Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri7619
tag
Akár csak a Naviból!
Mert a bejelentése bár Október vége, de a megjelenése Novmber közepe - vége! Idén abból sem kapnak sokan.. -
Feri7619
tag
Amit linkeltem, pont profi felhasználói program tesztekből áll! Sok féle 3D render alkalmazás, ahol tud érvényesülni az új RTX mag is.. .. Például 3D renderben kegyetlenűl elveri, /ez a rész érint engem jobban/ az RTX Titánt, a 2080Ti pedig duplázza. A 3080-as is bődületesen ráver a az RTX titánra és a 2080-ti re.. a Radeon VII és a 5700XT-t nél meg nem ritka, hogy 3x a különbeség, 5700xt esetén néha majdnem 4szeres. /Ezt elég nehéz lesz behozni nekik ezen a területen, RDNA2 ide vagy oda/.
A video editálás nem az asztalom, bár belekóstoltam azért Davinci Resolv, Adobe premiere..
Engem a 3D jobban érint, és ezért ezekre fókuszálok jobban.
https://youtu.be/yw8EDM94ZQI?t=220 -
Feri7619
tag
Bár a Big navinál sem várható ez másként.. jó ha karácsonyra hozzájut egy átlagember majd azokhoz is...
Már csak a TSMC brutális leterheltsége miatt is akadozni fog a gyártás, illetve ellátás, na meg az indítás ott sem lesz másként...
Október végén bejelentik, november közepén indítják, és jó ha karira kap valaki belőle.. -
Feri7619
tag
elnézést...* Teraflops
-
Feri7619
tag
Csak egy kis csemege a százalék számolgatóknak!
Itt láthatják a 3080-asban rejlő tartalékokat, amit esetleg még a játékokban nem látnak, mert nem a 3080-asra vannak tökéletesen kihegyezve, vagy mert még kezdetlegesek az új platform driverei! Ja, és ez a 3080-as kártya 2k és 4k-ra készült, valamint számításigényes munkahelyi ill. otthoni munkaállomásnak! Lásd 3D szerkesztés, renderelés... Ez nem full HD kártya!!!!! Az Nvidia mindent amit ígért a hónap elején, az betartotta, máskülönben nem lenne képes ekkora különbségekre, a 20-as szériával szemben, ha izomra van szükség!
A játékokban meg majd kijönnek egyre jobban a különbségek idővel... az a 30 Terraflops számítási teljesítmény nem a manóknak lett beillesztve, dísznek!!! Lásd lentebb... Az időskála perc és másodperc. 3D renderidő... A 2080 több mint dupláját hozza, és a 2080 Ti is bőőőven lemaradva!!! ...és ez még csak a kezdet!!!
Azt hiszem, ehhez nem kell többet hozzáfűzni, az eredmény magért beszél... Aki meg hitetlen, az legyen, az ő baja! -
Feri7619
tag
Ez így van! ráadásul mint említettem, 3d szerkesztésnél render időben a 2080 Supert is duplázza, bár ezt kevesen nézik, de engem ez is érint, és egyáltalán nem mindegy! Szóval nincs itt semmi szarakodás, a kártya brutálisan jó! 700 usd ért +70% performance, és + 120% 3D rendering performance bőven megéri, pláne, hogy én az 1070Ti-ről váltok majd rá.. nekem 2.5-3x gyorsulást hoz 4k játékban, /mivel 4k monitorom van a meló miatt/ 3D renderben pedig több mint 7 szerest!
-
Feri7619
tag
A 20 gb Ti verzió nem a játékok miatt kell főleg, hanem akik dolgoznak is vele, pl 3d szerkesztés, ahol ha a jelenet meghaladja a Vram mennyiségét, a rendert átveszi a cpu, ami lényegesen lassabb, mint pl egy rtx magon alapuló render... De video szerkesztőben is fontos, kell a sok Vramm a Raw felvételekhez... óriási méretű akár egy pár perces tömörítetlen RAW 5k videóanyag is!!! Azt megvágni, fényelni realtime... Szóval bár lehet majd játékra is használni persze, de a 20 gigás inkább munkához való, és ott nagyon nem mindegy, hogy az előző verzió 7000usd /Tesla V100 16Gb/, ez pedig csak 1000 usd lesz, és ráadásul gyorsabb is.
-
Feri7619
tag
Pedig a 3080-as a 2080-ast jött váltani! Nézd vissza az Nvidia bejelentést!
Ehhez kell mérni a dolgokat! Lent linkelem is
Még csak nem is a Super, hanem a sima 2080!
Szakmai szemmel is nézem a kártyát, 3d-ben is szerkesztek, nem csak játszogatok, ami vagy kihasználja a hardvert, vagy nem teljes egészében.. A 3d szerkesztő kihasználja a dupla cuda cor-okat, és az új RT magokat is! Ott, nemhogy a 2080-hoz képest duplázott teljesítményben, hanem a 2080S-hez képest is! A 2080Ti -t 55-60% kal veri Cuda renderben! Optix rendernél /rtx mag/ 50-80% kal! Ez most már tény! És most lehet bújni a Blender teszteket, meg a V-ray-tDe ezek igaz eredmények, és megmutatják, még mennyi tartalék rejtőzik a 3080-asban, amit egy játékban vagy ki tudnak aknázni, vagy nem, és fps-ként látod, vagy sem.. de a nyers erő ezt hozza ki! Alátámasztja a bejelentést! A játékok nem mindig optimálisak megmutatni egy kártya erejét, főleg nem akkor, amikor a jelenlegei játékokkal tesztelünk, holott a kártya a következő generációs játékoknál fog igazán muzsikálni, ami az új konzolgenerációkkal jön, és felejtsük már el a full HD-t! Abban gyenge, nem arra tervezték! Ráadásul nem is meleg a kártya, és nincs 40 decibell sem load alatt. A partner gyártóknál sokkal jobb hűtők lesznek, persze extra felárért, de +100 dollárt nekem megér a csend és a hűvösebb kártya!
itt az ígért link!!! :
https://www.youtube.com/watch?v=WHOzzjPm39M -
Feri7619
tag
Úr isten, az 5700xt 72-74 fok.. a 2070S 45-50
Ez a design lesz a navinál is, az igen tréééé lesz..
Bár valószínű, mert kisebb lesz a chip mérete, mint a 3080-asé.. pontosan 505mm2, azaz 123 mm2-tel, de a fogyasztása 300W körül lesz, tehát várható ismét egy forró verzó a vörösöktől.
Bár eleve lesz egy vizesblokk verziós, már gyárilag, na az biztos nem 550 dollár lesz..
Értem már a színt miért vörösök
Egy pici tuning a kártyájuknak és 90 fokos az 5700xt
Viszont ezeket már 1440-ben kéne tesztelni.. a 3080-as is szarul teljesít full hd-ban sok esetben ,ezek a kártyák már inkább 1440-re, a 3080-as és a navi meg inkább 4k-ra valók!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sajnos a technikai specifikációkkal nagyon szűkmarkúan bánt a cég, így az érkező VGA-k pontos képességei még ismeretlenek.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Minden ami hőszivattyú
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Óra topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
Állásajánlatok