi 7-8 éves játékot és a töltőképernyők alig gyorsabbak, mint a Phenom 2-es 8GB ddr2-es ma is futó gépemen. Egyáltalában nem tudom, hogy pl. egy HL2 mi a fenét tölt másodperceket, amikor régi konfigon se volt pár másodpercnél több. De ugyanigy az NFS Most Wanteddel is funoltam kicsit, ott is ilyen 3-4mp amig betölti a mapot, kb ennyi lehetett masik gépen is. Szóval erre gondolok. De egyébként egy Cpu-z sem jobb, ugyanaz az 2-3 mps töltés újabb gépen is.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Nem tudom miért számít olyan nagy előrelépésnek az 5200mhz, amikor még a DDR4 frekik is alig hoznak előrelépést a DDR3-hoz képest. Szaladunk előre, de értelme semmi, hiába van nagy elméleti sávszélesség, ha a gyakorlatban alig használja ki valami, nem lesz tőle gyorsabb szinte semmi. Valahogy nagyon át kellene már dolgozni a jelenlegi oprendszereket, mert nyilvánvalóan képtelenek kihasználni az új hardverek erejét, nem értem hogy lehet az, hogy akár kétszer erősebb procit, kétszer gyorsabb ramot, ssd-t használva is ugyanannyi idő egy adott program, játék betöltése. Már az Optane kapcsán is arról beszéltek, hogy a jelenlegi oprendszerek elavult felépítése miatt képtelen igazán kifutni magát, lehet benne valami igazság.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- SSD kibeszélő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Politika
- Androidos tablet topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest